2013

GetUp til sin første hvalpetræning i DKK

10112013

2 Votes

 

013_3496
Der er jo visse forventninger til vores yngste skud på stammen, Getup, efter at Lene har gjort alle vores tidligere og nuværende hunde til mindst lydigheds-champions, og senest erobret et Danmarks-mesterskab til Flik-Flak i en alder af ikke engang 1,5 år.
Men….. for første gang har jeg indvilget i at “forsøge” at træne min helt egen hund, da Lene i øjeblikket har hele 3 hunde at træne i både lydighed og agility.
Hidtil har jeg ikke haft hverken tid, lyst eller behov for at starte med min helt egen hund, men efter at have hygget med min gamle veninde Heeven i en del år hvor vi løb lidt senior-agility og gik nogle rally-baner, og efterfølgende overtog Odie i agility og lidt rally-lydighed, har jeg erkendt at det jeg har størst interesse i, er DKK’s lydigheds-program, kaldet LP.
Det er lidt “nørdet”, hvor man arbejder helt ned til mindste detalje af de enkelte øvelser, skal have enorme mængder tålmodighed og  bruger tusinder og atter tusinder timers træning, hvor man hele tiden skal forsøge bevare hundens glæde ved at arbejde sammen med sin fører. Og jeg må erkende at den type er jeg så bare ikke…
Nogle enkelte mennesker evner at komme rigtig langt indenfor LP-programmet, og dem har jeg meget stor respekt for, for jeg ved hvor svært det er aldrig at blive sur, give op eller give hunden skylden. Men da jeg jo bruger al min fritid sammen med vores hunde, så forsøger jeg altså nu med min egen hund, bistået af Lene som har stor erfaring indenfor både LP og agility. Så må vi se hvor langt mine evner rækker…

“Forarbejdet” til GetUp startede for længe siden, med valg af hanhund. Vi vil kun bruge en hanhund hvor temperamentet er helt i top. Vi har kigget på hunde både i Danmark og udlandet, og det har været rigtig svært at finde den eneste ene.
Vi fandt Joe, som var den der fik flest +’er i forhold til ÷’er, hvilket jo er det man i bunde og grund gør når man skal vælge hanhund.

Joe er en herlig glad og aktiv Schapendoes.

Joe er en herlig glad og aktiv Schapendoes.

Vi fik 3 mulige tæver i kuldet, så der var noget at vælge mellem, men de var temmelig forskellige fysisk og psykisk, så jeg brugte 6-7 uger på at forsøge at finde den hvalp der igen havde flest +’er.
Det var igen pokkers svært, specielt fordi de var så forskellige, og fordi jeg samtidig skulle tage hensyn til at hvalpen sandsynligvis også skal bruges til videre avl, så vi også i fremtiden kan “lave” vores egne hunde.
Jeg havde mange overvejelser, og med hjælp fra “konsulenter”, valgte jeg “tante Rød” som så blev min lille GetUp. Hun har en masse +’er og selvfølgelig nogle få ÷’er, men fremtiden vil vise om hun var det bedste valg. Dejligt at vi har god kontakt til hendes søstre, så jeg kan samtidig følge med i deres udvikling.
013_3499
Det tyder på at hun har et godt temperament mht. til på længere sigt at arbejde, da hun virker selvstændig og er psykisk stærk, men samtidig viser hun (i øjeblikket) ikke noget behov/lyst til at have den store kontakt til mig, så allerede her har jeg et stort arbejde foran mig.
Desuden synes hun at “godbider” er noget opreklameret pjat, uanset hvad det end måtte være af lækre ting. Jeg har forsøgt med 20-30 forskellige købte eller selv-fabrikerede godbider, uden at det har været nogen særlig succes. Muligvis virker det som om hun er rimelig glad for legetøj (bamser, plysdyr m.m.) som belønning, men det er svært at bruge mens hun er under opstart af træningen. Når hun kigger op på mig, skal jeg hive en kanin op af lommen, lege ruske-leg, få hende til at slippe, gemme den i lommen igen, og så vente på næste gang hun kigge op på mig, for så at gentage hele balladen…

Den første tid efter jeg havde besluttet mig for at beholde hende, har eller ikke været optimal, da hendes bror Geo jo blev alvorligt syg, hvilket gjorde at vi brugte 90% af vores tid på ham, og derfor ikke gav lille GetUp den opmærksomhed, kontakt- og sociale træning som var planlagt. Da vi desværre måtte opgive kampen for Geo, var GetUp allerede 11 uger gammel og havde helt klart knyttet sig meget til både sin bror, men også de andre  hunde og katte i familien. Derfor foregår træningen i meget små intervaller, hvor kontakt-øvelser er absolut det vigtigste.

013_3500
I dag begyndte vi så på hendes hvalpetræning i Dansk Kennel Klub i Vejle. Det primære er ikke så meget træning af øvelser, men mere kontakt til mig, og samtidig at vænne hende til andre hunde og mennesker.
Det gik egentlig rigtig fint, og som forventet gad hun ret hurtigt ikke spise godbidderne jeg tilbød hende som belønning, og det med at kigge på mig eller bare holde sig i nærheden af mig, det kunne jeg godt glemme alt om.
Et lille bitte skridt kom vi dog videre, og hun fik hilst på 13 nye hunde med deres mennesker, så den sociale træning gik et pænt skridt fremad.
013_3532013_3545

Se flere billeder fra træningen her.

JanK

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : 1 Kommentar »

Kategorier : Uncategorized

Schapendoes agility-træning

9112013

Rate This

 

DAN de DOES Fønix gir den gas!

DAN de DOES Fønix gir den gas!

Se flere billeder her.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Årets Hund Finale og besøg hos Munte

4112013

1 Vote

 

Årets Hund skulle i år desværre ikke afholdes i Herning sammen med den sidste store udstilling. I stedet foregik det på Sjælland – i Lille Skensved. Altså måtte vi en tur til Sjælland og så skulle vi selvfølgelig besøge GetUp’s søster Gaya Munte.

Flik-Flak lå inden finalen som nr. 3 (5 hunde kvalificerer sig i hver klasse), kun 1 point fra nr. 2 og 6,5 point fra nr. 1. Så med mindre nr. 1 lavede halvstore fejl, kunne Flik-Flak altså ikke vinde finalen. Men da prøven foregår indendørs, er det altid en god træning og selvfølgelig en rigtig hyggelig dag.

Vi kørte lørdag formiddag, og første stop var hos Pia, Dalum Dyrehandel. Vi fik købt masser af kattemad, hundeguffer, nyt halsbånd til GetUp (og en fin bæver) og nyt træningslegetøj til Flik-Flak. Videre gik det mod Rørvig, hvor lille Munte bor. Hold da op, det var langt væk… men så fik vi da set noget af Sjælland som vi ikke har set før.

Lille Munte var bare blevet så stor og fin. Hvor var det dejligt at se hende igen, og GetUp og Munte faldt straks i leg sammen. Mens de to små legede på livet løs, nød vi Mette’s dejlige frokost og kunne konstatere at vejret efterhånden var skiftet fra silende regn til flot stille og tørt efterårsvejr. Så skulle vi en tur på stranden med hundene. Dingles søster Emma, bor ikke så langt fra Munte, så hun kom også med. Sikke en dejlig strand de boede ved. Sandstrand så langt man kunne se og spejlblankt og stille hav. Hundene nød det helt vildt. De spænede afsted og Flik-Flak og Emma fik også dyppet poterne. For GetUp, var det første gang hun var ved havet, hun var dog slet ikke interesseret i vandet men ville hellere spæne afsted i sandet ned søster Munte. To timer blev det til i dejlig, dejlig vejr. Vi måtte selvfølgelig bære GetUp og Munte noget af vejen da de er for små til sådan en lang gåtur. Så ventede Mettes hjemmelavede æblekage og kaffe som vi lige kunne nå at smage inden vi skulle afsted for at finde den hytte vi havde lejet nede ved Borrevejle.

Vi fandt vores campingplads og hytte, og fik pakket ud. Utrolig så meget oppakning en enkel overnatning kræver. Vi var selvfølgelig spændte på, hvad GetUp ville sige til denne tur. Hun har ikke været meget ude på grund af lille Geo og vi var lidt bange for at det ville blive en for stor mundfuld for hende. Det havde vi nu ikke behøvet at bekymre os om, GetUp tog det hele i stiv pote. Hun kastede sig over aftensmaden og gik så veltilfreds ind i sit bur og lagde sig til at sove. Vi hentede grillmad, åbnede en flaske rødvin og så gik der ikke længe inden vi også var parate til at se dyner.

GetUp vågnede kl. 4.30 og skulle ud og tisse. Heldigvis var hun med på at sove 1,5 time yderligere. Kl. 7 kørte vi afsted mod Lille Skensved. Jan skulle være speaker og skulle møde klokken 8. Prøverne startede kl. 9, så jeg havde tid til at få luftet hundene en sidste gang inden Flik-Flak og jeg fik os installeret i hallen.

Inden prøverne startede, fik vi lov til at gå lidt rundt på gulvtæppet. Nogle hunde er ikke vant til at træne på gulvtæppe og for dem kan det godt være underligt lige pludselig at skulle gå til prøve på gulvtæppe.

Startrækkefølgen blev afgjort ved lodtrækning og vi skulle ind som nr. to.

Flik-Flak gik et rigtig godt program. Bliver trukket 1,5 i lineføring, det er en af de øvelser vi skal til og træne rigtig meget, da den bare ikke er god nok. Vi mister et halvt point i stillingskift, da Flik-Flak ikke rejser sig på første pladskommando. Ellers bliver det til rene 10-taller i de andre øvelser.

Dagens resultat bliver lagt sammen med de tre x point du har med fra årets tre bedste resultater. Selvom Flik-Flak bliver nummer to på dagen forandrer det ikke noget i den samlede stilling. Flik-Flak har samlet 703 point, 1 point efter nr. 2 og 3 point efter nr. 1. Ikke så dårlig af den unge fyr.

Resten af dagen gik med at holde styr på GetUp. Hun havde det vældigt og syntes det var festlig sådan at være med på tur. Gode hundevenner kiggede forbi og hurtig blev det tid til at køre mod Jylland igen.

Det blev en træls tur hjem. Det var mørkt, vinden tog alvorligt til og regnen piskede ned. Vi talte om lille GetUp, hun havde klaret turen super flot, også den lange biltur havde hun bare sovet fra… men nu måtte hun da også være træt når vi nåede hjem?

Det var GetUp ikke… tværtimod så virkede det som om hun blev helt høj af at komme hjem igen. I over to timer tossede hun bare rundt og legede og plagede kattene.

Det har helt sikkert været en god tur for lille GetUp, og vi andre har også nydt det. Tak til Mette, for en rigtig hyggelig og god dag lørdag og til alle hundevenner for en hyggelig stævnedag søndag 😊

Lene

Se flere billeder her.

013_3218013_2942013_2945 013_2946 013_2936IMG_4120IMG_4135IMG_4132IMG_4130

Hyggeligt efter turen at få kaffe og æblekage hos Munte.

Hyggeligt efter turen at få kaffe og æblekage hos Munte.

IMG_4138

Selvom hytten var lille, blev der alligevel leget.

Selvom hytten var lille, blev der alligevel leget.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

GetUp er ene om opmærksomheden

31102013

1 Vote

 

Man kan helt sikkert mærke at Geo ikke er her mere.
GetUp har ikke  sin bror at lege med, spise med og sove med. Nu bliver vi nødt til at lege med hende, og Flik-Flak forsøger også at lege trække-bamse-leg med lillesøster GetUp, men det er bare ikke det samme som med lille Geo…
Mor Odie vil meget gerne lege/slås med GetUp, men GetUp er ikke vant til den store hunds opmærksomhed, i hvert tilfælde ikke på dén måde, så hun er lidt tilbageholdene når mor ruller rundt oven på hende, dapper hende med en pote i hovedet og napper hende i ørerne.
Men alt i alt hygger GetUp sig med al den opmærksomhed fra hele familien.

Når storebror ikke er her mere, kan Mau-Mau godt bruges som hyggedyr når der skal soves...

Når storebror ikke er her mere, kan Mau-Mau godt bruges som hyggedyr når der skal soves…

20131031-162156.jpgMen hov! Er det ikke lille sure Dingle som har “tilladt” den lille ballademager at putte i kurven sammen med hende?!?!?!?!??!

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Farvel kære lille Geo…

29102013

Rate This

 

20131029-153538.jpg

I går tabte lille Geo kampen mod en voldsom og langvarig diarre.
Du vil altid blive husket for dit glade og utrolig sociale væsen. En skøn lille fyr som aldrig nåede at komme rigtigt igang med livet.
R.I.P. Geo Gumle…

20131029-132458.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Odie har det fint.

26102013

Rate This

 

Det var lidt svært at holde Odie i ro det første døgn, og undgå at hun f.eks. springer op i stole og sofaer. Hun måtte tilbringe natten i et stort bur ved siden af min seng, men fra i dag fik hun lov til at fører et helt normalt liv sammen med os andre. Hun var på en helt normal gåtur uden problemer, slikker sig næsten ikke, og kløer sig kun i ny og næ under maven.

Tre små huller er alt hvad der viser at Odie nu er steriliseret.

Tre små huller er alt hvad der viser at Odie nu er steriliseret.

Odie måtte tilbringe aftenen i et bur for sig selv, så hun kunne slappe af. Svært, når Mau-Mau straks erobrede Odie's pude...

Odie måtte tilbringe aftenen i et bur for sig selv, så hun kunne slappe af. Svært, når Mau-Mau straks erobrede Odie’s pude…

To trætte hvalpe...

To trætte hvalpe…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Odie steriliseres

25102013

Rate This

 

20131025-110614.jpg

Idag blev Odie steriliseret ved en kikkert-operation. Vores øvrige 5 tæver har alle fået en almindelig stor operation når de blev steriliseret, men de har alle lidt, i mere eller mindre grad, så derfor besluttede vi at forsøge med en kikkert-operation. Den kostede 6000,- på Varde Dyrehospital, men indtil videre er det alle pengene værd. Vi kan overhovedet ikke mærke på Odie at hun er steriliseret. Hun slikker sig næsten ikke, der er 3 små lukkede mærker som er syet med selvopløselige sting indefra, så der er ikke noget som stikker ud og irriterer. Det ligner nærmest brændemærker efter et cigaretskod.
3 kuld hvalpe har Odie fået. Hendes datter Emilia har allerede fået hvalpe, og måske Odie’s søn Flik-Flak og datter GetUp også skal fører hendes linier videre.

Jeg tog fri fra arbejde så jeg kunne passe GetUp og Geo, mens Lene kørte med Varde med de 3 voksne hunde. Dejligt at kunne nyde en flot efterårsdag, selvom det er begrænset hvad man når at lave når man skal holde øje med de små banditter. Lidt billeder fik jeg dog taget.

JanK

GetUp elsker det frie liv!

GetUp elsker det frie liv!

Hva' så Dumbo?

Hva’ så Dumbo?

013_2896013_2895

Gizmo nyder det flotte efterårsvejr, mens han holder øje med musene på naboens mark.

Gizmo nyder det flotte efterårsvejr, mens han holder øje med musene på naboens mark.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

En morgentur ved bækken

24102013

2 Votes

 

GetUp og Geo nyder stadig i fulde drag, at verden er så stor og fuld af fantastiske ting som skal opleves.

I dag afleverede jeg 3 dages afføringsprøver fra Geo’s dårlige mave. De sendes nu med kurér til Tyskland for nærmere analyse.
Håber så inderligt at de vil vise  et eller andet, så han kan få lidt sul på kroppen, og vi ikke mere konstant skal gå og tænke på hvad hans dårlige mave skyldes…
Skal / skal ikke?

Jord-orgie!

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Opstart af kombineret hvalpetræning og agility for voksne Schapendoes

19102013

1 Vote

 

Når man køber hvalp hos os, får man jo automatisk en gang gratis hvalpetræning med i købet Mange gange kan det dog være svært at afholde… jeg ved ikke hvorfor, men størstedelen af vores hvalpe havner enten i udlandet eller på Sjælland. I dette kuld kunne jeg lave et hvalpehold for hele TO! hvalpe. Geo er på grund af hans mave udelukket og Munte bor på Sjælland. Heldigvis bor Gritje “kun” i Sønderborg og sammen med Jan’s GetUp, blev de så hele holdet.
Hold da op, hvor er Gritje vokset på de to uger der er gået siden hun flyttede hjemmefra. Dejlig at se hende igen og høre om, hvor godt hun trives i sit nye hjem :o

Flik-Flak har kun én bror her i Jylland, nemlig Fønne. Fønne’s mor havde tit talt om, at hun gerne ville prøve at gå til agility. Gritje’s nye storebror Timmon ville også gerne gå til agility og far Joe havde også lyst til at prøve noget nyt. Så lige pludselig blev der basis for at starte et lille agilityhold op. 6 glade Schapendoes får således lov til at snuse til agility de næste 6 uger :o

Selvom jeg havde trænet agility og lidt lydighed med vores hunde inden de andre kom, så var der overhovedet ingen tvivl om, at de følte sig meget tilovers fordi de ikke skulle være med på kurset. Så da de sidste kursister var kørt kunne jeg lige nå at pakke agilitybanen sammen og så trave en rask tur på 5 km med hundene, mens Jan fik fodret de to små og gjort havetraktoren klar til overvintringen… nu skal der ikke slåes græs mere – juhu :o

Geo’s mave er stadig ikke helt i orden. Vi har fodret ham med små bitte portioner hver anden time, for at maven ikke får for meget at arbejde med. Han holder ikke maden i sig mere end to til tre timer og stadig har han meget tynd mave. Det positive er, at han har en glubende appetit og at humøret bestemt ikke fejler noget. I morgen vil vi igen fodre ham i meget små portioner og hver anden time, og så håbe på at maven langsom begynder at blive i orden.

Lene

Joe

Farmand Joe i fuld spring frem mod låg og guffer

Timon

Gritjes nye storebror, Timmon, på vej gennem tunnelen

Ratata

Ratata, GetUp og Grietjes farbror, øver kontaktfelter

Fønne

Flik-Flak’s bror Fønne – en skøn og glad Schapendoes

Vanilla

Lille Nova er med på holdet – for gammel venskabs skyld :o

Uzi

Uschi skulle selvfølgelig starte løbetid lige nøjagtig i dag… så desværre Uschi… på grund af de unge hanhunde kommer du først igen om 3 uger

Klik her se alle billederne med de aktive Schapendoes som deltog i kurset.

Efter en aktiv dag, tog GetUp en lur sammen med Mau-Mau.

Efter en aktiv dag, tog GetUp en lur sammen med Mau-Mau. Vi er stadig målløse over, hvordan kattene og de to hvalpe har fundet sammen. Det er en fryd at se, hvordan de små hvalpe putter sig ind til kattene og hvordan kattene, med kæmpe tolerance, finder sig i utrolig meget når hvalpene er i “ballade-humør”.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Livets gang med to små hvalpe…

18102013

1 Vote

 

Det går faktisk over al forventning, at have to hvalpe på en gang. Det er helt utrolig så meget livsglæde og gåpåmod de to små har. Vi har stadig hvalpegården stående, hvor de små sover alene om natten. Jeg har haft fri fra arbejde, så hele dagen i dag har de haft lågen åben og frit kunne gå ud og ind af hvalpegården… det vil sige, de går kun UD, for nu er verden pludselig blevet endnu mere spændende. Specielt fordi de på ingen tid, har fundet ud af at bruge hundelemmen. Geo kaster sig bare igennem hundelemmen – hans ben er så høje at det ikke volder ham det store besvær. Det er lidt svære for GetUp, hun er stadig en lille lavbenet hvalp, og med så små ben, er det svært at nå op til hundelemmen. Til sidst, når hun bliver sur og irritabel nok, kan det dog godt lade sig gøre :o

Sjovt nok, så synes hvalpene også at det er hyggeligt at slappe af ude på det opvarmede gulv i baggangen. En god ting, for det er her de kommer til at opholde sig når vi for alvor skal på fuldtids arbejde.

Sjovt nok, så synes hvalpene også at det er hyggeligt at slappe af ude på det opvarmede gulv i baggangen. En god ting, for det er her de kommer til at opholde sig når vi for alvor skal på fuldtids arbejde.

Lille Geo hygger med sin storebror Flik-Flak.

Lille Geo hygger med sin storebror Flik-Flak.

I går gik det desværre  helt galt med Geo’s mave. Han havde ellers kørt godt i fire dage efter at være stoppet med en penicilin-kur, og vi havde så småt håbet at problemet var løst. Da penicilin og diætfoder ikke har nogen beviselig virkning, er vi startet på en ny plan i dag: Hestekød. Lækkert råt hestekød, sammen med en totalt udkogt mos bestående af hvid kartoffel, en rød kartoffel og enporre. Lige så syg og dårlig som han var i går, lige så rask og glad var han i dag. Efter at have tømt maven fuldstændig i går var han selvfølgelig meget sulten, og jeg kan hilse og sige at råt hestekød er et kæmpehit. Nu håber vi, at råt hestekød og lidt grøntsager kan give maven ro. Det er muligt, det er det han skal spise resten af livet, men så må det blive sådan.
Det er godt nok noget bøvl når der skal fodres. Helt umulig at lære to små hvalpe, at man ikke bare kaster sig i alle madskåle man ser. Det er helt umulig at holde GetUp væk fra Geo’s hestekød, så vi fodre Geo for sig selv, og prøver at lære GetUp at spise med de voksne. Så må Geo blive sluset ind i madklubben senere.

Indtil videre er fodringen også det eneste der er noget bøvl med to hvalpe (og det er jo fordi Geo skal have speciel mad). Ellers nyder vi de to små sorte banditter utrolig meget, og får mange gode grin over dem. Hvad de små banditter holder mest af, er nok Gizmo og Mau Mau (de to katte). Hvalpene kaster sig uden hæmninger over dem, lige så snart de træder ind af døren. Geo er lidt forsigtig og hilser nogenlunde pænt på dem og slikker dem i hovedet og i ørerne, hvorimod GetUp slet ikke kan hilse pænt. Et par gange har kattene måtte sige stop. Det er foregået på en helt utrolig god måde. Gizmo smækker GetUp én med hans store pote – ingen klør er fremme, og det behøver han heller ikke, GetUp forstår det godt. Mau Mau går lidt mere grundig til værks. Når hun ikke kan holde GetUp ud mere, tager hun kvælertag på hende og bider sig fast i struben. GetUp er lidt ligeglad, men når der er gået for lang tid og hun ikke kan komme fri, kommer der er lille piv, og Mau Mau slipper med det samme. Utrolig så overbærende de to katte er, og igen, hvor var det godt vi fik dem ind i vores hundeflok:o

Mau-Mau har fundet et nyt sted at være i fred for de små banditter. Når vi har hentet træ til brændeovnen, står kassen ofte på trimmebordet ude i baggangen. Det er bare dejligt mener Mau-Mau.

Mau-Mau har fundet et nyt sted at være i fred for de små banditter. Når vi har hentet træ til brændeovnen, står kassen ofte på trimmebordet ude i baggangen. Det er bare dejligt mener Mau-Mau.

Efter en flot efterårsdag, hvor vi har været ude det meste af dagen, er der nu helt udsolgt. Både små og store ligger rundt i stue og sover. I ovnen simrer Jans hjemmelavede lasagne, rødvinen er skænket op og nu står den bare på weekend.

Efter en lang og begivenhedsrig dag, bliver de små RIGTIG trætte...

Efter en lang og begivenhedsrig dag, bliver de små RIGTIG trætte…

Dingle synes absolut ikke om de to nye halvsøskende. Kun en gang imellem kan hun finde på at hente en bamse for lege trække-leg med dem, men ellers snerrer og sprutter hun når de overfalder hende. Her til aften var alle så trætte, at de ikke var slemme og farlige, så Dingle tillod de små at putte lidt :o)

Dingle synes absolut ikke om de to nye halvsøskende. Kun en gang imellem kan hun finde på at hente en bamse for lege trække-leg med dem, men ellers snerrer og sprutter hun når de overfalder hende. Her til aften var alle så trætte, at de ikke var slemme og farlige, så Dingle tillod de små at putte lidt :o )

 

I morgen kommer søster Gritje til hvalpetræning og derefter har jeg et lille hold Schapendoes til agility. På holdet er blandt andet Flik-Flaks bror Fønne, GetUp og Geo’s far Joe og en andre gode Schapendoes-venner.

Yehaaa1 weekend, kom bare an :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Dagligdagen for hunde og katte…

14102013

1 Vote

 

DAN de DOES GetUp.

DAN de DOES GetUp.

Flik-Flak synes de to små banditter er et par herlige legekammerater.

Flik-Flak synes de to små banditter er et par herlige legekammerater.

Mau-Mau og Gizmo må op i højden for at slippe for de små banditter på gulvet.

Mau-Mau og Gizmo må op i højden for at slippe for de små banditter på gulvet.

Geo tager en lur.

Geo tager en lur.

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

En dejlig afslappet weekend

13102013

1 Vote

 

Hold da op, hvor har vi nydt denne weekend, mest fordi Geo har haft god mave siden lørdag morgen :o

Der var ingen planer over hovedet denne weekend, kun småting der skulle ordnes på farmen.

Når Geo’s mave er god, kan vi mærke det på hans humør. Han er fuld af livskraft, glad, fræk og fuld af gå på mod. Stadig er det dog tydelig at han er langt bagefter søster GetUp i udviklingen. Pyt med det, hvis Geo’s mave bliver ok, så skal han nok nå det han skal nå. I dag var det sidste dag med penicillin – 10 dage har han været på det skidt. Nu må vi se hvordan han klarer sig uden, og ellers må han i gang med en ny behandling med binyrebark-hormon.

Som før skrevet har Geo haft det rigtig godt lørdag og søndag, så begge hvalpe kommer med ud når vi går og fixer forskellige ting. Flik-Flak er en herlig storebror, han leger så godt med begge hvalpe. Odie er fuldstændig pjattet med dem, og vil også rigtig gerne lege med dem. Dingle er dog af en anden opfattelse… jeg tror hun tænker: Hvor bliver de familier af, der skal hente dem. Hun er irriteret over den uro der pludselig er kommet i hendes liv, irriteret over at der pludselig hænger en hvalp i hendes pels, irriteret over at HENDES bedste ven Flik-Flak pludselig er mere interesseret i at lege med hvalpe end med Dingle, og irriteret over al den opmærksomhed de to små sorte banditter får… opmærksomhed som hun er vant til at få. Det er ikke altid let at få nye hunde/hvalpe ind i flokken – de gamle hunde har ikke bedt om det, skal man huske på. Vi beholder derfor hvalpegården og hvalpehaven, så der stadig er lidt ro på når vi er indendørs. Når de så efterhånden har vænnet sig noget mere til hinanden, så må vi stille og roligt (det er svært med to aktive hvalpe), prøve at få dem ind i flokken.

En rigtig sjov lille episode fra i eftermiddags: Jeg er ude og gøre rent hos hønsene. Både Geo og GetUp er meget interesseret i hønsene og sidder og kigger opmærksom på dem. Pludselig nede fra skoven, lyder Gizmo’s  specielle “jeg-har-fanget-en-mus” lyd (det var tredje gang i dag han kom med en mus). Flik-Flak hører det med det samme og kaster sig i store spring frem mod Gizmo, som meget stolt kommer travende fra skoven og hen over LP banen. Gizmo ved hvad der venter ham… musen er tabt, og for at slippe for mere bøvl, spytter han frivilligt musen ud så Flik-Flak kan tage den. Flik-Flak skal selvfølgelig ikke have lov til at spise musen, så jeg beder ham om at spytte ud. Underligt nok har Flik-Flak altid lystret den kommando (de andre hunde skynder sig at sluge musen og står så uforstående over for min kommando og kigger på mig). Jeg tager den snaskede mus og bytter med en go’bid.
Midt i alt dette har GetUp, oppe fra hønsehuset, set Gizmo. GetUp har ingen hæmninger, hverken over for os, de andre hunde, hønsene eller kattene. Hun har et gåpåmod uden lige og kaster sig ud i alt hvad hun synes er sjovt og spændende. Hun drøner ned af græsset – kurs lige mod Gizmo. Gizmo har set hvad klokken har slået, og prøver at gøre sig lille og usynlig (på trods af at han er ca. 3 gange så stor som GetUp). GetUp når hen til Gizmo og overfalder ham på det skammeligste. Jeg prøver at gribe ind, tager GetUp i nakkeskindet og siger nej, men hun er fuldstændig ligeglad og jeg beslutter mig for, at Gizmo nok er bedst til at sige nej.
Det er Gizmo ikke. Han ruller om på ryggen og GetUp kaster sig op på hans store mave – slikker ham vildt og voldsomt i hovedet, og jeg er sikker på det snart går galt, men Gizmo er unaturlig sød, han finder sig i det hele, indtil Flik-Flak kommer styrtende, så ser Gizmo sit snit til at stikke af, både fra GetUp og Flik-Flak.
Hvor pokker var min telefon? Det havde været herlig at få video af den lille scene.
Det er helt anderledes når Geo møder kattene. Han går meget underdanig hen til dem, mens han logrer med halen. Slikker dem stille i øret og det er så det. Utrolig så stor en forskel der er på de to hvalpe.

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

“Desværre” endnu en ny hund i familien…

11102013

1 Vote

 

Vi traf i dag den triste beslutning, at Geo’s familie ikke får længe ventede lille Geo.

Ingen kan ikke finde ud af, hvad der er galt med Geo’s dårlige mave. Han er blevet undersøgt på kryds og tværs og fejler ikke noget synligt. Alligevel fungerer maven ikke som den skal, selv efter længere tids diætfoder og penicilin.

Geo er noget af det mest nuttede lille væsen, og selvfølgelig skal han have flere chancer for at blive rask. Vi beholder altså foreløbig Geo herhjemme og må så se hvad der sker i den nærmeste tid.

I dag kom der indbydelse til Årets lydigheds-hunde finalerne. Flik-Flak skal deltage i LP1. I år bliver det ikke, som det plejer i Herning sammen med den store udstilling, men i Lille Skensved på Sjælland.
Vi ville gerne overnatte på Sjælland fra lørdag til søndag, så vi slap for at stå op kl. 4 om morgenen, men alle campingpladser med hytter holder lukket så sent på året, og et hotelværelse er ikke sagen, når vi nu temmelig sikkert kommer med 5 hunde. Vi må se hvad vi gør. Nu skal jeg først og fremmest i gang med at træne Flik-Flak igen… det er blevet til så godt som ingen træning de sidste mange måneder. Det tager tid med hvalpe og specielt hvis der er en syg hvalp i flokken.

Lene

Lille Geo... selvfølgelig skal han da have en chance for at blive rask

Lille Geo… selvfølgelig skal han da have en chance for at blive rask og få et godt liv.

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Leg med familien

9102013

Rate This

 

Hvalpene havde en sjov og hyggelig tur rundt på gårdspladsen sammen med de voksne familie-medlemmer.

Geo og GetUp tager lige et kig på hønsene inden de fortsætter deres udforskning af gårdspladsen.

Geo og GetUp tager lige et kig på hønsene inden de fortsætter deres udforskning af gårdspladsen.

"Hva' så?. Ska' vi lej'?"

“Hva’ så?. Ska’ vi lej’?”

Gaya Munte’s og Grietje’s nye familier lægger næsten dagligt lægger noget nyt op på vores facebook kennel DAN de DOES gruppe.
Super med sådanne hvalpekøbere. Stor tak til Mette og Kim!

Gaya Munte slås med sin bold.

Gaya Munte slås med sin bold.

Grietje har også en bold, men af en lidt anden kaliber, tror den er beregnet til de voksne hunde i familien...

Grietje har også en bold, men af en lidt anden kaliber, tror den er beregnet til de voksne hunde i familien…

Grietje er i skoven med sin nye bedste ven, Solankers Timon.

Grietje er i skoven med sin nye bedste ven, Solankers Timon.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Den nye hverdag

6102013

Rate This

 

Efter 8 uger med henholdsvis 5 og 4 hvalpe, er dagligdagen nu præget af vores egen GetUp og storebror Geo. Et par livlige hvalpe på snart 9 uger er absolut noget som kræver tid og opmærksomhed. De sover jo ikke så meget mere, og har brug for at komme ud og opleve verdenen uden for hvalpegården. Var lige en tur nede omkring vores sø med alle 5 hunde, og GetUp syntes det var vildt sjovt at kaste sig ind i krat og buskads langs stierne vi gik/hoppede/løb på. Det resulterede i at både hende og Geo, var totalt indhyldet i burrer, som irriterede de to små temmelig meget da vi kom hjem. Jeg forsøgte at hjælpe, men GetUp den lille hidsigprop, troede jeg drillede hende, så hun bed hele tiden efter mine fingre når jeg forsøgte at fjerne de satans præstelus…
Hvad angår Geo, så virker han rimelig stabil efter at have været på penicilin-/diætfoder-kur siden fredag. Han har fået appetitten tilbage og holder maden i maven i tilstrækkelig lang nok tid, til at det kan nå at optages i kroppen, og dermed give energi og bare lidt sul på kroppen.
Det er dog ikke helt godt nok, for der kommer forholdsvis meget afføring ud i forhold til hvor meget han spiser, og konsistensen er stadig på nippet til at kunne betegnes som “grød”. Humøret fejler absolut ikke noget, og han er ikke mere den første til at vælte ind for at sove. Vi håber stadig at hans tarmsystem nu får den fornødne tid til for alvor at komme til at fungerer som det burde, for ellers er der desværre ikke så mange muligheder tilbage…

JanK

 

Når der skal skiftes aviser i hvalpegården synes de snart 9 uger gamle hvalpe absolut at de skal hjælpe til. Ikke nødvendigvis den store hjælp...

Når der skal skiftes aviser i hvalpegården synes de snart 9 uger gamle hvalpe absolut at de skal hjælpe til. Ikke nødvendigvis den store hjælp…

Geo på trappetrinnet og GetUp nedenfor.

Geo på trappetrinnet og GetUp nedenfor.

Svært for Dingle at sove i kurven, når der både skal være plads til kat og svin...

Svært for Dingle at sove i kurven, når der både skal være plads til kat og svin…

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Farvel til de første 2 sorte banditter…

5102013

2 Votes

 

I går fredag forlod “Grietje” og “Gaya Munte” os. De bor nu henholdsvis i nærheden af Sønderborg og Rørvig. Det er altid en trist dag, men vi har (som sædvanligt) været (meget) kritiske mht. at finde de bedst mulige familier til vores hvalpe, så vi er helt sikre på at begge tøser får et skønt liv hos deres nye familier. Allerede nu har de uploadet billeder på vores kennel-gruppe på facebook, og fortalt hvordan deres første nat gik. Selvfølgelig gik det godt, men der er fortsat meget nyt for både hvalp og familie, inden der er fundet en ny dagligdags-rutine.

GetUp nyder aftenstilheden...

GetUp nyder aftenstilheden…

GetUp og lillebror Geo er tilbage i hvalpegården mens de to søstre "Gaia Munte" og "Grietje" er rest ud til deres nye familier.

GetUp og lillebror Geo er tilbage i hvalpegården mens de to søstre “Gaya Munte” og “Grietje” er rejst ud til deres nye familier.

GetUp og lillebror Geo leder efter mad

GetUp og lillebror Geo leder efter mad

Mor Odie tigger om mad sammen med GetUp og Geo

Mor Odie tigger om mad sammen med GetUp og Geo

Tak til Grietje's nye familie som i "afskeds-gave" forærede os en flot Schapendoes nummerplade-ramme.

Tak til Grietje’s nye familie som i “afskeds-gave” forærede os en flot Schapendoes nummerplade-ramme.

Munte hygger i sit nye bur.

Munte hygger i sit nye bur.

Munte på luftetur i den store have.

Munte på luftetur i den store have.

Grietje møder Timon

Grietje møder Timon

Grietje møder Ramses

Grietje møder Ramses

Grietje møder katten Kenan.

Grietje møder katten Kenan.

Geo må desværre blive mindst 2 uger ekstra hos os, fordi han har fået maveproblemer, men det synes han er helt fint, for så kommer han med på gåtur med resten af Odie’s lille familie.
Rigtig synd for den familie som har ventet med længsel på at få deres lille Geo hjem til Esbjerg, men vi må væbne os med tålmodighed, og håbe at den lille hvalp snart får styr på den ustyrlige mave.

JanK
ggggg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

DM i Agility 2013

22092013

2 Votes

 

Dette var så årets 3. store begivenhed: DCH’s DM i agility. Som det efterhånden er blevet sædvane, så tog jeg selv afsted mens Jan passede hvalpe. Denne gang var det en ren tøsetur, det vil sige at Flik-Flak blev hjemme. Dingle og jeg kunne nyde en hel weekend sammen, kun hende og mig :o

DM blev afholdt på Fyn, så altså ikke voldsomt langt væk. Alligevel ringede vækkeuret klokken 5.30 lørdag morgen… der var jo også lige nogle hvalpe der skulle ordnes inden vi kunne tage afsted. Vi skulle dele telt med Lillian, vores agilitytræner, og efter teltet var slået op kunne vi efter en kort luftetur nyde morgenkaffen og et rundstykke.

DM foregår således: Lørdag løber vi et Springløb og et Agilityløb. Gennem de to løb kvalificerer du dig til finalen om søndagen. Der er to finaler om søndagen: en A-finale og en B-finale. Vi var 25 hunde i mellemklassen og de 10 bedste fra lørdagens løb, ville ryge direkte i A-finalen. De sidste 15 hunde kæmper i B-finalen og nr. et, to og tre fra B-finalen får lov at løbe med i A-finalen.

Første løb lørdag er et agilityløb. Jeg kan med det samme se, at det slet ikke er en bane for Dingle og mig. Banen er alt for svær og jeg vil blive nødt til at have fat i Dingle hele tiden for at få hende gennem banen. Det lykkes os og komme igennem men vi får en tidsfejl på 1 sekund. Derefter kommer springløbet… ikke en dyt bedre for Dingle og mig. Igen må jeg hele tiden kæmpe for at Dingle ikke løber forkert. Det går rimeligt fornuftigt, men desværre river Dingle pinden på det allersidste spring. En masse hunde var blevet disket i et af løbene så det var spændende hvem der kunne gå direkte videre i A-finalen. Det er ikke noget der bliver offentliggjort, man må pænt vente til søndag med at få resultaterne.

Dingle blev sammenlagt nummer 7, og skal altså løbe i A-finalen. Det vil også sige at vi i dag havde god tid, inden vi skulle løbe. Vi kunne først nyde alle hundene i B-finalen. Jeg blev helt misundelig på banen… det var lige sådan en bane Dingle og jeg gerne ville løbe – måske vi var så heldige, at A-finale-banen var lige så god?
Vejret var godt og der var en rigtig god stemning. En masse rigtig gode hunde var havnet i B-finalen på grund af en disk, og det var meget spændende, hvem der ville blive nr. et, to og tre og altså ryge med over i A-finalen.

Så blev “vores” bane bygget. Jeg kunne med det samme se, at det var en super bane for Dingle og jeg. Vel var der en del fælder – som Dingle sikkert også ville dumpe i – men der var også mulighed for at give den gas og få løbe-glæde ind i Dingle. Først skulle de små hunde løbe, dejligt, så kunne man rigtig få banen sat fast i hovedet. Så blev det mellem-hundene… Jeg havde en lækker pølse jeg kunne hidse Dingle op med. Dingle løber rigtig flot og jeg får hende godt forbi de to første fælder og ind i den svære slalom. Jeg ved, at nu kommer der en stor udfordring for mig… Jeg er altid ca. 2 meter foran Dingle, når slalom er slut. Normalt slet ikke noget problem, men denne gang skal vi vende 180 grader og løbe tilbage igen over de næste forhindringer. Da vi nærmer os enden på slalomen, begynder jeg at sætte farten ned for ikke at komme alt for langt foran… det var dumt, meget dumt. Dingle bliver med det samme usikker og kommer til at springe en slalompind over. Så er det hele tabt og jeg vælger bare at løbe bane færdig og selvfølgelig blive disket. Ærgerligt, det var en rigtig god bane og jeg er sikker på, at vi kunne have løbet den rigtig godt og fejlfri. For første gang ærgede jeg mig helt vildt over at blive disket… og så på sådan en dum ting som vi normalt aldrig får fejl på.

Der var ikke at gøre ved det, vi ender sammen med alle de andre der bliver disket, som en nr. 9 til dette års DM. Dingle var rigtig glad i det sidste løb og det glæder jeg mig så over.

I det hele taget glæder jeg mig over, hvor dejlig nem Dingle er at have med. Det er lige meget hvilken hund, ung eller gammel, tæve eller han, der kommer over til hende, hun hilser pænt på dem alle og der er aldrig nogen sure miner at spore hos Dingle. Vejret var super godt til at løbe agility i, ikke for varmt og ikke for koldt, så vi havde en rigtig dejlig og hyggelig weekend. Glæder mig allerede til næste år, hvor Dingle og jeg bestemt skal løbe noget mere agility :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

7. uge (dobbelt fødselsdag hos DAN de DOES’erne)

19092013

2 Votes

 

Så blev de fire sorte banditter 6 uger. Der er fuld fart på dem nu. De sover ikke længere i en dyb søvn, men springer op så snart de hører noget i nærheden af hvalpegården. Vejret har været godt de sidste par dage, og meget af den vågne tid går med at lege udenfor. Det er også nu, at arbejdet med at passe dem, for alvor begynder. Vi prøver at få døren lukket op, så snart en hvalp bevæger sig hen mod den. De fleste gange får hvalpene succes med at tisse og klatte udenfor, det håber vi selvfølgelig vil hjælpe de kommende ejere med at få dem hurtigere renlig (inkl. os selv). Så snart hvalpene er vågne, skal der selvfølgelig også leges og hygges med dem. Fire gange om dagen får de special mad – opblødt hvalpepiller med mælkeerstatnings-pulver, babyvællings-pulver, torskerogn, leverpostej eller lignende blandet i. De elsker de små måltider men har selvfølgelig almindelig tørre hvalpepiller stående til fri afbenyttelse. Samtidig vil Odie stadig ind og give mælk engang imellem, selvom de ofte er så ivrige at de bider hende i patterne, så hun snerrende springer ud af hvalpegården igen. Et par gange har hun også kastet hendes nyligt spiste aftensmad op til hvalpene. Det har dog en anden effekt end hun havde tænkt, for mens hun selv spiser sin mad igen, får de små sorte banditter lejlighed til at en tår mælk, hvilket stadig er no. 1!

Det er dog ikke kun de små sorte der har fødselsdag i dag. Verdens bedste Dingle-pot fylder fire år. Underlig at tænke på, at det slet ikke var meningen at vi skulle beholde hende, men hvor var det da godt at skæbnen ville det sådan. Hun er den dejligste lille kæle-potte, min allerbedste træningskammerat – både til lydighed og agility. Hold da op, hvor har vi allerede oplevet meget sammen :o

 

x9uge-10

Stort tillykke til Dingles søskende: Enya, Emma, Emmie, Emilia og lille Eddie, tænk sig at der allerede er gået fire år.

Dinglepotten...

Dinglepotten…

Nu skal det hele jo ikke gå op i hvalpe… vi har jo også de tre gamle hunde at tænke på. Det er svært at få den sammen tid til dem for øjeblikket. Træningen er næsten gået i stå, dog har vi stadig en ugentlig lydighedstræning og en ugentlig agilitytræning. Som minimum får de hver dag en 4-5 km. travetur… formen skal jo gerne holdes ved lige :o

Jeg har brugt meget tid til at tænke over min videre træning med Dingle – her tænker jeg mest på min fælles-sit og fælles-dæk. Jeg troede at en masse prøver kunne give hende sikkerhed i de to øvelser. Jeg må bare konstatere at det har de ikke gjort. Selv om jeg har trænet de to øvelser helt vildt, så er der 50% chance for, at Dingle bliver i øvelserne til prøverne. Det er bare ikke godt nok, og jeg vil ikke længere byde Dingle den usikkerhed som hun åbenbart har i de to øvelser. Altså har jeg besluttet, at Dingle skal holde en længere pause fra lydighedsprøverne. Jeg vil udtænke en ny træningsplan, og så kommer Dingle ikke op til prøve, før jeg mener hun er klar til det. Det vil også sige at hun ikke kommer til indendørs LP-prøve i november på Fyn. Det var ellers en alletiders mulighed for at gå til prøve indendørs, og jeg havde egentlig besluttet at både Dingle og Flik-Flak skulle op. Flik-Flak vil jeg muligvis stadig gå op med… det bliver så i en LP2… men så skal han godt nok lige til at tage sig lidt samme. Han har været rigtig han-hunde-dum de sidste uger… og hans hoved har i hvert fald ikke siddet for enden af halsen :o

I den kommende weekend skal Dingle og jeg til DcH’s DM i agility på Fyn. Jeg glæder mig faktisk rigtig meget til en weekend kun med Dingle. Det skal nok blive rigtig hyggelig og selvom vi garanteret ikke laver de store resultater, så håber jeg vi får nogle gode og glade løb sammen.

Dagen i dag blev som – ja, jeg kan næsten skrive som sædvanlig – afsluttet med besøg af kommende hvalpekøber. Altid en fornøjelse at få besøg, når man er sikker på at man har fundet en perfekt familie til en af hvalpene :o

Lene

 

 

013_1952

For 8 år siden, fandt vores gamle Fille, resterne af “Daisy” ude på pløjemarken bag vores hus. Daisy var et barbie-dukke-hoved som underlig nok var havnet på pløjemarken. Fille elskede det lille dukkehoved og der blev leget med hovedet i mange år. Efterhånden er der kun skalpen med hår tilbage. Det er til gengæld også et stort hit hos vores nuværende hvalpe.

013_1924

Nårhhh, er jeg nuttet, eller hva’?

013_1920

Nogle uger endnu, og Oskar får sin “Albert”, “Hannibal” eller ???? med hjem.

013_1921

Stor størrelsesforskel på den mindste og den største tøs. Svært at vælge hvem skal blive vores GetUp…

013_1943

Ren hvalpehygge i det dejlige vejr.

013_1923

Lille smuksak

 

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

ESS 2013

9092013

2 Votes

 

Årets 2. store hundebegivenhed var ESS – Europæisk Schapendoes Show – i år afhold i Danmark. Jan måtte endnu en gang blive hjemme og være hvalpe-babysitter. Vi havde sammen med Rie og Morten lejet et rækkehus i Løjt Feriecenter, og da Morten også blev forhindret, endte det med at Rie og jeg igen tog på tøsetur sammen.

Weekenden startede med lydighedsprøver fredag eftermiddag kl. 15, og det skulle jeg selvfølgelig deltage i. Hvalpene ødelagde min planlægning lidt, da de selvfølgelig vågnede lige da jeg skulle ud af døren. Jeg ventede lige en halv time ekstra med at køre så de kunne få lidt at spise og få skiftet aviser. Det næste der gik galt var trafikken… frygtelig trafik, lastbil efter lastbil som ustandselig prøvede at overhale hinanden. Oven i det hele begyndte Dingle på sit “køresygehalløj”… puha, det var lige før jeg stressede lidt.
Rie var ankommet og havde fået nøglen… men de havde opkrævet 550 kr. for hundene (vi skulle efter aftale kun betale 225 kr.). Altså måtte vi lige over at have det ordnet inden vi kunne bevæge os op på pladsen, hvor LP prøverne fandt sted. Dingle var fuldstændig smadret efter turen og jeg vidste at hun ikke kunne nå at falde til ro inden hun skulle op – der var kun en halv time til vi skulle starte… og jeg fandt senere ud af, at Dingle bestemt ikke var den eneste der skulle have været på pladsen noget før.

Flik-Flak skulle først op… men han kunne slet ikke koncentrere sig. Alt skulle der kigges efter og selv de mest simple øvelser formåede han ikke at lave som han plejer.
Så blev det Dingles tur. Hun var vildt stresset endnu. Underligt nok blev hun i fælles sit, men da vi kom frem fra fælles dæk sad 6 hunde ud af 7 lige så pænt op inden øvelsen var slut… Dingle var selvfølgelig blandt dem. Resten af øvelserne foregik langt under Dingles standard. Hun viste ingen glæde, lavede mange sjuskefejl som hun aldrig havde lavet før og ville i det hele taget slet ikke arbejde.

Flik-Flak fik lige skrabet en førstepræmie sammen og blev nr. 2 i LP1 ud af 15 hunde. Dingle vandt LP3 med en andenpræmie ud af 7 hunde… lyder måske meget godt, men bestemt ikke hvad de to plejer at levere.
Når det er sagt, så var det en fornøjelse at se så mange hunde deltage i LP i år: 15 i LP1, 3 i LP2, 7 i LP3 og 2 i Eliten. Vores vandrepokal, som går til den bedste LP hund på tværs af klasserne gik i år til Finland, tillykke til Anna-Mari i LP1.
Flik-Flaks søster Fregne var oppe i LP1 for første gang. Hun lavede rigtig mange gode øvelser, men mister desværre to af hendes sikre øvelser. DAN de DOES Chilli var oppe i LP3. Jeg har aldrig set den store, sorte hanhund så glad og arbejdsom, det var en fornøjelse at se ham arbejde. Desværre mister han fremsendingen, og fik ikke den håbede 1. præmie.

Traditionen tro, sluttede vi dagen af med fællesspisning og et glas rødvin. Kl. 22 var vi fuldstændige færdige og vi var klar til at gå i seng :o

Op igen tidlig lørdag morgen, nu var det tid til den store udstilling – 170 Schapendoes fra hele europa deltog. Flik-Flak skulle sammen med hans to brødre deltage i Juniorklasse hanner og søster Fregne i juniorklasse tæver. Flik-Flak bliver nr. 3 i klassen med Excellent, han mangler stadig at udvikle sig til en ordentlig hanhund. Fønne bliver nr. 4 med Very Good. Flipper får også Very Good, og for begge drenge blev deres pels det afgørende for at de ikke fik Excellent (den er for tiden alt for hvalpeagtig) – ja, sikkert også at det kneb med at gå pænt… det var mere spændende at snuse og holde øje med alt andet der foregik. Søster Fregne blev også nr. 3 med Excellent og CK i hendes klasse, så det var jo fint nok.

Endelig klokken 16.30 var udstillingen færdig og vi kunne gå en tur ned på stranden, hvor hundene fik love at bade og lege. Hurtig tilbage til husene for at skifte tøj til den store festmiddag om aftenen. Vi kørte til restauranten i bilerne så hundene kunne ligge i bilerne og sove. Klokken 11 var vi helt færdige igen og vi gik hjem med hundene, så fik de en dejlig aftenstur til at slutte dagen med.

Søndag stod der agility og Rally på programmet. Traditionen tro plejer jeg jo at gå op med Dingle i Rally den ene gang om året vi har klubweekend, men da agility-konkurrencerne blev afholdt samme tid og jeg havde lovet at hjælpe til, så droppede jeg i år Rally.
Men først skulle huset gøres rent. Hundene blev sat i bilen så vi kunne gøre rent i ro og fred. Flik-Flak og Rubin havde ligesom til DM en rigtig fest sammen (Dingle måtte igen bare se på, hun måtte ikke være med), så det var nemmere at de var i bilen.
Jeg forventede faktisk ikke noget af Dingle til agility. Man kunne godt mærke at hundene var ved at være brugte (på nær Flik-Flak som bare sad i sit bur og var fornærmet over, at han ikke skulle deltage i noget, denne dag). Vi var tyve hunde til agility, kun en eneste dansker foruden mig og Dingle… og hun blev desværre syg og deltog ikke. Kan det virkelig passe at der ikke er flere der dyrker agility med deres Schapendoes?
Det blev nu en dejlig agilitykonkurrence. I det første springløb bliver Dingle disket. Det næste bliver hun nr. 4. Så skal vi til agilityløbene. Jeg lover Dingle en pølse hvis hun løber, og gemmer pølsen i hendes plys-kanin og lægger den bag det sidste spring i spanden. Halvvejs igennem banen er Dingle sikker på hun selv ved hvordan hun slutter banen… spæner frem over fem spring, ud til spanden, og med kaninen i munden kommer hun glædesstålende løbende tilbage til mig, som stadig kun er nået halvvejs. Dingle får mange klapsalver for det kunstnerisk og jeg kan jo også kun sige at hun er dygtig, hun løb trods alt rigtig stærkt. Nu må vi tage os sammen i det sidste løb, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en plads i finalen. Dingle løber rigtig fint og ender som nr. 3 og vi kommer med i finalen som sidste hund.
En sjov finalebane bliver bygget og nu er det knald eller fald. Dingle giver det sidste hun har og ender som nr. 2, det var faktisk rigtig flot, for der var mange gode hunde med fra Finland og specielt Holland.

Helt ringe var vores præmiehøst ikke: nr. 2 i LP1, nr. 1 i LP3, nr. 3 i udstilling og nr. 2 i agility

Helt ringe var vores præmiehøst ikke: nr. 2 i LP1, nr. 1 i LP3, nr. 3 i udstilling og nr. 2 i agility.

Så var der kun den sidste oprydning tilbage, det vil sige telt, bure, pokaler og hvad vi ellers havde fået installeret i teltet gennem weekenden. Klokken 15 var vi færdige… ikke kun med at rydde op, men også i vores hoveder. Hold da op hvor har man snakket og underholdt mange. Hyggeligt at nogle af vores “gamle” hvalpekøbere mødte op både som deltagere men også som tilskuere. Ud over vores nære venner, var der også alle dem man kun ser en eller to gange om året, dem skal man selvfølgelig også tale med. Alt i alt har det været en rigtig god weekend og en fornøjelse at se vores opdræt deltage i så meget som de nu gjorde.
Så skulle det også gå stærkt hjemad… hvalpekøbere ville komme på besøg klokken 17 – og så fortsatte hundesnakken. Klokken 21 sagde både min krop og hoved at nu skulle sengen findes.

...og det bedste ved at komme hjem: gensyn med de små – hold da op de havde udviklet sig i løbet af de to dage.

…og det bedste ved at komme hjem: gensyn med de små – hold da op de havde udviklet sig i løbet af de to dage jeg havde været væk.

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

DM i DKK Lydighed… så bliver det ikke bedre!

1092013

1 Vote

 

Én af årets store begivenheder inden for Dansk Kennel Klubs lydigheds-program: Danmarksmesterskabet.
Vi deltager så godt som hvert år og har altid en rigtig hyggelig dag. Resultaterne har aldrig været helt i top, et par fjerdepladsdf er det højeste vi har opnået.
I år blev der lavet om på alt. Første store forandring var, at Jan desværre ikke kunne komme med. Hvalpene var vigtigere og skulle selvfølgelig passes – altså blev Jan og Odie hjemme, og måtte nøjes med at drømme om deres deltagelse i DM.

Jeg havde slået mig på Rie, som havde lejet en hytte oppe i nordjylland i nærheden af DM. I betragtning af at Dingle igen er begyndt på hendes “køresyge” var det en god mulighed for, at undgå at skulle køre meget langt om morgenen.

Rie kom fredag eftermiddag, og efter hun lige at have hilst på hvalpene, drog vi afsted nordpå. Vi fandt vores campingplads og fik os indlogeret. Derefter kørte vi til pladsen hvor DM skulle afholdes. DM var rigtig godt planlagt og vi havde fået tegninger over pladsen, så vi kunne se hvor vi skulle være og få stillet vores telt op.
Mange havde fået samme idé og vi fik hilst på mange hundevenner. Teltet blev slået op ved LP3 ringen og vi kørte igen hjem mod campingpladsen. Lidt grillmad blev hentet til aftensmad og så skulle vi bare hygge resten af aftenen.
Rie havde Schapendoesen Rubin med, Dingles rigtige gode veninde, de har leget rigtig meget sammen. Så var der også lille Magle. Magle er en gammel Cotton – meget gammel – og nogen gange lidt gnaven hund. Vi var lidt spændte på, hvordan flokken ville fungere sammen i en lille hytte. Det gik over alt forventning. Rubin og Flik-Flak fandt sammen med det samme og tonsede rundt og legede. Det var faktisk synd for Dingle. Hun prøvede flere gange at komme med i legen, men hun var luft for de andre. Lille Magle tøffede bare rundt og de tre store hunde lagde slet ikke mærke til hende.

dfdf

Hov… tre Schapendoes i sengen… det var ikke meningen :o

Det blev lidt sent, vi skulle jo egentlig have været tidlig i seng, men det var så hyggeligt og vi havde meget at tale om. Klokken var lige pludselig 23.3, nu skulle vi altså i seng. Hundene blev luftet en sidste gang og vi gik til ro.

Halv syv kunne vi sove til – dejligt. Hytten havde toilet og bad, så det var rent luksus. Rubin og Flik-Flak forsatte med deres vilde leg og til sidst måtte vi stoppe dem, for at de ikke skulle være helt udkørte til DM (det havde jeg nu ikke behøvet at bekymre mig om, Flik-Flak havde en enorm energi hele dagen, så meget energi, at jeg blev helt udmattet af ham).
Et kvarter før vi kørte begyndte det at regne… nej, ikke bare regne, det stod ned i stænger. Ejjj, det var bare træls, nu havde vi ikke haft regn i flere måneder og så lige i dag. Ikke noget at gøre ved, afsted til DM. Vores træningsvenner var ankommet og havde fået slået telt op ved siden af os. Regntøjet var fundet frem og vi var klar til indmarch. 5 minutter før indmarch stoppede regnen lige så pludselig som den var begyndt, og vi kunne gå, kredsvis, efter det lille tambourkorps. Der var taler ved kredsens formand og DKK’s direktør. Alt blev afviklet hurtigt og godt og snart kunne vi gøre os klar til prøvernes start.

Dingle skal op i LP3 som nummer 14 og Flik-Flak i LP1 som nummer 7. Først var der fællesøvelserne i klasse 3. Vi var delt i tre grupper og Dingle skulle op i den sidste gruppe. Rie og de andre venner klarede øvelserne flot. Åh, bare Dingle også ville gøre det. Jeg synes hun er blevet meget bedre igen til de to øvelser og vi har trænet dem helt vildt. Lise – ejeren af Flik-Flaks far – kom og heppede… åh det var godt, hver gang hun har kigget på Dingle og mig, har Dingle fået fællesøvelserne. Lidt overtroisk har man vel lov at være :o
Dingle får max point i begge… og nu må resten af prøven gå som den gør… jeg bliver bare så glad når det lykkes os og få de to fællesøvelser. Nu er der længe til Dingle skal ind og gå resten af programmet og jeg tager Flik-Flak ud for at han kan vænne sig til stedet og hele hurlumhejet. Han er trods alt kun 15 måneder og stadig meget hvalpet i hovedet. Vi går over til LP1 ringen for at se hvor langt de er gået. Jeg glæder mig til jeg skal op med ham. Han har gået fantastisk til de sidste prøver og jeg ved, at han kan gøre det godt. Vi skal have en ny dommer som vi aldrig har være oppe ved før. Det gør det ekstra spændende.
Inden længe er det Flik-Flaks tur. Vi starter med tandvisning. Flik-Flak løfter en pote da jeg viser dommeren hans tænder, og han bliver trukket i point… det er DM, og der bliver trukket for alt. Derefter lineføring… den er lang, meget lang. Alt for lang for Flik-Flak, det kan vi slet ikke endnu. Halvvejs igennem begynder Flik-Flak at hoppe som en bold ved siden af mig. Får viklet snoren ind i benene og laver noget rigtig rod. Den øvelse ved jeg bliver dyr for os, men sådan er det. Til gengæld laver Flik-Flak et rigtig fint program derefter, og jeg ved at der ikke kan være meget mere at blive trukket for. Jeg dør dog lidt da en træningskammerat i Eliteringen ved siden af os, kalder hendes hund ind. “Zig-Zag!” råber hun og jeg kan se at Flik-Flak pludselig får strudsehals og tænker: Hvem kalder på mig??? Heldigvis bliver han liggende og snart kan jeg, med en rigtig god følelse, forlade ringen med ham.

fgfg

Indkald.

Ingen skal beskylde Flik-Flak for, ikke at være fuld af fart og glæde.

Ingen skal beskylde Flik-Flak for, ikke at være fuld af fart og glæde. (Tak til Catja B. Pedersen som tog et par billeder af os, nu hvor Jan ikke var tilstede)

Så kan der slappes af en times tid, inden det er Dingle’s tur. Gode Schapendoes-venner er kommet for at heppe og vi hygger med hundesnak og kaffe. Vejret er perfekt, solen er kommet frem, men det er ikke alt for varmt. Det gør det hele noget mere hyggeligt. Man går rundt til de andre ringe, hilser på hundevenner man ikke har set længe og nyder det gode hundearbejde.

Så bliver det Dingles tur. Vi gør klar til Fri-ved-fod. Det går forrygende indtil et kraftigt vindstød får et telt til at give et ordentlig smæld. Dingle bliver utryg og prøver at finde ud af, hvor lyden kom fra. Heldigvis var øvelsen så godt som færdig, men Dingle tager utrygheden med til næste øvelse: Stillingskift. Hun er nu pludselig ikke tryg ved, at de to fremmede dommere står tæt på hende, mens jeg forlader hende. Hun kommer dog rimelig igennem øvelsen og til resten af øvelserne slapper hun af og leverer et flot program.

Så var det bare at vente på præmieoverrækkelsen. Stadig dejligt vejr, så tiden blev brugt på ren afslapning med hundene og vennerne.

Alle Rally-klasserne blev råbt op først til præmieoverrækkelsen. Man starter med den lavest placerede og bevæger sig frem mod vinderne. Der er fire Rally-klasser, så det tager lang tid, meget lang tid. Sådan er det, det hører med til DM og så længe vejret er godt så går det også fint.
Endelig skal vi i gang med LP-prøverne… starter med klasse 1. Jeg har ingen fornemmelse af, hvordan det er gået alle konkurrenterne, da jeg ikke har set en eneste af dem. Efterhånden som vi bliver råbt op, kan jeg se at Flik-Flak og jeg har gjort det godt. Da der kun mangler fem hunde i at blive råbt op, er jeg lykkelig for placeringen. Det bliver dog endnu bedre, for Flik-Flak ender med at blive Danmarksmester. Det er lige som en drøm. Vel har man da drømt om at prøve det en dag, men alting skal bare gå op i en højere enhed, og det er helt vildt så høj standarden efterhånden er hos alle hunde og fører selv i de første klasser. Jeg er stolt og glad for min lille hund… 15 måneder og Danmarksmester…

fgfgfg

Flik-Flak får overrakt sin bedømmelse: Danmarksmester 2013 i LP1 (Tak til Grethe Veggerby for billedet).

Elsker min dejlige dreng, han er bare en ener :o)

Elsker min dejlige dreng, han er bare en ener :o )

Vi er jo ikke færdige endnu. Dingle er også gået fint. Jeg ved dog at hun ikke kan blande sig i toppen endnu. Derfor bliver det også dagens anden store overraskelse, da hun ender som en flot nummer fem ud af 18 hunde. Lige foran hende er Rie og Rubin placeret – stort tillykke til dem – dejligt at se to Schapendoes’er så langt fremme i præmieoverrækkelsen.

Så kunne vi pakke sammen. Et rigtig godt DM, der var planlagt super godt – tak til kreds 7, det gjorde I godt :o

Vi var hjemme igen klokken 19, der var en masse at fortælle – en skam Jan ikke var med og oplevede det.

Hvor var det dejlig at se hvalpene igen… tro det eller ej, de var vokset meget :o

Så store at de kan spise rigtig mad :o

Så store at de kan spise rigtig mad :o )

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Flik-Flak: NY DANMARKSMESTER i LP1

31082013

4 Votes

 

Indrømmet…. armene kan slet ikke komme ned…. “Danmarksmester”, det har jeg lige godt aldrig prøvet :o

Vel har Flik-Flak gået rigtig godt til prøverne i løbet af året og vel har han da vundet en del af dem… men at blive Danmarksmester, i en alder af kun 15 måneder, det havde jeg ikke forventet.

Klokken er mange, vi er lige kommet hjem, og nu skal dagen fejres med en lækker flaske vin og dejlig mad… ikke mere i aften fra DM… en længere historie følger i morgen.

Hov… skal da lige huske at nævne verdens bedste Dingel-pot. Dingle blev i både sit og dæk, og gik et rigtig godt program. Hun bliver nr. 5 i LP3… godt gået af den lille tøs :o

Elsker min dejlige dreng, han er bare en ener :o)

Elsker min dejlige dreng, han er bare en ener :o )

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Dag 19 (Odie har også et liv)

27082013

1 Vote

 

Odie har jo i øjeblikket et herligt humør så nu får hun så småt lov til at træne elite lydigheds-programmet og rally champion-programmet.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Int. LP-prøver dag 2. – og lidt hvalpenyt

18082013

Rate This

 

Afsted gik det mod Viby igen… i regnvejr, æv, det tager altså noget af fornøjelsen. Heldigvis var Viby et rigtig godt sted at opholde sig i dag – to meget små byger, det var alt, ellers perfekt hundevejr.

Klasse 3 og klasse 1 starter igen. Dingle er nummer 4 og Flik-Flak nummer 7… hmmm, Dingles klasse tager noget længere tid, så jeg er sikker på at prøverne vil falde sammen. Jeg får Flik-Flak flyttet til den sidste i klassen, og gør Dingle klar til fællesøvelserne.

Ja, ja, gårsdagens store succes i fællesøvelserne kunne jo næsten ikke gentages. Dingle laver en flot sit-øvelse, men flytter sig i dækpositionen og får selvfølgelig 0.

Ikke noget at gøre ved… og 3 ud af 4 er da, for Dingle, meget godt gået :o

Jeg kan se, at klasse 1 hundene drøner i gennem deres program og, at jeg ikke skulle have flyttet Flik-Flak. Nu bliver jeg nødt til at løbe til klasse 3 ringen og få flyttet Dingle. Tilbage efter Flik-Flak og op og varme op – puha, det stresser.
En rimelig pæn lineføring fra Flik-Flak… stadig alt for ukoncentreret og opmærksom på alle de ting der sker ved ringsiden uden for banen. Flik-Flak får 9 og vi skynder os videre. Så skal jeg da love for at Flik-Flak leverer varen! – i resten af øvelser får han 10 (max. point), og han bliver en flot vinder på dagen med 178 point ud af 180. Måske det alligevel er lykkedes os, at kvalificere os til Årets Hund finalerne? Konkurrencen i år er usædvanlig hård – mange hunde har toppoint i de tre højest tællende konkurrencer, og da jeg ikke kan huske hvad de andre har fået i går og i dag, så må jeg pænt vente til resultaterne bliver offentliggjort.

Så var det Dingles tur. Jeg ville prøve om jeg kunne lave prøven ligesom en træningssituation. Jeg tror jeg mange gange prøver at køre Dingle lidt for meget op, og så bliver hun usikker. Dingle har ikke mere en chance for at komme til Årets Hund – de andre har simpelthen bare været alt for gode – så jeg havde ikke noget at miste. Dingle laver en rigtig fin prøve. Starter igen med et 9-tal i fri ved fod. Hun er rigtig glad og får i alt 5 10-taller 3 9-taller og en enkelt 8,5 fordi hun taber apporten (ja, og så selvfølgelig 2 x 0). Det første 0 i fællesdæk og det næste i indkald med stop, hvor Dingle glemmer alt om at stoppe, men bare suser med 180 km i timen hen til mig :o

Det blev igen en rigtig hyggelig dag, og jeg er stolt og glad over begge hunde som viste rigtig godt hundearbejde og opførte sig eksemplarisk :o

Vel ankommet hjem igen, var der nyt fra udstillingen på Bormholm. Fregne blev i dag 2. bedste tæve med Cert (hun er nu oppe på 3 cert’er i en alder af 15 mdr.) og Flipper fik Excellent – stort tillykke til de to F’er fra den 3. F’er.

Lene

Flik-Flak i lineføring.

Flik-Flak i lineføring.

Flik-Flak i spring.

Flik-Flak i spring.                       (Tak til Karina Green for billederne af Flik-Flak)

Flik-Flak synes godt nok det er noget varmt i stuen hvor hvalpene nyder de mere end 26°, så han hygger under sengen i soveværelset med sin nye vinderpokal.

Flik-Flak synes godt nok det er noget varmt i stuen hvor hvalpene nyder de mere end 26°, så han hygger under sengen i soveværelset med sin nye vinderpokal.

Kl. 2.30 valgte en eller anden bandit at overskide sig selv og underlaget i hvalpekassen, så op og vaske, gøre rent og skifte tæpper. Jo, vi hygger os såmænd med vores skønne hvalpe.

Kl. 2.30 valgte en eller anden bandit at overskide sig selv og underlaget i hvalpekassen, så Jan måtte op og vaske, gøre rent og skifte tæpper. Da han kom tilbage, havde de små banditter allerede snuppet hans seng. Typisk hunde!

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Internationale LP-prøver i Viby

17082013

1 Vote

 

Sikke en hyggelig dag… ikke kun på grund af resultaterne, men fordi solen skinnede, masser af glade hundefører og ja, det var bare sådan en hyggelig dag :o

Vi stod tidlig op, skulle køre sammen med Solveig og hendes Schapendoeser. Nåede Viby i god tid, fik telt slået op og bure, stole og hunde installeret. Der var yderligere tre Schapendoeser der skulle op til prøve i dag – rigtig hyggeligt.

Jeg startede med at lave Flik-Flaks startnummer om, så han kom op som den sidste i klasse 1 – ellers ville Dingle og Flik-Flaks prøve falde sammen i hver sin ring og det ville give unødig stress for både mig og hundene.

Dingle skulle først op…. som sædvanlig har jeg 100% fokus på de to første (skide) øvelser: Fælles sit og fælles dæk. Jeg trænede lidt inden vi gik ind og Dingle virkede rimelig sikker.
Hun var bare en lille stjerne! Blev siddende noget så fint og fik max point i sit-øvelsen. Videre til fælles dæk. Dingle venter pænt til det bliver hendes tur, dækker på min kommando og bliver liggende tiden ud. Da jeg går ind til hende og stiller mig ved siden af hende, er jeg sikker på, at jeg kan se glæden og stoltheden i de små brune øjne. Dingle kan simpelthen ikke vente til det bliver hendes tur til at komme på plads, men springer henrykt op på plads med logrende hale, mens hun tydelig siger: Var jeg ikke bare dygtig, blev på stedet i begge øvelser? Jo Dingle du var dygtig. Jeg bliver simpelthen så glad når det lykkes så hun var tilgivet på stedet og jeg tror der røg en hel pølse ned som belønning.
Nu var det næsten lige meget med resten af programmet. Dingle gik dog rigtig flot – fik blandt andet 9 i fri ved fod – men hun mister lidt point i næsten alle øvelser fordi hun sidder lidt skævt ved afslutning af øvelserne.
Dingle ender på 259 point ud af 280 og bliver 4. vinder på dagen.

Så var det Flik-Flaks tur. Han har til tider svært ved at koncentrere sig – på rigtig dum hanhunde-maner – og de sidste prøver er ikke gået så godt.
Åh nej, lige inden vi skal ind, forelsker Flik-Flak sig i en lille Beagel der ligger ved ringsiden. Han mister koncentrationen i lineføring, da han lige skal holde øje med den lille lækre hund. I springøvelsen får han også pludselig øje på Beagelen og glemmer at springe, må have endnu en kommando og kommer så over. Det var også hvad man kunne sætte en finger på. Flik-Flak får rene 10-taller i resten af prøven, fuld fortjent, lavede rigtig pæne ting. Mest stolt er jeg dog over næseprøven. Den har vi kæmpet en del med. I dag styrtede han ud til pindene, søgte flot over dem alle, tog den rigtige og løb tilbage, satte sig perfekt på plads og afleverede fint.
Flik-Flak får 177 point ud af 180 og bliver 2. vinder på dagen, kun et halvt point efter nummer 1.

Efter præmieoverrækkelsen går vi op og ser lidt agility. Vi skal også finde Thorleif så vi kan få Jan og Odie’s ærespræmie med hjem (fra da hun blev RallyChampion i begyndelsen af maj). En rigtig flot glasopsats, hvor Odie’s navn er indgraveret med dato, sted og titel. Et godt alternativ til den sædvanlige pokal.

Flik-Flak’s søster, Fregne, og bror Flipper, var i denne weekend på Bornholm til international hundeudstilling. Fregne blev BIR (bedst i racen), flot af sådan en ung hund. Tillykke til Hanne S. og Fregne. Desværre var Flippers pels gået helt i udo, så det kunne ikke blive til mere end en 2. præmie. Pyt med det, jeg er sikker på, at Hanne K. er meget opmærksom på det problem for eftertiden 😮

Lene

Flotte lydigheds-resultater til de to halvsøskende.

Flotte lydigheds-resultater til de to halvsøskende.

Fregne som gjorde det flot på en hundeudstilling på Bornholm.

Fregne som gjorde det flot på en hundeudstilling på Bornholm.

Odie fik i dag sin længe ventede ærespræmie fra dengang hun blev Dansk Rally Champion.

Odie fik i dag sin længe ventede ærespræmie fra dengang hun blev Dansk Rally Champion.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Dag 9 (den aktive familie deles)

17082013

1 Vote

 

Man bliver helt forpustet, når man følger de små hvalpes rivende udvikling. Der er langsomt kommet mere kontrast i kuldet, og nogle begynder så småt at skille sig ud. 3 af hvalpen virker som om de fysisk er lidt længere fremme i udviklingen end de to andre. Kuldet blev jo født på 58. dagen, hvilket er et par dage tidligere end “normalt”, så det kunne tyde på at de to efternølere liiiige skulle have haft “et par dage mere i ovnen” for at have været på samme niveau som de 3 store.
De små har det ofte svært når mor tilbyder mælkebatteriet. De blinde hvalpe kan så småt hæve sig lidt op på deres små skæve ben, og møvrer sig lynhurtigt rundt som store edderkopper i deres søgen efter de gode patter som sidder nede ved lysken på Odie. Når de store så kommer tumlende, kan de små sommetider godt blive væltet helt omkuld og trille væk fra mor, og SÅ! begynder de at brokke sig, mens de igen forsøger at orienterer sig om hvor patterne lige blev af. Derfor sørger vi for, at lægge de to små til de gode patter, hvilket er noget af en kamp, når en af de store allerede har suget sig godt fast til en pat, og man så skal trække den fri; det er lige før man hiver stikket ud på Odie, så stærkt suger de. Så siger det SVUP! og en af de små suger sig fast på den gode pat og begynder at ase og mase for at få mælken til at strømme.
Odie har meget mere mælk denne gang end ved hendes to første kuld, hvilket klart kan se på hvalpenens vægtforøgelse, og de behøver normalt ikke bruge mere end max. 3-4 minutter på at tæske løs på mors patter før man hører de vidunderlige klukke-lyde og roen breder sig over flokken.
Samtidig med hun ammer, udløses der også nogle hormoner i Odie, så hendes øjne svømmer helt hen, og hun er nærmest bevidstløs, mens de dier.
Der skal dog ikke så meget til før hun er fuldstændig vågen, som f.eks. når Gizmo (igen) forsøge at snige sig ind og sove på madrassen ved siden af hvalpekassen, eller en af de små hvalpe slår en stinkende prut. En prut er tegn på snarlig afføring og så går Odie straks igang med rengøringen, så der ikke kommer noget som helst skidt i hvalpekassen. Jo, Odie er den perfekte mor!
Pga. den lille kamp jeg har med de store hvalpe hver gang der skal dies, så de små får mest, gør at jeg måske sover ca. 1 time ad gangen om natten. Det er trods alt det dobbelte af den første uge, men hold da op man er groggy, når Lene udhvilet står op for at tage på arbejde, eller som i dag hvor hun sammen med Dingle og Flik-Flak skulle til den første lydighedskonkurrence siden pausen siden først på sommeren. Vigtige point i kampen om kvalifikation til finalen om Årets Lydighedshunde 2013 står på spild, men det må Lene selv skrive om når hun kommer hjem i aften.
Så i dag deles vores lille aktive familie.
Lige efter de var taget afsted til Viby, begyndte en frygtelig hjerteskærende piben og klynken nede fra hvalpekassen. – Det var Tante Gul som have hård mave. Nøj hvor hun skreg, og det blev ikke bedre da Odie forsøgte at lindre smerten ved at slikke hende på maven og i enden. Hvalpen skreg og Odie klynkede af bare bekymring over den vedvarende hylen. Pludselig hører jeg et blødt bump ude mellem de to “lag” hegn omkring hvalpegården. Det var selvfølgelig Gizmo som var blevet nysgerrig af al den hylen. Uden at lade Odie vide at katten var på vej, måtte jeg diskret bevæge mig hen til det første hegn. Da jeg kiggede ned på den anden side,  blev jeg mødt af et stort kattehoved med et par store gule øjne og med et “Miaaarghhh” hilste han pænt på mig. Uha, godt Odie ikke hørte det, for så havde helvede været løs i laksegade!
Nå, jeg fik løftet Gizmo ud på den rigtige side af hegnet, og roligt skyndte jeg mig tilbage til skrigeriet, hvor Odie baksede rundt med den panikslagne hvalp, som åbenbart troede at mor var skyld i smerterne, for den kæmpede en kamp for at komme væk fra mor.

Så var min morgensøvn ligesom slut, og efter adskillige minutters stress faldt der ro over Tante Gul som fik lov at die. Jeg fandt lidt olie frem som hun lige fik et par dråber af, så nu går det nok glat næste gang hun skal af med noget (og jeg skal hilse og sige at det er ikke mere er småting der kommer ud af enden på hvalpene!).

JanK

Normalt falder der hurtigt ro over flokken når de har fundet hver deres pat.

Normalt falder der hurtigt ro over flokken når de har fundet hver deres pat.

Efter at mælken har strømmet, falder de én efter én af patterne, og falder i søvn.

Efter at mælken har strømmet, falder de én efter én af patterne, og falder i søvn.

IMG_3541

013_1053

Hvalpene er så mobile at nogle få gange når Odie ikke at lægge sig ned før de har suget sig fast i underetagen.

Hvalpene er så mobile at nogle få gange når Odie ikke at lægge sig ned før de har suget sig fast i under-etagen.

Andre gange sover hvalpene så tungt at de ikke opdager at mor gerne vil give mælk igen. Så ligger Odie og kommer med pibe-lyde, selvom de jo stadig er døve og blinde, så det hjælper ikke så meget før de pludselig får færten af mor.

Andre gange sover hvalpene så tungt at de ikke opdager at mor gerne vil give mælk igen. Så ligger Odie og kommer med pibe-lyde, selvom de jo stadig er døve og blinde, så det hjælper ikke så meget før de pludselig får færten af mor.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Dag 6 (Odie har fået overskud til andet end hvalpe)

14082013

Rate This

 

(Alle billeder lægges løbende op på vores web-album. KLIK HER for at se dem alle)

Snart er der allerede gået en uge, og jeg føler ikke engang jeg har fået sovet ud endnu efter den lange dag i torsdags, da hvalpene blev født.
Det går fint, og det mest øjnefaldende ved dette kuld, i forhold til Odie’s 2 første kuld er, at de vejer forholdsvis meget, tager lynhurtigt på og virker dejligt store og kraftige. Specielt de to største tæver lægger hårdt ud, og har en vægt som Odie’s tidligere hvalpe næsten brugte et par uger på at nå. Tror vi har været heldige med denne kombination, at vi måske får lavet en “ordentlig” størrelse Schapendoes tæver, da alt for mange i de seneste år (efter min mening) er blevet så små og fikse, at de ikke ville kunne flytte et lam om de så fik hjælp fra 10 hyrder og en kran.
Forbilledet må være deres tip-tip oldemor “Fie”, som også gik under navnet “Skrumlet” og var en herlig stærk tæve som ikke var bange for noget. Kunne godt tænke mig at min nye “Get Get-up” blev sådan en type…

Jodiernes tip-tip oldemor Fie (Solankers Efie)

Jodiernes tip-tip oldemor Fie (Solankers Efie)

Ellers er det sidste nye, at Odie har fået så meget overskud at hun forlader hvalpekassen om natten når det bliver for varmt, og hopper selvfølgelig op igen når de klager. Det samme sker om dagen og i dag smuttede hun ud sammen med Flik-Flak og Dingle, for at hygge med et tyggeben i de dejlige vejr.
Hun fortsætter med den usædvanligt gode appetit som hun jo helt ekstraordinært også havde i ugerne op til fødslen. Det kan jo kun være godt ,at hun har noget at stå imod med, når hvalpene hver halve time forlanger mælk, MASSER af tyk fed og nærende mælk!!!

Da de 3 sorte tæver er ens sorte, set ovenfra, men har forskellige hvide aftegninger på bryst og mave, har vi nu købt allergene- og parabene-fri neglelak som vi har dryppet på ryggen af de tre. Senere vil de få forskelligt farvede halsbånd eller bomuldssnor på.

Blå er førstfødte tæve, Gul er sidstfødte tæve og Rød er 2. sidstfødte tæve.

Blå er førstfødte tæve, Gul er sidstfødte tæve og Rød er 2. sidstfødte tæve.

JanK

Sådan ser min seng ud i disse første 2 uger: En madras på gulvet ved siden af hvalpekassen, og lommelygten klar når der skal hjælpes med at finde mor (og omvendt).

Sådan ser min seng ud i disse første 2 uger: En madras på gulvet ved siden af hvalpekassen, og lommelygten klar når der skal hjælpes med at finde mor (og omvendt).

Odie forlod for første gang hvalpestuen, for at nyde en tygge-ting sammen med resten af hendes "gamle familie".

Odie forlod for første gang hvalpestuen, for at nyde en tygge-ting sammen med resten af hendes “gamle familie”.

Odie har en glubbende appetit, og spiser alt hvad der stilles foran hende.

Odie har en glubbende appetit, og spiser alt hvad der stilles foran hende.
(Billedet illustrerer bare at Odie spiser selvom der ligger en kat i nærheden. Det viser altså ikke at hun også spiser kat…)

013_1023013_1015

Må jeg præsenterer: DAN de DOES Go Podie!

Må jeg præsenterer: DAN de DOES Go Podie!

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Temperaturen

6082013

3 Votes

 

…er heldigvis ikke så høj mere, men nu koncentrerer vi os om en helt anden temperatur, og det er Odie’s temperatur.

Vi begyndte i går mandag, med at tjekke Odie’s temperatur, og tjekker den fra nu af morgen og aften. Temperaturen vil stige og falde når hun nærmer sig fødslen, og når den når sit højeste for derefter at falde ca. 1 grad og bliver der, kan vi forvente en fødsel indenfor et døgn.

(Resten af de 8 uger med DAN de DOES G-kuld kan læses på siden med navn: “Dagbog G-kuldet”)

IMG_3439

Familien bakker op om mor Odie (den lille bandit som har sneget sig op i lænestolen til Flik-Flak er Mau-Mau som også føler hun er en vigtig del af familien).

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Gætte-konkurrence!

5082013

Rate This

 

Gæt hvor mange hvalpe Odie får,
og vind en flot præmie! (værdi ca. kr. 500,-)

 king

Vi fortsætter konkurrencen indtil Odie beslutter sig for at føde (ca. 10/8). Har du et bud på hvor mange hvalpe Odie får, og hvordan fordelingen af hanner og tæver bliver, så kan du blive den heldige vinder af 12 kg KINGSMOOR Pure med hestekød, som er Odie’s (og de øvrige hundes) absolutte favorit hundefoder. Læs mere om de gode produkter fra Kingsmoor på www.kingsmoor.dk

Vinderen bliver trukket senest en uge efter fødslen.

 

DEL meget gerne denne konkurrence, da alle er velkomne til at gætte.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Det er VARMT!

3082013

1 Vote

 

20130803-131702.jpg

Odie døjer frygtelig med varmen nu hun kun har ca. 1 uge før hun skal føde.
Det med at Lene og Odie går os imøde når vi andre går den store tur, ja det kan vi godt glemme alt om. Efter sådan en 20 graders nat hvor stakkels Odie har halset til langt over midnat, da har hun hverken lyst eller energi til motion i 22 graders morgenvarme.

20130803-131637.jpgJeg må selv gå en lang tur med de yngste, mens deres mor bliver hjemme og puster, og puster, og puster…
20130803-131722.jpgTil sidst fandt Odie endelig et køligt sted, og der har hun ligget siden Lene kørte afsted til bryllup i formiddags.
Jeg har lidt ondt af Odie som må igennem så meget besvær bare fordi jeg ønsker mig en ny hund…😕

Husk vores store konkurrence, hvor du kan vinde en flot præmie på en 12 kg pose Kingsmoor Pure foder til en værdi af ca. 500,-
Der er allerede kommet mange forslag, men vi fortsætter med at tage imod jeres gæt indtil det øjeblik Odie føder.

Kommentar fra Joe! Der kommer da mange flere hvalpe end i har skrevet :o) (Foto: Morten Stenderup)

Kommentar fra Joe! “Der kommer da mange flere hvalpe end i har skrevet :o )”
(Foto: Morten Stenderup)

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Værs’go Odie – så er din afdeling klar 😷

2082013

1 Vote

 

Så er kontoret omdannet til føde-/hvalpe-stue. Puha! Det var beskidt og hårdt i den varmr, men så er vi igen et skridt nærmere “Joedie’rne”

20130802-182911.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Sidste nyt om Odie

31072013

1 Vote

 

Så er der mælk i Odie’s patter, og om 1,5 uge føder hun sine Jodier.

The milk is running in Odie’s tits and 1,5 weeks more and she will deliver her Joedies.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Fra mig til dig 🙂

28072013

1 Vote

 

Vi sidder og  spiser, mens hundene ligger og slapper af rundt omkring og under bordet. Pludselig hører vi hunde-/katte-lemmen klaprer og store Gizmo kommer vadende ind i stuen i sit vanlige lade tempo. Han går hen til den nærmeste hund, som tilfældigvis er Dingle, og sætter sig foran hende.
Vi spiser videre, men jeg lægger mærke til at Dingle begynder at slikke sine poter, mens Gizmo stadig sidder og betragter hunden. På et tidspunkt lægger Gizmo sig ned og krummer sig sammen, mens han meget opmærksomt, på få centimeres afstand, holde øje med Dingle’s slikkeri.
Nå, så må jeg lige se hvad den underlige opførsel skyldes: Mellem Dingle’s poter ligger en temmelig våd lille død mus, som Gizmo åbenbart lige har givet til en af sine hundevenner.
De er godt nok “for viderekommende” de katte :)

Magnus has left the building...

Magnus has left the building…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Motorik/aktivitets-redskaber til hvalpene

25072013

Rate This

 

Så har vi lavet vores udgave af et par redskaber som skal styrke de kommende hvalpes motorik og i det hele taget aktiverer dem når de leger.

Så har vi lavet vores udgave af et par redskaber som skal styrke de kommende hvalpes motorik og i det hele taget aktiverer dem når de leger.

 

Hold øje her på blog’en. Vi laver snart en sjov lille konkurrence hvor præmien er Kingsmoor Pure kvalitetsfoder til en værdi af ca. kr. 500,-
Læs evt. om de spændende varianter på www.kingsmoor.dk

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lidt flere dagligdags fotos

22072013

Rate This

 

20130722-214905.jpg

20130722-214919.jpg

20130722-214926.jpg

20130722-214938.jpg

20130722-214947.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Sikke en sommer

21072013

1 Vote

 

Sommeren bliver bare ved og ved – hvor er det skønt med en god “gammeldages” dansk sommer som strækker sig uge efter uge.
Odie er ikke helt enig, hun vokser stille og rolig dag for dag og varmen er hård ved hende. Her i weekenden er vi stået tidlig op, så vi kan nå at gå en tur inden det bliver alt for varmt. Odie vil meget gerne med ud og gå tur, dog har vi droppet de helt lange ture, og nøjes med små korte ture som hun nemt kan slæbe maven med på :o

forhindringer

Hjemme efter morgenens gåtur… Gizmo har ikke været med, men synes det er hyggeligt at ligge i skyggen blandt alle hunde-vennerne

Eftermiddagens projekt hed: “Fremstilling af hvalpe-legetøj”. Det kunne foregå ovre i en staldbygning som er dejlig kold. Det blev til en lille gangbro med hule under og en svæveplade under en stol…. Ihhh, hvor vi glæder os til de små kommer!!!!

samling

Så er den ting klar til de små nye beboere

Selv om det er så varmt, så holder vi bestemt ikke fri fra lydighedstræningen. Omkring kl. 20.30 ligger hele LP-banen i skygge og og temperaturen er dejlig. Dingle er igen startet på at forlade fælles-øvelserne sit og dæk. Æv, jeg troede lige vi var kommet over det. Nu starter vi forfra med en ny træningsmetode. Jeg træner det simpelthen hver eneste dag i små intervaller. Prøver at provokere hende til at flytte sig, for at kunne fortælle hende at det er forkert og at hun skal blive i positionen. Jeg passer på ikke at blive sur på hende, men fortæller hende stille og roligt, at sådan er det… når hun har indtaget en position, så skal hun blive i den, til jeg giver fri.

Dingle sidder pænt mens de andre venter (lige så pænt) på at det bliver deres tur til at træne.

Dingle sidder pænt mens de andre venter (lige så pænt) på at det bliver deres tur til at træne.

Odie vil også meget gerne lave noget. Jeg laver kun de øvelser som ikke kræver noget hårdt, rent fysisk, og lader hende selv bestemme tempoet. Meget sjovt at se hendes iver og glæde, som slet ikke passer sammen med det langsomme tempo :o
Flik-Flak bliver selvfølgelig også trænet. Hans lineføring er røget en tur. Han gider simpelthen ikke følge mig mere end to-tre meter. Vi er starter helt forfra og jeg synes igen det går lidt fremad. Ellers er vi så småt begyndt at træne LP2-øvelser… felt og apport går det rigtig godt med.

I næste weekend kommer en mulig hvalpekøber på besøg for at besøge Odie. Hun har de samme interesser som os: Hundetræning, hundetræning og hundetræning. Det bliver spændende :o

Lene


De to halvsøskende, Dingle og Flik-Flak, i deres evige leg med bamser :o

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Til bryllup med hundene

20072013

Rate This

 

På årets absolut varmeste sommerdag, kørte vi ud i det smukke landskab i Vejle å-dal hvor nogle af vores hunde-venner skulle giftes i den lokale kirke. De så noget overraskede ud da de kom ud af kirken, og opdagede os med vores hunde og dannebrogsflag. Det var godt nok et par varme timer, men vi nød at kunne slappe af i det fantastiske vejr.

Susanne og Arne - 29Susanne og Arne - 28Susanne og Arne - 08Susanne og Arne - 02

Kirken lå smukt oppe på en bakketop med udsigt ud over søen ved Engelsholm Slot.

Kirken lå smukt oppe på en bakketop med udsigt ud over søen ved Engelsholm Slot.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Kejser

18072013

1 Vote

 

Flik-Flak’s far, Kejser, elsker vand. Her har hans ejer, Anne Lise Øbo Sørensen, taget nogle gode billeder der tydeligt viser Kejser’s glæde.

20130718-124833.jpg

20130718-124822.jpg

20130718-124810.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Og Odie vokser…

18072013

Rate This

 

Vi kan simpelthen ikke huske at Odie allerede har været så tyk og besværet så tidlig i sin drægtighed. Om det skyldes stor hvalpe, mange hvalpe eller begge dele, ja det er så det store spørgsmål. Det er i hvert tilfælde hårdt for stakkels Odie som puster og stønner i det varme vejr…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Måske Gizmo også bliver foto-model

17072013

Rate This

 

20130717-130309.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Mau-Mau er nu fotomodel

15072013

1 Vote

 

mau

Vores yngste kat, Mau-Mau (af racen Egyptian Mau), glæder sig til foto-præmien, som er 2×10 kg af det nye lækre Kingsmoor kattefoder til voksen steriliseret kat.
Samtidig vil hun pryde både for- og bagsiden på det nye foder.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Så blev mit nye camera indviet!

14072013

Rate This

 

Jeg har jo købt et nyt camera, et CANON 5D Mark III, for at forbedre mine billeder, da jeg efterhånden var blevet noget utilfreds med mit gamle 50D som havde problemer med at finde både focus og de rette farver. – Jeg skal da love for at jeg har fået noget for pengene!
I dag tog jeg cameraet med til lydighedstræning og fik en del gode billeder med hjem på trods af vejret som drillede med skiftede lysforhold.
Der er stadig utrolig meget at lære men udgangspunktet er væsentlig bedre end jeg nogensinde havde bare håbet på. Nu er jeg næsten klar til når Odie føder sine hvalpe…

Flik-Flak

Flik-Flak

Se flere billeder HER.

JanK

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Tykke Odie

13072013

3 Votes

 

20130713-121713.jpg

Uha, Odie bliver hurtig stor og tyk denne gang! På tirsdag er der gået 5 ud af små 9 uger før den forventede fødsel.
Hun spiser igen med glubende appetit, specielt efter vi åbnede en af de nye poser med Kingsmoor hundefoder med hestekød.
Vi mindes ikke, at hun allerede var så tyk, de sidste to gange hun havde hvalpe… vi har haft en alvorlig samtale med hende, og forklaret hende, at vi ikke vil have mere end max 6 hvalpe :o

Odie trives for tiden, hun har som skrevet fået appetitten tilbage. Hun går gerne med på gåture, og er vi ude og træne er hun fuldstændig på – dog er farten aftaget betydelig :o

Nogle har spurgt os, hvordan vi turde bruge en hanhund der ikke var avlsbedømt? Tja, for os er temperamentet absolut vigtigere end det exteriør-mæssige, og Joe (og hans linier) er selvfølgelig 100% frisk og sund. Joe er naturligvis øjenlyst for evt. øjensygdomme og fri for PRA.
Med hensyn til udseende, så har Joe har fået fine bedømmelser på diverse DKK/DSK udstillinger og er naturligvis meget racetypisk. Joe skal avlsbedømmes, men på grund af ESS som har flyttet Dansk Schapendoes Klubs avlsbedømmelse fra maj til september, ja, så nåede vi det altså ikke, selvom vi til hver en tid ønsker at følge de etiske avlsregner i Dansk Schapendoes Klub.
Odie er syv år, så vi havde heller ikke tid til at vente til næste løbetid, da hun så måske ville nå at blive 8 år og dermed for gammel til at vi ønsker at lade hende få et sidste kuld.
Vi har haft mange overvejelser angående denne kombination – for på parringslisten vil det fremgå at parringen ikke er godkendt af Schapendoesklubbens avlsudvalg, og det vil måske få nogle folk til ikke at turde købe hos os.
Vi har dog besluttet at tage chancen, for bliver kuldet bare halvt så godt som F-kuldet, så er vi yderst tilfredse :o

Her er en lille beskrivelse af, hvorfor vi valgte Joe:

Højde: 47 cm
Vægt: 16 kg
DNA/PRA: ++ (fri)
Øjenlyst uden anmærkninger
Hvorfor valgte vi Joe som far til Odies G-kuld?
 Ja det var faktisk helt tilfældigt. Vi havde været i Tyskland og Holland for at se på mange mulige hanner, men ingen af dem var lige præcis som vi ønskede. I mellemtiden voksede vores F-kuld op, og de udviklede sig bare bedre og bedre. Alle 6 hvalpe var livsglade, arbejdsvillige, kærlige, super temperament og i tilgift havde de også fået et rigtig flot udseende.
Vi var fristet til at lave den samme kombination igen… vi skulle jo igen selv beholde en hvalp. Kuldgentagelse skal man som hovedreget ikke lave, og vi begyndte derfor så småt at se på andre hanner med linier som Kejser’s (far til F-kuldet). Vi begyndte at kigge på Kejsers bror. Sansynligheden for at få et lige så dejligt kuld som F-kuldet, være meget stor.
Vi arrangerede en gåtur med Kejser bror Kofi – vi bruger nemlig ikke en hanhund som vi ikke har mødt og tjekket temperamentet på. Med på gåturen var også Kofis søn Joe. Joe havde vi slet ikke overvejet. For det første var han endnu ikke avlsbedømt og så havde han brun pels-farve liggende i linierne. Jeg skal dog lige love for at vi kom på andre tanker, efter at have gået to timer med alle hundene. Joe var, trods sine 2,5 år, en herlig afslappet, legesyg og glad Schapendoes, som brugte hele turen på at lege med Flik-Flak, som om de havde kendt hinanden i flere år. Han var præcis som vi synes en Schapendoes-han skal være, og da vi kørte hjem blev han ved med at dukke op som en mulig han til vores næste kuld.
Vi havde besluttet os… vi ville gerne bruge Joe. Nu var spørgsmålet bare, om Joes ejere ville lade ham bruge i avl. Han havde ikke parret før, og var som skrevet ikke avslbedømt endnu. Joe havde dog mange gode og fine udstillingsresultater (udelukkende “excellent”, så rent stambogsmæssig ville det ikke give problemer. Heldigvis fik vi lov at bruge Joe, og nu går vi spændt og venter på et dejligt kuld hvalpe… for hvalpe er der i Odie, det er vi nu sikre på :o )
Selvfølgelig synes vi at Joe er noget nær den perfekte han-schapendoes, desuden minder han af sind meget om sin oldefar – Douwe Lasdoesha – som var far til vores eget B-kuld helt tilbage i 2002.

Gizmo tager lige en "morfar" men lyset fra vinduet generer hans små sarte øjne...

Gizmo tager lige en “morfar” men lyset fra vinduet generer hans små sarte øjne…

Lene

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Huleboer Odie

11072013

Rate This

 

20130711-072440.jpg

Flik-Flak forstår ikke hvorfor hans mor pludselig er begyndt at ville bo ude i en hule???!!
Endnu et tegn på at der er hvalpe på vej.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Odie har vænnet sig til sin voksende mave.

10072013

Rate This

 

Så fik Odie sin appetit tilbage, og hun fortsætter med 1/3 alm Kingsmoor foder og 2/3 hvalpefoder.
I aftes trænede hun lidt LP og for første gang i mere en 2 uger havde hun “glimtet” i øjet, selvom hendes fart er langt fra normal.
Jo, jo, hun bevæger sig langsomt, men sikkert, mod hvalpe-fødslen omkring 10. August :)

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Hyrdedag på Sjælland

7072013

Rate This

 

Vi havde glædet os helt vildt til denne weekend… hele F-kuldet ville komme og blive instinkt-testet på får.
Weekenden blev endnu bedre end vi havde håbet på. Vi pakkede bilen da Jan kom hjem fra arbejde fredag og så gik turen til Sjælland og Hillerød Camping. Vi har skrevet det før, men gør det gerne igen: Hillerød Camping er bare det bedste sted vi kan overnatte når vi er på Sjælland. Vel ankommet ud på aftenen fik hundene en aftenstur og vi sluttede dagen af med ost og pølsebord og naturligvis en god rødvin til.

 

En fornøjelse at have hundene med på camping

En fornøjelse at have hundene med på camping

Vi sov forholdsvis længe lørdag – havde ikke noget vi skulle nå, før om eftermiddagen.
Flik-Flak er en rigtig campinghund, bekymrer sig ikke om alle de forskellige mennesker og hunde der drøner forbi hans hytte, og vi kunne ligge i sengen helt til klokken otte :o

Den oprindelige plan var at vi skulle besøge Den blå planet, men det var for varmt når vi var nødt til at efterlade hundene i bilen på en total bar parkeringsplads. I stedet valgte vi plan B. Efter at have spist morgenmad gik vi en tur ind gennem Hillerød by og videre ud til en dyrehave (troede vi). Vi fandt ikke dyrehaven men en dejlig hundeskov hvor hundene kunne løbe løse. Solen skinnede fra en skyfri himmel og vi skulle “skåne” hundene lidt til om eftermiddagen, hvor Hanne/Fregne havde planlagt gåtur for alle “F”-erne.

Hjemme fra vores formiddagsgåtur, kunne vi sige goddag til familien “Fønne” som også var ankommet til campingpladsen og straks efter kørte vi mod Fredensborg for at mødes med de andre F-hunde. Vi var blevet inviteret ud til Eddies familie (Dingles bror) om aftenen, men havde takket pænt nej, da vi ville være sammen med Fønnes familie på campingpladsen. I stedet havde Eddie og familie fået tilbudt og komme med på eftermiddagens gåtur, som foregik næsten i deres baghave.

Vi gik mange, mange kilometer i Fredensborg Slotshave. Vi så slottet og dronningens have – vandrede rundt og rundt og så de mange andre spændende ting – endte nede ved Esrum sø, hvor hundene kunne svale sig af. Videre til ishuset hvor vi fik en velfortjent pause med lækker Hansen Is.
Det blev en herlig tur, både fordi vi så meget, men især fordi vi nød at se alle “vores” hvalpe igen, og se, hvor godt de fungerede og havde udviklet sig.

 

Smukke Danmark :o)

Smukke Danmark :o )

Hjemme på campingpladsen blev der bestilt pizza til aftensmad og så blev der hygget igen, indtil vi ved elvetiden gik i seng, for at være friske til den store dag om søndagen. Søndag skulle vi instinktteste F-kuldet og vi glædede os til at se om de ville arbejde med fårene.
Det hele skulle foregå i Jægerspris hos Anne Egede. Hanne/Fregne havde været der før og havde begejstret fortalt om Anne og hendes måde at arbejde med hundene og fårene på.
Forventningerne var høje… og de blev til fulde indfriet gennem hele dagen.

Vi startede med at “lege” hund/hyrde på tre får og skulle prøve at få en fornemmelse af, hvordan man kunne flytte dem et bestemt sted hen… ikke en helt nem sag, slet ikke i bagende solskin, og med hyrder/hunde-mennesker på amatørniveau – som vi jo alle var.

Derefter kom vi ind i en indhegning med tre får. Én af gangen kom F-kuldet ind og skulle testes. Fregne var den første i kuldet. Hun havde prøvet det en gang før, og det kunne man godt se, hun fangede lynhurtig hvad det var hun skulle. Derefter var det Flik-Flaks tur. Han var super-sej. Efter at have snust lidt rundt og set fårene an, så begyndte han at hyrde – han var rigtig, rigtig dygtig, og hvor er det skønt at lave noget helt anden end lydighed og agility med hundene. Hele kuldet var forskellige. Nogen skulle opmuntres meget, før de begyndte at “tænde” på fårene, men alle endte med at hyrde rigtig fint.
Dingle har aldrig være på får, så hun skulle selvfølgelig også prøve (underlig nok, så måtte Odie igen springe over, da hun lige præcis var drægtig igen, lige som sidst vi holdt instinkttest). Vi havde ingen forventninger til Dingle og hyrdning, hun er alt for sød og rar og vi kunne slet ikke forestille os at hun ville løbe efter fårene. Vi fik “desværre” ret. Dingle løb efter mig og tiggede mig om en kommando hun kunne forholde sig til. Hun var ikke spor bange for fårene, ænsede dem slet ikke, men synes selvfølgelig det var underligt at de løb rundt der hvor hun skulle træne. Jeg kæmpede for at vække interessen for fårene i hende, men hun løb bare rundt med hovedet på skrå og spurgte, hvad skal vi? :o heller ikke senere på marken i lang line kunne hun se en idé i fårene.

 

Hu-hej, hvor det går

Hu-hej, hvor det går

Det blev afslutningen på en dejlig, dejlig weekend sammen med F-kuldet. Tak fordi I alle mødte op, så vi endnu engang kunne være sammen med vores dejlige hunde… og for Flik-Flaks vedkommende så skal jeg se om vi ikke kan komme afsted igen – pokkers der er så langt til Jægerspris… ellers var vi taget afsted igen i næste weekend.

Tak til Anne Egede og Steine Susanne Stig for en super dag, sammen med fårene :o
(Susanne skrev efterflg.: “Det er ikke så tit, at et helt kuld har så meget instinkt som F kuldet i dag – Super gode og godt, at Flik Flak skal prøve igen. Alle var gode og ikke mindst ejere forstod hvor trykket på fårene lå og, hvordan de skulle flyttes.”)

SE FLERE BILLEDER FRA WEEKENDEN HER!

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Dingle øver dækøvelse med forstyrrelser

2072013

2 Votes

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lidt nyt…

30062013

1 Vote

 

De sidste mange dage har været præget af regn, regn og regn.
En masse trænger til at blive lavet på farmen, men på grund af vejret og Jans dårlige arm, så er det ikke blevet til så meget.

Kalenderen sagde at det var tid til at soignerer alle 3 hunde, og det trængte de godt nok også til, specielt Dingle havde utroligt mange filter-knuder.

Mau-Mau er blevet meget selvskabelig på det seneste. Hun både hopper i fodenden når vi skal sove, og kom ud og lagde sig til at sove da der skulle reddes hunde.

Mau-Mau er blevet meget selvskabelig på det seneste. Hun både hopper i fodenden når vi skal sove, og kom ud og lagde sig til at sove da der skulle reddes hunde.

5 timer senere lå der en halv Schapendoes tilbage på trimme-bordet...

5 timer senere lå der en halv Schapendoes tilbage på trimme-bordet…

Som endnu et tilbud til de aktive ejere af hvalpene i F-kuldet, har vi arrangeret en hyrdedag. Hele kuldet (minus lille Frikk fra Norge) har sagt ja til at deltage. Det kommer til at foregå på Sjælland (ja der bor hovedparten af hvalpene jo) så familien “Fønne” og vi, har booked hytter på Hillerød camping. Det bliver garanteret en vildt hyggelig weekend hvor der bliver plads til lidt sommerferie også. Spændende bliver det også at se om nogle af hvalpene har hyrdeinstinkt, som racen jo havde tilbage i 70′erne da den sidste Schapendoes arbejdede som hyrdehund.

Odie er nu blevet MEGET stille. Hun tuller rundt for sig selv det meste af tiden, og gider knap nok at gå med på gåturene. Her til aften ville hun slet ikke spise… hmm, nu skal der vist købes forskellige lækkerier (leverpostej, kyllingehjerter og -lever, m.m.) vi kan blande i hendes mad. Tror godt vi kan være sikre på at hun bærer hvalpe i maven :)

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Heeven’s mindeplakat

28062013

Rate This

 

Langt om længe fik jeg taget mig sammen til at færdiggøre Heeven’s mindeplakat. Det er hårdt hver gang jeg har skullet gennemse alle billederne af vores afdøde hunde, men denne gang synes jeg det har været ekstra svært. Både fordi Heeven trods alt blev næsten 15 år, men også fordi Heeven i de sidste mange år var “min” hund…
Øverst i venstre hjørne har vi det første billede jeg tog af Heeven da hun lå sammen med sin bror Herbie, hjemme hos Solveig som har opdrættet Heeven. Nederst i højre hjørne har vi det aller sidste billede jeg tog af Heeven, da vi en regnfuld vinterdag gik tur over i skoven inden dyrlægen kom hjem og lod hende sove ind…

Jan

R.I.P. min kære ven...

R.I.P. min kære ven…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Så er vi back on track.

27062013

Rate This

 

Utroligt at hun fra den ene dag går fra at spise sit Kingsmoor hundemad med glubbende appetit, til bare at kigge på det, hvorefter hun træder et skridt tilbage med tydelig væmmelse i al hendes kropssprog.

Utroligt at hun fra den ene dag går fra at spise sit Kingsmoor hundemad med glubbende appetit, til bare at kigge på det, hvorefter hun træder et skridt tilbage med tydelig væmmelse i al hendes kropssprog.

To dage senere end da Odie ventede sit F-kuld, og 2 dage tidligere end da hun ventede sit E-kuld, fik Odie morgenkvalme i morges ;o
Så nu er vi mere rolige, da det ser ud til at hun følger det rette mønster for at hun er med hvalpe under udvikling.

Dingle undrer sig godt nok over at mor Odie sådan må få serveret sin morgenmad til middag!?!? - Det er ikke sådan med de gravide og deres morgenkvalme.

Dingle undrer sig godt nok over at mor Odie sådan må få serveret sin morgenmad til middag!?!? – Det er ikke sådan med de gravide og deres morgenkvalme.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Man kan (desværre) ikke nå det hele…

26062013

Rate This

 

Odie fortsætter med sin morgenkvalme, men spiser heldigvis omkring middagstid efter en vandretur. Hun skal jo holdes i god formt inden hun skal have hvalpene, så selvom hun tydeligvis har sat sit aktivitets-niveau ned, så får hun mindst to traveture hver dag, og sommetider lidt lydighedstræning. Agility er sat på hold indtil videre.
Danmarksmesterskabet i rally lydighed afholdes d. 31. august, hvor vi forventer Odie jo har få uger gamle hvalpe. Lidt øv at vi derfor ikke kommer med til DM nu hvor vi ligger så flot…

Rally_DM2013_Ekspertklasse
JanK

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

2 ugers venten

26062013

Igår var det allerede to uger siden Odie blev parret, men ud over at hun helt klart har gearet ned, hviler mere og sover mere, så spiser hun stadig med stor appetit. Det er i og for sig godt nok, men det er omkring dette tidspunkt at hun plejer at få morgenkvalme, så tanken strejfer mig, om der overhovedet er nogen Joedier under udvikling i hendes mave…?
– Nå, det er for tidligt at bekymrer sig, der er tid nok til d. 10. August.
I mellemtiden skal jeg i morgen have gipsen af min højre arm. Spændende hvordan lægen mener det hele ser ud efter operationen og de 15 dage i gips.
Har også solgt mit gamle (med 27.607 skud) godt brugte camera, og bestilt et nyt Canon 5D Mark III. Absolut min største (og dyreste) opgradering siden jeg fik interesse for fotografering for snart 20 år siden. Glæder mig til de mange flere muligheder jeg får, for at tage super flotte og skarpe billeder, bl.a. her til blog’en.
Håber det når at komme inden vi skal til hyrdeinstinkt-test med vores F-kuld, hvor der sikkert bliver rig mulighed for at få det nye grej afprøvet. Vi har arrangeret en hyggelig dag, hvor vi alle (minus lille norske Frikk) mødes på Sjælland, og hvor de 1 årige hvalpe får muligheden for at vise, om de har de evner og lysten til at arbejde med får, som de oprindelige Schapendoes havde for bare 25 år siden, eller om de meget hellere vil snuse rundt efter fårelorte som fx Amie og Dicte gjorde :o

Jan

20130626-072612.jpg
Når klokken nærmer sig 19, så holder hundene og kattene sig til i nærheden af os, hvor de sender os sultne og bebrejdende blikke indtil vi serverer deres Kingsmoor hunde- og nu også katte-mad.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Så er Odie’s ventetid 1/5 kortere

22062013

Rate This

 

Hormonerne har helt klart ændret Odie’s adfærd. Hun hviler mere og har absolut ikke den store lyst til fysisk udfoldelser som fx træning. hun bliver dog holdt i form med lange gåture. Hendes appetit fejler ikke noget, men følger hun de andre gange hun har ventet hvalpe, så mister hun appetitten om en uge.

Hun virker afslappet og rolig, og ser ud til at trives, mens de små “Joedier” vokser i hendes mave.

Flik-Flak putter med Mau-Mau.

Flik-Flak putter med Mau-Mau.

Dingle, som er af den lidt ældre og mere velopdragne generation, synes det er noget underligt noget at de ligger i sengen midt på dagen!

Dingle, som er af den lidt ældre og mere velopdragne generation, synes det er noget underligt noget at de ligger i sengen midt på dagen!

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Grill-aften

20062013

1 Vote

 

Dejligt at slutte dagen af med grill i et hjørne af gårdspladsen, mens hundene fik hvert et ben at gnave i.
Begge katte kom forbi i løbet af aftenen, og på et tidspunkt var Mau-Mau så fræk først at ville have Flik-Flak’s plads i favnen på Lene, og bagefter sprang hun op på bordet. Gizmo var mere velopdragen og blev på jorden.

20130620-235414.jpg

20130620-235426.jpg

20130620-235433.jpg

20130620-235440.jpg

20130620-235446.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Joe’s far og mor

20062013

Rate This

 

Kofi og Mercedes

Her kan du læse lidt om dengang Joe (far til vores kommende G-kuld) blev planlagt og født.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Morgen-rutine

19062013

Rate This

 

Jeg er jo desværre stadig er sygemeldt efter at have fået savet 3 mm af min ene underarmsknogle for at skabe lidt mere plads i håndledet, efter en skade der rev minisken og ledbåndet i stykker, så er der tid til afslapning og rekreation.

Morgenen starter med en dejlig tur ned omkring søen og tilbage igennem den lille skov.

Ligesom sin far Kejser, så elsker Flik-Flak at bade.

Ligesom sin far Kejser, så elsker Flik-Flak at bade.


Der sker altid det samme når vi kommer tilbage fra gåturen, og stakkels Dingle ved det…

....og efter turen napper vi lige en "morfar" .

….og efter turen napper vi lige en “morfar” .

20130619-222952.jpg
Mau-Mau putter ind til Dingle.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Odie bager

18062013

2 Votes

 

20130618-123759.jpg

Odie ligger og bager i den varme middags-sol mens vi andre foretrækker skyggen.
Mon hun bager små “Joedier” i sin ovn?

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Joe – far til vores kommende DAN de DOES G-kuld

17062013

2 Votes

 

Charlotte og Morten som ejer Joe, har været så venlige at fortælle jer lidt om Joe:

Blå bog om Joe

Joe er en hanhund, af et kuld på 9 hvalpe efter Camagi’s Karajan og Camagi’s Mercedes. Joe’s højde er 47 cm, og vægt ca. 16 kg. Han er en let, hurtig og yderst adræt type. Pelsen er sort med lille hvidt bryst som er meget nem at børste og pleje.

Han er en super ”lillebror” til sine to menneskesøstre, på henholdsvis 11 og 13 år. Joe bor sammen med sin far Karajan til daglig, og har arvet hans rolige sind. Fra moderen har Joe arvet sin opmærksomhed på sin handler – han vil meget gerne please dig, og arbejde sammen med dig – hvad enten det er udstilling eller leg med spring og tunnel i haven.

Joe har som hvalp været udstillet 5 gange, og dette har ført til excellent sløjfe alle gange.

Han er rigtig god til at omgås andre hunde, når han møder fremmed hunde ender det altid i en leg. Joe er en legesyg og aktiv hund, så snart han er udendørs. Indendørs er han dog en rolig hund, som elsker at slappe af med sin familie.

Joe er altid glad og finurlig – yderst samarbejdsvillig, selv når han bliver børstet. Han er aldrig nogensinde sur eller uoplagt.

Joe born

Joe youth

Joe present

 

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

2 succesfulde parringer mellem Joe og Odie.

12062013

4 Votes

 

Uha, der er sket meget den sidste uges tid. Odie kom, som de fleste ved, i løbetid 2 måneder for tidlig. I skrivende stund har Odie og Joe haft to succesfulde parringer. Vi startede allerede sidste weekend med at tjekke Odie ved vores gode hanhunde-ven Quido som er kastreret. Mandag var Odie stadig ikke klar. Tirsdag, da jeg drejede ind af Quidos indkørsel begyndte Odie at pibse… ok, det var nye gode tegn. Det var dog ikke fordi hun var interesseret i Quido, men i en lille hvid Havanese hvalp på 5 måneder. Halen blev rullet helt rundt og Odie pibsede højlydt for at komme hen til ham. Nu måtte dagen være rigtig, og vi tog afsted til Esbjerg hvor Joe bor.

62 Parring - 02

Sådan ser han ud, Joe, en herlig sort let-bygget hanhund, med et supervenligt temperament.

Odie kom alene ind i Joe’s have, så hun lige kunne gå rundt og snuse og tisse i fred og ro.

62 Parring - 05

Så kom Joe ud, med snor på, så han ikke ville fare lige i hovedet på Odie…. men, det havde vi så ikke behøvet at bekymre os om, for Joe var venligheden selv.

62 Parring - 07

Så kan du godt komme an, siger Odie

62 Parring - 08

Odie kan næsten ikke bevæge sig for halen der bliver slynget fuldstændig ud af stilling. Jeg er klaaaaaar :o )

62 Parring - 09

Så kom dog…

Han løb glad hen til Odie og spurgte meget ihærdigt om hun ville lege. Det ville Odie ikke, hun ville parre!, og det måtte gerne være nu!!! Joe blev ved med at opfordre til leg og Odie blev ved med at opfordre til parring, så se var ikke helt på samme “bølgelængde”. Vel var Joe da interesseret i Odie velduftende ende, men han manglede lige det sidste for at han turde hoppe på hende, i stedet blev han ved med at hoppe omkring hende og lege.

Okay, måske var dagen alligevel ikke rigtig. Joe blev sendt ud på en gåtur så han måske ville blive mere interesseret når han så Odie igen. Nixen… Odie kom ud på en gåtur for at se om det var bedre. Nixen… Morten, Joes far, blev sendt ind i huset for at se om det var bedre. Nixen…

62 Parring - 11

Joe leger og leger, mens Odie tigger om at blive parret

62 Parring - 13

Joe forstår ingenting… vil du ikke godt lege i stedet for at stå så underlig hele tiden

Efter næsten to timer besluttede vi os for at tage hjem og komme igen dagen efter. Samtidig med forsøget, havde Jan skrevet på facebook, at det nok alligevel ikke blev i dag, og en hundeven foreslog os, at vi skulle løfte Odie op. Ikke et råd vi tog særlig alvorlig, men da vi lige skulle til at gå, løftede Jan alligevel Odie, og svup! så sad Joe på Jans ben og humpede løs. Odie blev sat ned igen, og svup! så sprang Joe på Odie og parrede.
Vi var målløse – var det virkelig kun det der skulle til? Det havde vi da lige godt aldrig hørt om før.

20130611-223255.jpgTakket være et lille trick som en facebook-ven skrev til os, så lykkedes parringen i de sidste minutter før vi ville have opgivet i dag, og kørt hjem.

2parr

Torsdag kørte vi igen afsted til Esbjerg, og efter de havde “leget” i en halv times tid, lod jeg som om jeg ville løfte Odie, og svup! så vidste Joe hvad han skulle gøre :o )

Nu er der kun den søde ventetid tilbage :o

62 Parring - 03

Dejlige Joe!

Fredag kom Hanne med Fregne og Hanne med Flipper på besøg. Så dejlig at se Flik-Flak’s søskende igen. Fregne skulle om lørdagen udstilles i Vejen og hendes ejer ville gerne have lidt lydighedstræning når hun nu alligevel var i Jylland. Det blev en dejlig eftermiddag fuld af lp-træning og også lidt agility.
Tak for besøget til jer begge, herligt når vi kan følge med i hvalpenes liv.

flipper

Hanne og Flipper. Hvor er han blevet en dejlig stor hanhund med et super temperament.

fregne

Hanne med Fregne. Magen til sød kælepotte skal man lede længe efter.

I dag skulle vi så til Internationale LP-prøver i Vejen. Dingle skulle op i LP3 og Flik-Flak i LP1. Flik-Flak havde jeg ikke de store forventninger til – han har været temmelig præget af hans mors løbetid og været en bandit til træningen – faktisk var jeg rigtig bange for, at han i dækken bare ville stikke af hen til en anden hund. Der var dog ingen grund til bekymring i dag. Flik-Flak gik, efter omstændighederne, rigtig godt. Han fik 173,5 point ud af 180 og blev dagens nr. 4.
Så var det Dingles tur. Nu troede jeg lige at vi havde knækket problemerne med fælles-sit og dæk. Det lykkedes dog Dingle at bevise det modsatte. I sitten lagde hun sig, og i dækken rejste hun sig. Æv, æv, jeg troede virkelig den var på plads. Når det er sagt, så må jeg også sige, at resten af programmet var en fornøjelse. Dingle var rigtig glad og lavede meget pænt arbejde.

Efter prøverne kunne vi lige nå at løbe op og se Fregne blive udstillet. Fregne vandt Juniorklassen og blev samlet 4. bedste tæve med reserve-cert.
Alt i alt en dejlig dag… imorgen tager vi afsted igen. Dingles fejl er glemt og vi starter op som om vi ikke havde de dumme kiks i dag. Er jeg heldig kan jeg måske også forbedre Flik-Flaks resultat og så eventuelt gå efter Årets Hund med ham.

Jan bliver i morgen hjemme sammen med Odie. I dag sad hun i bilen og ventede, det skal hun ikke to dage i træk… lille Odie med de små “Jodier” i maven :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

DAN de DOES F-kuld til juniordag og udstilling

8062013

Rate This

 

Alle juniordag2013

Hvis vi selv skal sige det, så er det faktisk et rigtig godt kuld, vi der har lavet. Dejlige racetypiske og alle med super temperament.
Fra venstre: Lise med far Kejser, Therese med Melanie, Hanne med Fregne, mig og Flik-Flak, Hanne med Flipper, Merethe med Fønix og Rie med mor Odie.

En rigtig hyggelig dag er forbi. Alle de danske ejere af F-kulds hvalpehavde sagt ja til at deltage i Juniordag og efterfølgende udstilling (Melanie måtte jo desværre ikke deltage i udstillingen på grund af sit flotte blå øje).
Dagen startede med Juniordag. Det er altid sjovt at se de forskellige kuld blive præsenteret, specielt hvis mor og far også bliver vist frem. Far Kejser var kommet for at gå i ringen med sine hvalpe. Tak for det, Lise, at du ville ulejlige dig med at bringe Kejser hele vejen fra Nordjylland for at blive vist frem som den stolte far til kuldet. Kejser blev dog lidt forstyrret af mor Odie som på dagen var næsten højløbsk – ja, flere af hendes sønner blev også noget distraheret, men jeg syntes hun skulle have lov at vise alle “ungerne” frem. Tak til Rie, for at du ville vise Odie frem så jeg kunne løbe med Flik-Flak og Jan tage billeder :o

Kuldet fik en rigtig god kritik, og både os og hvalpekøberne havde grund til at være stolte af vores Schapper. Specielt deres flotte hoveder med “fylde under øjnene” blev fremhævet, samt deres skønne race-typiske glade væsen.
Jan havde smurt en masse boller og sandwich til frokost og vi havde det rigtig hyggeligt. Sjovt at se, at Flipper er ved at blive helt brun i det grå… heldigvis har han stadig hans flotte mørke øjne og sorte næse, så helt galt går det ikke.

Efter middag startede udstillingen. Alle fire hvalpe fik Excellent, Fregne og Flipper desuden med CK. Samlet i Juniorklasse hanner blev Flipper nr. 2, Flik-Flak nr. 3 og Fønne nr. 4 – det kan man da godt være tilfreds med. Yderligere blev Flipper samlet den tredje bedste han på udstillingen – tillykke med det Hanne.
Samlet i Juniorklasse tæver blev Fregne en flot nr. 3.

Dagen sluttede af med Opdrætsklasse, hvor vi var tre opdrættere som viste det bedste frem vi kunne på dagen… og ja, så har vi også prøvet at vinde sådanne en konkurrence, endda med “ærespræmie” :o

Tak til jer alle sammen for at I ville møde op og være med til en rigtig hyggelig dag.

Lene

Juniordag og udstilling, juni 2013

 

I øjeblikket er det svært for alle fordi Odie er højløbsk og skal parres inden for de næste par dage. Hendes søn Flik-Flak er fuldstændig rundt på gulvet af alle de hormoner som pludselig farer rundt i hans teenager-hoved. De holdes adskilt, men det er ikke nemt for nogen af dem…

Kattene holder Odie med selvskab, mens Flik-Flak har selvskab af søster Dingle. Som I kan se, så er hans snude helt inden for lågen, for mor lugter bare SÅ godt...

Kattene holder Odie med selvskab, mens Flik-Flak har selvskab af søster Dingle. Som I kan se, så er hans snude helt inden for lågen, for mor lugter bare SÅ godt…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Flik-Flak er klar!

4062013

Rate This

 

På lørdag stiller Flik-Flak sammen med sine søskende og forældre (minus Frikk som må blive hjemme i Norge), til Schapendoes klubbens juniordag.
Efterfølgende stiller han også til første udstilling på dansk grund. Da han i øjeblikket har en typisk unghunde-pels, blev han i weekenden redt igennem en sidste gang inden udstillingen, så pelsen kan få ro til at falde til i løbet af ugen, og han vil kunne fremvises med optimal pæn pels.
Den plan var Flik-Flak dog ikke enig i…

20130604-173902.jpg

20130604-173947.jpgFlik-Flak synes Mau-Mau’s lille tæppe er hyggeligt at hvile på.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Dingle er udtaget til DCH’s DM i agility

2062013

2 Votes

 

Lørdag skulle Dingle og jeg selv afsted til agility i Harlev. Det havde været en skrækkelig uge på arbejde med overarbejde hver eneste dag, så da jeg havde fået teltplads hos en agilitykammerat valgte jeg at sove lidt længere og så komme lige når konkurrencen skulle starte. Dingle skulle først løbe ca. 8.30 så jeg syntes det var en god plan.

Vi havde kun kørt ca. 400 meter, da Dingle begynder på hendes stress i forbindelse med bilkørsel. Langsomt kørte hun sig selv mere og mere op. Sad – selvfølgelig lige bag mit øre – og halsede højlydt, peb og flyttede sig uroligt rundt. Det blev ikke bedre, da jeg ankom til Harlev og fandt ud af, at konkurrencen ikke blev afholdt i Harlev…. jeg befandt mig midt ude på landet og kunne ikke se noget som helst der mindede om agility. Min agilitykammerat blev ringet op, og han kunne fortælle mig at jeg ikke skulle være i Harlev men i Sabro. Heldigvis ikke så langt fra hvor jeg var, men da Dingle stressede mere og mere op, og klokken nærmede sig otte, ja, så var det lige før mor blev stresset. Heldigvis for GPS’en fandt jeg hurtig det rigtige sted og Dingle kunne komme ud af den væmmelige bil og få slukket tørsten.
At få slukket tørsten blev noget Dingle fik brug for mange gange i løbet af dagen. Klokken otte var det allerede meget varmt, og klokken ni begyndte folk at svede tran. Det var helt vildt så varmt det blev og ikke en vind rørte sig. Æv, ikke et vejr, jeg normalt kan få Dingle til at løbe i og slet ikke efter sådanne en træls køretur. Dingle overraskede dog og løb nogle rimelige pæne løb. Blev nr. 4 og 6 i de Åbne klasser og fik sit sidste DM-udtag. Vandt det ene klasse 2-løb og blev disket i det andet, da jeg satte hende tilbage på feltet… den lille bandit bare sprang af feltet, uden at have fået lov :o

Dinglepotten...

Dinglepotten…

Lille hyggeligt stævne med dejlige mennesker. Dingle er jo en fornøjelse at have med i byen (ja, bortset fra hendes bil-flip), altid så nem og i godt humør. At vi så også kvalificerede os til DM, gjorde det jo bare endnu bedre :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lidt film

2062013

Rate This

 

Og lidt fotos fra vores dagligdag:

Mau-Mau elsker livet i det fri.

Mau-Mau elsker livet i det fri.

Årets første grill-aften. Vejret skiftede dog i løbet af aftenen så vi trak ind i trænings-bygningen hvor vi kunne sidde i læ mens hunde og katte frit kunne løbe rundt. Hyggeligt :)

Årets første grill-aften. Vejret skiftede dog i løbet af aftenen så vi trak ind i trænings-bygningen hvor vi kunne sidde i læ mens hunde og katte frit kunne løbe rundt. Hyggeligt:)

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Tak Odie, så ødelagde du alle vores planer….

28052013

3 Votes

 

Jo, jo, den er god nok... Odie er ikke kommet til skade, men bløder fra et helt andet sted :o)

Jo, jo, den er god nok… Odie er ikke kommet til skade, men bløder fra et helt andet sted :)

Ja, man kan planlægge alt det man vil, men når det gælder vores dyr så er det nu engang naturen der bestemmer,og det har vi gang på gang erfaret…

Nu har vi i hele Odies 7-årige levetid med stor sikkerhed kunnet sige, hvornår hun kom i løbetid; 7,5 måned, præcis, gik der mellem hver løbetid.
Alt har været planlagt efter at Odie skulle komme i løbetid midt i juli.
Ferie er sparet sammen og udsat til sidst på året.
DM deltagelse i Rally ekspert-klassen var sikret med Odies flotte max-point.
Deltagelse i Schapendoes Klubbens store Europæiske arrangement hvor der også er en prestigefyldt rally-konkurrence, var vi ligeledes sikre på også lige at nå inden hendes drægtighed ville sætte en stopper for aktiviteter.
Og mange andre aktiviteter kunne stadig nåes…
Alt dette bliver nu (forhåbentligt) ikke til noget. Odie er nemlig kommet i løbetid – næsten to måneder for tidligt.
Det vil også sige, at hun vil være tæt på højløbsk når vi skal til Juniordag – det vil alle hendes sønner sikkert blive noget opkørte over. Hun vil være tæt på højløbsk når vi skal til de store internationale prøver i Vejen – vel skal hun ikke deltage – men nu skal hun tilbringe tiden i bilen… og hvordan vil Flik-Flak ikke reagere, når han bor sammen med en højløbsk mor? Jan kommer som skrevet ikke til DM i Rally, og kan heller ikke se Flik-Flak og Dingle som også har kvalificeret sig i LP. Den næste store internationale prøve må vi nok også takke nej til, det bliver lige omkring tiden hvor Odie forhåbentlig føder.

Ja, jeg kunne blive ved med at skrive om ting og arrangementer som nu går fuldstændig i vasken…. men hvad så???? Vi skal forhåbentlig have et dejligt kuld hvalpe med en skøn hanhund vi har udset os. Allerbedst er, at mindst en af hvalpene skal blive boende her. At det så heller ikke bliver vinterhvalpe er da også et plus at tage med :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lidt hygge

26052013

Rate This

 

Flik-Flak elsker jo bare Gizmo – den lettere overlegne han-kat :)

Flik-Flak elsker jo bare Gizmo – den lettere overlegne han-kat :)


Mau-Mau er blevet meget mere social og har ikke noget problem med at hundene forsøger at lege eller hilse på hende. I dag opfordrede hun selv til leg. Det var Dingle som det “gik ud over”, og Dingle vidste næsten ikke hvad hun skulle gøre, men hun logrede og forsøgte pænt at lade katten bestemme hvor vild legen skulle være.

20130527-213252.jpg

20130527-213342.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Vi har taget et skridt nærmere G-kuldet

24052013

Rate This

 

Så fik Odie undersøgt sine øjne for evt. arvelige sygdomme, og der var selvfølgelig intet i vejen, tværtimod syntes eleven at Odie havde “smukke øjne”eye

Fik taget et "familiefoto"

Fik taget et “familiefoto”

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lydighedsprøver i Svendborg – dag 2… EN KATASTROFE!!!

20052013

Rate This

 

Dingles prøve i dag var en katastrofe. En katastrofe fordi hun var fuldstændig smadret. En katastrofe fordi hun nu har udviklet en fobi – ligesom hendes fælles sit og -dæk. En fobi der bliver værre og værre, og det er: Bilkørsel.

Da Dingle for et par år siden gik til hvalpeagility begyndte hun at sidde og småpibe når vi skulle til træning. Jeg tog det som et tegn på, at hun var glad og spændt på træningen der ventede og der var da heller aldrig noget problem hjemad. Sidste år til DKK’s DM i lydighed gik det for første gang rigtig galt. Dingle halsede og skabte sig hele vejen til Vinderup, hvilket selvfølgelig resulterede i en træt hund. Vi kontaktede vores dyrlæge og hans mening var, at så længe hun ikke blev syg det vil sige kastede op, så var det ikke køresyge. Vores dyrlæge har ALTID ret, så vi besluttede at se tiden an. Det gik lidt op og ned med Dingles opførsel i bilen, men hvad der altid var ens, var at hun slappede af og sov HJEM fra træning og prøver. Det kunne jo godt tyde på, at det var en form for stress hun oparbejdede på grund af spændingen over hvad der skulle ske. De sidste par måneder er det dog pludselig blevet helt slemt. Dingle halser og savler helt vildt når vi kører i bil – både ud og hjem.

Vi har prøvet alt. Dingle har siddet på mine ben foran i bilen. Dingle har kørt i vores anden bil. Dingle har kørt selv uden de andre hunde o.s.v. I går da vi kørte hjem fra Svendborg begyndte hun igen at stresse/halse helt vildt. Det resulterede i, at hun var usædvanligt træt efter hele dagen og den forholdsvis lange køretur hjem.
Da vi skulle afsted i dag, besluttede vi os for at putte Dingle i et lille stofbur helt bagerst i bilen. Altså væk fra de andre hunde og i et bur hun følte sig tryg i og ikke kunne se ud. Det hjalp ikke spor.
Da vi kom til Svendborg var hun fuldstændig smadret og hendes prøve var en katastrofe. Hun var så ødelagt og træt at hun slet ikke ville følge mig i fri ved fod. Det var den rene ynk og vildt synd for hende – specielt når man tænker på hendes glæde ved prøven i går.

Turen hjem fra Svendborg i dag var frygtelig. Dingle halsede og halsede, så da vi nåede Jylland stoppede vi, og jeg prøvede at tage hende ind foran på forsædet igen. Man kunne slet ikke komme i kontakt med hende og resten af turen sad jeg med en sitrende lille hund med savlet løbende ud af munden så instrumentbræt og loft var overstænket af spyt. Da vi kom hjem og jeg lukkede døren op, sprang Dingle ud, kiggede op på mig og logrede for at tulle lige så stille efter mig. Væk var alt stress og halsen og ikke én ville have gættet på, at hun havde haft en dårlig køretur.
Vi kan simpelthen ikke forstå, hvad der sker med Dingle og bilen lige nu. Vi er så godt som 100% sikre på, at hun ikke har haft en dårlig oplevelse med at køre og sidde i bilen. Hun sidder i bur sammen med hendes allerbedste ven Flik-Flak, som ligesom Odie bare sover når vi kører bil.

Vi har nu bestilt naturproduktet Zylkene, da flere har fortalt om positive oplevelser med det. Jeg tvivler nu på at det har den rigtige virkning, men prøves skal det.
Jeg sidestiller problemet lidt med hendes problem i fællessit- og dæk. Der skal lige findes en kode der kan knække Dingles tvangstanke. Jeg kan bare ikke lige komme på en god idé.

Havde det været problemet med hendes lydighed, ja så kunne jeg bare stoppe med at gå til prøve med hende, hvis jeg ikke kunne finde en løsning… mere vigtig er det heller ikke. At hun er så dårlig til at køre bil, og at problemet nu bare vokser og vokser, ja det er nærmest en katastrofe. Vi tilbringer utrolig meget tid i bilen, kører flere gange i ugen til træning, og så godt som hver weekend til forskellige stævner eller andre hundearrangementer, og vi kan selvfølgelig ikke bare lade Dingle blive hjemme.

For dem der ikke kender Dingle kan jeg sige, at hun er 3,5 år, steriliseret tæve, altid i godt humør og elsker sin lillebror Flik-Flak og leger med ham dagen lang. Hun blev født som “stjernekigger” og Jan mener seriøst, at hun er mindre “klog” end andre hunde muligvis pga. for lidt ilttilførsel under fødslen (hvad jeg selvfølgelig ikke vil give ham ret i).

Er der nogen derude der har haft et lignende problem eller har en mulig løsning, så vil vi blive meget glade for at høre fra jer. Som skrevet skal vi nu først prøve Zylkene, men alle gode råd modtages med tak :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : 2 kommentarer »

Kategorier : Uncategorized

Lydighedsprøver i Svendborg… med op- og nedtur

19052013

Rate This

 

3 dages DKK lydighedsprøve i Svendborg, hvor vi dog havde besluttet kun at deltage de sidste to dage.

Dingle var selvfølgelig meldt til, og hun havde mulighed for at blive Dansk Lydigheds-champion hvis hun bestod én af dagene. Desuden har Odie de sidste måneder været rigtig glad for at træne, og jeg havde igen fået mod på at gå op i en eliteprøve med hende. Dette var også sidste udkald, da hendes løbetid nærmer sig med hastige skridt og hun nok snart ville gå ned i arbejdsglæde pga. løbetids-hormoner.

Vi kørte hjemmefra i dejligt solskinsvejr, men allerede da vi nærmede os Kolding skyede det til og det dryppede lidt. Heldigvis blev regnen ikke til mere (jo, én stakkels hundeføre var oppe i en ordentlig skylle), hvad værre var, at hele området var fyldt med små irriterende “flue-biller” som sværmede rundt over hele banen for at parre sig, og de satte sig på hunde og mennesker og var rigtig trælse :o (

LP3 startede. Vi var 12 hunde og blev derfor delt i to hold til fælles sit- og dæk. Dingle var i andet heat og jeg kunne derfor nemt se, hvor jeg skulle placere den berømte “frø” som er en form for belønning. Begge øvelser gik fint – bortset fra at Dingle dækker på sidemandens kommando. Så var der en lang, lang ventetid til vi skulle ind og gå resten af  det individuelle program.

Dingle i fællesdæk... den lille sorte klat som ikke er punkteret :o

Dingle i fællesdæk… den lille sorte klat i midten som ikke er punkteret :o )

Dingle er rigtig glad og fører sig frem i øvelserne, men mister for mange dumme point fordi hun er for ivrig og sætter sig lidt skævt ind foran mig i plads. Jeg tror det er hendes bedste LP3 prøve – ikke pointmæssig – men arbejdsmæssig… sikke en glæde og sikkerhed hun udstrålede.
Dingle bliver 4. bedste hund på dagen og Dansk Lydighedschampion. Fire prøver skulle der til, for at bestå LP3, tre gange med førstepræmie… ikke så dårligt gået af lille Dingelpot :o

Så var det Eliteklassen. De havde byttet rundt på alle øvelserne – en sjov afveksling som man kan gøre i Eliteklassen, og det betyder intet for Odie og jeg. Vi starter med fælles dæk som går godt. Odie skal så lige vente til to hunde har været oppe, og så er det vores tur. Men straks vi går på banen forsvinder gnisten fra Odies øjne. Jeg gør hvad jeg kan for at opmuntre hende og håber jeg kan gøre hende mere glad så hun vil gå bedre til prøven i morgen. Der er ikke noget at gøre… Odie er slet ikke på og arbejder kun fordi jeg beder hende om det. Hun tager den forkerte apport og får ikke fremsendingen. Ellers er der point i resten af øvelserne og det vil de fleste måske sige, var godt nok til at give hende en chance mere i morgen. Jeg kan dog tydelig se og mærke at Odie ikke hygger sig og trækker hende fra prøven i morgen. Nu kommer hun ikke op i LP før hun har fået hendes sidste kuld hvalpe og er blevet steriliseret. Så vil jeg se om jeg igen kan få hendes store arbejdsglæde frem og få nogle gode år i Eliteklassen. Indtil videre vil Jan træne mod Rally Championklassen, det kan Odie bedre forholde sig til, og der har hun stadig en dejlig arbejdsglæde.

Dingle får sin Championpokal

Dingle får sin Championpokal

Verdens bedste Dingelpot, med en pokal som næsten er lige så stor som hende :o)

Verdens bedste Dingelpot, med en pokal som næsten er lige så stor som hende selv :o )

Og banditten Flik-Flak? Ja, han får så Odies prøve i morgen, og så bliver det spændende om han kan gøre det lige så godt som sidst :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Film fra sidste weekends lydighedsprøver

18052013

Rate This

 

Her ser vi Flik-Flak til sin første LP1 lydighedsprøve. Han mistede jo kun 2 point ud af 180 mulige, så det var en flot start på hans lydighedskarrierer.

Næste video viser Dingle i klasse LP3. Den flotte sorte Schapendoes som sidder/ligger ved siden af hende, er DAN de DOES Chilli. Desværre kastede bordercollien ved siden af ham, forelskede øjne til Chilli, så han mistede sin øvelse…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

1 års fødselsdag!

14052013

Rate This

 

20130514-092054.jpg

Så er det nøjagtig et år siden at Fregne, Fila (Melanie), Fønix, Flipper, Frikk og Flik-Flak så dagens lys for første gang. Stort tillykke til den alle.

20130514-092155.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Tillykke til de sidste 2 D’er.

13052013

Rate This

 

I dag er det 5 år siden at Fille og Josh blev far til et kuld på 7 hvalpe.

I dag er der desværre kun Daisy og Disco tilbage, og vi ønsker jer hjerteligt tillykke og håber de forsat må have et godt liv hos deres familier, og gid de må leve rigtig længe.

Det var en hård fødsel da Fille fik sine hvalpe.

Det var en hård fødsel da Fille fik sine hvalpe.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Agilitykonkurrence i Ødis Bramdrup

12052013

Rate This

 

Havde lidt dårlig samvittighed over at have meldt til dette stævne… ville det være for meget for Dingle efter en weekend fuld af lydighedsprøver? De havde også lovet regn hele dagen og dødtræt var man også selv…

Det så ind i mellem truende ud, men det blev heldigvis ikke til noget særligt med regnen.

Det så ind i mellem truende ud, men det blev heldigvis ikke til noget særligt med regnen.

Vi tog afsted så sent som mulig for at kunne sove bare lidt længere en enkel dag i Kristi H. ferien. Vi var heldige at Lillian havde holdt en teltplads til os, så inden længe var alle mand installeret i teltet. Heldigvis blev regnen ikke til noget – lidt smådryp var alt der kom – så vejret var perfekt til agility. Hvad der mere var “perfekt” var Dingle… ingen træthed der. Dingle løb ganske forrygende. Startede med Agility Åben – bliver nr. 7 med DM-udtag. Videre til Spring Åben, hvor vi manglede det sidste DM-udtag. Desværre blev det til en nedrivning og altså ikke noget DM-udtag. Så var der klasseløbene tilbage. Dingle blev bare bedre og bedre, løb to rigtige gode løb og ender med at vinde begge to. Det var en fornøjelse at løbe med hende og en dejlig afslutning på en rigtig konkurrence-weekend (ferie).

Odie var også med og skulle løbe de Åbne klasser med Jan. Det var ikke lige deres dag i dag.

IMG_2741

Dingle som vinder i både AG2 og SP2 :o)

Dingle som vinder i både AG2 og SP2 :o )

Flik-Flak havde som sædvanlig en fest. Han elsker alle hunde og fik mulighed for at hilse på rigtig mange forskellige racer. Kunne for første gang også sidde i bur uden at skabe sig helt vildt, jo, jo, han er godt på vej til at blive en konkurrencehund :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

DAN de DOESerne havde en suveræn god dag i Viby

11052013

1 Vote

 

I dag skulle det vise sig, om Dingle virkelig kunne blive i fælles sit og -dæk… eller om det bare var “held” til prøven i forgårs. I dag var det DKK Viby der afholdt stævne. Jan skulle op med Odie i Rally og jeg skulle op med Dingle i Lydighed. I et øjebliks vanvid – over at Dingle ikke kunne fællesøvelserne – havde jeg også meldt Flik-Flak til Lydighed, i håb om at han måske lige kunne skrabe en DM-billet hjem til mig, så vi også i år kunne deltage i DM.

Vi fik alle vores pakkenelliker installeret i vores telt, fik luftet hundene og hilst på gode hundevennner. Bl.a. var Hanne med DAN de DOES Chilli mødt op for at deltage i en LP3. Fatter Kejser’s “mor” var også kommet, selvfølgelig mest for at se supersønnen Flik-Flak i hans første LP-prøve :o

To elitehunde startede prøverne og derefter var det Dingles tur i klasse LP3. Kun tre hunde til fællesøvelserne, da den fjerde hund var i løbetid. Dingle var nummer 1 og skulle sidde ved siden af Chilli (Amies søn) og den sidste var Enzo, en Border Collie vi træner med og som Dingle har det fint med. Det hele burde altså kunne lykkes igen. Den grønne frø blev lagt ud bagved ringen og så var vi klar. Dingle sidder fuldkommen stille, parat til at springe ud efter frøen. Desværre begynder Enzo at flirte lidt med Chilli, så Chilli rejser sig for at undersøge Enzo nærmere… det kunne jo være han var en lille lækker tæve. Æv, æv, Chilli mister selvfølgelig sit-øvelsen, men det er de ting der sker til et stævne. Dingle derimod sidder så flot så flot, og i dækken ligger hun lige så rolig hele tiden ud. Jubi… nu tror jeg for alvor at vi har styr på de to øvelser.
Resten af programmet går fint for Dingle. Lydighedsringen ligger lige bag to agility-ringe og tæt op ad Rally-ringen, så der er larm og forstyrrelser som vi sjældent møder. Dingle bliver også noget distraheret og må ofte have en dobbeltkommando fordi hun kigger andre steder hen.

Aller mest spændt er jeg på Flik-Flak. Jeg havde overhovedet ingen forventninger om at han kan arbejde med så mange forstyrrelser. Det kan Flik-Flak… han fører sig frem som om han aldrig har lavet andet. Mister et halvt point i linieføring på grund af at jeg giver en ekstra kommando og et halvt point i næsesøg da jeg lige må give en ekstra kommando for at få ham ind på plads. Ellers får han lutter 10-taller i alle andre øvelser. Hold da op, sådan en sej lille fyr :o

Dingle bliver dagens 2. bedste LP3-hund med 266 point ud af 280 og Flik-Flak bliver også 2. vinder med 178 point ud af 180. Gosh hvor var jeg stolt af begge to, og oven i de flotte resultater har de så begge med sikkerhed også kvalificeret sig til DM :o

Lene

Verdens bedste Dingelpot :o)

Verdens bedste Dingelpot :o )

...og verdens bedste lille Flik-Flak :o)

…og verdens bedste lille Flik-Flak :o )

——————————————————————————

Mor Odie havde jo en del at skulle leve op til, efter både sin søns og datters flotte resultater, og det gjorde hun til fulde. Når Odie’s hormoner pga. løbetider ikke helt er optimale til træning på elite lydigheds-niveau, har jeg i de senere par år trænet lidt rally-lydighed med hende. Det har helt klart haft en mærkbar positiv virkning på hendes humør og glæde ved at arbejde igen. Træningen er ikke blevet til det helt store, men når Lene alligevel er ude for at træne Flik-Flak og Dingle, har jeg smidt et par kegler ud på græsset, og trænet korte intervaller af enkelte øvelser. Det har givet Odie glæden ved rally uden at hun er “gået kold” i de lange snørklede baner som vi sommetider oplever til konkurrencer.
Sidste år deltog vi i en enkelt officiel prøve i ekspert-klassen, som hun bestod med høje nok point til, at hun samtidig kunne deltage i DKKs kreds Danmarks-mesterskab senere på året. Her blev hun en flot nr. 4 hvilket er meget tilfredsstillende når man tænker på hvad hun havde trænet.
I år deltog vi i yderligere en prøve i Sabro hvor hun blev 3. bedste hund i ekspert-klassen, og i dag skulle hun så op i samme klasse for 3. gang, og kunne hun igen bestå klassen med mindst 95 point som i de øvrige 2 konkurrencer, kunne hun kalde sig Dansk Rally Champion.
Odie var helt klart i hopla da vi stillede os klar ved start-skiltet, og jeg skal love for at der var en skøn kontakt og arbejdsglæde som jeg ikke har prøvet siden gamle Heeven blev rally champion. Vi havde en herlig bane med god fart og vigtigst af alt; et godt “flow”. Dommeren havde bare én kommentar da vi pustede ud: “Det burde filmes!”. Det gav en god fornemmelse af at dommeren også havde opfattet vores indsats som noget af det bedre, og da vi så skulle indtage “ærespladsen” hvor Odie skulle ligge i dæk ved siden af mig mens næste deltager gennemførte sin bane, kunne jeg bare stå og håbe at det var godt nok til et championat.
Ved præmieoverrækkelsen begyndte de med den med de færreste point, og hastigt gik vi op ad i rækken, for til sidst at ende med de 3 bedst placerede hvor vinderen af klassen som den eneste havde fået de maksimale 100 point, og minsandten om ikke det var Odie og undertegnede. Super lækker måde at få et championat på. De 100 point giver helt sikkert også deltagelse i dette års kreds Danmarks-mesterskab.

Jan

Vi savnede lidt en stor flot rosette eller en flot pokal som andre arrangører sommetider giver til en nykåret champion. Vi er dog blevet lovet en form for glas med en indgravering som blive eftersendt.

DAN de DOESerne havde en god dag. Fra venstre sønnike Flik-Flak som 2. vinder i LP1, datter Dingle som 2. vinder i LP3 og mor Odie som vinder og nybagt rally champion.

DAN de DOESerne havde en god dag. Fra venstre sønnike Flik-Flak som 2. vinder i LP1, datter Dingle som 2. vinder i LP3 og mor Odie som vinder og nybagt rally champion.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Flipper på Bakken

10052013

Rate This

 

DAN de DOES Flipper deltog i det årlige skue på Bakken. Der deltog kun to Schapendoes men Flipper vandt :)

20130510-181012.jpgFoto: Lisbeth Jørgensen Slots.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Tralalalallaaallllaaa…..

9052013

1 Vote

 

I dag skulle Dingle og jeg til lydighedsprøve i Holstebro – en rigtig “tøsetur” sammen med Rie og Rubin. Det eneste mål Dingle og jeg havde, var at få fællesdæk- og sit. Hold da op, hvor vi træner de to øvelser. Det er faktisk gået rigtig godt til træningen de sidste mange uger. Det med at ligge Dingles grønne “frø” 10 meter bag hende, har virkelig hjulpet. Det er som om Dingle fuldstændig har glemt sin dumme vane med at rejse sig og følge efter mig. I stedet har hun alt sin fokus på frøen og venter spændt på at øvelsen kan blive færdig, så hun kan løbe ud til frøen. Det kan hun selvfølgelig ikke få lov til i en prøve, men jeg forklarer hende bare at hun må få den, når dækken også er overstået.

Dingle har aldrig siddet så stille i en fællessit, ikke en pote blev løftet – alt fokus var på frøen udenfor banen. Problemet var, da vi skulle have dækken, så skulle vi et andet sted hen og stå. Jeg var dog forberedt på det, så jeg viste Dingle at der også lå en frø ude ved teltet. Hun blev lidt forvirret, kiggede på den første frø og så hen på den nye frø. Vi gik igang med dækken, og igen var fokus på frøen bag henne. Efter 4 minutter, kunne jeg give hende fri og hun løbe ud til frøen… lidt smart er Dingle, for hun huskede godt den første frø, som stadig lå i den anden ende af banen. Hun fik et fri mere, og spænede hen for at hente første-frøen :o

Så var min dag faktisk perfekt. Jeg er sikker på, at vi næste gang også nok skal få fællesøvelserne, med hjælp fra de grønne frøer. Nu var prøven jo også en mulighed for at komme med til DM, så selvfølgelig ville jeg gerne gå et pænt program også. Det går faktisk rigtig godt, så godt, at da vi når til indkald med stop, så løber Dingle alt for hurtig, så hurtig at hun overhovedet ikke ser mit håndtegn til stop. Det bliver til et nul i den øvelse og vores chance til DM var væk. Dingle består med 1. præmie, men med alt for lidt point. Pyt, pyt jeg er meget tilfreds og nu kan vi begynde at ligge vores energi lidt mere i de andre øvelser :o

Verdens bedste "Dingelpot" 1. præmie og 3. vinder på dagen

Verdens bedste “Dingelpot”
1. præmie og 3. vinder på dagen

Alt i alt var det en herlig dag. Holstebro kan altså bare det der med at afholde prøver. Dejlige baner, dejlige præmier og festlig præmieoverrækkelser. En dag med dejligt vejr og dejlige hundevenner… godt der kun er en dag til, at Dingle og jeg tager afsted igen… og denne gang skal Flik-Flak med og prøve en LP1 (en tilmelding der kom i et øjebliks desperation over at jeg aldrig nåede nogen vegne med Dingle). Jan skal op i Rally Ekspert med Odie og har chancen for at gøre Odie til Rally-Champion. Gosh, hvor ville vi kede os, hvis vi ikke havde vores hunde :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Forår i luften

9052013

Rate This

 

Efter en lang tur i det flotte og varme vejr, trængte Flik-Flak til at køle af, så han sprang i bækken.

IMG_2709

 

Køn var han ikke da han kom op igen.

Køn var han ikke da han kom op igen.

Bagefter fik de hvert et tørret okseører, og jeg skal da love for at Flik-Flak tydeligt viser sin glæde over sin lækkerbisken.

Kan nævne at DAN de DOES Flippe deltog i det årlige skue på Bakken. Han blev bedste Schapendoes og fortsatte derfor til fremvisning i “store ring”. Jo, jo, han oplever noget den lille fyr :)

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Aktiv mini-ferie

9052013

Rate This

 

I dag kører Lene og Dingle til lydighedsprøver i Holstebro, mens vi andre bliver hjemme. Der er altid så meget som skal laves, og listen bliver altid længere og længere. Vi nåede lige en gang fælles morgenmad, med friske æg fra Malene, Pylle, Magle & Co.

20130509-070954.jpg
Endelig stoppede regnen og Mau-Mau og Flik-Flak skyndte sig ud for at opleve den friske luft og de mange lyde fra de glade fugle, mus m.m. som endelig fik frisk vand.

20130509-071541.jpg
Steffen Køster Schmidt har skudt mig på et tidspunkt hvor jeg sidder med Odie og holder øje med om der skulle være er godt motiv i lydighedsringen.

20130509-071803.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lidt kongelig har man vel lov at være…

7052013

Rate This

 

Her til aften var vi et par Schapendoes-folk som mødtes til lydighedstræning under Lillebæltsbroen. Et skib krydsede frem og tilbage under broen, og minsandten om ikke det var dronningens skib “Dannebrog”.
Jeg nåede lige at få Flik-Flak op at poserer da skibet passerede forbi os, opg jeg tror faktisk jeg kunne se prinsesse Mary stå og vinke ind til os.

IMG_0914

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

En fri-weekend… fuld af arbejde

5052013

1 Vote

 

I denne weekend hvor der var hunde-arrangementer over alt i landet, havde vi besluttet os for at blive hjemme og få lavet nogle af de mange ting som hober sig op på vores huskeseddel. Første prioritet havde den nye hønsegård til de små Paduaner. Jan valgte allerede torsdag aften at lægge sig syg, så fredag morgen kørte jeg til Middelfart for at træne hele dagen sammen med 2 andre Schapendoes, mens Jan lå i sengen for nedrullede gardiner og havde ondt af sig selv…
Det blev til 5 gode træningstimer på den skønne plads Under Broen.

Dingle, Odie, Rubin og Kenzo sidder pænt med deres apporter, mens Flik-Flak sidder og hyler i bilen...

Dingle, Odie, Rubin og Kenzo sidder pænt med deres apporter, mens Flik-Flak sidder og hyler i bilen…
Foto: Rie Rasmussen.

Lørdag var Jan heldigvis lidt bedre og vi fik lidt gang i byggeriet af den nye hønsegård. Hundene og kattene hyggede sig med at vi opholdt os ude, og flere gange kom kattene helt hen og lagde sig midt mellem hundene, så vi har helt klart fået den gevinst ved at have katte som vi håbede, for ingen af hundene reagerer særlig kraftigt mere når der pludselig kommer en tavs, snigende skygge ud fra et buskads, eller at en kat hopper ned lige foran dem. Specielt Odie er vi imponerede over, og vi havde nok aldrig troet at hun ville accepterer kattene så godt som hun allerede gør.

Odie holder øje med byggeriet af hønsegården.

Odie holder øje med byggeriet af hønsegården.

Det er svært at se hvem der er hvem, men det er faktiskt Flik-Flak og søster Dingle som ligger "i ske".

Det er svært at se hvem der er hvem, men det er faktiskt Flik-Flak og søster Dingle som ligger “i ske”.

Selvom vi ikke var til konkurrencer denne weekend, så var andre DAN de DOES-hunde i ilden. Hanne med Fregne var til deres første udstilling og deltog begge dage i junior-klassen i Roskilde. Begge dage placerede Fregne sig som vinder af junior-klassen og 2. bedste tæve af alle. Om søndagen fik hun også det eftertragtede “cert.” som gives til den bedste hund efter de eventuelle hunde som allerede er udstillings-champions. Nu mangler Fregne yderligere 2 certer og så kan hun kalde sig for dansk udstillings champion. Hanne synes det er lidt morsomt at drille os med, at vi nu endelig får en hund der bliver Dansk Champion… vi har sagt at det er ok for os, bare hun også får en LP-tittel på Fregne, og det har Hanne lovet at hun også får :o

fregne1

Fregne bliver bedste junior-tæve.
Foto: Karolin Hansson.

Fregne3

Foto: Karolin Hansson.

 

Fregne er i den sidste konkurrence om at blive bedste tæve, hvor hun begge dage placerede sig som en flot nr. 2 af alle Schapendoes tæver.

Fregne er i den sidste konkurrence om at blive bedste tæve,
hvor hun begge dage placerede sig som en flot nr. 2 af alle Schapendoes tæver.
Foto: Karolin Hansson.

Søndag fik vi lagt sidste hånd på Paduanernes hønsegård, og jeg skal love for at de tydeligt viste at de var glade for at komme ud i det fri.

Hundene var noget overraskede over de små fjerkræ som pludselig fik lov til at gå pludrende rundt i hjørnet af gårdspladsen. Flik-Flak var ellevild for at lege med dem, men den går desværre ikke...

Hundene var noget overraskede over de små fjerkræ som pludselig fik lov til at gå pludrende rundt i hjørnet af gårdspladsen. Flik-Flak var ellevild for at lege med dem, men den går desværre ikke…

2

 

Dagen blev sluttet af med hundetræning. Odie og Dingle var fuldstændig tossede efter at træne… glæde og arbejdsiver lyste ud af dem og de lavede nogle rigtig flotte øvelser. Flik-Flak derimod tager det mere roligt. Vel vil han gerne træne, men det betyder ikke alverden for ham… faktisk vil han hellere lege med søster Dingle. Ja, ja, han er jo bare en lille knægt endnu og det skal han også have lov til :o

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Flik-Flak og Mau-Mau

1052013

Rate This

 

Der er forskel på hvordan man drikker…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lidt fotos.

28042013

Rate This

 

IMG_2635

Odie er igen begyndt at træne elite-programmet i DKK.

IMG_2639

Flik-Flak til sin første trænings-prøve i LP1.

IMG_2521

Mau-Mau kan godt lide hvad hun ser i spejlet…

IMG_2529

Dingle og Flik-Flak.

IMG_2576

Flik-Flak øver LP1.

IMG_2622

Mau-Mau elsker bare Gizmo, men det er ikke ubetinget gengældt…

IMG_2523IMG_2590IMG_2612

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

En weekend helt i hundenes tegn

21042013

1 Vote

 

Lørdag skulle vi have mentalbeskrevet vores F-kuld. De var lige unge nok – kun lige fyldt 11 måneder – og verden var, i hvert fald for Flik-Flak – lige farlig nok for tiden hvor han er midt i en af sine puberteter. Vi kunne dog ikke risikere at vente til næste år, for blev mentaltesten flyttet bare et par uger, så ville de være for gamle til at deltage. Melanie var desværre forhindret og for Frikk i Norge var turen for lang, men heldigvis mødte resten af kuldet op – og på trods af, at der i 2012 var født over 80 Schapendoes hvalpe der kunne have deltaget – var vores fire F-hvalpe de eneste Schapendoes’er der deltog. Lidt tankevækkende, at der er så ringe en opbakning til  vores hyrde-hundes mentalitet :o (

Det blev til en dag ud over alle forventninger. Vores overvejelser over de lidt “svage” hunde (modsat de “stærke) i kuldet, blev gjort fuldstændig til skamme. Vel reagerede de alle på henholdsvis den flyvende kedeldragt, den larmende kæde og de uhyggelige spøgelser. Men så snart overraskelsen var fordøjet, og de underlige ting undersøgt, ja, så var det hele glemt og de gik frejdigt videre. Et så mentalt stærkt kuld viser os, at det er de rigtige linier vi avler i og vi overvejer derfor også at bruger de samme linier til Odies sidste kuld. Tak til F-kuldet for at møde op og tak til Lise (far Kejser) for at møde op og se alle Kejsers børn blive bedømt.

Unghunde mentalbeskrivelse

Søndag skulle vi til årets første LP/Rally prøver. Jeg har, som mange nok ved, kæmpet en enorm kamp med Dingle om at forblive i fælles-dækken. Nu skulle hun så prøve kræfter i klasse 3, og foruden dækken var der så også kommet en fælles-sit på programme. Jeg har trænet og trænet de to “skide” øvelser og var sikker på at jeg havde knækket koden til, hvordan det skulle lykkes. Vi starter med fælles-sit, og inden jeg går ind, ligger jeg uden for banen Dingles grønne plasticbold. Det virker, Dingle har fuld fokus på bolden, som hun ved at hun må løbe tilbage til når hun har siddet tiden ud. Det er en optur uden lige, at vi får fælles-sit øvelsen. Desværre går der lidt ged i fællesdækken, da en anden hundeføre brokker sig over bolden der ligger flere meter udenfor banen, og jeg får ikke rigtig overbevidst Dingle om at den stadig ligger uden for banen. Dingle klarer faktisk at ligge i 3 minutter, men vælger så at forlade banen. Æv, æv, vi er altså ikke helt i mål endnu…
Dingle mister også øvelsen hvor hun sendes frem til feltet. Hun løber fint derud, men bliver så i tvivl om, hvad hun er i gang med, og i stedet for at dække, vælger hun at lunte tilbage til mig. Jeg afbryder øvelsen og går ud for at vise hende feltet i håb om, at hun bliver mere sikker en anden gang.
Resten af øvelserne er faktisk rigtige pæne, og jeg giver mig ikke… vi skal nok få det sidste på plads… om ikke i år, så til næste år. Der var derimod lidt mere held hos mor Odie og Jan. Det vil være synd at sige, at Jan har fået trænet ret meget rally-lydighed med Odie. Alligevel får de, i deres anden start i Ekspertklassen 96 point ud af 100, får deres 2. anden “pind” (ud af 3 som skal til for at blive Dansk Rally Champion) og bliver samtidig nr. 3 på dagen ud af ca. 20 hunde. Mon ikke også det rækker til en DM-kvalifikation?

IMG_0726

Super seje Odie (og Jan)

Chilli deltog også i LP3... desværre var han en stor bandit og det lykkedes ikke at få 1. præmien hjem

Chilli deltog også i LP3… desværre var han en stor bandit og det lykkedes ikke at få 1. præmien med hjem denne gang…

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Mau-Mau er fri!

15042013

Rate This

 

God lille morgentur.
Da vi nærmede os søen kastede Flik-Flak og Dingle sig over noget ude i græsset. Da Odie og jeg nærmede os skulle Odie selvfølgelig også styrte hen for at se hvad de havde fanget. Aller nederst under 3 vilde hunde lå Gizmo… han kiggede op på mig med missende øjne, som om han sagde: gider du ikke godt lige fjerne alle de hunde så jeg kan komme videre med min musejagt? Han er bare så sød, blev bare liggende da – specielt Flik-Flak – skulle hilse overstrømmende på ham.
Da vi kom hjem sad Mau-Mau ude bag det lille hundehus. Da jeg åbnede døren strøg hun sammen med alle hundene ind i baggangen, skreg et par gange, men kom så i tanke om at maden var oppe på bordet. Hun sprang op og spiste lidt, hoppede ned og legede – lige foran Odie – med nogle tråde der hang ud af håndklædet. Odie var ikke helt sikker på hun skulle acceptere sådan en hoppende kat lige foran sig. Men Mau-Mau blev hurtig færdig, og vupti sad hun ude foran huset igen. Der sad hun så også da jeg kørte… hold op hun nyder det.
Hønsene var også ellevilde for at komme ud i det dejlige vejr :o )
Lene

20130415-091701.jpg

20130415-091712.jpg

20130415-091724.jpg

20130415-091739.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Tæt på målet.

13042013

Rate This

 

Vi er nu tæt på målet, og snart har vi én samlet familie af hunde og katte. Vi mangler dog at lade Mau-Mau komme ud så hun frit kan vælge om hun vil bo i naturen eller hos os i huset hvor der er mad og varme. Det bliver meget spændende at se hvad hun vælger når den tid kommer…

IMG_2466

Den første aften da vi lod hundene komme ind i stuen hvor kattene var. Der blev kigget grundigt på hinanden fra de to grupperinger…

IMG_2471

Første nat hvor døren ind til stuen var åben så Mau-Mau kunne gå frit i huset. Hun valgte straks Gizmo’s natte-lænestol. Flik-Flak kigger forundret på den nye nattegæst.

IMG_2505

Der blev lukket op ud til baggangen, og straks valgte Mau-Mau selvfølgelig at gå derud for at hygge sig med resten af sin “familie”. Hunde/katte-lemmen befinder sig i baggangen, men hun har endnu ikke fundet ud af hvad den kan bruges til…

IMG_2513

Flik-Flak vi bare SÅ gerne lege med Mau-Mau, men hun er på vagt over for hundene, og kommer de for tæt på, så får de “et par flade”.

IMG_2447

Gizmo er temmelig træt af den lille skrigende og meget aktive veninde som er flyttet ind i hans liv, men hans hårde norske skovkatte-hjerte smeltede dog da hun begyndte at slikke hans ører :)

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Forårsfornemmelser.

6042013

Rate This

 

I dag var vi på besøg hos et par hanhunde som vi måske kunne bruge som far til næste kuld hvalpe. Den ene er bror til Kejser som vi brugte til vores F-kuld, og som vi har været yderst tilfredse med, bl.a. på grund af at hele kuldet ind til videre har vist sig at have et herlig glad og aktiv temperament, så de linier kunne være en mulighed igen. Den anden er søn af Kejser’s bror, og er også en glad og venlig dreng.
Vi fik en dejlig gåtur ud af det, og vil nu tænker over hvem af de mange hanner vi nu efterhånden har mødt, som er bedste bud på en far til DAN de DOES G-kuld.

En dejlig tur i det flotte vejr.

En dejlig tur i det flotte vejr.

Gåtur med Koffi og Joe

agsticks

Flik-Flak er så småt begyndt på sin agility-karrierer, og nu hvor frosten er forsvundet fra jorden, bliver slalom-pindene sat op til træning af slalom.

flipper

DAN de DOES Flipper er en herlig aktiv dreng.
Tak til Hanne Holm for det dejlige billede.

kigger

Vores projekt “Mau” skrider stille og roligt frem, og her ligger den selvsikre lille kat og holder øje med Dingle.

leverpostej

Her lokkes både Gizmo, Mau-Mau og Dingle frem til fælles “slikning-af-leverpostej-på-fingre”.

Odie har taget mødet med vores nye kat forbavsende positivt.

Odie har taget mødet med vores nye kat forbavsende positivt. Det er lige før hun er mere hooked på at tage kontakt end Mau-Mau er.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Var der nogen som sagde forår?

30032013

3 Votes

 

Ikke fordi vi tænker så meget over at foråret trækker ud, for der er så meget andet at koncentrerer sig om…

IMG_2349Dog er det tydeligt at hønsene synes det er rigtig træls at det stadig er koldt i hønsehuset og sne ude i hønsegården.

Vi har allerede flere gange benyttet det nye grønne gulvtæppe i vores lille træningshal, og det virker som om hundenes lydighedstræning har fået et “pift” og man har lidt mere lyst til at gå derover og træne.

IMG_2352Lige som sin far Kejser, stiller Flik-Flak sig ofte i denne stilling, når han er fuld af spillopper og enten ikke gider træne eller bare vil overfalde sin storesøster Dingle.

Lene har allerede flere gange benyttet sig af muligheden for at træne indendøres i den store HOT-doghal ved Hedensted. Hun træner sommetider sammen med andre lydighedsfolk, i op til 4 timer. Det er absolut også utroligt flotte og gode forhold, specielt her om vinteren hvor det kniber med optimale forhold udendøres.
Forleden blev der afholdt “trænings-prøver” i hallen, og alle medlemmerne kunne frit stille med deres hunde under forhold som er de samme som når det er rigtige officielle prøver.
Jeg er ikke medlem af HOT-doghallen, men “damerne” havde spurgt mig om jeg ville lege prøveleder/dommer, hvilket jeg naturligvis sagde ja til. Jeg ville nok alligevel have været med Lene ud for at se hvordan det gik hende med Dingle i LP3 og Odie i elite-klassen, så at jeg samtidig fik mulighed for at bevæge mig rundt og holde varmen, ja det var alletiders :)
En af deltagerne ville gerne prøve at være prøveleder så hun hjalp mig en del af tiden, så det ikke blev for meget arbejde i løbet af de 5 timer vi gennemførte prøverne.
Der var selvfølgelig stor forskel på niveauet på de forskellige fører/hunde, men jeg er overbevist om at de fleste blev meget klogere mht. hvor langt de var i træningen inden de skal til deres næste (eller første) officelle DKK LP-prøve. Og det var også tydeligt at nogle var lige så nervøse, som når de var til rigtige prøver, så her var en god mulighed for at prøve nogle ting af uden at det koster dyrebare point til en rigtig prøve.
En rigtig god idé, gode forhold og en dejlig positiv stemning.

IMG_2373LP3 fælles-dæk til træningsprøven i HOT-doghallen.
Det er lille Dingle yderste til højre ved siden af Quido.


Da vi bagefter og og ryddede op og fik en sidste kop kaffe og snak, fik nogle af de yngste hunde lov til at lege lidt. Her er det Flik-Flak som synes det var vildt fedt at lege på det dejlige store gulvtæppe.

Herhjemme fortsætter vi med projekt “Mau”.
Mau-Mau er allerede faldet godt til i løbet af de første 2 uger. Hvis hun kun skulle have været sammen med os, så var projektet en succes, og vi kunne have ladet hende gå frit ind og ud, men sådan er det jo ikke…
Sammenføringen af Gizmo og Mau-Mau gik jo forholdsvis smertefrit. Gizmo synes tydeligvis stadig at hun er en skabet lille tøs som burde skride ud af hans hus, men da Mau-Mau er vildt glad for Gizmo og insisterer på at tage tæt kontakt når de mødes, så smelter hans hårde hjerte lidt efter lidt, og selvom han ofte forsøger at sætte hende på plads og opdrage hende, så er det som regel hende som “vinder” og synes det er helt fint med en lille brydekamp. Bagefter sidder Gizmo med store undrende øjne og forstår overhovedet ikke hvorfor hun ikke bare kan respekterer ham som konge af huset…

IMG_2355Jo, jo, de to katte kan da godt spise af samme skål hvis det skal være.
IMG_2372Hundene kommer på skift ind og ligger stille i nærheden af Mau-Mau, når hun er træt og ikke for vild og legesyg. Dingle er absolut den bedste, for Odie reagerer meget kraftigt hvis katten gør noget uventet, og Flik-Flak bliver utålmodig når katten ikke kommer hen til ham for at lege. Så de to andre må vente lidt endnu før de kommer ind i projektet. Dingle er helt rolig og lader som om hun ikke har opdaget katten.

IMG_0028

Mau-Mau’s yndlings-hvilested er på en stolehynde inde under spisebordet.

IMG_2361

Her fik Mau-Mau lov til at komme op i TV-stuen. Det var vildt sjovt, og hun sprang rundt i møblerne, mens Gizmo undrende lå og holdt øje med hende nede fra sin sikre plads under sofabordet.

IMG_2362

Her ruller Mau-Mau rundt på gulvet og skaber sig mens Gizmo ligger med sine store (projektører?) øjne og venter på et øjeblik hvor han kan kaste sig over det lille utyske og forsøge at sætte hende på plads.

IMG_2365

“Nej Mau-Mau, du må IKKE springe op på spisebordet…”

IMG_2380

For at hundene kan forholde sig roligt ude i baggangen hvor de jo er forvist til så længe vi arbejder med projekt Mau, så får de ekstra meget motion og træning. Her går vi ca. 8 km i området omkring vores hus.
Om natten sover de dog fortsat inde hos (oven på!) os i soveværelset.

IMG_2383

Da jeg kom hjem efter gåturen med hundene, lå kattene og havde brydekamp i en hundekurv. Igen forsøgte Gizmo at opdrage killingen, men hun synes bare det hele er sjov og ballade.

IMG_0032Dingle og Flik-Flak gider ikke ligge og kukkelurer i baggangen, så de forsvandt straks udenfor i sneen. Mor Odie nød roen og muligheden for at tage en lur på det varme gulv :)

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Gizmo møder Mau-Mau

24032013

2 Votes

 

Efter vi lige var kommet hjem fra en gåtur med hundene, sad Gizmo bag børnegitteret og stirrede ind i stuen, og pludselig gik Mau-Mau hen og duttede næse med ham.
Okay, det var åbenbart et godt tidspunkt for sammenføring, så hundene blev i baggangen, mens Gizmo kom ind i stuen. Mau-Mau skyndte sig over for at hilse på sin nye store pelsede ven, men da Mau-Mau det meste af tiden er meget statisk elektrisk, skete der desværre det, at da hun strakte hovedet frem og rørte Gizmo, fik de begge et kraftigt elektrisk stød som vi kunne hører flere meter væk. Dårlig start…
IMG_0003

Gizmo virkede nærmest “forvirret”, og vidste ikke om han skulle angribe, stikke af, lægge sig ned eller stå op, så i løbet af den næste halve time, afprøvede han det hele. Mau-Mau var lige så forvirret, for hun vidste ikke om hun skulle spille lille kælen killing, meget aktiv ung-kat, pisse sur og fornærmet tøs, hidsig kat eller bare være på vagt, så i den næste halve time valgte hun så også at afprøve alle sine muligheder.

Uha, der var først ingen grænser for hvor kælen Mau-Mau kunne være...

Uha, der var først ingen grænser for hvor kælen Mau-Mau kunne være…

...det andet øjeblik hvæsede hun af stakkels Gizmo som ikke anede hvad han havde gjort galt...

…det andet øjeblik hvæsede hun af stakkels Gizmo som ikke anede hvad han havde gjort galt…

Noget af tiden valgte begge parter nogle gode attituder, men andre gange som f.eks. da Mau-Mau ruller rundt på gulvet og liger killing, så vælger Gizmo at sætte af i et spring og angribe hende. Det er så en meget dårlig ide Gizmo, for Mau-Mau er IKKE en lille sart killing, men en lynhurtig, meget selvsikker lille dame, så hun hvæsede og stak ham et par på hovedet. Der var dog ikke på noget tidspunkt nogen som blev “skadet” andet end Gizmo’s stolthed :)

Gizmo var jo noget forvirret over hvad der var sket med hans hjem siden han blev sendt i baggangen for en uge siden, så han undersøgte stille og roligt de nye omgivelser nede i kontoret hvor der jo er indrettet til Mau-Mau’s nye hjem, og det brød Mau-Mau sikker ikke om. Det var jo hendes territorium, så da Gizmo bare dryssede ned og drak af HENDES vand, og snusede til HENDES legestativ, så blev der godt nok hvæst og knurret fra den lille dame.

IMG_0020
Til sidst valgte Gizmo (stille og roligt og meget majestætisk) at vandre ud og lægge sig på dørtrinnet til forgangen. “Hun skulle sgu’ da ikke tro at han bare stak af”, såhan lå bare og lod som om han lige havde lyst til at hvile der, lige udenfor stuen (som jo tydeligvis er Mau-Mau’s område).

Så var der ro på igen, og Lene snakkede med Mau-Mau inde i hendes afdeling, mens jeg snakkede lidt med Gizmo, som dog var tydeligt berørt af situationen, for han ville IKKE spinne, hvilket han normalt ALTID gør når man snakker med den godmodige fyr.IMG_0023

Så tog vi alle en eftermiddags-lur, og jeg skal love for at lille Mau-Mau havde fået styrket sin (i forvejen store) selvtillid, og lå rigtigt og gassede sig på mit tæppe, mens hun højlydt spandt :)

JanK

Se flere fotos og videos her:

Mau-Mau

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Projekt “Mau”

23032013

2 Votes

 

0 Gizmo og Mau-Mau - 24
Der er nu gået en uge siden vi udvidede familien med en kat af racen Egyptian Mau. Et stort projekt, og jo mere jeg læser om racen, desto mere faccineret bliver jeg af den, og må også erkende at det nok er en af de sværeste racer at prøve at indlemme i vores flok af 3 hunde og en voksen han Norsk Skovkat.

Den beskrives som:
En farverig og elegant type kat, der har en meget opmærksom fremtoning, der giver katten hvad der bedst kan beskrives som et kongelig udtryk. Racen har fem unikke fysiske træk, som bør bemærkes med det samme. Den ene er en tydelig pande linje og karakteristiske øjne, der giver racen et naturligt “bekymret” look. Øjenfarven betegnes som “stikkelsbær grøn”. Et andet træk er en hudlap som strækker sig fra den bageste ende af brystkassen til bagbenet, som giver Mau’en en utrolig springende evne og gør racen i stand til sætte af i kraftfulde spring. Den sidste unikke egenskab er den specielle måde den “står på tæer” som skyldes at bagbenene er forholdsvis længere end forbenene.
Mau har special god lugt, syn og hørelse. Det er en genert og følsom kat, der let forstyrres af pludselige høje eller ubehagelige lyde.

Der er næppe tvivl om, at det gamle Egypten var fødestedet for den katterace vi kalder “den egyptiske Mau”. Deres forfædre er meget synlige i kunstværker af de gamle egyptere. Mange af deres billeder viste stærkt plettede katte, som har særprægede mascara markeringer, hvilket også tydeligt ses på dagens Mau.
0 Gizmo og Mau-Mau - 28

Mau’en er ikke en “alle-mands-kat”. Den beskrives ofte som “tillukket” og genert. Det kan racen også til en vis grad være, men den har en særlig tilknytning til sine menneske-ejere. Det er et tæt bånd, der er anderledes end med andre racer. En typisk Mau vil “kræve” din opmærksomhed. Den vil føle sig som centrum i dit liv, og opfører sig også sådan. Racen er meget loyal overfor sine mennesker, men viser dog tydeligt at den er glad for at være kat.

0 Gizmo og Mau-Mau - 22
Mau-Mau er faldet forholdsvis hurtigt til, når man tænker på hvor sky og utilnærmelig hun var for en uge siden. Jeg sover stadig på en madras inde i hendes aflukke, og nu sover hun på madrassen i fodenden. Hun spiser godt, drikker af sin vandskål og bruger flittigt sin kattebakke. Godbider og legetøj synes hun også er okay.

0 Gizmo og Mau-Mau - 17
Hun har et underligt sind. Det ene øjeblik ønsker hun tydeligvis ikke nogen form for kontakt eller berøring, og i løbet af et sekund springer hun op og bevæger sig lynhurtigt rundt mens hun spinder, slår kolbøtter, strækker sig overdrevent, ruller om på ryggen og vil kæles på maven. Modsat Gizmo (vores Norske skovkat) kan hun absolut ikke lide at blive kælet for i hovedet, hverken i nakken, på kinderne eller under hagen. Hun spinder på en meget “agressiv” måde og kan ikke forholde sig i ro, før hun finder et sted hvor hun lægger sig udenfor rækkevide, og slapper så af med en veltilfreds og mere afdæmpet spinnen.

Vi har to hegn mellem hendes afdeling i kontoret og resten af stuen, således at der er ca. 1 meter “ingenmandsland” mellem hundene i stuen og katten i kontoret. Hun springer dog nemt op på en skænk og ud i stuen når der der ikke er hunde i sigte, f.eks. om natten.

Hun er utrolig hurtig og vims.

Hun er utrolig hurtig og vims.

Nu bevæger hun sig også hjemmevandt og selvsikkert rundt i stuen og soveværelset, og det forgår i snigende bevægelser, i hurtige spring eller i fuld gallop, så det er ikke noget hundene bryder sig om når de ser det ude fra baggangen hvor de er lukket ude sammen med Gizmo, mens Mau-Mau får kvalitetstid for sig selv.
Forleden da Lene havde hundene med til træning, sad Gizmo og kiggede gennem tremmerne i børnegitteret til baggangen.

Gizmo synes godt nok det er en lækker dame som er kommet på besøg!

Gizmo synes godt nok det er en lækker dame som er kommet på besøg!

Mau-Mau sneg sig rundt i stuen og pludselig var hun i køkkenet få meter fra Gizmo. Det var egentlig ikke den måde vi havde tænkt os at de skulle mødes, men nu kiggede de vagtsomt og lettere overraskede på hinanden.
0 Gizmo og Mau-Mau - 16

Pludselig skyder Mau-Mau ryg og hvæser ad Gizmo som straks kryber sammen og bliver meget “lille”. Han havde tydeligvis respekt for den nye kvinde i hans liv. Mau-Mau virkede ikke særlig imponeret over Gizmo, og forsatte sin udforskning af sit nye hjem. Gizmo knurrede frustreret og vred over at hun bare sådan gav ham “fingeren”…

Hun er ikke vant til kontakt med hunde, så hvis de viser for stor interesse for hende når hun ligger inde under et skab og kigger på dem, så hvæser hun også af dem. “Der er sgu ikke nogen som skal tro de er noget!”
Vi havde planlagt at om yderligere en uge, skulle hun møde en af hundene inde på sit eget område, mens vi havde f.eks. Dingle i snor og sad og snakkede med hende på madrassen, men sådan skulle det ikke gå…
I går havde vi gjort hundene ekstraordinært trætte, og havde lige sat os for at spise aftensmad. Hundene lå trætte og sov ved siden af bordet, da Mau-Mau pludselig uden varsel syntes at det var roligt nok til at hun skulle ud i stuen, så hun sprang over hegnet og lige ned foran de sovende hunde. Hold da op det hele blev vildt, larmende kaos! Hundene forsøgte (forgæves) at fange det lynhurtige dyr som pludselig spænede rundt i stuen, vi forsøgt at få fat i hundene, og Mau-Mau sprang for livet, og forsøgte et par gange at springe over hegnet men endte bare med at løbe ind i hegnet. Til sidste huskede hun hvor smut-vejen over hegnet var, og vupti, var hun i sikkerhed bag hegnet.
Absolut ikke den bedste start på et venskab mellem hundene og den nye kat…
Nu har vi fjernet det yderste gitter og ligeledes fjernet hegnet fra det skab hvorunder Mau-Mau ynder at ligge og betragte hvad der sker i stuen. Dvs. hun kan nu selv krybe ud i stuen hvis hun vil, og behøver ikke mere springe over hegnet. Desuden kan hun også selv lynhurtigt smutte ind under skabet og videre ind i sin indhegning såfremt hun har været ude og “hilse” på hundene.
Det bliver nok ikke aktuelt i øjeblikket, da hun nu er blevet meget opmærksom på hundene, og bare de kigger på hende så hvæser og knurrer hun meget ildevarslende.

Det er utrolig spændende at arbejde med dyr, og der er ingen garanti for at dette projekt vil lykkes, men vi tager det stille og roligt, og lader Mau-Mau selv bestemme tempoet. I mens må hundene en gang imellem være ud i baggangen, og får ekstra meget aktivitet så de er naturligt trætte når de er hjemme. Det er nok værst for stakkels Gizmo som gerne vil ind og hygge sig i vores nærhed, men han tager det faktisk overraskende pænt, at han er forvist til baggangen og badeværelset. Det har resulteret i at han er begyndt at sove i håndvasken :)
IMG_0003
Han er dog blevet båret ind i soveværelset hvor han har fået lov til at ligge i sin yndlingsstol mens vi tog en eftermiddagslur, og på et andet tidspunkt da vi gik ovenpå for at se film. Så kunne han ligge i stolen og sove, men der gik kun kort tid før han kom op ad trappen for at ligge i nærheden af sin “familie”. :)
0 Gizmo og Mau-Mau - 27

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Kattene

20032013

Rate This

 


Mau-Mau benyttede lejligheden til at flippe lidt ud, da Lene tog afsted til lydighedstræning med hundene.
Hvad er det lige man siger: “Når hundene er ude, så spiller katten på bordet”?

IMG_0003
Gizmo lever jo i øjeblikket i eksil ude i baggangen og badeværelset, så her er hans måde at give os “fingeren” på…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Mau-Mau

19032013

Rate This

 

Det går stærkt fremad med vores nye familie-medlem. Hun er godt nok et vildt dyr, men i løbet af et splitsekund vender hun fra at være  sky og meget nervøs, til at være fuldstændig fjollet og ruller om på ryggen for at blive kløet på maven som en hund.
Hun er meget opmærksom på hvad der sker udenfor hegnet (hun kan jo selv springe over, hvilket hun også gør om natten når der er stille i stuen), og kommer hundene ind i stuen sidder/ligger hun og betragter dem meget vagtsomt. Det samme sker når hun kan ane Gizmo, som jo er pisse-sur over at være forvist til baggangen og dermed fri adgang til naturen udenfor. Han vil hellere ind og hygge sig med os…

Mau-Mau

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Slut på en dejlig weekend

17032013

1 Vote

 

I dag skulle Dingle og jeg have været alene en tur til agility-stævne i Vilhelmsborg ved Århus. På grund af det dårlige vejr vi havdepå hjemturen i igår, tilbød Jan at køre med som chauffør (jeg er lidt pivet med hensyn til mørke og snevejr) og det takkede jeg selvfølgelig ja til.
Vi syntes også at Mau-Mau måske havde brug for at være alene hjemme og falde lidt til ro i de nye omgivelser.
image-1image-2 image
Det er tydeligt at hun er meget usikker over for hendes nye hjem og hun bryder sig bestemt ikke om at hundene er i samme rum som hende. Vi har delt stuen op med et dobbelt hvalpegitter så hundene ikke kan komme i nærheden af hende og Gizmo må affinde sig med at bo ude i baggangen indtil Mau-Mau er klar til at hilse på ham (Gizmo kan stadig løbe ud og ind af hundelemmen som han har lyst til, så værre har han det ikke).

Vi stod tidlig op og kørte mod Vilhelmsborg. Vejret var faktisk ikke så slemt og vejene var stort set ryddede og pæne at køre på. Flik-Flak og Odie fik lov at komme med da Jan nu kunne hjælpe med at lufte o.s.v. Flik-Flak er ikke så vant til at være i bur endnu så det var rart med en hjælpende hånd.
Resultatmæssigt blev det ikke til det store: 3 disk og 1 fejlfrit løb der resulterede i endnu et DM-udtag – kun et enkelt udtag mere og Dingle er klar til DM :o
Selvom det blev til 3 disk så var det et rigtig godt stævne for Dingle og mig. Dingle var i strålende humør og for første gang løb hun med lige så stor fart og glæde i det sidste løb som i det første. Jeg påtager mig fuldt ud skylden for, at vi blev disket i de tre løb. Jeg var ikke hurtig nok og stod simpelthen forkert mange gange. Som sagt er det fuldstændig lige gyldigt… Dingle havde en rigtig god agilitydag og derfor havde jeg det også :o
Vi fik også et dejligt besøg midt på dagen. Flik-Flak’s bror Fønix og familie kom for at opleve agilityverdenen. Tænk sig at være så heldig at hilse på samtlige hvalpe/søskende til Flik-Flak (dog minus lille Frikk som bor i Norge) i en og samme weekend :o

Her er en lille video fra i går hvor alle fire “hvalpe” leger mens vi drikker kaffe:

Lene

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Super gåtur med 4 x F’er og 2 x D’er

16032013

Rate This

 

En kold marts-dag samledes DAN de DOES Emma, Enestående Dingle, Flik-Flak, Flipper, Fila (Melanie), Fregne samt mor Odie og Fregne’s veninde Rita, til en gåtur langs Roskilde Fjord.

DAN de DOES’erne på tur

Så er husets nyeste beboer, en Egyptian Mau (kat), flyttet ind. Alt er forberedt men hun skal sgu ikke nyde noget af herlighederne. Vi må væbne os med tålmodighed :)

Lille Mau-Mau synes ikke det er retfærdigt at vi har bortført hende fra sin familie...

Lille Mau-Mau synes ikke det er retfærdigt at vi har bortført hende fra sin familie…

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Tid til lidt nyt…

15032013

1 Vote

 

I løbet af de sidste par uger har jeg været i Ribe for at hjælpe min mor som har fået et nyt knæ. Det var en god mulighed for at Flik-Flak kunne komme med ind til byen igen.
I fem dage har vi travet Ribe tynd, fået hilst på en masse fremmede hunde og Flik-Flak er nu helt tryg ved de mange mærkelige ting som ikke findes her ude på landet: Cykler, barnevogne, busser, tog, joggere, børn o.s.v. Det hele tager han i stiv pote… det eneste han endnu er lidt utryg/skeptisk over for, er de hurtige knallerter og scootere der kommer drønende på gangstierne hvor vi går.

Det er ikke det eneste Flik-Flak har oplevet. I dag havde vi aftalt at mødes med Hanne og Nova (en Schapendoes-tæve på 2 år) på stranden ved Vejle. De havde ikke mødt hinanden før, så vi var selvfølgelig lidt spændte på hvad de ville sige til hinanden.
Jeg tog afsked med Odie og Dingle, som stod med våde hundeøjne og tiggede for at komme med. Nixen, i dag skulle igen være en dag, hvor Flik-Flak kom ud for at opleve nyt, uden at have mor og storesøster med som backup.
Nova og Flik-Flak blev bedste venner fra første minut! Vi slap dem løs i strandkanten og så gik den vilde leg… lige indtil Flik-Flak syntes han skulle løbe ud på den frosne fjord. Isen kunne selvfølgelig ikke bære og Flik-Flak stod undrende i vand til knæene. Ind og rulle sig i sandet og så gik den vilde leg igen.
Vi fortsatte hen ad stranden og videre op til Tirsbæk Slot. Det blev en dejlig tur i strålende vintervejr. Vi sluttede turen af nede på stranden igen, hvor vi fandt en bænk og nød Hannes medbragte kaffe og brød, mens Nova og Flik-Flak legede videre i sandet.

Videre hjem til Hanne for endnu en gang kaffe, mens Nova og Flik-Flak fortsatte deres leg. Kun deres store, lange og våde tunger vidnede om, at de nu havde skabt sig som tossede i snart fire timer :o

En dejlig dag som vi bestemt må gøre om en anden gang :o

Angriiiiib

Angriiiiib!

Hjemme igen skulle der gøres klar til næste store projekt: Ny kat i huset.
Jan har fundet lige netop den kat, som skal blive Gizmos nye ven. Vi har sat hegn op ud til baggangen, hvor Gizmo må bo indtil han (forhåbentlig) accepterer sin nye ven. Hvalpegitteret er sat op i stuen så den lille nye kat har et fristed for hundene, klatretræ, kattebakke og legetøj er også fundet frem igen, og kattegrus er købt ind.

Lille nye mis bor øst for Storebælt, og selvfølgelig skal vi kombinere turen med et gensyn med Flik-Flak’s søskende som bor langt langt borte på Sjælland. Alle tre hvalpe kommer: Flipper, Fregne og Mellanie (Fila) – sammen skal vi trave en dejlig lang tur. Vi har ikke set hvalpene “live” siden de flyttede, så det glæder vi os meget til.

Lene

Share this:

Like this:

Like Loader…

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Dingle savner Flik-Flak…

9032013

Rate This

 

Flik-Flak og Lene er ikke hjemme, og Dingle savner afgjort sin allerbedste legekammerat.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Indvielse af den nye HOT-doghal for lydighedsfolk

4032013

1 Vote

 

Der var champagne og kransekage til indvielsen.

Der var champagne og kransekage til indvielsen.

Flik-Flak på den røde løber

Flik-Flak på den røde løber

 

IMG_0012

Som vores øvrige Schapendoes også altid har gjort, så elsker Flik-Flak også Border Collies. Her er det Eddie han hilser på.

Som vores øvrige Schapendoes også altid har gjort, så elsker Flik-Flak også Border Collies.
Her er det Eddie han hilser på.

Target-øvelse

Target-øvelse

"Spring på ryg"-øvelse

“Spring på ryg”-øvelse

Elefantfod-øvelse

Elefantfod-øvelse

Flik-Flak vandt klassen for Tricks, og kan nu kalde sig for "Årets Trick Hotdog 2013" (ÅTH13)

Flik-Flak vandt klassen for Tricks, og kan nu kalde sig for “Årets Trick Hotdog 2013″ (ÅTH13)

Da Flik-Flak var alene til indvielsen, for at han (endnu engang) kunne få en god oplevelse med andre hunde, uden at have sin familie med, så gik vi bagefter en tur i det dejlige forårsvejr med Odie, Dingle og Flik-Flak.

20130304-104835.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

I dag er det Odie’s fødselsdag, hurra, hurra, hurraaaa!

24022013

Rate This

 

I dag fylder Odie 7 år og det blev fejret med en bamse-slåskamp med sine hvalpe Dingle og Flik-Flak.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Årets anden agilitykonkurrence…

23022013

2 Votes

 

…var vores eget – DCH Vejles – stævne. Som altid når vi selv afholder konkurrence så hjælper vi til med banebygning og hvad der ellers måtte være. Det tager selvfølgelig fokus fra Dingle, så jeg var lidt spændt på, hvordan dagen ville gå.

Først løb var agility 2. Løbet er dømt til at gå galt… tredje forhindring er nemlig en tunnel som ligger under balancen og med A-brættet lige til højre for. Er der noget Dingle bare vil tage, så er det feltforhindringerne og så kan en tunnel være en tunnel :o
Vi tager spring 1 og spring 2… jeg står faktisk rigtig godt til at vise Dingle at næste forhindring er tunnelen. Dingle er en bandit, hun prøver først at tage retning mod A-brættet, jeg får hende kaldt over til mig, og vupti, så står Dingle på balancen og jeg kan vise hende tunnelen alt det jeg har lyst til.

Næste løb er Agility Åben, men æv, det er næsten samme start som den vi lige har løbet. Jeg laver en ny plan for at få Dingle i tunnelen. Går langt fra hende i starten så jeg kan dække for balancen. Dingle starter, og da hun passerer det første spring kan jeg se at hun allerede har fokus på A-brættet. Jeg kalder og kalder og får hende til sidst til at skifte retning og puttet ind tunnelen – den lille ski’ det mistede vi masser af kostbare sekunder på. Resten af banen går forrygende og Dingle ender som nr. 8 ud af 33 hunde. Det var okay, og hun får sit andet Agility DM-udtag i år.

Næste løb er Spring Åben. En rigtig god bane hvor man rigtig kan løbe stærkt. Dingle er lidt langsom i slalomen, men ellers synes jeg at både Dingle og jeg løb alt hvad vi kan. Det gjorde vi åbenbart ikke, for vi bliver “kun” nr. 11. Alligevel rækker det til et DM udtag – også det andet i år.

Sidste løb er Spring 1. Jeg regnede med at Dingle var ved at være træt, men jeg skal da lige love for, at der kom gang i den lille hund. Hun løber et rigtig godt løb og ender som nr. 2. Det var så den sidste pind i klasse 1 og hun er nu rykket op i klasse 2 :o

Nu skal vi lige sove på, om vi vil til stævne begge dage i Wilhelmsborg ridecenter. Stævnet starter utrolig tidlig og slutter meget sent. Det ville dog være rart at få de sidste DM udtag for de fleste weekender bliver booked op med lydighed. Jeg kunne selvfølgelig bare vælge at starte den ene dag… men lur mig… jeg ender nok med at melde til begge dage :o

Hjemme igen, står Dingle og vennerne – hund som kat – parat når Jan går i køkkenet.

Hjemme igen, står Dingle og vennerne – hund som kat – parat når Jan går i køkkenet.

Lene

Share this:

Like this:

Like Loader…

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Odie og hendes søn Flik-Flak

23022013

2 Votes

 

Odie har været meget påvirket af sin løbetid siden november 2012, så efter ca. 3 måneders “depression” og asocial adfærd overfor de andre i flokken, det er utrolig dejligt igen at se hende (forsøge) at lege med sin søn som er blevet noget ældre (og større) end sidst hun legede med ham.


Her er det første forsøg, men det er tydeligt at Odie ikke ved hvad hun skal stille op med den pågående hvalp. Hun viser næsten samme kropssprog som hun gør overfor en hanhund som gør tilnærmelser til hende når hun er i løbetid.


Her er andet forsøg. Dingle var ikke hjemme og det hjalp betydeligt på kontakten mellem Odie og Flik-Flak. I det daglige leger halvsøster Dingle og Flik-Flak fra morgen til aften, og så skal Odie ikke have “klinket noget”. I dag var det så anderledes, så efter mor og søn havde ligget side om side ude på græsplænen og ædt tørrede okse-ører, opdagede jeg pludselig at de legede. Det var igen Flik-Flak som er den aktive og pågående i kontakten, men Odie er mere i humør til at give respons på kontakten.

(Husk at vi næsten dagligt har små historier, billeder og videoer på vores kennel DAN de DOES facebook-gruppe.)

Sådan en dejlig oplevelse når hundene leger gør absolut én i godt humør, men oplevelsen af afskeden med Heeven ligger stadig tungt i hukommelsen.
Som forventet har mange ting ændret sig i det daglige; man står med 4 godbidder i hånden, men kun 3 hunde – ingen klaprende kløer over trægulvet – på gåturen over markerne ser man forgæves efter den 4. hund – 3 hunde i sengen om natten, men ikke den 4. hund på hendes pude i krogen, og ingen veltilfreds smasken når hun faldt til ro for at sove. Jo, Heeven fyldte meget, og som gammel hund fyldte hun ekstra meget på godt og ondt.
Hun vil blive savnet, som vi savner Amie, Fiona og Fille. Det er nu 4 år siden Amie, som den første, gik bort på tragisk vis, og først i de sidste par år er der faldet ro på minderne om denne helt specielle hund, men alligevel er savnet stort, og det gælder også de andre som vi har mistet.
Godt vi har Odie og hendes 2 hvalpe, men det er utroligt så meget alle vores hunde, hver især, har betydet for os i det daglige, og gang på gang bliver vi mindet om disse hunde som ikke mere er blandt os…

JanK

PS.: Der er lige kommet en SMS med rigtig godt nyt fra Lene som er til agility-stævne med Dingle. Mere om dette kommer nok i aften :)

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Flik-Flak er da vokset lidt…

20022013

Rate This

 

For bare 6 mdr. siden var Flik-Flak under halvt så stor som Gizmo.
Som tiden dog går…

20130220-161135.jpg

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Det var svært at forlade dem…

15022013

1 Vote

 

Da jeg i morges skulle til og afsted på arbejde, satte jeg mig lige ned for at sige farvel til Odie som sad på tæppet foran døren. Så kom først Flik-Flak, dernæst Dingle ind gennem hundelemmen og satte sig tæt op ad Odie for også at ville snakkes med, og min sandten om ikke Gizmo pludselig hoppede ned fra vindueskarmen og krøb ind IMELLEM de 3 hunde og satte sig med ryggen til mig og ansigtet lige op mod hundene. Han ville også være med i flokken. Odie begyndte straks at gabe og rulle med øjnene, da Gizmo havde sat sig lige foran hende.
De var bare så søde alle 4, så det var svært at forlade dem…
JanK

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Flik-Flak og de vilde dyr

9022013

Rate This

 

Ja, det er skønt at bo på landet og hundene nyder det frie liv de har her. Der er dog en bagside som man bliver nødt til at tage alvorlig hvis man har flere hunde sammen og gerne vil have at de fungere godt, også uden for deres egen hundeflok. Specielt her i den mørke tid, foregår både morgen- og aftensturen i vores egen lille skov og på nabomarkerne. Det vil sige at hundene ikke møder andre, hverken andre hunde eller mennesker. To aftener om ugen er vi ude og træne, men det er de samme hunde og mennesker vi er sammen med. Det vil sige at Flik-Flak ikke møder andre hunde og mennesker…. med mindre vi opsøger dem.

Det gør vi så: Vi tager ind til byen i weekenden og mens Jan går med Dingle og Odie, tager Flik-Flak og jeg på strøgtur i gågaden og videre rundt i byen. Samtidig øver han at gå pænt i snor, noget han som regel aldrig går med.
For tiden er Flik-Flak utryg når han møder børn og fremmede hunde, så vi griber chancen med det samme et barn eller hund er interesseret i ham. Den “usikkerhed” er selvfølgelig noget der går over igen – han er inde i en dum alder lige nu – men jo flere gode oplevelser han har nu, des bedre vil han blive i fremtiden.

Denne weekend gik turen til Givskud Zoo. Vi gjorde os hårde, og sagde farvel til tøserne, som stod med store våde hundeøjne og tiggede om komme med. Denne tur skulle være Flik-Flaks så vi sagde farvel til tøserne og kørte afsted mod Løveparken. Flik-Flak er glad for at køre bil, og selvom han skal afsted alene, hopper han glad ind i bilen og ligger sig til at sove med det samme.

Jeg skal love for at det blev en stor oplevelse for Flik-Flak. Heldigvis var der ikke et mylder af mennesker – det havde vi ellers frygtet fordi det var vinterferie. Der var godt med plads og vi kunne gå rundt og se de dyr der vovede sig ud i kulden. Flik-Flaks største problem var alle barnevognene – “Uh-ha, de er godt nok farlige…” og så alle de små slingrende skabninger flyvedragter der render skrigende rundt ved siden af… næ, nej, dem har han sørme ikke lyst til at snakke med. Til gengæld var lykken gjort, når nogle voksne ville snakke med ham. Så skulle han med magt holdes på jorden for ikke at krybe helt op i favnen på dem.
Det var meget forskelligt som han reagerede på dyrene. Ulvene skulle bare gå væk, og da en løve gik helt hen til hegnet for at se nærmere på Flik-Flak, fik den godt nok også besked. Strudsene var også alt lidt for underlige til at Flik-Flak kunne holde ud at kigge på dem. Til gengæld var de små geder, vildheste, lamaer, kameler, oddere og kvæg helt i orden at hilse på.
Det blev en tur med mange oplevelser, og det er helt sikkert at Flik-Flak skal afsted på oplevelse de næste mange weekender også :o

Flik-Flak og de vilde dyr,
Givskud Zoo

Om eftermiddagen tog jeg på besøg hos en veninde, så Jan fik tid til at ordne en masse ting herhjemme. Hundene fik et stort okseøre at hygge sig med, og prøv lige at se den lille charmetrold med hans okseøre:

Vi er stadig utrolig glade for ham – også selvom han nok ikke bliver den store flotte hanhund jeg har drømt om (og selvom han lige har spist foret i Jans nye støvle).
Vores LP-træning går rigtig godt, men også her er han for tiden lidt svær at træne. Han gider ikke rigtig og jeg skal passe på at han ikke mister interessen for træningen. Jeg har nogle øvelser som jeg kan mærke han er rigtig glad for, og dem træner jeg så med ham, og prøver at snige andre øvelser ind som jeg gør rigtig spændende. Til agility træner vi felter – det er han rigtig glad for og dygtig til og han kan stå noget så flot på et felt – og fremsending gennem en masse “nedlagte” spring og videre i en tunnel er han også rigtig god til.

Nu er der allerede gået over en uge, siden vi sagde farvel til gamle Heeven. Hold op hvor blev huset anderledes tomt og stille uden hende… Vi må dog også erkender at det er en utrolig lettelse at hun ikke er her mere. Jeg tror kun, at folk der har haft en meget gammel hund, ved hvor stort et arbejde det er. Når vi tænker tilbage brugte vi meget energi på planlægning og hensyn vi tog til hende. Det er der bestemt ikke noget galt i – jeg mener, at så længe den gamle hund har det godt, så skylder man den bestemt også at tage de hensyn og give den et godt otium. Det fik gamle Heeven og vi har det begge godt med beslutningen om, at tiden var kommet, og at vi afsluttede hendes liv før det blev uværdigt for en hund man har haft så mange gode oplevelser med.
Der er en helt anden ro over huset nu, og livet går nu videre med træning og fuld fokus på de tre andre hunde.
Hver sin hund – sin tid :o

Lene

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Farvel kære Heeven…

2022013

4 Votes

 

Mysen

Efter lidt over et års fremskreden alderdoms-svækkelse, blev vi enige om at Heeven ikke mere havde et værdigt liv, og vi bad derfor vores dyrelæge komme på besøg fredag d. 1. februar 2013, kl. 16.00, hvor Heeven, omgivet af sin familie, fik lov at sove stille og roligt ind.

Heeven var, som de øvrige af vores Schapendoes, en speciel hund, men hun var nu helt speciel på sin egen måde.
I mange år gik hun under kælenavnet “det grå spøgelse”. Hun var stærk på en stille måde, lavede ikke meget ballade, men var helt klart den stærkeste og dermed fører af vores flok.
Det var kun når vi f.eks. mødte en stor agressiv hund, at hun trådte frem og viste at hun var mentalt stærk. I det daglige tullede hun rundt uden at blande sig for meget i de andres leg, med mindre hun blev “tvunget” til det.

10 måneder gammel var Heeven med på vandreferie for første gang, en dejlig ferie i Østrigs skønne natur og videre til Rom. Det var bare den første af mange, mange gode vandreferier; Italien, Frankrig, Østrig, Tyskland, Holland, den jyske vestkyst, Nordsjælland, Bornholm. Alle de spændende steder vi har været på vandreture… ja, gad vide hvor mange kilometer Heeven’s ben har travet sammenlagt?

Heeven fik to kuld hvalpe. Fra det første kuld beholdte vi lille sorte Amie, en meget, meget speciel hund, som nok må siges at være yndlingen over alle yndlinge. Desværre døde hun af dårlige nyre som 8 årig. Fra det andet kuld solgte vi bl.a. en hvalp til Holland som har haft et skønt aktivt liv med masser af agility. Det er blevet til et livslangt venskab med ejerne, og vi har stadig efter 10 år en god kontakt, og mødes til gåture når vi er på besøg i Holland.

Heeven var en sær tøs, men jeg holdt af alligevel utrolig meget af hende, måske fordi hun var så enestående, lidt utilnærmelig og underlig. Hun tænkte afgjort over tingene når hun arbejde, og nogle gange var det godt og andre gange fik hun bare aldrig gjort det hun skulle fordi hun tænkte for meget, i stedet for at reagerer.
Hun var rigtig glad for at arbejde, og Lene startede på konkurrence i DKK’s lydighedsprogram (LP). Det gik hurtigt med klasse 1 og 2, og efter kun et lille år i klasse 3 blev hun dansk lydigheds-champion og opnåede mange flotte resultater til Årets hund og DM. Senere blev hun den første Schapendoes som bestod DKKs elite-klasse i Lydighed med en 1. førstepræmie, men herefter måtte vi erkende, at hun ikke egnede sig til lydigheds-arbejde på eliteplan – hun var som sagt alt for eftertænksom og manglede den sidste præcision som er meget vigtig på topplan.

I agility havde hun svært ved at springe i stor klasse hvor spring højden var ca. 60 cm, da hun var en stor og kraftig dame, så jeg “fik” hende overdraget til at løbe agility i seniorklassen, da hun fyldte 7 år.
I løbet af et par år fik vi et herligt forhold og deltog i en del konkurrencer hvor hun afgjort havde det sjovt. Bl.a. var hun suverænt den bedst danske Schapendoes da Dansk Schapendoes klub afholdt Euro Schapendoes show i 2007, men en dum førerfejl ødelagde hendes chance for en top-3 placering i finalen :)

På hendes gamle dage, prøvede vi også at træne lidt rally-lydighed og det viste sig hurtigt at det passede den aldrende dame godt med opmærksomheden, godbiderne og de mange sjove øvelser.
Som 13 årig opnåede hun et rally-championat i Dansk Kennel Klub, efter at have dyrket rally i 1,5 år. Senere samme år kvalificerede hun sig til DM i rally som blev afholdt på Bornholm. Det gik rigtig godt lige indtil hun skulle springe over et “agility-spring”, hvor hun pludselig ikke kunne afstandsbedømme springet og landede lige oven i det. Det kostede en top-placering men hun blev dog 8. bedste i ekspert-klassen.
Igen blev det til en dejlig vandreferie på Bornholm, og trods Heevens høje alder fejlede bentøjet stadig intet og hun travede lige så godt som i hendes unge dage.

Bornholm var ligesom skille-linien i Heeven’s liv, hvor hun gik fra sit aktive liv til sit absolutte seniorliv, og fra da af, gik det hastigt tilbage fysisk og mentalt.
Hun havde det meste af sit liv døjet med tallige perioder med dårlig mave, muligvis var det en form for “Crohns sygdom”, og det gjorde hende trist i 8-10 timer et par gange i ugen, men da hun nåede op i aldren forsøgte vi med små daglige doser binyrebarkhormon. Noget som kunne afkorte hendes liv, men i så fremskreden en alder var der ikke noget at miste i forhold til gevinsten, og hun fik derfor nogle rigtig gode år til sidst, hvor hun var glad, spiste og havde normal mave.
I februar 2012 mistede hun hørelsen, og fik muligvis også et par slag-tilfælde. I løbet af få måneder forsvandt hendes erindring om de mange års træning, og hun kunne pludselig ikke engang forstå en simpel “sit”-kommando. Hendes sind ændrede sig radikalt, tænkte kun på godbider (var der nogen som havde glemt at lukke deres taske med godbider når vi var til træning/konkurrencer SÅ fandt man hurtigt ud af det :) ), snappede grådigt efter fingrene når man gav hende en godbid, var svær at komme i kontakt med, brød sig ikke om at blive kælet for, virkede ofte rastløs, og små sjove ting forsvandt. Bl.a. havde hun hele sit liv syntes det var dejligt at blive kløet på “krydset”, f.eks. når hun lå med forkroppen oppe i fodenden af sengen, eller skulle lige ud til én når man var på WC. Så stod hun og steppede fornøjet med bagbenene, svingede med halen og komme med brumme-lyde af velbehag. Nu var der ingen reaktion…
Hun begyndte få en meget træls vane med at vandre hvileløst rundt hver aften lige op til spisetid, mens hun små-peb og blev helt stakåndet af stress. Det var svært at stoppe hende da vi ikke kunne kommunikerer med hende.
Det blev gradvist værre og værre, og hun begyndte at snurre rundt i cirker indtil hun anstrengt fik lagt sig ned. For blot 2 sek. senere at rejse sig besværet og fortsætte sit klapren rundt på trægulvet.
I det hele taget så trivedes hun ikke indendøres, og da hun havde valgt at blive gammel i vinterhalvåret, så gav det hende problemer. Hun var en helt anden hund når hun var ude, og hun elskede at gå selv lange ture på trods af, at musklerne i bagparten hastigt svandt ind.
Når vi havde været nede og runde søen, elskede hun at sætte i fuld fir-spring op mod LP-banen. Noget hun altid har nydt, men det var godt nok noget slingrende til sidst :o)
I november 2012 fulgte hun med os til Holland, hvilket vi absolut ikke havde troet var muligt, men den gamle tøs ville ikke give op, og havde endnu en god udenlandstur.

Men… i begyndelsen af 2013 kunne vi ikke mere genkende den sindige, velafballancerede hund hun havde været blot et år forinden, og til sidst måtte vi erkende at det ikke mere var et værdigt liv, specielt da hun stoppede med at logrer når vi kom hjem fra arbejde.
Vi valgte derfor at bede dyrelægen komme på besøg fredag d. 1. februar 2013 (18. dage før hendes 15 års fødselsdag). Lene var hjemme hos hende hele dagen, hvor hun dog sov det meste af tiden. Sidst på dagen gik vi alle en tur i skoven, hvor hun fik tid til at snuse til alle de gode dufte i skovbunden, og satte også i løb et par gange, så hun var i godt humør og havde en god sidste dag.

Trætte efter turen lagde de sig alle på et tæppe i stuen, hvor hun også lå da dyrelægen kom. Omgivet af Odie, Dingle og Flik-Flak, mens der spillede stille musik i baggrunden, gav dyrelægen hende først en bedøvende sprøjte og i løbet af få minutter faldt der en fredfyldt ro over hende, hvorefter hun fik den blå sprøjte og hjertet stoppede.

For nøjagtig 4 år siden havde vi en stor flok på 5 Schapendoes, og aldrig mistet en af dem endnu, men nu har Heeven som den 4. fået sin plads på de evige lydigheds- og agility-marker.
R.I.P. gamle Mys, og gid din sjæl må forenes med din sure tante Fiona, din lettere hysteriske datter Amie og den altid fjolle/glade Fille. Du vil altid have en stor plads i mit hjerte…

JanK

Heeven hviler hovedet
DM2002_1
Heeven-paa-pude Heeven-apport

IU8S9275

Foto: Ron Baltus.

rally

IMG_0079

Gamle Heeven er ude og dyppe maven. Gennem alle hendes 15 år, er det den eneste måde hun har badet på... kun lige et lille stykke ud, og så bukker man sig ned til vandet når op på maven :o)

Gamle Heeven er ude og dyppe maven. Gennem alle hendes 15 år, er det den eneste måde hun har badet på… kun lige et lille stykke ud, og så bukker man sig ned til vandet når op på maven :o )

Gamle Heeven er bare IKKE tilfreds med at vi har beholdt den lille nye ballademager...

Gamle Heeven er bare IKKE tilfreds med at vi har beholdt den lille nye ballademager…

"Mysen"

“Mysen”

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Besøg af Fønne

26012013

1 Vote

 

I dag skulle vi have besøg af Fønne (Flik-Flak’s bror…) den eneste hvalp fra F-kuldet der bor i Jylland. Fønnes “mor” er godt igang med lydighedstræningen og ville gerne have nogle nye input og ideer til Fønne. Fønne er ikke den første hund i familien, men den første hund som bliver trænet “seriøst” i lydighed.
Jeg havde ikke regnet med at de kunne særlig meget… men jeg skal da love for at jeg blev glædelig overrasket. De havde en super kontakt, og Fønne kunne rigtig mange ting. Dejligt at se, hvor stor arbejdsglæde Fønne havde og hvor let han havde ved tingene.
001 Fønne på besøg - 1001 Fønne på besøg - 2001 Fønne på besøg - 5

Flik-Flak blev brugt til at vise eksempler på øvelser.

Flik-Flak blev brugt til at vise eksempler på øvelser.

Vi synes stadig at Flik-Flak er en bette tøs at se på og da vi ikke havde set Fønne et stykke tid, ville vi rigtig kunne sammenligne de to brødre. Fønne var ikke højere end Flik-Flak, men man var overhovedet ikke i tvivl om, at Fønne er hanhund. Et stort flot hoved og en maskulin krop.
001 Fønne på besøg - 4001 Fønne på besøg - 3001 Fønne på besøg - 6
Ja, ja, Flik-Flak er en bette tøs… men en bette tøs var han ikke, da vi ville gå en tur efter træningen. Jeg skal da lige love for, at så kom hanhunden op i ham. Han røg over og dominerede Fønne og vi måtte skille dem ad. Det var ikke lige hvad vi havde regnet med. Flik-Flak er normalt rigtig glad for alle hunde han møder og vi har aldrig før set den adfærd hos ham. Okay, han nærmer sig en ny periode i sit liv og pludselig var en “fremmed” hanhund på hans grund ikke sagen. Der gik dog ikke længe før de kunne løbe og lege sammen.

Fønne vil gerne starte på agility… til foråret starter jeg nok et lille hold op, så Fønne kan komme herned og træne. Det er så dejligt når hvalpekøberne gerne vil arbejde med deres hund og vi har mulighed for at holde kontakten ved lige. Desværre bor resten af kuldet jo på Sjælland (og Norge) så de kommer jo ikke bare forbi for at træne:o
Jeg må se om der er et par andre Schapendoeser et sted derude, som har lyst til at prøve agility… så lille Fønne ikke bliver slidt op :o

En rigtig hyggelig dag… tak for besøget Fønne!

Sidst på dagen begyndte det at sne, men godt vi har investeret i en kraftig sneslynge!

Sidst på dagen begyndte det at sne, men godt vi har investeret i en kraftig sneslynge!

Lene

Share this:

Like this:

Like Loader…

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Huhej… så gik agilitysæsonen igang…

20012013

Rate This

 

En travl, travl weekend, familiebesøg og 18-års fødselsdag fredag og lørdag. Får dog pakket bilen inden lørdag aften så jeg ikke skal alt for tidlig op søndag for at køre til årets første agility-stævne i Odense. Jeg har sat vækkeuret til klokken 7.30 – skal først løbe det første løb engang over 9, så masser af tid. Albert begynder dog at gale (eller hvad man nu skal kalde hans forsøg på samme) omkring klokken 6.45. Jeg prøver desperat at sove videre, indtil jeg klokken 10 over 7, kommer i tanke om, at jeg jo ikke skal op klokken 7.30, men efter planen skal KØRE klokken 7.30.

Jeg springer ud af sengen, hurtig i bad og på med vintertøjet. En hurtig gang morgenmad og så skal Dingle hives ud af sengen for også at få lidt at spise. Er faktisk klar til at køre 7.45 da jeg opdager at jeg har glemt at lave kaffe. Skal, skal ikke??? Er på vej ud af døren, men ombestemmer mig. Jeg ved jo hvor hundekoldt det er at opholde sig i en ridehal, specielt når der er frost udenfor. Ind og lave kaffe… når vi det ikke til tiden, må vi springe det første klasseløb over. Hvad er nu det… adressen som jeg kan huske i hovedet findes ikke i GPS’en under DCH Odense. Jeg prøver at indtaste adressen igen, og hvad er nu det??? Jeg skal jo ikke til Odense, men kun til Nørre Åby – blot en halv times kørsel herfra :o )

Nu er der ro på igen, og da vi når frem, har mine klubkammerater lavet en fin plads til Dingle og mig, så alt er igen under kontrol.

Vores første løb er AG2. Dingle er lidt trykket af at være ude for første gang i år, og da hun støder imod en slalompind kommer hun ud af kurs og mister en slalom-pind. Pyt med det, jeg fortsætter selvom det selvfølgelig koster en disk. Dingles humør stiger dog undervejs og resten af løbet går fint. Så skal vi løbe Agility Åben. Jeg havde på forhånd besluttet med mig selv, at jeg ikke løb efter DM-udtagene, men udelukkende efter at Dingle skulle have en rigtig god oplevelse og få fart på. Dingle løb et forrygende løb. For første gang nogen sinde kunne jeg fange hende ved alle fælderne og få hende styret rigtig rundt på banen. Dingle ender som nummer 4 ud af nogen og tyve hunde og får altså årets første DM-udtag.

Vi kigger lidt i Dalum Dyrehandels butik som er installeret i den anden hal. Uha, der er et rigtig lækkert Hurrta-dækken som passer Dingle perfekt. Jeg har aldrig haft så lille en hund, så Dingle kan ikke passe de dækkener vi har i forvejen. Ikke fordi jeg pakker hende ind, men en dag som idag hvor hun ligger stille det meste af tiden og når vi træner tre timer onsdag aften, hvor hundene på skift ligger i bilen i hård frost, ja så kan hun altså godt bruge lidt varme på kroppen. Jeg laver en aftale med Dingle: Hvis hun løber lige så godt i Spring Åben, så køber jeg dækkenet til hende. Ja, Dingle vil jo faktisk hellere være fri, for hun bryder sig ikke om at have dækken på, men jeg lover også at købe godt med go’bidder :o

Dingle løber et lige så godt Spring Åben løb. Igen er hun fuld styrbar og løber rimelig godt til. Vi ender med at blive nr. 6 og får årets andet DM-udtag. Så må jeg jo hellere gøre som lovet; købe dækkenet til hende + en masse go’bidder.

Er hun ikke en lille stjerne? Verdens bedste Dingel-pot.

Er hun ikke en lille stjerne? Verdens bedste Dingel-pot.

Dagens sidste løb var Sp1. Dingle er stadig i forrygende humør, så jeg prøver at “presse” lidt mere fart på i slalomen. Det blev dog for meget af det gode og Dingle løber ud af slalomen for hurtig. Pyt med det, vi tager den forfra og løber glade banen færdig.

En dejlig dag, med rigtig gode baner, og så var vi tillige tidligt færdig :o

Vel hjemme igen kunne Jan berette, at Flik-Flak havde savnet storesøster meget. Så meget at han havde “tvunget” Odie til at lege lidt. Odie er stadig ikke på toppen efter sidste løbetid, spiser stadig ikke rigtig som før, og lege med Dingle og Flik-Flak, det gør hun slet ikke. Bedre bliver det dog uge for uge og hun kan nu ligge dele hovedpude med Dingle i sofaen.

Odies humør er nu så godt, at hun igen kan hygge sig sammen med Dingle :o)

Odies humør er nu så godt, at hun igen kan hygge sig sammen med Dingle :o )

I aften glæder vi os til at et nyt dyr flytter ind på Farmen: “Frank” – en dværg Paduaner-hane er blevet købt til Polle. Polle er flyttet ind over i stalden hvor Jan har lavet en stor “grise-bås” om til en stor, lækker hønsegård. Nu skal vi så bare have lavet en udendørs volier til foråret og så håber vi at kunne avle små Peduaner :o

Sig goddag til Frank... forhåbentlig bliver han far til en masse små Paduan-kyllinger til foråret (hvis ikke gamle Heeven får fat i ham :o)

Sig goddag til Frank… forhåbentlig bliver han far til en masse små Paduaner-kyllinger til foråret (hvis ikke gamle Heeven i mellemtiden flår hovedet af ham :o )

Lene

 

 

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Lidt billeder fra begyndelsen af det nye år

16012013

Rate This

 

Odie og Flik-Flak hygger sig i lænestolen foran brændeovnen, efter en dejlig tur i det snefyldte landskab.

Odie og Flik-Flak hygger sig i lænestolen foran brændeovnen, efter en dejlig tur i det snefyldte landskab.

Frikk elsker at gå tur på fjeldet. Tak til Dina for billedet.

Frikk elsker at gå tur på fjeldet.
Tak til Dina for billedet.

Flipper leger med nogle af sine venner. Tak til Hanne for billedet.

Flipper leger med nogle af sine venner.
Tak til Hanne for billedet.

Heevens 11 årige datter elsker også en kold tur i sneen. Tak til Marjelle for billedet.

Heevens 11 årige datter elsker også en kold tur i sneen.
Tak til Marjelle for billedet.

DAN de DOES Babette. Tak til Marjelle for billedet.

DAN de DOES Babette.
Tak til Marjelle for billedet.

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Så må der leges!

2012013

Rate This

 

Der må leges
Er det mon lidt forår som Odie, Dingle og Flik-Flak kan fornemme?

Share this:

Like this:

Rediger : Rediger
Kommentarer : Leave a Comment »

Kategorier : Uncategorized

Årets der gik og året der kommer

1012013

2 Votes

 

Endnu et år er allerede gået. Det føles som om, at årene bliver kortere og kortere. Det er ikke længe siden at vi sidst sukkede efter foråret og glædede os over at dagenen blev længere og længere. Nu sidder vi her igen og længes efter lysere dage og kan kigge tilbage til endnu et år der gik.

Det vi husker mest fra året der gik, er naturligvis Odies kuld hvalpe. Planen havde hele tiden været at vi skulle beholde en hanhund, det gjorde hele forløbet endnu mere spændende. Det blev et kuld hvalpe som opfyldte alle vores forventninger. Ikke blot var Odie så sød at levere 4 hanhunde, så der var noget at vælge imellem, men det blev også et hvalpekuld som mentalt fungerer super godt. Vi får kun gode tilbagemeldinger fra hele kuldet og heldigvis har vi rigtig god kontakt med alle hvalpefamilier. At vælge lige præcis Flik-Flak var ikke så svært… der var et eller andet ved den lille fyr der gjorde, at jeg havde øje for ham fra dag 1. Han er stadig en lille spirrevip, ikke meget hanhund over ham endnu, men jeg vil ikke bytte ham for en million. Den der er blevet mest glad for ham, er dog lille Dingle. De to leger dagen lang og der er – næsten – ikke grænser for, hvad han kan gøre ved Dingle. Hvad Flik-Flak er mest glad for her i familien er dog nok katten Gizmo. Utrolig så meget Gizmo finder sig i, han bliver overslikket, trampet på og jaget gennem huset. På trods af det, kan vi se at Gizmo også holder af Flik-Flak… på sin egen sære måde.
20120822-211903.jpg

Selvfølgelig bød året også på mange konkurrencer. Agility blev det dog ikke så meget til, men en del løb deltog Dingle og jeg dog i. Dingle løber efterhånden rigtig godt og jeg satser på, at vi i år skal kvalificere os til DM i agility.

På lydighedssiden kæmpede vi med et rigtig dumt problem. Dingle forlader sin fællesdæk til næsten alle prøver, og det gjorde at vi ikke kunne blande os helt i toppen. Vi kvalificerede os dog til DM, hvor Dingle for en gang skyld blev liggende i dækken. Det blev til en fjerdeplads – det er nu heller ikke så ringe.

Lydighedsklasse 2: Dingle nr. 4

Lydighedsklasse 2: Dingle nr. 4

Årets Hund kvalificerede vi os også til. Der forlod Dingle igen dækken, og vi måtte “nøjes” med en femteplads.

99_3 Årets LP-hund - 1487

Finalen om Årets hund, blev afholdt i Herning Messecenter.

Odies sportskarriere kører på meget lav blus. Hun er svær at arbejde med på grund af hendes svingende humør. Jan og Odie havde kvalificeret sig i Expertklassen til DM i Rally. De endte på en fjerdeplads, flot, når man tænker på hvor lidt de træner.

Rally Expert Klassen: Odie bliver en flot nr. 4

Rally Expert Klassen: Odie bliver en flot nr. 4

Gamle Heeven holder fast i livet endnu. Vi holder godt øje med hende, men synes ikke tiden er kommet helt endnu hvor vi bør tage afsked med den gamle tøs. Hun vil stadig gerne med på gåture og nyder at pusle stille og rolig rundt udenfor. Vi ved dog godt, at tiden kommer inden længe. Hendes krop ældes hurtig, musklerne svinder ind i bagkroppen og vi synes også hendes øjne er ved at blive lidt dårlige. Halvanden måned mere, og hun fylder 15 år, man må også sige hun har gjort det godt :o

Gamle Heeven er ude og dyppe maven. Gennem alle hendes 15 år, er det den eneste måde hun har badet på... kun lige et lille stykke ud, og så bukker man sig ned til vandet når op på maven :o)

Gamle Heeven er ude og dyppe maven. Gennem alle hendes 15 år, er det den eneste måde hun har badet på… kun lige et lille stykke ud, og så bukker man sig ned til vandet når op på maven :o )

Sommerferie blev det ikke rigtig til i år. Vi brugte alt vores ferie – og mere til – på Odies hvalpe. Vi kom dog på en lille miniferie til Holland her i efteråret for at kigge på hanhund til Odie sidste kuld næste år.

Så er vi klar til gåtur

Så er vi klar til gåtur

Nu er en lang juleferie slut – for mit vedkommende blev den tilbragt mere eller mindre i sengen på grund af influenza (nok sammen med det halve af Danmark). Nytårsaften gik rigtig godt for hundene. Vi startede dagen med en lang gåtur sammen med andre Schapendoes-venner i Vork Bakker. Desværre havde influenzaen også gjort sit til, at ikke så mange dukkede op. Én af dem vi havde glædet os meget til at se, var Emmie og hendes familie. Emmie er Dingles søster og vi har ikke set hende i flere år. Det må vi have til gode til en anden gang. Flik-Flaks bror, Fønne, havde også meldt sin ankomst, men han var kommet galt afsted med sit ben og skulle holdes i ro – heldigvis ser vi ham nok i løbet af foråret. Far Kejser meldte også afbud… Lise havde brækket begge arme og valgte at blive hjemme – heller ikke så nemt at gå med hund, når begge arme er i gibs.
Heldigvis var der mange andre gode hundevenner som var dukket op, så det blev en hyggelig tur – som altid.
IMG_0007
Traditionen tro skulle vi efter Schapendoes-gåturen lige hjem og derefter videre til den næste gåtur i Munkebjerg Skoven. Her mødes vi med gamle træningsvenner til en sidste travetur med hundene inden det går løs om aftenen. Vi var meget i tvivl om, hvorvidt gamle Heeven ville kunne gå med på begge ture. Meget kan man sige om Heeven, men hendes fysik er endnu til et 10-tal. Hun travede alt hun kunne og man kunne ikke se det var en gammel hund der var med på tur. Vi begyndte allerede at glæde os til aftenen, hvor vi var overbeviste om, at Heeven ville være så træt, at vi kunne få en stille og rolig aften. Næ, nej, Heeven var ikke speciel træt – måske hun gik i seng en time før hun plejer, men det var også alt. Aftenen forløb utrolig stille og rolig. Ingen af vore hunde siger noget til fyrværkeri, og på grund af vejret var der heller ikke meget der blev skudt af.

IMG_1978

Flik-Flak tog en kort lur sammen med sin ven Gizmo, inden vi skulle videre på næste tur.

IMG_1979

De andre hyggede hos Lene.

IMG_1986

Så var der mad til folk og fæ.

IMG_1987

Odie, kl. 0.10 2013.

IMG_1988

Dingle og Flik-Flak, kl. 0.10 2013.

IMG_1989

Heeven, kl. 0.10 2013.

IMG_1984

Vores traditionelle kolde nytårs-bord.

Nu er et nyt år så startet. Selvfølgelig er der lagt mange planer. Det største der kommer til at ske, bliver forhåbentlig et nyt dejlig kuld hvalpe fra Odie, som bliver hendes sidste, og nok også vores sidste kuld hvalpe, såfremt vi beholder en lille hanhund. Planen er, at hun skal parres til august og Jan skal beholde en hvalp. Vi er ikke helt sikre på hanhunden endnu, men det skal nok komme.

Jeg har sammen med tre andre tøser lejet en forholdsvis stor hal, én aften om ugen i de første tre måneder af året. Det skulle gerne føre til at vi er klar til en ny sæson på lydighedsbanerne. Dingle skal prøve kræfter i LP3 og planen er at hun skal være Dansk Lydigheds Champion i år 2013. Går det rigtig godt håber vi selvfølgelig også at deltage i DM og Årets Hund. Meget kommer dog til an afhænge af, om hun kan lære at blive i dækøvelsen. Flik-Flak skal også igang, og som minimum skal han selvfølgelig bestå en LP1. Odie bliver jeg ved med at træne i Eliteklassen. Det er ikke sikkert, at hun kommer til prøve næste år, men så kan vi være klar til år 2014, hvor hun forhåbentlig er steriliseret og klar til at give den gas uden dumme hormoner farende rundt i kroppen. Til den tid vil hun være 8 år, så stadig mange gode år tilbage i hende. Jan skal dog gerne træne lidt videre med hende i rally-programmet, mest så hun bliver holdt godt i gang. Det skulle også gerne lykkes dem at få endnu en titel på Odie, nemlig Dansk Rally Champion :o

Som skrevet skal Dingle og jeg gerne med til DM i agility, vi vil prøve at få tid til at deltage i lidt flere stævner. Vi træner indendørs i en ridehal de næste tre måneder så træningen bliver holdt ved lige uanset vejret. Flik-Flak træner også agility, mest bare for sjovt. Han ryger jo nok i stor klasse, så det er ikke sikkert han kommer til at løbe så meget agility – og så er han jo heller ikke gammel nok før sidst på året.

Vi planlægger at deltage i UHM (Unghundementalbeskrivelse) med Flik-Flak og nogle af hans søskende. En juniordag kommer sikkert også på tale, mere om det senere.

Vi håber på, at år 2013 bliver et rigtig hyggelig år, hvor vi vil møde mange gode hundevenner rundt omkring i hele landet. Et år hvor vi nok må sige farvel til vores gamle hund, men til gengæld sige goddag til en ny lille hvalp i flokken.

Rigtig godt nytår til jer alle derude og tak til vores sponsorer:
www.kingsmoor.dk

80_Pure_Havfisk_12kg_højopløs_62P8017 1PURE_12kg_WEBSPORT_12kg_web_MG_9386Kingsmoor

og www.dalumdyrehandel.dk

Dalumdyrehandel.dks billedeMasser af unikke og billige tilbud indenfor dyreartikler og foder. Kig forbi hjemmesiden eller besøg butikken, og hils på Pia Stendahl

Dalumdyrehandel.dk (BEMÆRK dette billede er fra sommeren 2012, så der er kommet mange nye tilbud i stedet).
Masser af unikke og billige tilbud indenfor dyreartikler og foder. Kig forbi hjemmesiden eller besøg butikken, og hils på Pia Stendahl

 

Lene

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: