2014

Nytårs hunde-gåture

31122014

1 Vote

Traditionen tro, deltog vi først i Dansk Schapendoes Klubs årlige nytårs travetur, og derefter endnu en travetur med andre hundevenner.

Nytårs hunde-gåture

Schapendoes Nytårs-gåtur ved Vejle

25122014

Rate This

Schapendoes-nytårsgåtur, d. 31. december (tror det bliver kl. 9.30 men det hører vi nærmere fra Solveig Evers Andersen som også vil serverer æbleskiver til de fremmødte)
Turen er for alle med Schapendoes uanset om de er medlem af schapendoes-klubben eller ej. Vi mødes ved Ødsted Brugs, hvorefter vi kører ud i Vork Bakker og går ca. 1 time. Her er der ro og fred, så hundene kan undgå nytårsfyrværkeri og blive naturligt trætte før det går løs når mørket falder på.

Her er lidt billeder fra sidste år.

013_3736

 

14122014

1 Vote

Christmas-paper-2014low

Flik-Flak – Årets LP2 hund 2014

1112014

3 Votes

Vi gjorde det... Flik-Flak Årets LP2 Hund 2014.

I dag var den store finaledag om Årets Hund.
Siden den famøse dag for et par måneder siden, hvor jeg ved et uheld slyngede en karabinhage ind i snuden på Flik-Flak under et næsesøg, har jeg kæmpet en kamp for at han igen ville få lysten til at bringe næseprøven tilbage til mig. Jeg må desværre konkludere, at jeg ikke har magtet opgaven. Jeg har trænet og trænet… Flik-Flak er bare blevet mere og mere ked af øvelsen. For 10 dage siden overførte han det så også til apportøvelsen – han nægter bare at komme tilbage til mig med noget i munden.

Da vi tog afsted til Herning – hvor den store afslutning om Årets LP Hund fandt sted, sammen med den store udstilling – var det med blandede følelser. Jeg var 100% sikker på, at vi ikke ville få mange point i næsesøg og apport – ja, temmelig sikkert ville vi miste begge øvelser. Vi lå inden finalen som nr. 1 med ca. 8 point ned til nr. 2.

Den famøse næseprøve.... vi klarede den kun lige akkurat.

Vi besluttede at lade resten af flokken blive hjemme. Jeg havde brug for at koncentrere mig 100% om Flik-Flak og da Jan var hovedanvarlig for hele arrangementet, ville jeg bare stresse rundt for at lufte tøserne hele tiden og sørge for at de kom ud og oplevede noget og ikke sad og kedede sig i bilen. Ja, ja, lidt fjollet, men sådan er jeg nu engang.

Flik-Flak tog alt virakken i stiv arm. Da vi var færdige med fællesdæk, og skulle i gang med selve programmet, kunne jeg dog godt mærke at han var lidt utryg ved det hele. En stor hal, fuld af projektører, masser af fremmede hunde, larm, musik o.s.v. Han klarede dog de fleste øvelser hæderligt… mister mange point i apporten og mister næsten hele næsesøget. I dag var vi dog lidt heldige, de andre deltagere var uheldige og sammen med de point vi i forvejen førte med, så klarede vi at holde os på 1. pladsen.

Nu holder vi en laaaang pause fra næsesøg, vil kun træne sjove og anerledes øvelser. Agility bliver noget af det vi vil lave de næste, mange måneder. Flik-Flak skal glemme alt om den grimme øvelse med karbinhagen, og så håber jeg vi engang næste år er klar til at gå til prøve i LP3.

013_0019013_0008

Her er masser af billeder fra finalerne.

Lene

Stor flok – lille bil

17102014

Rate This

IMG_6676.JPG
Der var vi nær kørt med mere ende de 4 hunde…

Dingle til DCH’s agility DM

21092014

3 Votes

Fredag drog vi mod Dronninglund hvor dette års agility DM skulle afholdes. Der er langt til Dronninglund, meget langt, så derfor havde vi fundet et lille B&B i Nørresundby hvor vi kunne overnatte. Vel fremme fandt vi hurtigt det lille B&B og tjekkede ind. Vi blev vist op på førstesal hvor vores lille “lejlighed” var. Okay, ikke lige hvad vi havde forventet… et lille bitte toilet ude på gangen. Brusebadet var i køkkenet… alt det kunne vi såmænd godt acceptere, hvis ikke det var fordi “gammel-mor” pludselig siger: I dette værelse kommer der også en gæst med hund, som i skal dele toilet og køkken/bad med. HVAD???? Værelset ligger klods op af vores, og det vil sige, at vi ikke kan gå ud og ind til køkkenet og badet uden at passe på vores/hans hunde. Vi finder senere ud af, at på hjemmesiden står der: med køkken og bad… der mangler bare det lille ord: EGET :o(

kl

Der er ikke så meget at gøre ved det. Vi får pakket ud og kører op til stævnepladsen for at slå telt op. Næsten alle teltpladser er allerede optaget. Vores klubkammerater er også kommet og med lidt besvær får vi vores telte slået op samlet i det yderste af et hjørne af pladsen.

Så var der kun tilbage at købe pizza til aftensmad, nyde et glas rødvin og tidlig i seng, så vi kunne være friske til næste dag. Vores nabo hørte vi ikke rigtig noget til.

Til DM løbes der et Spring løb og et Agility løb. Resultaterne bliver lagt sammen og er afgørende for, om du skal deltage i A eller må i opsamlings-løbet som kaldes en B finale om søndagen. De tre bedste fra B finalen bliver rykket over i A finalen, hvor de nye danmarksmestre bliver fundet. Dingle og jeg kommer aldrig til at blande os i toppen, men jeg vil selvfølgelig gerne have nogle gode og sjove løb.

Alle kredsene er repræsenteret med deres fane.

De 3 repræsentanter fra DcH Vejle.

Springløbet er først og mellem hunde starter…. og JEG starter hele DM’et. Uf, det er jeg ikke meget for – jeg har det bedst med at stå og se nogle andre løbe banen først. Én skal jo starte, så det er der ikke noget at gøre ved.

Banegennemgange er vigtig forberedelse før man skal løbe med sin hund.

013_9231
Springbanen er forholdsvis nem, og det går faktisk godt indtil jeg fuldstændig fejlbedømmer hvor tunnelen er placeret efter slalomen. Jeg kommer til at stå i vejen for Dingle så hun løber lige ind i mine ben, og det bliver noget rigtig roderi. Man må ikke røre hunden i agility, så det koster en fejl. Yderligere får vi en lille tidsfejl på grund af roderiet.
Ærgerligt, nu skal der løbes et godt agilityløb for at komme direkte i A finalen.
Agilitybanen er rigtig sjov, og Dingle og jeg løber fejlfrit. Desværre var det ikke nok til A finalen – sølle to hunde skilte os. Pyt, vi havde jo en chance for at blive mellem de tre bedste om søndagen i B finalen og så stadig være med.

Vi kørte en tur til stranden så hundene lige kunne strække benene og opleve lidt andet end stævnepladsen.

strs

Så blev der igen købt pizza og vi besluttede os for at gå tidlig i seng så vi var friske til søndagen. Så skete der bare lige det, at vore “nabo” kom hjem midt om natten. Ikke fordi han larmede, men at der lige pludselig var nogen der puslede rundt uden for vores dør med en hund, var nok til at vores begyndte at gø. Der kom hurtig ro på igen og vi lagde os atter til at sove. Inden længe holdt nogle unge mennesker højlydt hyggesnak under vores vindue. Så begyndte det at øsregne og det trommede mod vores lille udestue. Kl. 3.30 hørte vi en forsigtig banken fra yderdøren. Der blev ved med at blive banket og hundene blev noget vagtsomme. Det går op for mig, at det er “naboen” der er gået på toilet og har smækket døren ud til gangen og nu står og ikke kan komme ind igen. Jan bliver sendt ud for at lukke ham ind. Nu skal der altså soves hvis man bare skal være nogenlunde frisk…. det lykkes ikke særlig godt og halv syv bimler uret. Hold da op hvor er vi smadrede uden noget særlig søvn om natten.

Jeg bliver dog noget positiv over dagens finalebane. Det er en rigtig sjov bane, som jeg er sikker på at Dingle og jeg nok skal komme igennem.

013_9234

Vi starter som anden sidst og langt de fleste bliver disket eller får fejl. Jeg er faktisk rigtig optimistisk da jeg går til start… jeg har bare glemt at spørge til Dingles løbe-humør. Om det er på grund af uroen om natten, ved jeg ikke, men Dingle har ikke tænkt sig at løbe agility i dag. Dingle går midtvejs helt i står og løber bare stille uden om springene. Ja, ja, sådan er det – Dingle løber når hun har lyst og det har hun sjældent to dage i træk.

Alligevel var det en hyggelig weekend. Vejret var utroligt smukt for september måned. Højt solskin så man kunne sidde ude og nyde alle agilityløbene. Selv søndag, hvor der var lovet regn, blev det kun til regn om natten og ud på morgenen var der igen flot solskin. Hele arrangementet var også rigtig flot. Styr på parkeringen, styr på selve stævnet og alle hjælperne, rigtig gode og sjove baner og højt humør ligegyldig hvor man kom frem. Det havde Dronninglund gjort godt 😮

Lene

En rigtig hyggelig weekend med campingtur og Juniordag

10092014

2 Votes

Selvfølgelig skulle vi med til Schapendoes klubbens Juniordag. En dag hvor man (hvis man har et) viser sit hvalpekuld frem, sammen med kuldets mor og far. Lille GetUp var meldt til, og det samme var de to søstre, Gritje og Gaya Munte. Far Joe havde også meldt sin ankomst, og mor Odie kom vi selvfølgelig med.

Lørdag skulle Jan op til et prøvelederkursus – på samme areal som der om søndagen ville blive afholdt Juniordag. Vi besluttede os derfor for, at overnatte på Grønnehave Camping – en campingplads vi altid har været rigtig glade for og som lå lige i nærheden. Selvfølgelig inviterede vi vores hvalpekøbere til det samme og inden længe var alle hytter booked op med Schapendoes-folk.

Lørdag morgen tog vi afsted. Vejrudsigten var egentlig ikke særlig god, så regntøj og varmt tøj blev pakket ned sammen med telt, hundebure, stole o.s.v.
Vejret blev dog helt vidunderligt på Fyn. Så mens Jan gik ind til teoriundervisning startede jeg med at gå en god tur med alle hunde og satte mig derefter godt tilrette i bilen… jeg havde en bog om hundetræning på godt og vel 550 sider, som jeg gerne ville i gang med. Der gik dog kun en halv time, så dukkede Hanne med Flik-Flaks bror, Flipper, op. Vi gik atter en tur med hundene og satte os så i solen med kaffe og rundstykker mens snakken gik. Efter middag dukkede andre hundevenner op, som skulle hjælpe med den praktiske undervisning af prøvelederne, og så gik snakken igen.

Sidst på dagen kørte vi videre til Grønnehave og fik tjekket ind i vores hytte. Foruden Hanne og Flipper, var Hanne og Fregne, Mette og Munte og Kim og Gritje også dukket op. Også mange andre gode hundevenner havde fundet vej til campingpladsen og efter en dejlig tur til stranden bestilte vi pizza og grillkylling som med en masse rødvin, blev nydt i godt selvskab.

Søndag stod vi tidlig op og kørte igen ind til pladsen for at slå telt op ved udstillingsringen. Det havde øsregnet om natten, men heldigvis holdt det igen tørvejr hele dagen. Der var masser af hvalpekuld meldt til i år. Alle kuld bliver vist frem, et for et, med far og mor, hvis det kan lade sig gøre, og får en bedømmelse af dommeren, som i år var en specialdommer fra Holland. Derefter får hver hvalp en grundig gennemgang. En rigtig god måde, at nye hvalpekøbere kan “udstille” deres hvalp på for første gang. Far Joe kom som skrevet også. Med sig havde han foruden Morten og Charlotte, familiens to piger, Clara og Astrid. Vi havde spurgt, om en af pigerne ville gå med GetUp. Det var Joes første kuld hvalpe og pigerne havde været på besøg masser af gange, for at følge med i Joes hvalpe. Clara skulle vise Joe frem og Astrid ville meget gerne vise GetUp frem. Kuldet fik en rigtig god bedømmelse og blev vist rigtig flot frem. Bedst af alt, så blev endnu et af Odies kuld hvalpe igen rost for deres glade og harmoniske temperament, og de tog hele halløjet i stiv pote.

Kim med Gritje danner bagtrop for de små sorte.

 

Mette med en meget opmærksom Munte.

Astrid i fuld fart med GetUp.

Hele familien. Fra venstre: Clara med Joe, Kim med Gritje, Mette med Munte, Astrid med GetUp og sidst Odie og jeg.

Næste punkt på dagen, var Juniorhandling. Alle børn kan melde sig til med en hund og skal så vise den frem bedst muligt. Astrid var med på at prøve at vise GetUp frem. De var så søde sammen og lignede et par som aldrig havde lavet andet. Fuldt fortjent, at de vandt i deres aldersklasse.

Man skulle tro de havde trænet i dette :o)

Astrid vinder Barn og Hund konkurrencen... GetUp får et kys i panden som tak.

Efter Juniorhandling var der en rigtig udstilling hvor Hanne & Flipper og Hanne & Fregne skulle deltage, så selvfølgelig blev vi og heppede. Hanne og Flipper skulle deltage i Åben Klasse hanner. Jeg skal love for, at Hanne havde fået styr på Flipper. De førte sig frem i ringen og ender med at vinde Åben Klasse. Senere da udstillingens bedste han skulle findes, bliver Flipper 2. bedste han og får et Certifikat (som han skal have tre af, for at blive Dansk Champion).

Hanne har vundet Åben Klasse og blevet nr. 2 blandt alle hanner. Gad vide, hvad det er for et stykke papir jeg har fået, tænker Hanne?

Jamen det er jo Certet!!! Den kom vi efter, og nu mangler vi bare to for at blive Dansk Champion.

Og så lige et dejligt opstillet billede af de to.

Fregne skulle for første gang deltage i Championklassen, hvor hun var klart den yngste hund. Alligevel bliver hun en flot nummer fire.

Hanne fordriver ventetiden med lidt Trix-øvelser med Fregne.

Tak til alle vores gode hvalpekøbere og venner, for en rigtig dejlig weekend 😮

Lene

 

DM i lydighed 2014

31082014

1 Vote

013_7737

Danmarksmester i LP1 2013 og rigtige gode prøver i løbet af året i LP2. Selvfølgelig havde jeg sat forventningerne højt til dette års DM. Endnu engang må man bare erkende, at i hundearbejde, skal hunden være lige så klar som føeren for at der kan opnås topresultater.
Flik-Flak er stået fuldstændig af på træningen. Jeg tror hans lille hanhundehoved er blevet fyldt til bristepunktet af gode og dårlige oplevelser. Den dårlige oplevelse er selvfølgelig at jeg ved et uheld har slynget en karabinhage i næsen på ham under et næsesøg. Den oplevelse er bare vokset og vokset i hans lille hoved, og har nu resulteret i total blokade for at arbejde med næsesøget og sidde pænt på plads ved min side. Hans pubertet kombineret med diverse rejser har selvfølgelig også hjulpet på hans forvirring. Den gode oplevelse – i Flik-Flaks verden – er lillesøsters løbetid. Flik-Flak er blevet meget frustreret og forvirret i hovedet og han har svært ved at koncentrere sig.

Alle disse ting har kulmineret de sidste 14 dage. Spørgsmålet var nu, om jeg skulle trække ham til DM? Ville han blive rigtig ked af, ikke at kunne udføre øvelserne? Ville det bare gøre ondt værre at sætte ham i en situation han ikke kunne klare?
Havde det været en almindelig prøve, havde jeg nok trukket ham… men et DM er nu noget specielt at deltage i. Jeg gjorde op med mig selv, at vi skulle prøve at have en rigtig god dag. Jeg måtte hjælpe Flik-Flak så godt jeg kunne og sørge for, at det blev en god oplevelse… en topplacering kunne vi under alle omstændigheder ikke gå efter.

Flik-Flak gjorde det efter omstændighederne rigtig godt. Han var rigtig glad og jeg prøvede at hjælpe ham så godt jeg kunne. Vi mistede mange point på plads-sidningerne og næsesøgen, men det vidste jeg jo. Han formåede trods alt at arbejde så godt, at det kunne blive til en rimelig god 1. præmie og sammenlagt blev han nr. 12 til DM. Så hans statistik siger stadig udelukkende 1. pladser til lydigheds-prøver 🙂

Samtidig blev det en rigtig hyggelig dag. Vejret var desværre ikke det bedste. Nogle stakkels hundefører måtte gå deres program i silende regn. Regnen gjorde også, at man ikke gik rundt og fik set så meget man gerne ville have set. Hele 5 Schapendoeser var i år med til DM. Tre i LP3 og to i LP2. Ingen fik desværre i år en placering mellem de tre bedste… men inden vi ser os om er et nyt år igang og et nyt DM venter :o)

Her et link til alle billederne fra DM.

Nu får Flik-Flak en lang pause fra LP-programmet og jeg vil om et par uger begynde at træne sjove små øvelser og se om jeg kan få hans træningsfobier til at forsvinde igen.

Søndag var vi oppe og hjælpe med at ligge gulvtæpper i vores nye træningshal. Vores nye hal er lidt større end den gamle, og bedst af alt, der er et toilet. Noget jeg sætter stor pris på, da jeg nemt kan træne i 4-5 timer 😮

Lene

Stakkels Odie og seje Dingle

23082014

1 Vote

Den sidste halvanden måneds tid, har Odie ofte haltet på venstre forben. Ikke hver dag og ikke hele tiden. Det gik altid galt, når hun havde ligget et stykke tid, så skulle benet lige igang. I starten troede vi bare hun havde trådt forkert og hver gang der gik nogle dage uden hun haltede, troede vi det var ovre. Pludselig torsdag aften da Odie rejser sig, kunne hun slet ikke støtte på benet og humpede rundt på tre ben. Okay, nu gik den ikke længere, så længe kunne hun ikke have “almindeligt” ondt i benet.
Jeg ringede til dyrlægen fredag morgen og kunne få en tid allerede om formiddagen. Som jeg godt vidste, kunne dyrlægen heller ikke fremprovokerer smerten ved at trykke og bøje benet, så der var kun røntgen tilbage. Da Odie jo i det seneste halve år har haft problemer med bl.a. at samle apporten op, hvor vi troede smerten stammede fra nakken, besluttede vi også at fotografere hele forkroppen (bagkroppen og ryggen var tidligere fotograferet, og erklæret sund og rask).
Røntgenbillederne viste, at Odie har begyndende slidgigt i venstre albue. Ikke noget der var kritisk, men dyrlægen mente godt det kunne give hende smerter når hun havde været i ro. Nu skal der købes Glucosamin i lange baner, det mener dyrlægen kan få hende smertefri, og så skal vi give hende smertestillende hvis vi skal ud og gå en rigtig lang tur. Røntgenbillederne viste desværre også, at Odie havde en lille diskuspolaps i nakken. Mon ikke det er den der har givet hende smerter når hun har samlet apporten op? Træls at der allerede nu viser sig skavanker… Odie er trods alt kun 8 et halvt år :o(

I dag var det DcH Vejles tur til at afholde agilitystævne og selvfølgelig skulle Dingle og jeg med. Det var vores sidste stævne hvor vi havde mulighed for at score den sidste “pind”  for at kvalificerer til Danmarks-mesterskabet i agility. Vi manglede vores udtag i Agility, og det var det første løb vi skulle løbe. Det var en fin bane og den burde vi kunne komme fejlfri igennem. Dingle løber rigtig fint og vi får vores udtag… dejligt, så ved vi hvad vi skal bruge den sidste friweekend i september på… vi skulle jo nødig komme til at kede os.
Faktisk så løber Dingle rigtig godt hele dagen. Jeg tror aldrig hun har haft så meget fart på (ja, ja, jeg ved godt at vi aldrig bliver super hurtige), og haft så meget glæde i alle fire løb. Dingle bliver nr. 6 i Agility Åben, nr. 4 i Spring Åben, nr. 2 i Agility 2 og vinder Spring 2.
Ih hvor vi hygger os, når vi er afsted. Dingle er så sød og nem at have med, at sådan en agilitydag blandt gode hundevenner er noget man sætter stor pris på.
Egentlig skulle vi også løbe i morgen, men da der mangler hjælpere til konkurrencen, har jeg trukket Dingle og hjælper i stedet til i ringen. Synes også det er fint at stoppe med en succes på banen inden DM 😮

Vi har jo også andre dyr end hunde, og her har vi (specielt Jan) i den senere tid døjet med blodmider som åbenbart stor-trives hos hønsene. Vi har forsøgt os med sporadisk rengøring og sprøjtning med insektspray, og det havde en vis effekt, men da Jan hentede æg i dag, kravlede der igen en lille blodsuger rundt på hans arm. Så måtte han foretage den helt store rengøring og udmugning i begge hønsegårde, og da han kom ud, myldrede det med små bitte mider over alt på hans arne og hoved. Hver og en af hønsene blev derefter indfanget og bogstavelig talt, sprøjtet i hoved og i røv, herefter blev de rengjorte hønsegårde også sprøjtet, så nu må vi håbe de små sataner er udrydet!

Lene

Bornholm og de sørgelige ferierester…

20082014

1 Vote

Næste projekt i ferien var jo lydighedsprøver på Bornholm. Flik-Flak begyndte også at trænge til at komme væk hjemmefra. Godt nok toppede GetUps løbetid onsdag, men Flik-Flak syntes stadig hun var umådelig lækker og velduftende. Så Jan måtte blive hjemme med de 3 tøser, mens jeg tog på “tøse-tur” til Bornholm.

Vækkeuret ringede kl. 5.00 og efter morgenmad og et hurtigt bad, var vi klar til at tage afsted. Første stop var i Odense hvor vi parkerede bilen og fik pakket alle tingene over i Ries bil. Ries Schapendoes, Rubin, og Flik-Flak kender hinanden godt og der var ikke noget problem i at ligge ved siden af hinanden bag i bilen. Så gik turen til Sjælland, nærmere bestemt Ishøj. Her skulle vi mødes med Hanne, og Flik-Flaks søster Fregne. Vi luftede kort hundene sammen så de også lige kunne vænne sig til Fregne.
Afsted gik det så mod Sverige. Vi ankom i god tid, og ved færgen i Ystad mødte vi resten af Schapendoes-banden: Birthe, Lise og Birgitte.
Vi diskuterede frem og tilbage, om hundene skulle blive i bilen under overfarten eller skulle med op. Rubin elsker bilen og skulle helt sikkert blive. Hvad med Flik-Flak? Ville han blive bange? Jeg besluttede mig til at han skulle blive nede sammen med Rubin i bilen. Kun Fregne tog vi med op på færgen.
Overfarten gik hurtigt og nemt og inden længe kunne vi køre i land på Bornholm. Hundene havde sovet trygt i bilen, og viste overhovedet ingen tegn på ubehag.

Vi kørte først til stævnepladsen for at slå vores telte op ved lydighedsringen. Det giver sådan en dejlige ro næste morgen, at alt er på plads og vi bare skal finde en parkeringsplads (det var nu også svært nok) og få hundene i teltet.

Så afsted til Allinge for at finde vores lille ferielejlighed. Det var en sød lille lejlighed med to værelser på 1. sal. Fregne havde lige haft dårlig mave, så vi besluttede at Hanne og Fregne skulle sove nedenunder, hvis de nu skulle ud i løbet af natten.

Derefter gik vi ind til Allinge, gennem små hyggelige gader med flotte bindingsværkshuse. Fandt en hyggelig restaurant og bestilte mad som vi senere hyggede os med i vores lejlighed.

Lørdag var det op kl. 6.00. Rie og Hanne skulle starte som nogen af de første, hvorimod Birthe og jeg først skulle op ved middagstid. Vejret var dejligt, ikke for varmt og for det meste solskin. Hanne fik en førstepræmie i klasse LP1 – og det samme gjorde Rie i LP3 som hun desuden vandt. Birthe og jeg fik også hver en førstepræmie i klasse LP2 – Flik-Flak og jeg blev nr. 2 og Birthe nr. 3 i klassen.

Torsdag inden afgang, havde Flik-Flak og jeg en meget uheldig oplevelse. Da jeg hurtigt ville hive Flik-Flaks legetøj frem fra lommen på ryggen af min vest for at rose ham i næsesøgs-øvelsen, følger hans line med, og karabinhagen hamrer ind i hovedet på ham. Jeg behøver vel ikke at sige, at Flik-Flak var færdig med at lave næsesøg med mig? Så vi mistede mange point  lige i den øvelse.
Så var alle lydighedshundene færdige og vi skulle nu op og se Fregne, Birgitte og Lise’s hunde blive udstillet. Hanne manglede et Certifikat på Fregne, for at hun kunne blive Dansk Udstillings Champion. Det fik hun og blev også bedste tæve og bedst i modsat køn. Bedste han og bedst i race, blev Lises Thor, som desuden blev international champion.

Hanne med Fregne og Flik-Flak, Rie med Rubin og Birthe med Umally

Sådan en succes koster selvfølgelig! Både Lise og Hanne skulle give Champagne om aftenen. Vi havde først lige tid til lidt sight seeing på Bornholm. Vi kørte op til Hammershus og fik en stor is, inden vi gik en tur i det smukke område. Så tilbage til Allinge, hvor vi købe lækker, røget fisk til den store fællesspisning om aftenen. Det blev en hyggelig aften med masser af hundesnak.

På det smukke område omkring Hammershus

Søndag gentog det hele sig. Tidlig op og afsted til stævnepladsen. Igen skulle Rie og Hanne starte. Desværre var det blevet rigtig møgvejr, regnen silede ned og det blæste en pellikan. Rie mister en øvelse, men får alligevel point nok til en førstepræmie. Fregne var ved at være træt, og måtte “nøjes” med en andenpræmie. Birthe og Umalley gik over middag på banen, og lavede deres hidtil flotteste program. Det resulterede også i at de vinder LP2 med Flik-Flak og mig som nr. 2. Flik-Flak’s problem med næsesøgen havde udviklet sig til at han pludselig slet ikke ville røre ved næsesøgen og vi mistede igen masser af point i den øvelse – æv, æv, hvor er det ærgeligt, og kun 14 dage til DM… tvivler på, jeg kan få ham til at glemme det.
Så var det hu-hej op til udstillingen igen. Det var en ny dommer, så det var spændende om han også kunne lide Fregne. Der var ingen tvivl: Fregne bliver bedste tæve og senere bedst i race.
Så var det også lige før vi fik dårlige nerver… udstillingen trak alt for langt ud og vi skulle til at skynde os, hvis vi skulle nå færgen.

Hanne og Fregn, BIR (Bedst i Race)

Vi nåede færgen og sikke en tur. Vi var kun lige kommet om bord da kaptajnen fortalte at det ville komme til at gynge – to meter høje bølger var der på havet. Det skal jeg love for han fik ret i, og inden længe var mange små hvide papirsposer i brug. Rie og jeg havde igen ladet hundene være i bilen, og jeg var ikke særlig stolt over, at Flik-Flak lå der. Havde dog slet ikke haft grund til bekymring. Efter en MEGET lang overfart kunne vi konstaterer, at Rubin og Flik-Flak var lige så afslappede som da vi startede.

Det var en herlig Bornholmertur. Selvfølgelig kunne vi godt have brugt et par dage til at slappe af i, men vi fik det vi kom efter: Rigtig hyggelig pigetur og gode resultager med alle hundene.
Tak for turen tøser, det kan være det skal være en tradition?

Vel hjemme igen, søndag aften, var Flik-Flak endnu mere forvirret i hans lille hanhundehoved. Birgittes tæve havde kort forinden været i løbetid og selvom han ikke havde boet sammen med den, så var han overbevist om, at samtlige tæver var i løbetid på turen. Mødet med GetUp havde næsten taget pusten fra ham og vi tilbragte igen natten på en madras i stuen.

Mandag morgen tog Flik-Flak og jeg afsted til Ribe for at holde lidt ferie hos min mor og give den stakkels dreng lidt fred i kroppen. Nu onsdag er vi hjemme igen, og løbetiden er ved at være over. Flik-Flak vil stadig gerne parre hende, men er slet ikke så rastløs som før. Nogle dage mere, og jeg tror de så småt kan begynde at gå sammen igen. I morgen starter jeg på arbejde igen og vi skal for første gang have den nye hundegård indviet. Jeg tror det bliver GetUp og Dingle der kommer derover.

Lene

Og hvad er der så sket i løbet af sommeren?

11082014

2 Votes

Det har (som sædvanligt) været en hektisk sommer. Mange projekter har været planlagt her på Farmen og mange træer og buske er blevet fældet. De få ledige stunder er selvfølgelig blevet brugt på hundene.
Jan og GetUp er ved at have et rigtig godt samarbejde og GetUp er glad for at træne.
Dingle træner nu næsten kun agility, men når hun er med rundt til lydighedstræning træner vi selvfølgelig små sjove øvelser… hun er i øjeblikket ved at lære at blive skudt (falde om på siden, når jeg skyder hende m.m.). Det er ikke blevet til så mange agility-stævner som vi plejer og Dingle mangler stadig et enkelt DM-udtag for at komme med til DM. Vi har kun en ledig weekend, hvor vi kan tage til stævne, så må vi se om vi skal med til DM eller ej.
Odie har afsluttet sin behandling hos dyrlægen/kiropraktoren og vi tror det har hjulpet hende meget. Hun kommer ikke længere med sine skrig af smerte og virker nu dejlig glad og har endda overskud til at lege lidt med de andre. Apporten er hun dog rædselsslagen for – jeg tror hun mener det er den der har givet hende smerterne når hun har samlet apporten op. Jeg havde egentlig valgt at droppe lydighedstræningen med hende og i stedet træne Rally. Odie er dog så ivrig og glad for de andre lydighedsøvelser, at jeg tror jeg bliver ved med at træne dem og så ser tiden an, om hun en dag tager apporten af sig selv og måske kommer over hendes traume.
Flik-Flak er den der har været mest i ilden. Vi går efter at komme med til finalen om Årets Hund i LP2 og ligger pt som nr. 1. Flik-Flak har også kvalificeret sig til DM i LP2 som foregår sidst i august. Vi er så småt begyndt at træne LP3 øvelser og hvis alt går vel, prøver vi måske at gå op i LP3 i december.

For engang skyld har vi i øjeblikket en flok som ikke er for ung eller gammel, således at vi kan tage på aktiv vandre-ferie til udlandet. Lørdag kom vi hjem fra 10 dages super ferie i Tyskland.
Vi havde lejet en lille træhytte oppe i skoven i det nordøstlige Hessen. Ferien skulle selvfølgelig bruges på at vandre den tyske natur tynd… og det blev den. Det var en dejlig lille hytte som lå helt for sig selv og med en stor indhegnet have til. Foran huset var en hyggelig lille træterasse hvor morgen- og aftensmaden blev nydt.

Skovene var enorme og meget varieret.

Hvilepause. Skøn, skøn udsigt - her kunne man sidde i mange timer... hvis ikke det var fordi der var mange kilometer hjem.

Gode "gamle" Odie – frisk efter et kølende bad og klar til videre gåtur.

Alle de små byer i nærheden var utrolige smukke med gamle bindingsværkshuse

Fire dejlige trave-kammerater.

P-stierne var rigtige gode og fine afmærket. Her går vi på den gamle grænse mellem øst og vest. På skiltet er der forbud for at gå udenfor stien, fordi der stadig kan være miner gemt i jorden. Hmmm, gjorde turen lidt mere spændende.

The Ridder-woman, lille Loppe.

Vejret var lige så dejligt som det var i Danmark, og efter morgenmaden valgte vi hver dag en ny vandrerute som vi ville prøve. Det blev i alt til over 120 km, den ene tur flottere end den anden. Ind i mellem havnede vi også i nogle af de små hyggelige byer, hvor mange huse var i flot bindingsværk. Lidt kulturelle blev vi også, da der stadig var spor fra oldtiden, fra middelalderen samt den kolde krigs tid hvor øst- og vesttyskland var delt af “Jerntæppet”, hvilket faktisk var få km fra hvor vi boede.

En gammel bro over floden Werra.

Gik 9 kilometer gennem et reservat hvor der var mange vilde katte. Så ikke en eneste. Til gengæld havde de tre i fangenskab i store indhegninger, så man kunne se dem rigtig. Lille GetUp duttede næse med en af dem.

Denne var nok beregnet for børn... men i knap 30 graders varme, fik hundene altså lov til at tage en lille svømmetur i det friske kildevand.

Mandag skete det, som vi havde “frygtet” de sidste par måneder: GetUp kom i sin første løbetid.
Åh nej, ville det nu ødelægge resten af ferien? Men nej, Flik-Flak opførte sig eksemplarisk. Selvfølgelig var han interesseret i lillesøster, men vi bad ham bare gå væk og så gjorde han det. Han fik dog utrolig travlt med at holde øje med lillesøster på gåturene, da han død og pine skulle markere alle de steder som GetUp gjorde… og det var mange. Samtidig skete der en enorm forandring med GetUp. Fra at være den lille sprudlende, barnlige og altid glade hundehvalp, var glimtet i øjnene pludselig slukket og hun gik bare stille rundt. Det var også ugen, hvor lille GetUp fyldte 1 år, æv, tiden går bare alt for hurtig…

Et stykke af den gamle mur mellem øst og vest.

Selvom Flik-Flak ikke er den store svømmer, så kunne varmen få ham til at hoppe i en skovsø.

Dette var fast ritual når vi kom hjem fra dagens vandring: Kold hvidvin, diverse likøere og chokolade på den dejlige terrasse foran den lille træhytte.

Det var en herlig uge, og både hundene og vi har nydt den fuldt ud. Vi er allerede ved at planlægge næste vandreferie, som vi tror skal føre os til Østrig.

Hele dagen i går gik så med at frisere hunde. 6 en halv time tog det, før de alle var fri for store knuder og nullermænd. 120 km i skovene, op og ned af bjerge, 26 graders varme og hundeseler… det er ikke en god kombination for en langhårs-hund. Havde friseret en masse knuder ud, efterhånden som de dukkede op, men alligevel trængte de alle gevaldigt til en større tur. Samtidig blev ca. 8 hold vasketøj vasket – forstår ikke hvordan der kan være så meget, når vi faktisk kun har vandretøj med? Jan havde travlt med at slå alt græsset, muge ud ved hønsene og få gang i pillefyret igen. Sjovt at se, hvor meget der er sket på 10 dage. Gårdspladsen var fuld af ukrudt og brændenælderne havde dannet kæmpe store nye plamager. Vores små kyllinger var vokset gevaldigt, men endnu kan vi ikke se om de bliver til høns eller haner.
Begge katte var forøvrig meget lykkelige over, at vi igen var hjemme. Sjovt at se, hvordan de, modsat hundene, viser glæde.

Nu er det også slut med at Flik-Flak og GetUp går sammen. GetUp er nu 8 dage henne i løbetiden, og vi kan for hver dag se, at Flik-Flak bliver mere og mere interesseret i lillesøsters mås. I nat sov Jan i stuen med GetUp. Det gik ikke så godt. GetUp ville hellere ind til resten af flokken og sove, og vandrede hvileløs rundt det meste af natten. Gizmo havde så også valgt at vise hans glæde over vi var kommet hjem, så fire gange i løbet af natten kom han hjem med mus – ikke døde – og slap dem inde i stuen. En stor mosegris fangede han sørme også. I nat prøver jeg så at sove i stuen sammen med Flik-Flak og ser om det går bedre.

Næste begivenhed på programmet bliver en tur til Bornholm til Lydighedsprøver (kun Flik-Flak og undertegnede). Lidt fjollet at tage helt til Bornholm, når jeg ikke har voldsomt brug for pointene, men det bliver en tøsetur bestående af vores hvalpekøber fra Sjælland med Flik-Flaks søster og vores gode veninde fra Fyn. Vi fylder en bil, har leget et lille sommerhus og tager så afsted fra fredag til søndag. Mange andre af vores hundevenner kommer også så det bliver garanteret en hyggelig tur. Det passer også perfekt med Flik-Flak og GetUp. GetUp vil sikker være højløbsk til den tid, så fint at Flik-Flak ikke er hjemme.
Når vi kommer hjem igen, tager Flik-Flak og jeg et smut hjem til min mor på en lille miniferie og så begynder løbetiden nok så småt at være forbi.

Flere billeder fra Hessen i vores web-album.

Lene

 

Lidt fotos

23062014

Rate This

Der er såmænd ikke sket de store ting siden sidste indlæg her på siden, men lidt nyt har vi da løbende bragt på facebook. Her er et udpluk:

20140623-220327-79407366.jpg

20140623-220327-79407541.jpg

20140623-220327-79407178.jpg

20140623-220327-79407709.jpg

20140623-220329-79409383.jpg

20140623-220326-79406880.jpg

LP i Holstebro

29052014

1 Vote
Lydighedsprøver i Holstebro 29/5 2014

Dansk Schapendoes Klubs årlige aktivitets-weekend

27052014

2 Votes

En hyggelig og aktiv weekend hvor vi og vores hunde deltog i alle 3 tilbud om aktiviteter i løbet af weekenden.
Fredag startede vi KW14 med officielle DKK lydighedsprøver hvor 10 seje Schapendoes stillede i klasse LP1, LP2 og LP3, og det var rigtig dejligt at se det pænt høje niveau som hunde/fører fremviste. Vejret holdt tørt efter at det havde stået ned i stænger da vi satte banen op, så der var vi godt nok heldige. Jeg var speaker under en del af prøverne, hvor jeg forsøgt at kommenterer hvad der skete på banen, så tilskuerne kunne få lidt ud af hvad vi går og “nørder” med sammen med vores hunde. DAN de DOES Chilli forsøgte sig endnu engang i LP3 men heller ikke denne gang lykkedes det at bestå klassen. Chilli har i de forløbne år kæmpet med lidt for meget fokus på hvad der skete udenfor banen, men i år var han blevet det ældre, og havde rigtig fint fokus på sin fører, men manglede dog lige et par detaljer for at kunne få de sidste afgørende point.
Lene og Flik-Flak vandt klasse LP2 med 211 ud af 220 point hvilket er parrets bedste i år, og blev efter prøverne kåret til KW’s bedste LP-schapendoes.

Lørdag var der udstilling og selvom hverken Flik-Flak eller GetUp egner sig til udstilling i øjeblikket, så deltog de dog alligevel. Også DAN de DOES Flipper og Fregne deltog, og fik begge en rigtig fin kritik.

Søndag var Flipper og Fregne til avlsbedømmele og fik en flot bedømmelse. Som opdrætter kan man da kun være stolt over at deres temperament og humør blev belønnet med den højeste karakter. Tillykke til 2 x Hanne som har gjort dem til det de er i dag.
Samtidig med avlsbedømmelserne blev der afholdt uofficielle rally-konkurrencer. Det var jo med ret kort varsel at en række aktive medlemmer af klubben besluttede sig for at træde ind i aktivivets-/sports-udvalget, og arrangerer lydighedsprøver og rally til KW. Måske den sene annoncering om arrangementet var skyld i at skuffende få havde lyst til at deltage i denne aktivitet som i “ultra-begynder”  ikke kræver voldsomme færdigheder af hund og fører. Respekt for de få nye folk som turde forsøge sig i labyrinten af skilte og sjove øvelser, og dejligt at se, at nogle af de nye som virkelig havde flair for denne sport. Håber at se mere til dem i den kommende tid.
Jeg stillede med GetUp i ultra-begynder, og selvom jeg som erfaren rally-udøver udemærket vidste hvad man skulle passe på, og samtidig gennemførte banen uden en eneste fejl, så var det lidt ærgerligt at måtte se hele 17 (!!!) mistede point pga. stram lineføring. Jeg havde valgt at lade Loppens lange line ligge og i stedet benytte en kort line, men da Loppen jo absolut ikke er trænet i at gå lineføring, så strammede linen hver gang den lille lakrids-trold stoppede op eller gik i en anden retning end jeg havde planlagt. Vi havde dog en sjov og ganske forvirrende banegennemgang, og det kan da kun gå fremad 🙂 Ud af de 8-10 deltagere i denne klasse formåede vi dog en flot placering som nr. 2.
I de “almindelige” øvede klasser var der desværre kun en lille flok “hard-core” Schapendoes-ejere som turde prøve kræfter med de noget mere udfordrende baner, men hold op hvor havde vi en fest, både inde på, og udenfor banen. I rally er det næsten altid kun føreren man kan bebrejde for fejlene, og da Odie og jeg ikke har så meget som kigget på et rally-skilt siden hun blev rally-champion sidste forår, så misforstod jeg et skilt i første bane, og minsandten om det ikke også skete i den næste bane. Vi måtte tage til takke med en 2. og en 3. plads efter Rie som jo går og “smug-træner” rally hver onsdag. Det kunne ses på det overblik og den ro hun gik med, så respekt for at blive slået af hende 🙂 Til gengæld slog vi da både Lene med Dingle og Hanne med Fregne 🙂 🙂
En rigtig sjov afslutning på en klubweekend (igen) med en god stemning.

Jan

 

Dansk Schapendoes Klubs aktivitets-weekend 2014

Uha, tiden er fløjet afsted…

13052014

2 Votes

Der er så enormt travlt på landet om foråret. Når næsten alle weekender bliver brugt på stævner, ja, så bliver der ikke mindre travlt.

Loppen byder vores nye frugttræer velkommen hjem.

Vi har haft travlt med vores nye jordstykke “DAN de DOES parken”. Det er blevet hegnet ind, stier er blevet klippet rundt i kornmarken, så det er let at gå tur. En masse frugttræer er blevet købt – flest æbletræer, så hønsene har noget at lækkert at spise vinteren over. Et 100 meter langt læhegn skulle tyndes for vildtvoksende pil og hyld, et kæmpe projekt, som vi endnu kun er halvvejs med.

7 små Paduaner kyllinger er det blevet til.

Som skrevet er stævnesæsonen for alvor skudt igang. Flik-Flak har været oppe i hans første LP2 prøver. Forventningerne lå meget, meget lave. Flik-Flak er nemlig kommet i puberteten og har MEGET svært ved at koncentrere sig og bliver meget hurtig ked af det, når han ikke kan øvelserne. Vi har trænet og trænet på at få den glade Flik-Flak tilbage. Flik-Flak tog fusen på mig, han gik et rigtigt godt program, bestod sin første LP2 med 209,5 point ud af 220, blev 2. vinder på dagen og kvalificerede sig samtidig til DM senere på året. Mor Odie havde efter lang pause debut i Eliteklassen. Det var knald eller fald for Odie. Hvis hun ikke viste, at hun syntes det var sjovt, så ville jeg ikke længere gå til prøve med hende. Odie gjorde det rigtig godt – det blev ikke til mange point, men hun var glad gennem hele prøven og lavede mange fine ting. Vi prøver igen 😮 Dingle løber agility og har efterhånden samlet 5 ud af 6 DM-udtag. Mon ikke det lykkes at få den sidste hevet hjem så vi kan deltage i DcH’s DM… det er så hyggeligt. Sidste weekend skulle Flik-Flak deltage i årets første internationale lydighedsprøver. Det foregik i Albertslund, så vi havde som sædvanlig booked en hytte på Hillerød Camping. Vi kørte mod Sjælland allerede fredag, da vi skulle besøge gode, gamle hvalpekøbere. Vi startede med at gå en lille tur – vejret var forfærdelig, det havde regnet siden vi kørte fra Farmen, og det så ikke ud til at stoppe foreløbig. Derefter stod det på lækker ostebord, god rødvin og masser af hundesnak. Dejlig at se hvor godt Eddie (Dingles bror) trives. Tilbage til Campingpladsen hvor vi fik pakket det sidste ud og krøb i seng til lyden af regnens trommen mod taget. Næste morgen var der lidt ophold i regnvejret, og efter morgenmaden kørte vi mod Albertslund for at slå telt op. Gode hundevenner var allerede ankommet og vi fik os hurtigt installeret. I den uge der var gået siden sidste prøve, havde jeg ikke fået trænet Flik-Flak ret meget. Han fik nemlig frygtelig dårlig mave efter sidste weekend og var endnu ikke helt på toppen. Jeg skal da også love for, at hans prøve blev derefter. Jeg fik ham gennem alle øvelser, men kønt var det bestemt ikke. Det blev til en førstepræmie og 2. vinder på dagen. Da det var internationale prøver, tæller pointene til Årets Hund finale…. hmmm, lørdagens point var ikke meget værd. Hanne med Flik-Flak’s søster Fregne, skulle deltage i LP1. De havde stadig en førstepræmie til gode. De fik lige nøjagtig point nok til en førstepræmie – jo, jo, det skal da ikke være så kedeligt. Stort tillykke til Hanne og Fregne med den nye titel. Vores gode veninde Rie og hendes Schapendoes Rubin skulle med os tilbage til Campingpladsen og overnatte i vores hytte. Vi havde noget at fejre, Rie og Rubin havde nemlig vundet LP3 med rigtig flotte point. Vejret var blevet fint og vi kunne sidde ude på den lille hyttes terrasse og spise pizza og skåle i rødvin – en rigtig hyggelig afslutning på dagen.

Rubin overnattede sammen med os i hytten på Hillerød Camping. Både Odie og Dingle syntes det var hyggeligt at sove sammen med "Bobbe".

Søndag stod på samme program. Dog havde jeg været i Netto for at købe stinkende frikadeller, som jeg kunne opmuntre Flik-Flak lidt med. Om det var frikadellerne eller bare fordi Flik-Flak havde fået det bedre, ved jeg ikke, men vi gik et noget bedre program, på trods af både skybrud og varm sol i løbet af de korte 15 min. prøven varede, og ender igen med en førstepræmie men bliver også 1. vinder på dagen. Hanne og Fregne består igen LP1 med lidt højere point. Det blev en rigtig god weekend og dejligt at vi i alt havde været fem Schapendoeser til prøve.

Hanne med Fregne som bestod klasse LP1 begge dage, og brormand Flik-Flak som bestod klasse LP2 begge dage og blev henholdsvis 2. og 1. vinder af klassen.

Fregne og Flik-Flak's bror Flipper var aktiv i weekenden. Han deltog i DKKs internationale udstilling i Roskilde hvor han fik 1. præmie med excellen og fik et reserve certifikat.

Her er en masse billeder fra weekenden. Mandag havde vi taget fri, for at få pakket ud og fordi det var tid til hundenes årlige dyrlægetjek. Denne gang var der foruden sundhedstjek og vacciner, en del andre ting på programmet. Flik-Flak skulle HD fotograferes. Vi vil gerne være sikre på at hans hofter er i orden, specielt fordi han nok også skal løbe agility. Vi kender endnu ikke resultatet, men vi synes da selv at de så fine ud 😮 Lille GetUp havde fået en stor betændt byld efter et flåt-bid. Den blev tømt og hun er nu på penicillin. Odie skulle have røntgenfotograferet ryggen. Vi synes hun pludselig virker for gammel i forhold til sin alder. Hun kommer nogen gange med et grimt hyl når hun laver en bestemt bevægelse og så er hun blevet meget vagtsom over for andre hunde. Heldigvis fejlede ryggen ikke noget. Nu prøver vi at køre hende på smertestillinde et stykke tid, for at se om det gør nogen forskel. Ellers bliver næste stop nok en kiropraktor. Så skulle hun også lige have tjekket en klo som hun præsterede at rive af i Albertslund. Og Dingle… det bette pjok var enorm heldig, at hun overlevede vaccinationen hos den FRYGTELIGE!!!! dyrelæge. Ja, sådan blev vi sikkert 4-5.000 kr. fattigere 😮

"HOV!" siger Mau-Mau "Hvem er den grimme kat som er afbilledet på Kingsmoor's kattefoder pose????"

Det er da vist ikke liiiige en T-shirt som er ved at falde ud af klædeskabet...

GetUp går en gang om ugen på et unghundehold hos DKK Vejle. Efter aftenens træning var hun lige ovre og hilse på de mange spændende hvalpe.

Lene

Lidt nyt..

2052014

Rate This

Nu er både agility- og LP-sæsonen jo start, og samtidig har vi travlt på gården og jeg har fået nyt arbejde, så blog’en er nedprioriteret. Savner du nogle billeder og nyheder, så er vi dagligt on-line på facebook, så alle er velkomne til at følge os der.

Her er et par fotos og lidt flere kan ses i vores album.

Odie er "støvet af" og deltager i weekenden i sin første lydighedsprøve i flere år.

Flik-Flak ligger parat og venter på at Lene forsøger at snuppe hans bamse.

En go DAN de DOES lørdag

12042014

Rate This

20140412-180550.jpg

Først en 7,5 km travetur med alle 4 hunde, en sen morgenmad og så var der lige tid til en times “morfar”.
Da vi alle var udhvilede (kattene blev dog liggende i de varme tæpper) gik vi ud og tog en gang lydighedstræning med alle 4 hunde, og derefter gik vi igang med kæmpearbejdet med at tynde ud i de mange op til 10 meter
høje pil og hyld som kvæler alt i hegnet over til vores nye mark. Flik-Flak og GetUp havde en fest i det 30 cm høje korn på marken.
Så sprang motorsavens kæde og vi blev derfor nødt til at afbryde for en kop kaffe og en kage. Det var ærgerligt 😄

20140412-180604.jpg

20140412-180617.jpg</aPå billedet kan man ane Flik-Flak og GetUp’s hoveder på bakketoppen.

20140412-182456.jpg

GetUp elsker Gizmo

10042014

1 Vote

20140410-122759.jpg

DAN de DOES træningsdag

29032014

1 Vote

013_4594

På en flot forårsdag i marts, samledes repræsentanter fra 3 forskellige DAN de DOES hvalpekuld, til en træningsdag med vægt på de “nørdede” detaljer som kræves i konkurrence-lydighed. Super dejligt med opbakningen og dejligt at se de arbejdsglade hunde og deres engagerede fører.

DAN de DOES træningsdag

Agility i Vilhelmsborg

23032014

1 Vote

Dette stævne er bare et stævne vi må med til. Står op klokken 5.30 om morgenen og er hjemme igen klokken 17-18 stykker om eftermiddagen – og det er både lørdag og søndag. Det foregår på Vilhelmsborg Ridecenter ved Århus, i en kæmpe ridehal med plads til to agilityringe i samme hal.

Lørdag havde jeg udtænkt en plan, for at Dingle ikke skulle sidde og skabe sig hele vejen til Århus. Lige inden jeg kører på motorvejen, holder jeg ind på en rasteplads og siger til Dingle: Så nu skal vi ud og gå tur. Jeg traver en lille tur på 10 minutter, putter Dingle i bilen igen og håber jeg har brudt hendes åndsvage vane med at stresse, pibe og klynke hele vejen. Jeg har dog kun kørt 5 minutter inden hun starter igen. Æv, en masse unødvendig energi fosser bare ud i bilen…

Dingle virker dog frisk da vi når frem og vi finder os hurtig en plads i hallen. Jeg har kun meldt til tre løb hver dag, fordi jeg ved, at Dingle ikke kan holde gejsten to dage i træk, hvis hun løber 4 løber hver dag. Det er dog slet ikke vores dag… vi gennemføre ikke et eneste fejlfrit løb. Til gengæld er Dingle rigtig glad og løber med pæn fart.
Søndag ville Jan have været med, så GetUp kunne opleve alt den virak der er ved sådan et stort stævne. Odie, Flik-Flak og GetUp havde fået ben om lørdagen, og desværre var der et af dem, der ikke var godt. Søndag morgen fik først Odie dårlig mave, og da GetUp senere også fik det, besluttede vi, at de hellere måtte blive hjemme. Dingle og jeg tog altså igen alene afsted.

Dingle er i super-humør og selvom det kun bliver til et enkelt fejlfrit løb, så er jeg meget tilfreds med hende. Hun er overhovedet ikke træt og trykket, men løber med stor glæde. Jeg tror vi er på rette vej, med at få mere fart og glæde i hende.

Selv om der ikke var nogen særlige resultater, var det en dejlig weekend. Dingle er en fornøjelse at have med. Hun er bare så glad og sød, hun kan hilse på alle hunde – store som små. Når hun ikke skal løbe ligger hun lige så pænt og sover i sit bur – ikke en lyd kommer fra hende. Det var et hyggeligt gensyn med gode agility-kammerater og dejlig afslappende bare og sidde lige så stille og kigge på denne dejlige hundesport 😮

Meeeen, hvis vi skal med til DM, så skal vi snart til at tage os sammen. Vi har kun 2 ud af 6 DM-udtag og på dette tidspunkt plejer jeg at have 4-5 stykker. Inden længe begynder Lydighedssæsonen for alvor, og så bliver der ikke tid til så meget agility. Vi har dog mindst 3 stævner endnu, som der er plads til i kalenderen, så mon ikke det lykkes 😮

Da jeg kom hjem, var gensynsglæden stor fra de 3 hunde som var blevet hjemme hos Jan. De have været på en længere gåtur, og havde været ude det meste af dagen mens Jan havde forskellige projekter på gården, men de ville jo også gerne lave noget, så selvom 2 dages agility havde sat deres spor, forbarmede jeg mig over dem og tog hver enkelt ud til LP træning og Flik-Flak fik lige lidt ekstra agility slalom-træning. Jan fortsatte sin træning af GetUp som efterhånden er begyndt at se det sjove i LP. Hun er forøvrigt kommet på et DKK unghundehold så hun kan komme ud og opleve andre hunde og mennesker.

GetUp bruger meget tid på at grave sine ben ned – over alt…

Flik-Flak kan ikke se det rimelige i at lille Mau-Mau får en godbid når han ikke får noget...

Så stolt lille GetUp er når hun finder f.eks. en gren. Her på gåturen tog hun føringen med sit seneste fund.

Lene

En herlig, herlig uge ved Vesterhavet

16032014

2 Votes

Seks år er gået, siden vi med fem hunde, sidst besøgte Nr. Vorupør og “vores” lille sommerhus. Kun Odie er tilbage af den gamle flok – to er her ikke mere på grund af alderdom og to døde alt, alt for tidlig på grund af sygdom.

Vores gamle hunde fra slutningen af 2008: Fiona, Fille, Odie, Amie og Heeven.

Underligt at tænke sig at 4 vores gamle flok forsvandt på bare 5 år...

Nu har vi en lille ny flok hvor Odie er mor til hele banden… tre stk. afkom fra tre forskellige kuld – som skulle med på sommerhusferie ved Vesterhavet for første gang.

Lille GetUp, storebror Flik-Flak, store-store-søster Dingle og mor til hele banden: Odie.

Flik-Flak havde inden ferien været lidt underlig… han havde ingen appetit og var ikke helt så glad som han plejede at være. Torsdag havde han ikke spist i tre dage… og først på natten gik det helt galt med maven. Først rigtig dårlig mave som krævede den helt store bag-part-vask. Så begyndte han at kaste op – i starten bare almindelig opkast – men senere var det væske blandet med blod. Æv, Flik-Flak har aldrig før været syg, og lige så stor erfaring vi har med dårlig mave, lige så lidt erfaring har vi med opkast med blod. Vi var oppe 7-8 gange i løbet af natten og var efterhånden noget nervøse for lille Flik-Flak. Jeg ringede til dyrlægen fredag morgen – han var ikke nervøs, og sagde at vi bare skulle sulte ham en døgn – sikkert bare en ondartet mave-tarm-infektion. Ja, ja, vores dyrlæge har altid ret, så vi slog koldt vand i blodet, og tog  modvilligt på arbejde. Jan klarede kun til klokken 12, så ville han hjem og se til patienten. Heldigvis var han allerede meget bedre, kunne drikke vand uden at kaste op med det samme. Flik-Flak blev langsom bedre i løbet af fredagen, og vi besluttede at vi godt turde tage i sommerhus om lørdagen.

Sommerhuset ligger i Nr. Vorupør – langt, langt oppe i landet og lang, langt ude mod vest. En lille bitte by, hvor der på dette tidspunkt af året, ikke sker noget som helst. Med mindre, man som os, kommer for at vandre lange, lange ture ved Vesterhavet. Vi elsker at stå op om morgenen, gå ned til havet og vandre langs stranden, hen til den lille “havn” hvor bådene bliver trukket op på land. Videre op gennem byen og hen til den lille købmand for at købe rundstykker. Hjem og fodre hunde og have et dejligt morgenmåltid. Så er man så tilpas træt at man smider sig i sengen, med hunde rundt om sig og tager en morfar på et par timer. Så bliver eftermiddagen enten brugt på en lang tur langs stranden eller et besøg i en af de små byer langs Vesterhavet, en tur i Nationalpark Thy hvor man kan gå milevidt i klitterne eller en tur til den nærmeste større by – Hanstholm – hvor et besøg på havnen og Bunkermuseet altid er et hit.

013_4369

En noget anderledes oplevelse havde vi dog denne gang ved havet: Mandag morgen, på vej efter rundstykker, “kravler” en lille sælunge pludselig foran Flik-Flak, Get-up og mig, ned mod vandet. Jeg råber til Jan,  at han skal få hundene i snor. Flik-Flak var ikke interesseret i at gå hen til sælungen – tror han syntes den var en underlig én – og GetUp var bange for den. Ungen var lidt mærkelig, den forsvandt ikke ud i vandet, men blev bare liggende i vandkanten og kiggede på os med sine store, sorte bange øjene. Jan gik hen til den for at tjekke om den var ok. Den så lidt underlig ud i øjnene og trak vejret tungt. Efter lidt tid gled den ud i vandet, og vi tænkte ikke mere på den.
Om eftermiddagen gik vi en tur modsat op af stranden, og pludselig ligger den lille sælunge der igen. Det er altså ikke normalt… den flyttede sig overhovedet ikke, selvom vi kommer med fire hunde. Nu skal jeg jo ikke gøre mig klog på sæler, men det virkede altså som om den var syg, og vi diskuterede lidt, hvad vi skulle stille op med den. Vi ringede til Falck og fik en flink mand i tale. Han spurgte om der var blod på sælen? Næææ, men den virker ikke rask, og nu har den været på stranden hele dagen. Han fortalte, at man skulle vente i 24 timer, inden man tog sig af en sælunge. Moderen var temmelig sikkert ude i havet og ville ikke komme før mennesker og hunde var væk. Han bad os gå tilbage næste dag, og kigge efter sælungen; var den der endnu ville de komme og hente den.
Tirsdag morgen gik vi spændte ned til havet igen. Ungen var væk… men vi var dog ikke overbeviste om, at det var fordi den havde fundet sin mor. Desværre fik vi ret. Onsdag fandt vi det lille dyr liggende død på stranden. Æv, så havde vi ret, den var syg… havde Falck hentet den om mandagen havde den måske haft en chance. På den anden side, sådan er naturen – hård og ubamhjertig.

Næste dag kørte vi til Klitmøller, en lille by vi ikke før havde besøgt. Det blev et rigtig træls besøg. Byen var helt øde og intet at se på, så vi besluttede os for at tage en tur langs stranden nord for byen. Vi havde kun gået ca. 50 meter, da vi fandt et lille marsvin skyllet op på stranden. Det var desværre ikke det eneste… 8-10 små marsvin lå over de næste par hundrede meter, skyllet op på stranden sammen med 3 voksne sæler. Over hovedet ikke rart at gå tur, når man ser så store, smukke dyr ligge døde over det hele. Vi tog hurtig hjem og skrev til Skov og Naturstyrelsen. Næste dag var der svar: Alle marsvinene var højst sansynligt gået i fiskegarn og druknet. Sælerne var sikkert syge og fulde af parasitter. De ville ikke blive fjernet fra stranden, da de bare indgik i naturens egen oprydning. Så sådan var det…

IMG_5069

Der er nok ingen der ikke har bemærket det flotte vejr, der har være i hele ugen. Det var faktisk helt forkert… vi plejer at have regn og rusk, når vi er ved Vesterhavet. Nu havde vi det flotteste vejr hele ugen, blå himmel, næsten ingen vind og 10-12 graders varme. Jeg tror vi har vandret mellem 5 og 10 kilometer hver dag.

013_4013

Hundene har nydt det og vi har nydt at være sammen med hundene. Med hundene skete der også ting og sager… lille GetUp fik et super forhold til storesøster Dingle. Dingle har ikke rigtig gidet GetUp, men her på ferien fandt de pludselig sammen og havde mange gode “slåskampe” om de medbragte bamser. Odie virkede tilgengæld flere år ældre efter sit sidste kuld. Hun legede dog et par gange med GetUp når hun blev ved med at plage, men ellers opførte hun sig ligesom gamle Fiona også gjorde: Gik 2 skridt bag os og tiggede godbidder i stedet for at følges med sine hvalpe.

IMG_5076

Puha, sådan en uge får hurtig ende. Det har været en af de bedste ferier vi længe har haft. Nu skulle vi hjem igen til Farmen og vi var meget spændte på, hvordan resten af besætningen havde klaret sig.
Sikke en velkomst vi fik af kattene. Det var helt tydelig, at de havde savnet os… og specielt lille GetUp var ellevild over at se både Gizmo og MauMau igen. Hønsene havde leveret masser af æg og havde heldigvis ikke haft besøg af Mikkel.

Aldrig har Mau-Mau været så social og snakkesagelig som efter vi kom hjem fra vores ferie. Her indtager hun fodenden af vores seng, og så må hundene fortrække til den anden ende...

Lene

Her kan I se alle billeder fra vores ferie.

Nr. Vorupør ferie ved Vesterhavet

Eller benyt nedenstående link såfremt I benytter smartphone.

https://picasaweb.google.com/116303501665549100417/NrVorupRFerieVedVesterhavet?noredirect=1

Lang, lang træning, besøg hos GetUps søster Gritje og første “spade-stik” til den nye hundegård

23022014

1 Vote

Fredag blev en travl dag. Jeg stod op kl. 7 samtidig med Jan som skulle på arbejde, og efter at have fodret hundene fik de alle en gåtur. Så skulle projekt: “Dingle med på løbetur”, sættes igang. Ingen af tæverne har nogen sinde gidet at løbe med mig. Med Flik-Flak går det forrygende og da Dingle skal være i god form til de kommende agilitystævner ville jeg prøve om hun kunne løbe med Flik-Flak og mig. Efter de første 400 meter, løb jeg med Flik-Flak tonsende foran og Dingle travende småmut bagefter. Det gik faktisk bedre end forventet og nu tager vi den lille rute på 3 km den næste måneds tid og mon så ikke Dingle også får lidt smag for renderiet 😮
Så skulle huset gøres rent inden vi skulle være i Hotdoghallen kl. 12 til fællestræning. Ups, der smuttede lige 4 timer i hallen… rigtig god træning med Odie i eliteprogrammet – tror på, at hun kan komme til at begå sig i den svære klasse igen. Flik-Flak havde også en rigtig god træning… bortset fra fri-ved-fod, han paraderer som en anden travhest og vi kan slet ikke få øvelsen til at blive pæn, hmm, den øvelse må vi have gjort noget alvorligt ved. Dingle trænede mest agility – ikke spring, men hurtig løb rundt om springstøtter og fremadsendelse. Skulle dog også lige øve lidt felt og indkald, som gik over alt forventning. Lille GetUp var også med – og for at hun ikke skulle sidde og kede sig i bilen i 4 timer, så trænede jeg lidt trix og fremsending med hende.

Lørdag gik turen til Tyskland, men inden vi krydsede grænsen, kiggede vi indenfor hos GetUps søster Grietje. Hold da op, hun er blevet en stor tøs og rigtig sød, kælen og tillidsfuld. Efter kaffe og snak, gik vi en lille tur i den lokale skov (“Nøffel-skoven”). Sluttede af på en stor græsmark, hvor alle 7 hunde fik lov at løbe løse. Jeg skal love for der blev spænet igennem.

Videre gik det mod Tyskland hvor der blev handlet ind i stor stil. GetUp er heldigvis glad for at køre bil, og hun siger ikke et ord selvom turen er lang. Dingle skaber sig stadig når vi starter på køreturen, men heldigvis har det ikke smittet af på GetUp.

Søndag kom min bror som er murer, og hjalp os med begyndelsen på den nye hundegård, som primært skal bruges til Flik-Flak når søster GetUp engang kommer i løbetid.
Mens vi andre arbejde, fik hundene nogle STORE ben, som de hyggede sig med i flere timer.

Lene

013_3939013_3933013_3928013_3927013_3926013_3919013_3915 013_3914013_39101920614_10203467135344171_616679897_n

Der er afgjort klare forårstegn her på farmen. Både vintergækker, erantis (og de s…..! brændenælder), men også hønsene er kommet i godt humør. Både Brahma’erne og Paduanerne er begyndt at lægge æg igen, og pludselig er Paduanerne blevet pjattede med at lave rede, men det er svært når alle vil være i samme hus, og så bliver der godt nok skældt ud!

Dingle havde en go’ dag til agility og GetUp var i zoo

16022014

2 Votes

IMG_4847

Denne weekend var det DCH Vejles tur til at afholde agility-stævne. Store hunde om lørdagen og små/mellem hunde om søndagen. Da jeg kun løber i mellemklasse var hele lørdagen sat af til at hjælpe til ved stævnet.
Desværre kom det ikke til at gå sådan. En af vores gode træningsvenner døde først på ugen efter kort tids sygdom og skulle begraves lørdag eftermiddag. Træningsvenner fra hele landet var mødt op til begravelsen og sammen med vores hunde stod vi side om side med hundene i dæk, da kisten blev båret ud af kirken. Det var en smuk måde at sige farvel på, til en person i hvis liv hundene havde haft en kæmpe plads.

Søndag tog Dingle og jeg afsted igen. Jeg har lagt min træning helt om med Dingle, for at få mere fart og glæde i hende.
Jeg skal love for det havde virket… de føste tre løb blev vi disket i. Dingle løb med så god fart, at hun slet ikke var på banen, de steder jeg havde planlagt det. Sikke et luksesproblem – nu må jeg så lære at handle hende bedre og få lidt mere fart på mine ben 😮
Vi sluttede dog af med lidt oprejsning: Vandt agility 2, Dingles bedste løb i år.

Lille GetUp var ude og se noget helt andet. Jan var kørt til Givskud Zoo, så hun kunne opleve en masse nyt. Det blev til mødet med en masse forskellige dyr – til tider lidt skræmmende, når man bare er en lille hundehvalp… værst var dog de sorte affaldssække der blafrede i den stærke vind 😮

Lene

IMG_4851

IMG_4853

IMG_4857

IMG_4861

IMG_4865

IMG_4866

IMG_4868

IMG_4882

IMG_4885

IMG_4900

Lakridstrolden GetUp, øverst i brænde-bunken

Mere nyt fra facebook’en

31012014

Rate This

GetUp elsker sne, men forstår ikke hvorfor hun på et tidspunkt får alle de isklumper i pelsen. Hun prøver at rulle sig, og gnide sig i sneen, men lige meget hjælper det...

1001020_10203305110373648_775153340_n1622879_10203305110933662_964648882_n1621756_10203305115773783_1824099431_n

Halloooo!!! Hvornår får vi vores mad?

Endelig en weekend der gik helt i hundene…

26012014

Rate This

Så blev det tid til årets første agilitykonkurrence – DCH Højme på Fyn var vært, og det gjorde de som sædvanlig fortrinneligt. Bortset fra vejret… det var mere end bidende koldt begge dage – minus 6-7 grader og en bidende vind der gjorde det tre gange så koldt, når man var udenfor og lufte hundene.

Jeg havde meldt Dingle til begge dage, dog kun i de to Åbne klasser om søndagen. Vi skulle egentlig have haft en “alene-dag” om lørdagen, men blev nødt til at tage lillebror Flik-Flak med.
Lille GetUp var nemlig kommet til skade om torsdagen, hun var vredet om på benet på den frosne mark. Med smertestillende piller gik det rimeligt fint med GetUp men hun haltede rundt på tre ben. Én ting skulle hun i hvert fald ikke, og det var at huje rundt med Flik-Flak. Det er bare lettere sagt end gjort. De to har så stor glæde af hinanden og leger hele tiden.
Altså måtte Flik-Flak med til agilitystævne, så GetUp kunne tage en slapper sammen med mor Odie.

Det var dejligt at være afsted igen og gense alle hundevennerne. Resultatmæssigt var det ikke noget at prale af. Dingle og jeg løb ikke rigtig sammen, og vi blev disket i begge de åbne klasser – og altså ingen DM-udtag. Vel blev Dingle nr. 2 i begge klasse 2 løb, men det var bare fordi de andre var dårligere.
Flik-Flak havde som altid en dejlig dag, han er så nem at have med – opfører sig ordentlig, og er bare fjollet og glad. Godt at jeg havde taget de tykke dækkener med, for det var alt for koldt at være ude hele dagen uden at lave noget.

Endelig en slalom i fuld fart

MÅÅÅÅL

I dag, hvor vi kun skulle løbe de åbne klasser, tog hele familien med. Lille GetUp havde havde det meget bedre – haltede kun en lille smule når hun startede med at gå. GetUp ville have rigtig godt af, at komme afsted og opleve alt den virak der er til et indendørs stævne.
Flik-Flak og jeg nåede at få en løbetur inden vi tog afsted. Flik-Flak er blevet rigtig god at løbe med, han vil gerne og jeg kan allerede mærke at hans kondition bliver bedre. Hjem og i bad, mens Jan gik tur med alle hundene (undtagen GetUp) og så kunne vi lige nå en dejlig morgenmad inden vi skulle køre.

Gosh, det var koldt. Både hunde og mennesker var pakket godt ind

Lille GetUp havde lånt et fint dækken af kammerat puddel Dundee

Vi kom lige til banegennemgangen til Agility Åben. En fin bane som ikke burde give problemer. Dingle var dog, som i går, blevet usikker på slalom, og mister den også i dette løb. Det er jo ikke fordi hun er uartig, men fordi jeg åbenbart gør noget forkert. Dingle er så følsom, og hun mærker med det samme, hvis jeg er lidt anderledes end normalt. Spring Åben var også en rigtig fin bane, og jeg gav mig selv en opsang og lovede at løbe som om det bare var til træning. Dingle løb godt og tog en rigtig fin slalom… så fin, at jeg gik helt i stå, af bare forbavselse, og glemte hvordan jeg havde tænkt mig at løbe resten af banen. Resten af banen blev derfor noget rod, og vi mistede mange sekunder. Alligevel blev tiden god nok til, at Dingle fik sit første DM-udtag.

GetUp havde en herlig dag. Hun var helt haltfri og sugede de mange nye indtryk til sig. Hun fik snakket med rigtig mange søde hunde og mennesker.

Derefter gik turen videre over fyn, da vi skulle hente “grøntsagspiller” hos en god hundeven. Dingle tager  nemt på i vægt, og når vi træner rigtig meget med go-bidder, bliver jeg nødt til at skære i aftensmaden, for at hun ikke bliver for tyk. Det vil sige, at hun kun får to små spiseskefulde piller om aftenen og stadig er meget sulten. Nu kan hun få et par håndfulde grønsags-piller og føle sig dejlig mæt, uden at tage på i vægt.

Så skal der pakkes ud, og så snart Mau-Mau ser en tom taske, kravler hun ned i den... Skøre kat

Så gik turen hjem igen. Hjem til en underskrift, der sikrede os noget mere jord. Det har vi ventet længe på i mange år. Vi mangler mere jord, så vi kan gå nogle længere ture – specielt nu, hvor det er mørkt hele tiden, og vi ikke kan gå på de små mørke veje. Nu skal der investeres i hegn, frugttræer og læhegn. Vi kunne også have valgt at få nyt badeværelse og køkken… men hvad pokker… vi bruger mere tid udenfor med hundene end vi bruger indenfor 😮

Lene

Update

18012014

Rate This

Til de af jer der (endnu) ikke er på facebook og følger med i den livlige aktivitet der foregår på vores kennel-gruppe, er her lidt billeder og video’er.
JanK

 

DAN de DOES Gaia Munte i en vinter-solstråle (Tak: Mette Poulsen)

DAN de DOES Flipper på Dansk Schapendoes Klubs Ishøj gåtur (Tak: Hanne Koksvik Holm)

DAN de DOES Grietje (Tak: Kim Ølgaard Hansen)

DAN de DOES Disco får vasket poter efter en gåtur i det våde fører. (Tak: Helle Larsson)

Kejser (far til DAN de DOES F-kuld) leger i sneen med sin bofælle Thor. (Tak: Anne Lise Øbo Sørensen)

Efter en våd og beskidt tur ned omkring søen, efterfulgt at vild leg med halvbror Flik-Flak på den mudrede græsplæne, blev GetUp skyllet og tørret. Så forsvandt hund, men jeg fandt hende her...

Lille GetUp kunne ikke spise op, så det hjalp Mau-Mau med. De voksne hunde ligger tæt på og håber der falder lidt krummer til dem...

Så har jeg problemet igen: Hvor skal jeg sove?

Gizmo gider absolut ikke blive redt, men trimmebordet forbinder han åbenbart ikke med noget negativt...

En frisk gåtur med hunnierne

8012014

2 Votes

Efter min seneste operation pga. smerter i mit højre håndled, er det ved at være tid til at jeg SKAL igang med arbejdet. Ikke nemt når man arbejder med computer og bruger højre hånd… Startede min sidste sygedag med at sove længe. Blev dog vækket af GetUp som var sprunget op i sengen og stank langt væk af hundelort!!! Nå, så var den morgenlur vist ovre.. Op og i tøjet, og ud i det fine 9° “varme” vintervejr, lukker hønsene ud i de to hønsegårde, og fortsætter ned mod søen. Hundene, specielt Flik-Flak og GetUp, er i godt humør og løber rundt som gale, mens de skiftevis snuser i krattet og slås med hinanden. GetUp er ved at være en pæn stor tøs og Flik-Flak har sit hyr med at styrer den lille lakrids-trold, men han er bare den mest fantastiske storebror, og bliver aldrig sur over at hun forsøger at vælte ham omkuld, bider ham i benene, i ørerne og i halen. Han er altid glad for hvalpen og altid klar til leg.
Nede ved søen opdager Dingle at jeg har et trækketovs-legtøj stikkende ud af min ryg-lomme, og VUPTI! så  går den vilde jagt med Flik-Flak og GetUp i hælene.

JanK

IMG_4570

IMG_4576

Efter trækkelegen måtte Flik-Flak lige ned og køles af i bækken. GetUp nøjedes med at drikke nærmest lodret-stående.

Da vi kom hjem havde en af hundene nok glædet sig til at skulle tage en lur i hundekurven, men den var allerede optaget...

Indholdet i vandskålen var helt rent, indtil GetUp stak snuden ned i den...

GetUp kryber op i sækkepuden, har leget, drukket, er blevet tørret, så nu er det tid til en lur.

Øjnene glider langsomt i...

Hovedet daler ned på puden...

GetUp har sagt go'nat...

Mau-Mau har overhovedet ikke reageret på at vi kom hjem. Hun er så selvsikker en kat, at hun selvfølgelig går ud fra at INGEN af hundene træder på hende selvom hun ligger lige midt på gulvet :)

Alting får en ende…

5012014

1 Vote

… denne gang heldigvis kun juleferien.
Det har været en lang, lang, dejlig ferie, hvor vi har nydt hundene sammen med en masse dejlige mennesker. Vejret har ikke været noget at prale af, men så er det også blevet til dejlig afslapning indendøre og man kunne med god samvittighed lade arbejdet udenfor ligge.

Min løbetræning har været gået helt i stå de sidste 6 måneder. Jeg havde planlagt at starte op her i juleferien, men så blev jeg småsyg – fuld af snot og dunkende hoved. I går havde jeg det godt igen og beslutningen blev taget: I dag skulle det være.
Til sidste agilitytræning kunne jeg godt mærke at jeg skulle til og i gang med at løbe igen, hvis det skal lykkes mig at løbe agility.
Jeg ville starte op med en lille tur – kun 3 km. – og planen var at Flik-Flak skulle med. Jeg har aldrig haft succes med at løbe med tøserne… de gider ikke, og jeg må altid gå hjem fra løbeturene. Flik-Flak er nu blevet gammel nok og jeg var sikker på at han godt ville løbe med mig.

Tju hej hvor det gik. Flik-Flak travede lige så fint afsted ved siden af mig. Han kunne dog ikke helt forstå, at han ikke måtte stoppe og tisse op ad de sædvanlige ting, han plejede at markere op ad. Da vi passerede en Schäferhunde-kennel, nægtede han dog at løbe videre, inden han havde fået lov til at markere op ad det sædvanlige træ ved vejen. Videre gik det – forude kunne jeg se naboen komme cyklende med hans nye labrador. Løb pænt, formanede jeg Flik-Flak. Flik-Flak kunne dog ikke lade være med at sakke bagud fordi han skulle se hvad det var for en hund der kom løbende der. Jeg fik ham op på siden igen, men Flik-Flak var ikke færdig med at studere den anden hund, han drejer hovedet og kommer til at stikke næsen ind mellem mine ben. Farvel Lene… det blev lige til en flyver hen ad asfalten. Ja, ja, alt begyndelse er svær, op igen og videre gik det… med en skrabet fodknogle og en lettere forstuvet tommelfinger 😮
Ellers gik det over alt forventning, og når det nu begynder at blive lidt lysere, vil jeg se om jeg ikke kan komme afsted med Flik-Flak en gang om ugen – måske jeg senere kan tage en af tøserne med også.

Så var det tid til hurtig morgenmad inden GetUp og Jan skulle til hvalpetræning. Vejret var ikke for godt så jeg besluttede at lade træningstingene blive hjemme og i stedet for gå en tur med de andre hunde. Træningspladsen ligger ved siden af et rigtig lækkert område hvor man kan trave en god tur. I dag blev det til en lang tur på en brakmark rundt i skovkanten og hundene fik for en gangs skyld, lov til at løbe frie.

Tilbage i bilen med dem, og så kunne jeg lige kigge på hvalpeholdet. Uh, det gipper i mig, når jeg ser sådanne små hvalpe træne – kan aldrig få nok af at træne de små størrelser.
Jan har fået sin sag for med GetUp. Hun er meget selvstændig og kan ikke “købes” med go’bidder. Det bliver ikke let at træne hende op i LP… men det er der selvfølgelig heller ingen der siger det skal være 😮
Det aller bedste var, at se hvordan GetUp opfører sig blandt de andre hunde. Hun er utrolig selvsikker og imødekommende over for de andre hunde. Vil gerne snakke og lege med alle hunde, om de er store eller små.

Nyt familiemedlem – en havodder. GetUp var så mudret og beskidt efter hvalpetrænignen, at et brusebad var påkrævet. Vi har varmt vand installeret i udendørsbruseren, så I behøver ikke få ondt af hende :o)

Tilbage på Farmen igen, var solen begyndt at skinne. Så kunne Jan gøre bilen ren og jeg fik gjort rent ved hønsene. Gå indenfor når solen endelig skinnede, det kan man ikke, så de tre store hunde fik lov til at træne lidt lydighed.

Lene

En strandtur i januar

3012014

Rate This

I dag besøgte vi Hvidbjerg strand sammen med en hunde-veninde. En herlig tur hvor hundene havde en fest, og det var specielt sjovt at se lille GetUp som aldrig har prøvet at spæne i det fine sand på den store klit, og havde enormt travlt med at følge storebror Flik-Flak og Joker, som er en voksen Border Collie, og de skulle bare undersøge alt i et hæsblæsende tempo.
1

Meget skal man jo udsættes for når man er hunde-ejer, og går man med flere hunde, så kan man opleve endnu flere sære hændelser. I dag gik vi med 4 Schapendoes, 1 Border Collie og 2 Sheltier, og hundene var jo løse da det er lovligt på denne tid af året. I begyndelsen på turen skulle de næsten alle skidte og det blev samlet op så andre ikke kunne jogge i det. De få gange vi så andre folk på stranden, kaldte vi hundene til os og dem som ikke ville lystre (GetUp!) fik line på indtil vi havde passeret.
På et tidspunkt kommer en ældre dame os i møde. Vi kalder på hundene og går lidt væk fra strandkanten, men hun går op mod os og siger: “Jeg er nødt til at spørge: Har I poser med?”
Sådan en lille politibetjent!!!! Jeg fremviste straks en pose og vi fortalte at vi SELVFØLGELIG samlede op efter hundene. Hun smilede og fortalte at det var jo så træls når man kom hjem og havde lort under skoene, hvilket både hende selv og hendes mand havde da de kom hjem i går aftes.
Ja det er jo kedeligt, men vi havde jo ikke gjort noget forkert (ikke hvad hun så), men da vi kom med så mange hunde, var vi straks skyldige indtil andet var bevist.

Lille Navy på 4 mdr. var (lige som de øvrige hunde) trætte efter turen. Han fik lov at tage en lur på sin "mor's" skød mens vi nød en kop varm kaffe.

Hundene var fulde af fint strand-sand som ikke bare forsvinder ved at vaske poterne i en balje vand, så de voksne fik lov at tørre ude på det varme gulv i baggangen. GetUp er stadig så lille at hun kan benytte kattenes lille hul i lågen. Som man kan se, så er det et meget lille hul, og selvom Dingle gerne ville, så kan hendes voksne krop ikke presses igennem.

Svært at komme til at lave mad på komfuret, når der liggere en bevidstløs hundehvalp og en lad han-kat på gulvet...

JanK

Tilbageblik på 2013 og planer for 2014

1012014

1 Vote

Den første dag i det nye år. Nytårsaften gik stille og rolig, hundene var godt trætte efter dagens gåture. Selvom vi bor langt ude på landet kan vi stadig godt høre lidt bulder og brag. Heldigvis er hundene fuldstændig ligeglade – når vi tænker tilbage på tiden med gamle Fiona og hendes skræk for nytårsfyrværkeri – er det nu blevet en dejlig afslappet aften hvor hundene ligger og tygger i noget godt og vi kan nyde vores dejlige nytårsmad i fred og ro.

2013 blev et år på godt og ondt.
I februar måtte vi desværre tage det svære valg, at sige farvel til gamle Heeven – 18 dage før hendes 15 års fødselsdag. Selvom hun havde haft et langt og godt liv, var det alligevel utrolig svært at sige farvel. Vi valgte at få hende aflivet hjemme i stuen i stille og rolige omgivelser. Selvom vi selvfølgelig savnede hende, blev mange ting også meget lettere. Det kræver meget at have en gammel hund som er døv og har fremskreden senilitet. Mange hensyn skulle hele tiden tages for at hun havde et godt liv.

Gode gamle Heeven, du var en dejlig hund

I marts måned blev familien udvidet med endnu et dyr. Mau-Mau flyttede ind – en lille Egyptisk Mau kat. Hun var 6 måneder og til tider havde vi vores tvivl om, hvorvidt vi kunne få hende indsluset i vores dyreflok. Hun var meget nervøs og utrolig vims og Odie syntes bestemt ikke, at hun skulle bo her. Med meget planlægning og tålmodighed lykkedes det i løbet af 3 uger at få hende integreret og hun er nu en glad, tillidsfuld, kærlig og sjov kat, som nyder hendes frie liv på farmen og omgang med Gizmo og hundene.

Hele banden i det fri. Lille GetUp er endnu ikke født

Det vi havde glædet os mest til i 2013, var Odies sidste kuld hvalpe hvor vi (Jan) skulle beholde en lille tæve selv. Vi fandt en pragtfuld hanhund, Joe, og Odie fødte i august fem små hvalpe, tre tæver og to hanner. Desværre mistede vi begge hanner, en blev blot tre uger og en blev 11 uger gammel. Godt der er længe til vi skal have hvalpe igen… det er alt for hårdt når det hele ikke går som forventet.
Tilbage var tre sorte tæver, hvor vi beholdte en selv, lille GetUp. Gritje flyttede til en god hundeven i Sønderjylland, hvor hun skal bruges til Lydighed og Rally – vi ser hende jævnligt og glædes over at følge med i hendes liv. Gaya Munte flyttede til Sjælland til en hvalpekøber vi med det samme følte, at hun var den helt rigtige for lille Munte. Vi har besøgt Munte og hun stortrives i hendes nye hjem 😮

Odie og de fem små hvalpe... men alt endnu var fryd og gammen

Det blev på grund af hvalpene ikke til noget ferie, næsten alt vores ferie bruger vi sammen med hvalpene, men det blev alligevel til mange gode weekendture, som alle havde “med hund” at gøre.

Vi havde  bl.a. hele F-kuldet samlet til UHM (Unghundementalbeskrivelse), også dette blev en herlig dag, specielt fordi hele kuldet viste sig at klare beskrivelsen rigtig flot.

Til Juniordagen mødte alle F’ere igen op – hvor er det dejligt med hvalpekøbere som er interesseret i at beholde kontakten og møder frem til diverse arrangementer. Det blev også en rigtig god dag. Alle fik flotte bedømmelser og alle (på nær Mellanie, som har et “ulovligt” blåt øje) deltog også i den efterfølgende udstilling, hvor alle fik Excellent og nogen også med CK. Sluttede dagen af med at vinde Opdrætterklassen med det pæneste og mest homogene kuld – nok første og sidste gang vi prøver det 😮

Hele F-kuldet incl. mor Odie og far Kejser. Fra venstre

I løbet af sommeren havde vi også arrangeret en hyrdedag for vores F-kuld på Sjælland. Alle på nær Frikk fra Norge, mødte op, og vi havde en rigtig dejlig dag med hundene og fårene. Samtidig blev det tid til gensyn med andre gode gamle hvalpekøbere på Sjælland.

Dingle blev i 2013 Dansk Lydigheds Champion i løbet af fire prøver (der kræves tre prøver) og senere blev hun en flot nr. 5 til DM i Lydighed i klasse 3. Selvom vi deltog i mange prøver, lykkedes det mig ikke at få Dingle til at blive stabil i fælles-sit og -dæk. Jeg har derfor besluttet at holde pause fra LP-prøverne og se om jeg kan bryde det dumme mønster hun har, hvor hun gå fra øvelserne når hun er til prøverne. Hun vil stadig blive trænet i LP, men vi stiller ikke op før tidligst til efteråret… sikkert først i 2015.

Til gengæld vil vi se om vi kan komme afsted til lidt flere agility-stævner. Det blev ikke til mange i år, men alligevel kvalificerede Dingle sig hurtig til DCH’s DM i agility. Det blev en weekend, hvor vi på grund af hvalpene derhjemme, igen måtte tage afsted uden Jan. Dingle kom fint igennem de to første kvalifikationsløb og endte i A-finalen. Der blev det desværre til en disk, men nogle gode løb af lille Dingel-pot.

I år stod Danmark for ESS (Europæisk Schapendoes Show). Jan kunne ikke deltage, da han skulle passe hvalpe. Rie og jeg havde lejet en hytte sammen og havde en dejlig weekend med udstilling, lydighed og agility. Det blev til gensyn med mange gode hundevenner fra ind- og udland. Jeg havde både Dingle og Flik-Flak med og de klarede sig godt i alle dicipliner.

Flik-Flak har haft et forrygende LP-år. Han blev hele året i klasse 1, da han jo ikke er ret gammel. Han vandt mange af de Internationale prøver han stillede i og højdepunktet blev selvfølgelig et danmarks-mesterskab i Lydighed, hvor Flik-Flak blev vinder i klasse LP1. Jan måtte igen blive hjemme ved hvalpene, så jeg havde sammen med Rie lejet en hytte hele weekenden. Det blev en dejlig weekend og da resultaterne blev rigtig gode, kunne vi næsten flyve hjem. Rie og Rubin blev nr. 4 i LP3 og Dingle blev som skrevet nr. 5. At Flik-Flak blev danmarksmester, var næsten ikke til at forstå, kun et år gammel og så danmarksmester – en skam Jan ikke var med og kunne opleve det.
Senere kvalificerede Flik-Flak sig til finalen om Årets Hund. Han var inden finalen nr. 3 og det blev også hans endelige placering. Godt gået af den lille fyr. Nu træner vi mod LP2, og jeg regner med at han bliver i den klasse året ud.
Agility er han godt igang med også. Jeg ved ikke om han bliver klar til at starte stævne i år, det tager vi som det kommer.

Flik-Flak øverst på podiet til DM – helt vildt :o

Sideløbende med Odie’s lydigheds- og agility-træning, dyrkede Jan lidt Rally lydighed med Odie. Efter kun tre prøver i Expertklassen blev Odie Rally-Champion. Hun lå også nr. to på kvalifikations-listen til DM i Rally. På grund af hvalpene måtte hun desværre ikke deltage i DM og blev derfor hjemme og holdt mælkebaren åben. Odie blev senere steriliseret, og vi prøvede denne gang at få det gjort med en kikkert operation. Det gik utrolig godt og Odie havde næsten ingen gener af det – det bliver helt sikkert på den måde, vores tæver bliver steriliseret for eftertiden.
Odie er nu helt på toppen igen, og jeg vil træne efter at kunne gå til prøve i Eliteklassen igen. Odie har én førstepræmie og jeg vil gerne se om jeg ikke kan få de næste to, så Odie bliver Dansk Elite Champion. Vores træning går godt, men om det lykkes ved jeg ikke. Odie er langsomt ved at blive en ældre dame, tænk sig, hun fylder otte år i februar.

Jan og GetUp til hvalpetræning

Lille GetUp, er som sagt Jans nye hund efter han sagde farvel til Heeven. Han er godt i gang med at træne hende i LP og det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå. Hun er nu knap 5 måneder og en rigtig dejlig lille hund, som har bragt liv og glade dage til Farmen. Flik-Flak har fået mest at se til, med en ny lillesøster i flokken. Han er en herlig storebror, leger med GetUp dagen lang og bliver aldrig sur på hende.

GetUp hygger sig sammen med Mau Mau

Kattene har fået deres sag for, med lille GetUp i huset. GetUp elsker kattene og kan til tider være lidt hård ved dem. Store Gizmo kan selv sige fra… han løfter bare poten når han synes det er nok, og det respektere GetUp. Mau-Mau er så lille og sød og hun siger ikke fra over fra GetUp, så vi har måtte have fat i GetUp og prøve at lære hende at opføre sig ordentlig.

Mange aktiviteter er allerede nu planlagt i år 2014. Dingle deltager i årets føste agilitystævne sidst i januar og fortsætter med agilitystævner i både februar og marts. Flik-Flak er tilmeldt udstilling i februar (jo, jo, den er god nok!). Der kommer en dygtig Hollandsk specialdommer og Flik-Flak er ved at blive en rigtig fin hanhund – synes jeg da.
I april måned starter kvalifikationerne til DM i lydighed og der skal Flik-Flak deltage. Måske også Odie, men det vil tiden vise.
En uges ferie i sommerhus er også booked i marts måned. Det er længe siden vi har været i sommerhus og det bliver dejligt, igen at vandre langs vesterhavet med hundene.

Til slut vil vi ønske jer alle sammen et rigtig godt nytår. Vi glæder os til at se jer alle sammen igen og til de mange gode hundetimer vi altid har sammen.

GODT NYTÅR fra os begge og hele katte- og hundebanden 😮

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: