2015

Rally-doezen Fregne

14122015

 image

Tillykke til Hanne Sylvest og DAN de DOES Fregne, som sammenlagt blev en flot nr. 3 i konkurrencen om Årets bedste Rally-hund i Øvet klasse 2015, i Dansk Kennel Klub.

Flipper er en CHAMP!

19112015

 image

DAN de DOES Flipper er nu officielt dansk udstillings Champion.
Tillykke til denne flotte fyr, og hans stolte ejer Hanne Koksvik Holm.

DAN de DOES Flipper is now Danish show Champion. This handsome guy is available for breeding.

imageMed doeserne på skanserne.

21092015

Dybbøl mølle,

Dybbøl mølle.

En flot sensommer-dag i september deltog vi i Kim Hansens og Dansk Schapendoes klubs vandretur i området ved Dybbøl mølle og de omkringliggende skanser.

Loppen og mor Odie nyder udsigten fra Kongeskansen.

Loppen og mor Odie nyder udsigten fra Kongeskansen.

Kim havde forberedt sig godt i forvejen, og det kom os deltagere til gode, da vi af fine stier i den flotte natur skrånende ned mod fjorden, ankom til forskellige levn fra krigen mod Prøjsen i 1864. På de forskellige steder kunne Kim fortælle lidt om hvad ruinerne havde været under krigen.

Et utrolig flot område, hvor man helt glemmer krigens gru for 150 år siden.

Et utrolig flot område, hvor man helt glemmer krigens gru for 150 år siden.

Efter et par timers tur med hundene, sluttede vi af med medbragt kaffe på parkeringspladsen foran møllen, og arrangørerne bød på hjemmebagt kringle.

Absolut en tur vi kan anbefale såfremt Kim beslutter sig for at gentage succesen.

Efterfølgende var vi nogle stykker som benyttede os af den korte afstand til Tyskland, og kørte videre for at provianterer.

Dybbøl mølle,

Efter turen var dert tid for afsluttende kaffe og kage.

Et utrolig flot område, hvor man helt glemmer krigens gru for 150 år siden.

Kongeskansen hvor prøjserne havde indrettet sig efter at have banket den danske hær.

Loppen og mor Odie nyder udsigten fra Kongeskansen.

Ved ruinerne af de gamle skanser, var der opstillet informationstavler.

Så “gik” den ferie…

Med 4 raske Schapendoes på vandreferie i Østrig.
(klik på billedet nedenfor, for at se alle billederne fra den flotte tur)

Østrig, Steiermark

De senere år har vi været henholdsvis i Harzen og Hessen, hvor vi også vandrede med vores Schapendoes, men det ene gang havde vi en ældre hund med, og den anden gang havde vi en hvalp med, så der måtte vi tage hensyn til hvor langt og hvor anstrengende turene var. Nu har vi, aldersmæssigt, en god flok så i år valgte vi at tage den helt store tur, hvor vi ville vandre Østrig’s alper tynde.

Vi fandt en lille hytte i 1400 meters højde i det østlige Østrig, hvor hundene var velkomne, og det blev vores base på vandreturene i de omkringliggende områder: Steirmark, Kärnten og Salburgerland.

Vi fandt hurtigt ud af, at de 10+ km vandreture vi havde gået i Harzen og Hessen, absolut ikke kunne sammenlignes med fx. 10 km vandretur i bare lettere bjerge i Østrig. Valgte vi ture som endte på bjergtoppe, var den sidste del af turen over trægrænsen, stigningsprocenten var 20-30%, og stien på den sidste del bestod ofte af løse sten og klippeblokke. Hårdt for os, og det viste sig også at være for hårdt for de to ældste hunde, som samtidig også var påvirket af den ekstreme varme på 30-37° indtil vi nåede toppen hvor der så var ca. 15-18° og ofte en kold vind.

Vi nedjusterede derfor hurtigt vores krav til turene, og valgte både ture omkring små landsbyer i lavtliggende dale, eller kørte lidt længere for at komme op til bjergsøer. Lige meget hvilken type vandretur vi brugte dagene på, så var det fantastisk flotte og “bjergtagende” oplevelser. Alt var bare så stort, overvældende og flot, så hver tur var unik.

Et par ture måtte vi desværre opgive at gennemføre. En tur på 18 km viste sig at være 18 op til bjergtoppen og sørme om det ikke også var hele 18 km hjem. Der måtte vi lige vende om et stykke før bjergtinderne.

En anden (som var betegnet som “middelsvær” og beregnet for familier) endte oppe ad en næsten lodret sti bestående af store klippeblokke og pludselig stod vi for foden af en metaltrappe med skarpe gitter-trin og langt mellem trinnene, helt umulig for hundene at passerer. Ærgerligt for oppe på den anden side skulle der være 2 flotte bjergsøer…

Den 3. tur som måtte opgives var da nogle af vores Schapendoes-venner var kommet helt ned for at besøge os. Vi havde gemt denne tur som skulle være meget flot, men desværre satte et voldsomt regnvejr ind, så da vi nåede de helt stejle bjergstier måtte vi vandre i mod strømmende “floder” af vand, mens vi skøjtede rundt på de mange løse sten. Det blev for farligt for hundene, og specielt nedturen var farlig, men alle kom dog ned i god behold, selvom vi måtte tage et par afstikkere ud i buskadset, pga. truslen fra løse køer som vandrer rundt på de græsklædte bjergskråninger. Som der står på skiltene når vi passerede kvæg-ristene eller portene ind til området: “Adgang på eget ansvar. Hunde kun i line, dog er det i orden at slippe linen såfremt hunden angribes af køer som forsvarede deres kalve”…!

Jo, jo, 14 dage “gik” lynhurtigt og vi blev mange flotte og spændende oplevelser rigere.

Endnu en weekend fuld af agility

15062015

Dobbeltstævne i Herning/Ikast – Dingle meldt til i de to åbne løb og Flik-Flak i de to klasse-løb. Dingle løber et okay agilityløb og får DM-udtag nr. 4.
Springløbet bliver med en lille tidsfejl på 0,6 sekund. Æv, æv, jeg har tænkt meget over Dingles deltagelse i konkurrence-agility. Hun bliver lige som i lydigheden, ked af det, hvis jeg går fra hende i starten. Jeg har ikke rigtig formået at få den helt store glæde ind i Dingle og tanken om at stoppe med at løbe konkurrence med Dingle, har været oppe til overvejelse. Men hun vil jo gerne med og er rigtig glad for at tulle med rundt på konkurrenceområdet. At Dingle er blevet en lille smule for tyk, hjælper jo heller ikke på farten…
Flik-Flak var total uinteresseret i at løbe – havde mere travlt med at holde øje med hele stævnepladsen… en rigtig drengerøv, var han. Selvom begges løb ikke var noget at snakke om glædede jeg mig alligevel til næste dags konkurrence. Altid hyggeligt at være med klubkammeraterne ude til stævne og altid hyggelig at hilse på alle de andre agilityvenner.

Næste dag var perfekt hundevejr. Overskyet og kun 12-13 grader – vi mennesker hundefrøs, men hundene havde det perfekt. Dingle og Flik-Flak løb også meget bedre. Dingle holder sig pænt inden for banetiden i spring-løbet, men får desværre en nedrivning. I agility-løbet har hun rigtig pæn fart på og får det 5. DM-udtag.
Flik-Flak kunne pludselig også flytte futterne og løb nogle rigtig gode løb. At han så konsekvent gik forkert ind i slalomen i hvert løb, ja det er jo hvad unge hunde kan finde på, så “De’ ska’ trænes væk!”

Nu skal Dingle minimum ud og løbe én gang i ugen med Flik-Flak og mig. Desuden har vi sat hende lidt ned i foder – forhåbentlig kan hun så tabe det lille kilo, som hun vejer for meget.


Dingles springløb.


Dingles agilityløb, det løb er jeg faktisk meget godt tilfreds med.


Flik-Flaks springløb.


Fiskefrikadellerne ved sidste spring, trak lige lovlig meget i Flik-Flak 😮

Chilli viser sin nye rosette frem – Rally begyndermester – stort tillykke til Hanne og Chilli.

DAN de DOES Chilli viser sin nye rosette frem – Rally begyndermester – stort tillykke til Hanne og Chilli.

 

kyll
Der er igen liv og glade dage i Paduan-hønsegården (efter “Mikkel” åd alle 4 høns). Vores 14 små nye kyllinger hygger sig og vokser dag for dag. De gule, regner vi med, kommer til at se ud som fyren herunder, når de bliver store.

 

 

 

angrybird

Angry Bird


Dansk Schapendes Klubs årlige klubweekend

13062015

LoppenKWLP15
Til Dansk Schapendoes Klubs årlige klubweekend, stillede Loppen (højløbsk!) til de officielle DKK lydighedsprøver i klasse LP1. Hun vandt klasen og opnåede samtidig flest point af alle de øvrige Schapendoes på tværs af alle klasser, så Loppen bragte derfor DAN de DOES vandrepokalen med hjem igen, efter at den har stået på hylden det foregående år, da storebror Flik-Flak jo erobrede den sidste år.

013_3973
Mor Odie stillede i Rally Champion-klassen og vand denne.

Kr. Himmelfarts “ferien”

17052015

Denne periode af året er jo absolut vores mest hektiske, og sommetider kommer der endda lidt ekstra “krydderi” på tingen – på godt og ondt…
Torsdag skulle lille GetUp deltage i sin 2. DKK lydighedsprøve i klasse LP1. Hun fik rimeligt gode kvalifikations-point da hun deltog i Årslev, men der var absolut plads til forbedringer. Hun har i de sidste 2 måneder vist mere eller mindre klare tegn på kommende løbetid, men der er stadig ikke sket noget. Hendes humør og lyst til at lave andet end bare lege herhjemme, er ikke på toppen, så vi måtte se hvad prøven i Holstebro ville bringe.

Natten før turen til Holstebro, bliver vi og hundene vækket af et underligt skrig udefra gårdspladsen. Det lød ikke som noget vi har hørt før, men måske som en art fugl som fløj over gårdspladsen og forsvandt ud i mørket igen.
Ca. 20 min. senere kom skriget igen, og jeg skynder mig ud på trappen for evt. at se eller hører et eller andet som kan forklare den underlige høje lyd, men alt er roligt og fredeligt. Underligt nok, så kommer først Mau-Mau og dernæste Gizmo løbende ind af den åbne dør. Underligt… Jeg er træt og søvnig så jeg tænker desværre ikke på at kigge til vores Paduaner høns som sidder i deres fine og sikre voliere på den anden side af gårdspladsen…
I løbet af natten høre vi flere af de grimme lyde, men hundene gider ikke engang kigge op, så vi forsøger også at sove videre.
Næset morgen opdager vi hvad der forårsagede den dårlige nats søvn; I nattens løb har en ræv gravet, flænset og flået i hegnet ind til Paduanerne, og fået en lille sprække åben, som den så har bortført Frankie og alle hans 3 høns igennem, én efter én…
Det er første gang vores høns er blev slået ihjel af rovdyr, da vi har sikret dem godt og grundigt (troede vi), men ræven var åbenbart tilpas sulten til at den er blevet ved med at forsøge at bryde ind denne gang. Hvor var det bare trist at stå op til, og morgenen var allerede begyndelsen på en dum dag…

Paduanen Frankie. Farligt at give sine dyr navne, for aå får de en art personlighed og dermed knytter man sig lidt for meget selv til et dumt stykke fjerkræ...

Paduanen Frankie. Farligt at give sine dyr navne, for aå får de en art personlighed og dermed knytter man sig lidt for meget selv til et dumt stykke fjerkræ…

Det eneste minde jeg har om Frankie. En håndfuld fjer blev fundet nede ved søen...

Det eneste minde jeg har om Frankie. En håndfuld fjer blev fundet nede ved søen…

Hygge ved ringsiden med vores Schapendoes-veninder.

Hygge ved ringsiden med vores Schapendoes-veninder.

Loppen er slet ikke på mærkerne, det er kun lige, at hun kommer igennem programmet. Det bliver til en 1. præmie, men med så lave point at de ikke kan bruges til noget. Heldigvis skal hun op lørdag (troede vi) i Viby. Så skal der arbejdes glæde og motivation ind i øvelserne.

Fredag skulle jeg være prøveleder til DKK lydighedsstævnet i Viby ved Århus, men mit arbejde valgte at jeg (som en af de eneste) skulle være på arbejde selvom der næsten intet var at lave, så jeg måtte melde afbud til Århus, og sidde og surmule en hel lang og kedelig dag indendøres.
Da jeg kommer hjem, bliver jeg vanen tro, mødt af GetUp som springer op og skal slikke mig i ansigtet. Et gestus hun kun gør i denne eneste situation. Hun er helt normal og glad, men blot få timer senere, virker hun træt og trist, og da vi går ud for at træne et par små lydighedsøvelser før prøverne i Viby om lørdagen, er hun bare skyggen af sig selv. Hun gør øvelserne men uden glæde. Underligt, men måske den forventede løbetid lige er på trapperne. Et par timer senere hopper hun ud af hundelemmen og kaster en stor mængde væske op, inklusive de godbidder hun fik da hun trænede. Hun var åbenbar lidt skidt…
Blot en halv time senere er den gal igen, og hun kaster mere væske op, efterfulgt af en eksplosiv diarre. Dette gentager sig hele natten og vi beslutter af Lene og GetUp må blive hjemme mens jeg tager alene afsted til Viby som prøveleder.
Det blev en lang nat. Hun brækkede sig flere steder i vores seng, i forgangen og udenfor, og havde også diarre et par gange udenfor, og måtte efterfølgende vaskes bagi. Hun var tørstig men kunne ikke holde vandet i sig, så det blev hurtigt ret kritisk. Vi valgte at give hende en pille med bredspektret antibiotika, men den forventede effekt udeblev desværre.
Vi tror at den voldsomme mave-infektion muligvis skyldes stakkels Frankie og hans tøser. På en luftetur om fredagen nede ved søen, fandt Odie en af de dræbte høns’ vinger, og GetUp fandt muligvis også resterne af de 2 dage gamle kadavere. Det passer med tiden, at hun har fået en salmonella eller campylobacter-forgiftning.

Jeg tog afsted til Viby, men havde tankerne et helt andet sted. Var i SMS og mobil-kontakt med Lene, som fortalte at Loppen var temmelig medtaget men at diarre og opkast var langsomt aftagende. Vi undlod derfor at ringe til vagtlægen, og lod hende løbende få spiseskefulde med kogt vand tilsat lidt honning og salt.
Så Loppen fik derfor ikke flere kvalifikations-pont til DM, og vi må håbe af de få hun nåede at score er nok til deltagelse.
Vi havde ikke fået meget nattesøvn, jeg havde været “på arbejde” hele dagen, og Lene havde været nødt til at våge over Loppen hele dagen, så da jeg kom træt hjem, to vi alle (og jeg mener ALLE både katte, hunde og mennesker) en tiltrængt lur.

Okay, vi sover måske ikke så godt når vi tillader hunde og katte i sengen, men for pokker! hvor er det hyggeligt :)

Okay, vi sover måske ikke så godt når vi tillader hunde og katte i sengen, men for pokker! hvor er det hyggeligt🙂

Søndag er det min tur til at blive hjemme ved den lille sorte sygling, mens Lene tager til agility-konkurrence med Dingle og Flik-Flak. Da Lene står op kl. 6, er der afføring på gulvet og et par tæpper, så GetUp har i løbet af natten været ude uden at vi har hørt det. Så måtte jeg også tidligt op og gøre rent og vaske tæper. Go’ start på endnu en træls dag, men…
På facebook er jeg tilfældigvis venner med et par piger som jeg henholdsvis har solgt Paduaner-rugeæg til, og givet en Brahma-hane som havde brug for et nyt og godt hjem. Ikke nogen som jeg har noget særlig kontakt med, men da de læser min triste facebook-status om drabene på alle vores 4 Paduaner, tilbyder de mig henholdsvis 10-15 æg af mine egne Paduaner-linier, og at få dem udruget i den ene piges rugemaskine. Hold da op, det var da utroligt hvad et facebook-netværk kan give. Her troede vi at måtte til at finde nye høns, evt. en helt anden race, da Paduaner ikke er så  almindelige, og så får vi nu muligheden for at få “børnebørn” af Frankie og hans 3 tøser. Om vi er lidt tossede med vores dyr? JA! men vi ka’ li’ det! :o)

Status fra agility-stævnet: Dingle løber rimeligt, og får endnu et DM-udtag i agility… udtag i springløbene er åbenbart uopnåelige. Flik-Flak, som kun løb de to klasse 1 løb, har løbet med lidt mere fart og glæde end sidst. Måske han alligevel kan komme til at synes de høje spring er ok.

Afslutningen på “ferien”… GetUp er kommet i løbetid 😮

JanHund, hund og hund….

10052015

En aktiv weekend med kennel DAN de DOES – aktive Schapendoes

Hold da op, hvor ville vi kede os, hvis vi ikke havde vores hunde 😮

Tidlig op fredag, en tur til tandlæge, og så hjem og frisere alle hundene. 4 timer senere var vi klar til at tage imod vores schapendoes-venner som kom fra hele landet, for at være med til at træne Rally og DKK-Lydighed.

Odie i gang med at træne Rally.

Odie i gang med at træne Rally.

Vi startede med at træne Rally. Odie og jeg skulle debutere i Championklassen om søndagen og skulle lige have de sidste ting på plads. Dingle og Flik-Flak skulle også trænes i rally, da de er meldt til Rally, på Schapendoes klubbens klubweekend sidst på måneden. Vi kunne lige nå to timers rallytræning inden vi skulle igang med lydighedstræningen. Vejret var skønt så ingen problem i at træne om aftenen. Sluttede af med en gåtur rundt på gården. GetUp og søster Gritje havde en fest – spurtede rundt på hele turen for at fange hinanden.

Gritje skal udstilles for første gang til Klubweekenden – Lise har lovet at vise hende frem... hun kan bare det der.

Gritje skal udstilles for første gang til Klubweekenden – Lise har lovet at vise hende frem… hun kan bare det der.

Flik-Flaks far, Kejser, var også med... han er nok verdens største fjollehoved.

Flik-Flaks far, Kejser, var også med… han er nok verdens skønneste fjollehoved.

Sluttede aftenen af med at hente pizza og grillkylling, som sammen med et glas rødvin og en masse hunde-snak, fuldendte den dejlige dag.
Tak til jer alle for en rigtig hyggelig træningsdag… nu er vi klar til at give den gas i Holstebro 😮

Lørdag skulle vi tidlig op, der var dagens program agility med Dingle og Flik-Flak. De havde desværre lovet dårligt vejr med masser af regn – og det fik de så sandelig ret i.
Dingle og Flik-Flak var lidt flade ovenpå fredagens træning, og krydret med regn i stride strømme, ja, så gad Dingle ikke at bevæge sig særligt meget. Kom fejlfrit igennem agilityløbet og fik DM udtag. Springløbet tog hun sig så god tid til, at hun endte med en lille tidsfejl på 2,69 sekund, hvilket kostede et DM-udtag.

Hopla Dingle.

Hopla Dingle.

Flik-Flak løb et jævnt fejlfrit springløb og blev nr. 5 ud af 28. I agilityløbet sprang han forkert gennem hjulet. Han havde rimelig med fart på, så jeg valgte ikke at rette det, og blev derfor disket. Jeg løber kun de to klasse 1-løb med Flik-Flak, og håber den lidt lavere højde på springene, sammen med rutine, kan komme til at give ham fart og glæde, selvom klassen for “store” hunde er rigtig ærgerlig for så “lille” en hund som Flikker…

Puha, det er højt for Flikker-drengen.

Puha, det er højt for Flikker-drengen.

Søndag skulle Jan være prøveleder til LP-prøver på Fyn. Et eller andet skulle jeg jo lave, så jeg havde meldt Odie til i Rally Championklassen. Det er Jan der har ført hende op til Championklassen – jeg har ingen erfaring med Rally, og helt nemt er det ikke længere. Vi har dog øvet en del på det sidste – specielt højrehandling, som har voldt os store problemer. Vi skulle først op kl. 15.30 så der var masser af tid. Heldigvis skulle Rie op i LP3, så vi kunne rigtig sidde og hygge os se på LP. Rie vinder LP3, med et rigtig godt program, tillykke med det Rie og Rubin 😮

Endelig skulle vi i ilden i Rallyringen. Troede faktisk jeg havde lidt mere styr på det, end det viste sig at jeg havde. Havde jeg nu ikke haft Odie med på banen, så var det gået helt fint… jeg må have gjort noget anderledes end til træningen, for selv nogle af de øvelser Odie var god til, måtte vi lave om. Vi endte med sølle 70 point mend dog en første præmie. Nu er jeg blevet stædig og melder os til dobbeltstævne i Vejen i Juni… hvor svært kan det da være. Klassen blev vundet af vores træningskammerat Karina med 98 point og certefikat – tillykke til Karina og Fønix 😮

Det var så den weekend… tre arbejdsdage, og så går Kr. Himmelfartsferien helt amok i hundeaktiviteter… jeg glæder mig allerede 😮

Lene

DAN de DOES’erne maj 2015

5052015

Mor Odie Akqi v.d. Korte Toren (Åtte) med sine hvalpe:
DAN de DOES Enestående Dingle (Ding-Ding)
DAN de DOES Flik-Flak (Flikker)
&
DAN de DOES Get GetUp (Loppen)

DAN de DOES Schapendoes familien maj 2015

“Loppens” debut i Lydighedsprøver

19042015

Årets første Internationale DKK lydigheds-prøver – en dag man altid glæder sig til. Glæder sig til at komme i gang efter vinterens træning og se hvor langt man er nået. Glæder sig til at gense alle de dejlige hundevender fra nær og fjern. At det så også bliver årets bedste weekend, rent vejrmæssig, ja, det gjorde jo bare fornøjelsen endnu større.

Jeg skulle op med lille GetUp (Loppen) både lørdag og søndag. Jeg vidste godt hvor vores store problem ville være… nemlig Loppes koncentration. Loppe skal gerne følge med i ALT hvad der sker, og så kan det være svært at holde fokus en hel prøve igennem. Jeg har kun haft hende i ca. 3 mdr., efter Jan følte at han ikke havde tid/lyst til videre arbejde med lydighed, så det har været en udfordring bare at vi lærte hinanden at kende rent trænings-mæssigt.

Jan skulle være prøveleder begge dage, så vi skulle tidlig op og afsted til Fyn. Vel ankommet kl. 8, hjalp Jan lige med at slå teltet op, og så var vi klar til at kigge på masser af godt hundearbejde. Det var der også rigtig god tid til. Loppes klasse 1 skulle først starte sidst på dagen og klokken blev 14.30 inden Loppen skulle ind. Det var rigtig længe at sidde og vente, oven i var det rigtig varmt og en løbetid begynder også at banke på i den lille hundekrop. Det gik også præcis som jeg havde frygtet – Loppe kunne slet ikke koncentrere sig. Hun fulgte med i alt hvad der skete uden for banen, og jeg havde faktisk ingen kontakt med hende gennem det meste af prøven. Dæk-øvelsen smuttede hun også fra… ingen grund til at ligge der og spilde tiden, når der sker så mange spændende ting rundt omkring.
Det blev alligevel til en førstepræmie, men jeg var ikke tilfreds – ikke på grund af pointene, men fordi jeg slet ikke formåede at få kontakt med Loppen.
Det blev alligevel en dejlig dag. Mange gode hundevenner var med og Flik-Flak’s søster Fregne var kommet hele veje fra Sjælland for at få de sidste to pinde i Rally Øvet, så hun kan rykke op i Ekspertklassen. Vi hyggede og havde en rigtig dejlige dag. Alle fik vi 1. præmie i vores LP-klasser og Fregne fik sin oprykker i Rally.

Lille sorte Loppe, Quido, Rubin og O'malley var alle deltager i Lydighed.

Lille sorte Loppe samt de de øvrige Schapendoes: Quido, Rubin og O’Malley deltog alle i Lydighed.

Søndag havde jeg lagt en plan. Dejlige kyllingehjerter var taget ud af fryseren som inspiration til at yde ekstra. Loppes morgenmad var skåret ned til næsten ingen ting, så jeg kunne være sikker på at få lidt opmærksomhed når jeg lokkede med lækre godbidder. I dag var det Klasse 1 der skulle starte og Loppe skulle op som nr. 8. Heldigvis var det overskyet så jeg luftede kun Loppe kort og lod hende så sidde i bilen. Det hjalp helt utroligt. Loppe var meget mere koncentreret og “på”, og jeg kunne gennefører nogle fine øvelser med hende. Hun får igen en 1. præmie med lidt højere point end i går, men pyt med pointene – for mig var det vigtigst at Loppe var glad og kunne koncentrere sig om arbejdet.

I og med vi havde været oppe så tidligt, var det i dag vores tur til at slappe af og nyde alle de andres arbejde. Endnu en god Schapendoes-ven havde fundet vej, så der var hygge på høj plan. Nåede også ned for at se søster Fregnes Rallyprøve – det var nu det gjaldt – den sidste oprykningspind skulle gerne hales hjem. På trods af Hannes lidt nervøse præsentation, lykkes det alligevel for dem at bestå og kan nu også kalde sig Rally Øvet Mester. Stort tillykke til Hanne og Fregne.

Flik-Flak's søster, Fregne, blev i dag Rally Øvet Mester – stort tillykke til dem

Flik-Flak’s søster, Fregne, blev i dag Rally Øvet Mester – stort tillykke til dem

Jan, havde 2 lange “arbejdsdage” fra 8 morgen til kl. 17 eftermiddag. Han var noget slidt lørdag aften, og meget mere slidt søndag,  men med godt vejr, dygtige hundefører, samt en god og positiv stemning, havde han også en god weekend.
Her er lidt facts fra søndagens job som prøveleder i klasse LP3 og elite-klassen.

Et par ture på toilet, og på besøg i naboringens dommertelt, men ellers blev hans egen ring simpelthen tyndslidt af 6 kilometers hastigt trav.

Et par ture på toilet, og på besøg i naboringens dommertelt, men ellers blev hans egen ring simpelthen tyndslidt af 6 kilometers hastigt trav.

En imponerende kalorie-forbrænding!

En imponerende kalorie-forbrænding!

To meget lange dag, men når vejret er så flot, og man er omgivet af så mange gode hundevenner, ja så bliver en weekend ikke meget bedre for os og hundene:o)

Nu kan vi se frem til næste weekend. Flik-Flak har debut til hans første agility-stævne. Han har været fuldstændig “uden for pædagogisk rækkevidde” denne weekend. Jeg troede han var ved at komme over den værste pubertet, men jeg skal love for at nu er det kun damer der fylder hans hjerne 😮

Lene

Årets første udendøres fælles-træning

4042015

En dejlig, lidt kølig og blæsende, forårsdag, mødtes vi med andre Schapendoes-venner til en gang DKK lydighedstræning. DAN de DOES Gritje kom hele vejen fra Sønderborg for at deltage i træningen. Dejligt at hendes ejer deler vores interesse for LP.

Årets første udendøres fællestræing
30032015

image

Her til morgen kom en højt knurrende Mau-Mau springende over det 1,75 meter høje hegn omkring hundegården, med stor død rotte i munden.
Nøj, hvor hun truede, men gav dog os rotten da jeg lokkede med en skefuld dåse-kattemad 🙂

imageSchapendoes gåtur ved grænsen

29032015

image

Dejlig gåtur med Dansk Schapendoes Klub. Specielt dejligt igen at møde Dingle’s far Zack.
Godt initiativ,  jeg jåber turen følges op med en gåtur på Dybøl skanserne fra 1864!

Tror Gizmo har savnet os…

23032015

Gizmo fulgte med os over på marken.

Gizmo fulgte med os over på marken.

En gang imellem stoppede Gizmo op for lige at sonderer terrænet.

En gang imellem stoppede Gizmo op for lige at sonderer terrænet.

Hundene syntes det var ok at Gizmo fulgte med på turen.

Hundene syntes det var ok at Gizmo fulgte med på turen.

Både igår og idag har Gizmo fulgt med os rundt på tur med hundene. Det har han aldrig gjort før, så det tyder på han har savnet os i den sidste uges tid mens vi var på ferie – han vil bare ikke vise det for tydeligt 🙂


En uges ferie ved Vesterhavet

22032015

image

En længe ventet, og hårdt tiltrængt ferie, skulle holdes for 5. gang i sommerhuset i Nr. Vorupør syd for Hanstholm. Vi og alle 4 hunde kørte lørdag formiddag nordpå, og planen var, hver dag (som vi plejer) at sove længe, gå ind til byen efter rundstykker, spise morgenmad, læse lidt og tage en lur, gå en laaaaang tur med hundene, lave en god kop kaffe med lidt ekstra til, læse lidt mere, se en film fra den store harddisk, spise god mad, se endnu en film og så på hovedet i seng. Simpelthen den optimale rekreation for os, men sådan gik det desværre ikke denne gang…

Da vi ankom til feriehytten, gik vi straks ned til stranden hvor vi vandrede op og ned ad sydstranden. Hundene elskede at kunne løbe frie rundt på den store øde sandstrand.

Loppen var fuldstændig tosset, og lå hele tiden på lur efter en af de ældre hunde, som hun så kastede sig over hvorefter hun spurtede væk for at ligge på lur efter næste offer.

DSC_0145
Flik-Flak er blevet rigtig han-hund, så han strejfede hele tiden rundt i den yderste grænse for hvad vi tolererede inden han blev kaldt tilbage. Utroligt hvor mange gang sådan en fyr kan lette ben. Alt hvad der stak bare en lille smule op over sandet, eller så lidt underligt ud, skulle markeres.

Igen i år så vi døde marsvin som bar spor efter at være døde i fiskernes net :(

Igen i år så vi døde marsvin som bar spor efter at være døde i fiskernes net 😦

DSC_0217
Hjemme i hytten fik hundene mad og så skulle vi hygge med et stort oste-bord. Hundene fik en ekstra lækker godbid, som de alle, på nær lille GetUp, fortærede i løbet af få minutter.
Kort efter begyndte Flik-Flak at kaste op. Det var slim og rødt skum. Når vi tørrede det op, var det rent blod på køkkenrullen. Det lugtede overhovedet ikke af bræk/galde, så det var noget underligt noget… I løbet af natten fortsatte staklen med at kaste det samme blodige slim op, og ud på morgenene hvor han forsøgt at drikke noget vand, kastede han også det op i en blodig sø på gulvet. Nu blev vi temmelig urolige, for ikke nok med at han kastede uforklarligt blod op, men når han mistede væske samtidig med at han ikke kun holde vand i sig, så kunne han forholdsvis hurtigt dehydrerer. Da vi ganske kort ville lufte hundene, satte Flik-Flak sig i græsset og hans mås nærmest eksploderede da han i en rød sky skidtede blod over to gange!
Det var (selvfølgelig) søndag morgen og dermed den dyre takst, men vi skyndte os at ringe til dyrelæge-vagten som befandt sig i Hanstholm, små 30 km fra hvor vi befandt os. Han brød sig heller ikke om den måde hvorpå Flik-Flaks sygdom udviklede sig, så han bad os komme med det samme.
Efter en halv time ankom vi til dyrehospitalet hvor en flink dyrelæge stille og roligt tog imod Flik-Flak.
image

Jeg havde taget en pose fuld af opkast med, så han ved selvsyn kunne se og lugte at det bare var slim og blod. Dyrelægen tog det rimelig afslappet men kunne se at Flikker havde akut behov for væske så han bad os lade ham indlægge så han kunne få drop i det ene ben og samtidig få penicillin. Selvom vi var meget kede af at efterlade stakkels Flikker, så kørte vi i trist humør tilbage til sommerhuset, hvor vi gik en strandtur med de andre hunde og ventede på at dyrelægen skulle ringe nogle timer senere med nyt om Flikkers tilstand.
Endelig ringede han, men det var ikke så godt nyt som håbet. Flik-Flak havde igen haft diarre to gange og dyrelægen var ret chokeret og urolig over så meget blod der kom ud af den lille fyr, så han ville fortsætte med drop og beholde ham natten over til observation. Hvad det hele skyldtes havde han ingen anelse om, men havde kendskab til to lignende tilfælde her i løbet af foråret, hvor hunde også havde været på gåtur ved stranden og begge havde haft lignende sygdomsforløb som Flikker. De havde begge overlevet, man han kunne selvfølgelig ikke give nogen garantier mht. Flik-Flak.
Vi havde flere gange kontakt til dyrelægen i løbet af eftermiddagen og aftenen, og næste morgen ringede vi kl. 8, hvor dyrelægen nu var sikker på at det gik fremad. Flik-Flak havde hverken haft opkast eller diarre siden eftermiddagen dagen før, og han virkede mere frisk efter at have fået drop og noget bloderstatning, da han var blevet noget bleg af blodtab.

Flikker var egentlig ikke så mærket efter et døgns indlæggelse på dyrehospitalet.

Flikker var egentlig ikke så mærket efter et døgns indlæggelse på dyrehospitalet.

For første gang siden lørdag aften, kunne vi slappe af og nyde ferien efter at have hentet Flikker. Ferie blev lige nogle tusinde kroner dyrere end forventet, og vi skulle fortsat til Hanstholm for at få en daglig antibiotika-sprøjte de efterfølgende 2 dage, og de lange ture kunne vi heller ikke byde Flik-Flak, men da dyrelægen var glad for den natur han var omgivet af herude på den barske vestkyst, så fortalte han om et par flotte steder vi kunne besøge.

DSC_0182

I området med de mange søer kaldet "Ålvand" gik vi en sen aftentur for at se Kronhjorte, Ulve og Traner, men heller ikke her så vi skyggen af et dyr...

I området med de mange søer kaldet “Ålvand” gik vi en sen aftentur for at se Kronhjorte, Ulve og Traner, men heller ikke her så vi skyggen af et dyr…

Isbjerg ligger i vildtreservat i Thy Nationalpark. Der ses ofte flokke på op til 300 Kronhjort og flokke af Traner, men vi så nu ikke så meget andet end flot natur.

Isbjerg ligger i vildtreservat i Thy Nationalpark. Der ses ofte flokke på op til 300 Kronhjort og flokke af Traner, men vi så nu ikke så meget andet end flot natur.

En tur til tyskernes gamle fæstnings-anlæg ved Hansholm.

En tur til tyskernes gamle fæstnings-anlæg ved Hansholm.

Efter vi fik Flik-Flak hjem igen, fejrede vi det med et KÆMPE stjerneskud fra et sted som dyrelægen anbefalede. Vi spurgte om vi kunne få take-away, men ekspedienten gloede lidt undrende på os, hvorefter han spurgte om vi mente "Et samlesæt?" :) Hundene kunne desværre ikke få noget af de mange lækre tyggeting vi havde med, pga. Flik-Flaks forgiftning.

Efter vi fik Flik-Flak hjem igen, fejrede vi det med et KÆMPE stjerneskud fra et sted som dyrelægen anbefalede. Vi spurgte om vi kunne få take-away, men ekspedienten gloede lidt undrende på os, hvorefter han på bred vestjysk dialekt spurgte “Ær det et samlesæt do mener?” 🙂
Hundene kunne desværre ikke få noget af de mange lækre tyggeting vi havde med, pga. Flik-Flaks forgiftning, så det var altså kun os som fejrede ham.

Vi fik en helt anden ferie end forventet, men de sidste par dage var gode og specielt GetUp var helt tosset med at styrte rundt på stranden.

Loppen gik hver aften ud som et lys. Her med en bamse i munden.

Loppen gik hver aften ud som et lys. Her med en bamse i munden.

På vej hjem nåede jeg da lige at se en Trane.

På vej hjem nåede jeg da lige at se en Trane.

Kattene var tydeligvis glade for at vi kom hjem. Specielt Gizmo klistrede sig op ad os, sov sammen med os i vores seng, og fulgte med os ud på en travetur.

Kattene var tydeligvis glade for at vi kom hjem. Specielt Gizmo klistrede sig op ad os, sov sammen med os i vores seng, og fulgte med os ud på en travetur.

Mau-Mau syntes også det var dejligt med lidt selskab igen.

Mau-Mau syntes også det var dejligt med lidt selskab igen.

Nu ser vi så bl.a. frem mod GetUp’s debut i DKKs lydighedsprogram hvor hun skal deltage i LP1 prøver begge dage i Birkende på Fyn, hvor jeg også skal være prøveleder. Flik-Flak og Dingle skal forsøge at kvalificerer sig til DcH’s agility DM, og senere deltager hele DAN de DOES-familien i Dansk Schapendoes Klubs aktivitets-weekend, hvor vi stiller til de officielle DKK lydighedsprøver om fredagen hvor Lene desuden er med-arrangør og jeg skal være speaker og prøveleder, og Lene er ligeledes med-arrangør af de officielle DKK Rallyprøver om søndagen hvor Odie får sin debut i Champion-klassen.

0010 Hotdog - 02
Jo, jo… vi ligger ikke stille på hundefronten.
Derudover er vi ved at få kloakeret helt her ude på landet, og i den forbindelse skal der laves en del grave- og rør-arbejde, så når vi alligevel skal pille en del af køkkenet ned, så har jeg fået lov til at investerer i et længe ønsket nyt køkken og hvad dertil kommer af VVS-, elektriker-, murer- og tømrer-arbejde.

Første etappe af "projekt køkken" var flytningen af en dør.

Første etappe af “projekt køkken” var flytningen af en dør.

Faktisk et noget større projekt end først planlagt, men skal det være, så lad os få ordnet det hele på én gang.

Jan

Det første agility-stævne er afviklet, og senest har Lene som medlem af aktivitets-udvalget i Dansk Schapendoes Klub, afholdt en interessant aften hos DOXX-hundecenter, hvor Schapendoes først kom i hænderne hos en uddannet hundemassør som kunne fortælle om hundens fysiske tilstand, og dernæst fik hundene lov at få en tur i det opvarmede basin hvor de kunne få brugt deres muskler uden at overanstrenge evt. skavanker som massøren havde konstateret. Nogle hunde var stive i bagparten, andre i forparten, nogle var stive i ryggen og andre igen var skæve det ene eller det andet sted. Små skavanker som massage-behandling og (genop-)træning i svømmebasinet kunne rette op på.

I weekenden var vi med alle 4 hunde til HOTdog-hallens mesterskaber 2015. En sjov, hyggelig og interessant dag hvor vi konkurrerede mod forskellige racer i DKKs LP-program, rally-lydighed og for-sjov-konkurrencer. Jeg var inviterets som prøveleder i LP3 og elite-klassen.
Af resultater kan nævnes, at GetUp blev 2. vinder i rally begynder, og slog bl.a. halvsøster Dingle 🙂 Odie havde debut i den svære rally champion-klasse hvor hun klarede sig bedre end forventet og endte på en 2. plads. I de afsluttende for-sjov-konkurrencer sluttede Dingle med at vinde foran alle de øvrige deltagere, og blev også kåret til dagens gladeste hund.

Jan

Schapendoes svøming og massage
HOTdog-hallens mesterskaber 2015

Velkommen til et nyt (hunde)år

2012015

Et nyt år er begyndt. I det forgange år er tiden bestemt ikke blevet brugt på at skrive her på bloggen – det beklager vi over for jer faste læsere, så her er en lille update over 2014.
Jeg kan ikke forstå hvad der sker med tiden, der bliver mindre og mindre af den. Jan er gået ned på 4 dages arbejdsuge, for at vi kan nå lidt mere. Det nyder hundene selvfølgelig godt af, for nu er der foruden weekenden pludselig også to fridag mere i ugen (jeg har jo også 4 dages arbejdsuge), hvor de ikke er alene hjemme. En anden ting hundene nu også nyder godt af, er vores nyindkøbte jord. Selvom det ikke er et kæmpe areal, er det nok til at vi kan gå 1,5 km på vores egen grund, i en blanding af skov, sø, eng og græsplæner. En fin lille tur, hvis hundene bare lige skal luftes om morgenen eller inden vi skal ud og køre i længere tid.

Langt de fleste af vores weekender er selvfølgelig gået med hundene. Dingle har fyldt weekenderne med Agility, og Flik-Flak har bidraget med Lydighed. Odie går her om vinteren til hundesvømning, en god og skånsom måde at få motion på, når nu kroppen så småt begynder at vise tegn på alderdom. Odie skal også i år prøve at stille op til Rally-lydighed, denne gang i Champion-klassen, hvilket vi har trænet på gennem vinteren. Flik-Flak er ved at være god til agility og han er meldt til hans første stævne den 11. januar. Det er nu nok tvivlsomt at han kommer til at deltage, da han har været halt i et stykke tid og jeg tvivler på, at han kan nå at blive helt i orden inden stævnet. Selvfølgelig træner Flik-Flak og jeg videre mod en LP3, men tager det stille og roligt. Meningen er, at han skal løbe agility og bliver han klar til LP3 i år, stiller vi op, ellers må det vente til næste år. Det giver mig faktisk et lille problem…. nu har jeg jo ingen hund og gå til prøve med i Lydighed!!! Lille GetUp er jo Jans hund og de to har trænet sammen i 1 1/2 år. Desværre syntes Jan ikke at han havde tid og lyst til at alle detaljerne blev indøvet på den rigtige måde som GetUp fortjente. Først fik jeg lov til at begynde at træne agility med hende og lidt senere foreslog Jan at jeg også overtog lydigheden. Det var jeg ikke længe om at takke ja til, så nu er vi begyndt at træne mod at kunne gå op i LP1 til foråret.

0010 Hotdog - 02

Det nye års ferier er også allerede booket. Vi starter med en uge i sommerhus i marts måned. Nr. Vorupør, et dejligt sted ude ved Vesterhavet, hvor vi efterhånden har været en del gange. Sommerferien bliver i Østrig, vi har fundet en dejlig hytte oppe i bjergene som skal være udgangspunkt for en masse vandreture. Det er med at komme afsted på vandreferie, nu hvor vi hverken har helt unge eller gamle hunde, som ikke er i stand til at gå de lange ture.

Til slut lidt billeder fra vores dejlige træningshal som er guld værd i denne tid, hvor det stormer og regner hele tiden…. og så selvfølgelig et rigtig godt nytår til jer alle 😮

LP og Rally træning i HOTdog-hallen
Reklamer%d bloggers like this: