2016

 GetUp og hendes kommende H-kuld.

Den velkendte morgentur 

26122016

 Katten Mauzi kalder i buskadset når jeg kommer gående med hundene. Så følges hun med os rundt på turen kun afbrudt af de gange hvor GetUp ikke kan dy sig, men liiiiige skal løbe om kap med katten. Tror Mauzi holder lidt igen så GetUp har en chance 🤣

https://youtu.be/WHVQTBKOlDQ

19122016
En anden vigtig del af vores familie består af kattene Mauzi og Gizmo. Begge katte, men specielt Gizmo, nyder stor respekt og venlighed fra hundenes side.Her venter kattebasserne tålmodigt på at aftensmaden bliver serveret, mens hundene hopper op og ned på gulvet 😉 

DKK agility i Viborg

9122016

christmas16

Sidste weekend deltog Lene med Dingle og GetUp til DKKs agility-stævne i IEC-hallen i Viborg. Normalt løber de i DcH men skal man have en titel skal det jo være i DKK-regi, så efter et par gode fejlfrie løb af begge hunde kan Dingle nu føje titlen “AG1” til sine lange liste af sports-titler. Resultatmæssigt var de desværre ikke så heldige, og placerede sig begge lige uden for de 3 som fik flotte præmier.

Dingle indendøres agility på kunstgræs.

GetUp var ikke helt fortrolig med det underlige kunstgræs, så det kan vist kun blive bedre når hun kommer tilbage på rigtig græs.

GetUp's søster Grietje hygger med sin bedste ven Timon.
DAN de DOES Grietje med sin ven Timon.

ff

DAN de DOES Flipper

Bobby som vi håber på vi snart skal ned og møde, når GetUp beslutter sig for at komme i løbetid.
Bobby som vi håber vil hjælpe os med at give os vores næste hvalp sammen med GetUp.

 


Dingle debuterer i Rally Ekspert-klassen

13112016

ss

Verdens bedste Dinglepot… debuterede i Rally Ekspert-klassen til de indendøres prøver i Vamdrup. Det gik forrygende, hun fik 98 point ud af 100 mulige, blev 2. vinder og fik sit første “Cert”. 2 mere og hun kan føje endnu en champion-titel på sit CV  😃

Sommerhus-ferie ved Vesterhavet og Årets Rallyhunde-finaler.

3112016

På trods af at vi samler al den ferie sammen som vi kan, således at vi kan bruge den når GetUp forhåbentlig føder sine hvalpe til foråret, så valgte vi at leje et lille sommerhus 7 km nord for Løkken.
Ugen forinden havde Odie forvredet sit ene forben efter at GetUp havde forsøgt at gå med det i munden, så vi var spændte på hvordan vi skulle nyde vores vandreture ved Vesterhavet, men det var heldigvis ikke noget problem, og kun de første par dage var vi nødt til at forkorte turene og holde Odie i snor, så Odie’s ben ikke blev overanstrengt. Ellers stod den på skønne ture langs de høje stejle skrænter hvor sommerhusene en efter en er gledet ned på stranden i løbet af årene på grund af at havet æder ca. 1 meter af skrænterne hvert år.
Der blev også tid til et besøg hos “Kutterne på kutterne” på Thorupstrand, en hyggelig tur gennem Løkken og et spændende besøg i Oceanariet i Hirtshals.Vi havde meget afvekslende vejr, og turen til Thorupstrand foregik i stærk kuling.Skønt med stranden for os selv.De stejle skrænter hvor sommerhusene langsomt rutscher i havet.En flot solnedgang ved det lokale solur.

Dagen efter vi kom hjem igen, skulle Lene og Dingle deltage i finalen om Årets Rally-lydigheds hund Øvet klasse, 2016 i Dansk Kennel Klub. Det foregik i “Store Ring” i forbindelse med DKKs internationale udstilling i Herning Messecenter. Perfekte rammer for en højtidelig afslutning på sæsonen, hvor deltagerne kom i tøj lidt ud over det sædvanlige, og hvor de gik på gulvtæppe med live-TV og projektører.

Dingle og Lene klar til banen i rally øvet klassen.

Dingle har fin kontakt til sin fører.

En flot 3. plads kan Dingle nu sætte på sit CV.

Her kan du se liveoptagelser fra finalerne.

Lene og Dingle er 2 timer 41 min og 24 sekunder inde i optagelsen, så jeg vil anbefale at du “spoler” ved at trække i tids-markøren🙂


Tillykke til Fregne!

22102016

fregne
Vi siger tillykke til Hanne Sylvest og DAN de DOES Fregne som nu kan smykke sig med endnu en champion-titel, denne gang er det Dansk Rally Champion. Flot arbejde Hanne!


DAN de DOES 2017-kalenderen

22102016

ddd2015Så er DAN de DOES 2017 kalenderen færdig. Vi siger tak til alle dem som har bidraget med billeder til denne kalender som viser lidt af hvad DdD-Schapendoes’erne har oplevet i det forgangende år.
Jeg tager nogle stykker med til Årets Rally finaler i Herning d. 6/11.
Hanne Koksvik Holm vil få et bundt til uddeling på de Sjællandske gåture,
og der vil ligeledes være mulighed for at få et eksemplar på Nytårsgåturen ved Vejle.

De 3 dandedoes’er

3102016

Det er ofte svært at være Dingle. Hun er altid sød og rar, vil gerne være ven med alle og elsker at lege med sine bamser. – Men de andre gider hende bare ikke…
Når de to yngste leger, er det sjældent de gider have Dingle med i legen og får hun så endelig lov, ja så stjæler de hendes elskede tøjdyr. 😘

DcH’s DM i Agility – sikke en skøn weekend

25092016

Verdens bedste Dinglepot... hun er simpelthen sit navn værdigt: Enestående Dingle.

Fredag drog vi igen mod Sjælland, denne gang også på grund af Dingle, som havde kvalificeret sig til DcH’s DM i agility.
Vi havde fundet et hyggeligt lille B&B lige uden for Næstved hvor DM skulle afholdes og efter at have pakket ud kørte vi ind til stævnepladsen for at slå telt op. Der var kamp om pladserne, og det var ikke lovligt at slå telt op før kl. 17 – det giver en rimelig fair chance for alle at få en teltplads.

1,5 meter plads pr. deltager. Vi var fire deltager fra Vejle, vores telte er 3 meter, så to telte blev slået op i front og to telte lige bagved, hvor hundene så kunne ligge i fred og ro.

DM bliver afviklet på denne måde: Lørdag løber man først et Spring løb og derefter et Agility løb. Resultaterne fra de to løb bliver lagt sammen og de – tror det er 40% – bedste hunde ryger direkte i en A-finale om søndagen. Resten ryger i en B-finale og der kan de så kæmpe om at blive nr. 1, 2 og 3 og få lov at løbe med i A-finalen også – de resterende hunde i B-finalen er færdige i dette års DM. 32 hunde, incl. Dingle, havde kvalificeret sig til at deltage i klassen for mellem-størrelse hunde, som består af bl.a. Cocker Spaniels, Dansk Svensk Gårdhund, Shetland Sheepdog, Pyrenæisk hyrdehund og Cromforländer.
Inden stævnet skulle DM dog lige startes. Ca. 200 hundeførere tager opstilling kredsvis og marcherer efter et tamburkorps og alle kredsens flagbærer ind på stævnepladsen hvor stævnet bliver åbnet med taler.

Det er noget helt specielt at deltage i DcH's DM. Stemningen og fællesskabet er helt i top.

Så skulle vi igang, mellem-hundene lagde ud og vi kunne begynde at gå bane (uden hund). Jeg kan som regel allerede under banegennemgangen mærke om det er en bane for Dingle og mig, og denne bane havde jeg det rigtig godt med. Springbanerne er ellers ikke vores favoritter, da Dingle har svært ved at gennemføre inden for tiden. Vi havde et rigtig godt løb og endte ca. to sekunder INDEN for banetiden – det rakte til en 15. plads, og jeg var rigtig godt tilfreds.
Så var der laaaaang ventetid til vi skulle løbe igen, faktisk blev klokken 17.20 inden det var vores tur til at løbe dagens afsluttende agilityløb. Agilitybanen lå også lige til Dingle og vi fik igen et rigtig godt løb, ender som nr. 8. De to resultater rakte sammenlagt til en flot 5. direkte i A-finalen om søndagen.

Ikke så sært vi ikke kommer hurtigere frem... den hund har jo ikke for meget ben.

Hurtig gennem slalom.

Afsted Dingle.

Dingle på vej ud af en tunnel.

Kan man andet end holde af den evigt glade Dingle? :)

Finalebanen var også en fin bane at løbe, men her skulle hunden dog løbe væsentligt mere end i kvalifikationen og så kommer Dingle desværre til kort overfor de hurtigere racer.
Det gik ellers rimeligt godt, indtil vi når til anden sidste forhindring som er en slalom. Dingle er sikker på, at det er den sidste forhindring – fordi jeg desværre handler hende forkert – og hun vælger derfor at dreje skarpt over mod dommerteltet for at finde sit penalhus med fiskefrikadellen i som er belønningen når hun kommer i mål. Men Dingle skulle i stedet have været 180˚ grader den anden vej for at tage slutspringet. Jeg får Dingle kaldt tilbage mod slutspringet, det resulterer bare i, at Dingle ser spanden med penalhuset og styrter udenom springet. En hurtig feberredning for at få Dingle tilbage igen og den rigtige vej over springet lykkes, men vi har fået fem fejl, og det koster også alt for meget tid.
Æv, æv, den burde jeg have forudset, jeg ved jo hvor meget Dingle trækker efter mål-spanden med penalhuset. Det er der ikke noget at gøre ved og Dingle ender som nr. 8 ud af de 32 mellemhunde… det er da egentlig også helt i orden.

Der er en helt forrygende god stemning omkring agilityringen. Alle taler med alle, alle glæder sig med hinanden og hjælper hvis der er bruge for det, og at det så var sol og sommer gjorde kun at weekenden blev helt fuldendt… utroligt at man kan have sådanne en varm og dejlig weekend sidst i September.

Tak til Lillian, Sonja, Arne og påhæng for en dejlig, dejlig weekend – glæder mig allerede til næste år.

Næsten helt forbrændte af solen, trætte og tilfreds... hvad er så bedre end at slutte sådanne en dejlig weekend af med hurtig og nemt mad på Mc Donald?

Lene


Tøsetur til Sjælland…

19092016

Årets sidste Internationale LP- og Rallyprøver blev i denne weekend afholdt i Ballerup. Dingle havde kun to gode resultater hun kunne tage med til finalen, til konkurrencen om Årets Hund i Rally, så hvorfor skulle vi ikke prøve at forbedre det med et tredje resultat?

En tøsetur blev hurtigt arrangeret. Jeg kørte lørdag morgen, MEGET tidligt, mod Fyn, hvor jeg mødtes med Rie. Med mig havde jeg selvfølgelig Dingle og så havde Loppe også fået lov til at komme med. Telt, hundeting og sovepose blev hurtig pakket over i Ries bil, en hurtig tissepause til Dingle og Loppe og de kunne sammen med Ries Rubin ligge sig til rette i bilen.

Så gik det videre mod Ballerup hvor vi skulle møde Hanne med Fregne (Flik-Flaks søster) og supporterhunden: Rita. Teltet blev slået op og alle hunde og mennesker blev installeret så vi lige kunne få vores morgenkaffe og snakket af.

Hanne og Fregne skulle først op i Rally Ekspert. I Ekspert klassen skal du have min. 95 point ud af 100, for at få et Cert. Når du har vundet tre Cert’er, bliver din hund Rally Champion – en titel der selvfølgelig skal jagtes. Hanne og Fregne lagde hårdt ud og til præmieoverrækkelsen kunne vi juble over 96 point og det første Cert var hjemme.

Hanne og Fregne med deres første Cert.

Så var det Rie og Rubin og Dingle og jeg der skulle i gang med Rally Øvet. Rie og Rubin lagde ud… det var bare ikke deres dag, mere var der vidst ikke at sige om den prøve…
Hvis jeg skulle have gode point, skulle jeg helst være fejlfri og gå banen på en god tid. Dingle og jeg drønede fejlfri gennem banen… lige indtil det sidste skilt. Dingle tøver og bliver stående bag ved mig i en øvelse og vi mister 3 point – æv, æv, det blev ikke til nogle gode finalepoint.

Så er det Loppes tur i Rally Begynder… ikke så meget at sige om den præstation… bortset fra, at Loppe var total fjollet og lavede masser af, synes hun selv, smarte ting som ikke indgik i banen.

Vejret var herligt, stemningen god, så det havde alligevel været en hyggelig dag – og der var jo også en dag mere. Vi kørte hjem til Hanne hvor vi skulle overnatte, fik luftet hundene, puttet en kylling i ovnen og så kunne vi slappe af med masser af god hundesnak. Aftenen gik hurtigt – ligesom rødvinen – og snart måtte vi i seng for at være lidt friske til dagen efter.

Fra højre: Rubin, Loppe, Dingle, Fregne og ikke mindst supporterhunden Rita.

Søndag skulle Hanne starte igen. Nu kørte det bare for dem: 100 point og deres andet Cert.

Rie og jeg gik også en rigtig god bane, desværre laver Rubin en enkelt øvelse forkert og mister lidt point, men resten var rigtig flot. Dingle sidder lidt skævt i en enkelt øvelse og vi mister et enkelt point. Vi ender med at blive nr. 2 og får 12 gode point med til Finalen. Loppe er heldigvis lidt træt nu, og går en rigtig fin bane… desværre taber jeg snoren undervejs… det mister vi hele tre point på!

Dingle, nr. 2 på dagen.

Jeg må indrømme, at jeg synes bedre og bedre om at gå til Rallyprøver. I starten var det bare noget jeg gjorde for gamle Odies skyld, men nu hvor man er kommet i gang og lærer flere og flere øvelser og får bedre styr på det hele, ja så vinder sporten mere og mere. Jeg har heller aldrig oplevet en dårlig stemning omkring rallyringen, alle hjælper gerne hinanden og der er aldrig nogen sure miner.

Dingle slapper af mellem prøverne... det er ikke stress hun lider af.

Lene

Odie og Lene i Bornholms Tidende

5092016

Tidende s 10


Bornholm, Bornholm, Bornholm….

30082016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sødere billede kan vist ikke starte denne blog.

Endelig kom dagen hvor vi skulle afsted mod Bornholm til Dansk Kennel Klubs Danmarks Mesterskab i Rally og Lydighed. Jan skulle arbejde som prøveleder i Eliten/Championklassen og jeg som deltager med 3 hunde. Eneste skår i glæden var, at det ikke var lykkedes mig, at få Dingle (min bedste rally-hund) kvalificeret.

Vi kørte afsted fredag morgen i dejligt sommervejr. Første stop var Knudshoved hvor hundene lige blev luftet på stranden så vi var sikre på de kunne klare den senere færgeoverfart. Videre over Sjælland og igen et kort stop inden Øresundsbroen/Sverige. Vi fik lige handlet de sidste ting til turen i Sverige og så ombord på færgen til Bornholm. Aldrig sjovt at lade hundene være uden opsyn i fremmede omgivelser, men vi er temmelige sikre på at de bare sover under overfarten. De er stille og rolige når vi igen får lov at gå under dæk til dem – ingen savlen, halsen eller nervøsitet.
Allerede på færgen mødte vi mange af vores hundevenner, som alle skulle deltage i DM – sjovt at være så langt hjemmefra, og så møde så mange man kender.

Vi skulle bo i Hasle Feriepark, i en dejlig lille lejlighed kun to minutters gang fra arealet hvor DM skulle afholdes. Vi fik hurtigt pakket ud og så afsted ned til stranden, også kun ganske få minutter væk. Det var stadig bagende varmt og jeg havde besluttet mig for at skulle have årets første dukkert – var sikker på, jeg kunne lokke en eller to hunde med. Det var dog temmelig blæsende og store bølger, så ingen af hundene (eller Jan) skulle nyde noget.

Flik-Flak flygter for livet... tænk hvis jeg tvang ham i vandet...

Så blev teltet sat op på stævnepladsen sammen med stol, bure og alle de andre hundeting. I og med at Jan skulle være prøveleder, “hang” jeg selv på hele banden, så alt skulle gerne være så let som muligt, til dagen efter. Efter svensk pølse/ostebord gik vi på hovedet i seng – vi havde begge et hårdt program, så det var med at være kvik i hovedet.Tidlig op lørdag morgen. Jan tog først afsted – jeg fik fodret hunde… det vil sige, kun Dingle fik fuld ration, de andre skulle jo gerne være så sultne at de ville arbejde for føden. Et solidt morgenmåltid og jeg kunne gå med hundene i det flotteste sommervejr.
Dagen startede med en flot velkomsttale af DKK kreds 8’s formand, og derefter gik prøverne igang. Arrangørene havde lagt et kæmpe arbejde i, at få det hele til at gå op så dem der havde flere hunde kvalificeret kunne nå det hele. Jeg skulle starte med banegennemgang i Rally Begynder – Flik-Flaks prøve. Jeg kunne kun nå små 10 minutter, da jeg skulle afsted over og have fælles-sit med Loppe i LP2.
Loppe klarede fællesøvelsen til et 10-tal, så vidt så godt.
Tilbage til Rallyprøverne, nu skulle jeg lige gå en rallybane med Flik-Flak inden jeg skulle gå resten af Loppes LP2-prøve. Flik-Flak gik en rigtig fin runde og på vej over til LP2-ringen bliver jeg kaldt til informationen. En lille hund er blevet syg i Rally Øvet… er jeg interesseret i at overtage pladsen med Dingle? Ja, selvfølgelig var jeg interesseret i det… det var jo netop Dingle jeg allerhelst ville have haft med til DM. Nå, men så skulle jeg altså lige presse en banegennemgang igennem i Rally Øvet, inden jeg kunne gå over med Loppe. Jeg kunne se på tidsplanen, at jeg også blev nødt til at gå banen inden Loppes LP.
Puha, det var drønende varmt og jeg svedte efterhånden tran, af at løbe frem og tilbage. Dingle gik en flot bane… lige indtil vi kom til en bakkeøvelse – jeg havde nok for meget fart på, Dingle svinger i hvertfald måsen for langt ud og jeg tager øvelsen om. Det koster 3 point – pokkers også.
Afsted over til Loppes LP2 prøve… jeg havde lige nøjagtig 20 minutter inden jeg skulle gå banegennemgang på Championbanen – Odie’s bane.
Loppe, som ikke havde trænet noget særligt de sidste fire måneder på grund af falsk drægtighed, var i forrygende humør. Jeg havde bestemt ikke forventet noget af den lille sorte hund, men hun gav den max gas. Selvfølgelig lavede hun små fejl undervejs, tydeligt fordi hun ikke er vant til at være til stævner. Men jeg var meget tilfreds med hende, alle øvelser havde hun klaret.
Så tilbage til Odie’s Championbane. Der var rigtig meget højrehandling… ikke lige en gammel lydighedshunds yndlingsøvelser. Den lange ventetid i varmen, havde også sat sine spor. At jeg så også lavede fejl på en øvelse gjorde det jo ikke bedre. Vi endte desværre med at møde IB (ikke bestået), men pyt, Odie er jo ligeglad😮

I rally DM går de 20 kvalificerede den først bane. De 10 bedste bliver derefter udtaget til en finalebane og i blandt dem finder man danmarksmestrene. Både Flik-Flak og Dingle blev råbt op som nr. 3 i hver deres klasse til finalen. Så skulle der gåes bane igen.
Først var det Dingles tur. Hun gør det rigtig flot og jeg tror ikke dommeren kunne trække for ret meget. Flik-Flak gør det også godt… lige indtil vi kommer til en øvelse han ikke kender. Den er faktisk ret simpel, men når han ikke træner rally, så kan han let misforstå noget: 1 skridt baglæns og sidde foran mig, 2 skridt baglæns og sidde fora mig, 3 skridt baglæns og sidde foran mig… der gik den ikke længere, Flik-Flak var sikker på det var en fejl og klasker ned i en dæk i stedet. Æv, æv, jeg må gøre øvelsen om og mister 3 point.

Så var der bare at vente til alle klasser var færdige. Det var stadig sol og sommer, masser af hundevenner man kunne hygge sig med, så tiden gik hurtigt.
Resultaterne var over alt forventning (bortset fra gamle Odie):

Flik-Flak bliver nr. 6 i Rally Begynder – ikke så ringe af en fyr der slet ikke træner rally.

Loppe bliver nr. 4 i LP2. Langt, langt bedre end jeg havde turdet håbe på.

Dette her vil vi sent glemme: Verdens bedste Dinglepot vinder DM i Rally Øvet. Kommer med på et afbud og banker alle sammen.

Det var et herligt arrangement, alt klappede, skønne glade hjælpere, sol og sommer, herlige hundevenner, og ja, sådanne kunne jeg blive ved. Dagen sluttede med fællesspisning for alle deltagere, rigtig hyggeligt.Søndag havde de hele den foregående uge lovet styrtende regn. Det fik de heldigvis ikke ret i, dagen blev fuld af sol og sommer igen. Vi skulle en tur Hammeren rundt og til aftensmad skulle vi have masser af lækker fisk fra Hasle Røgeri – elsker Bornholm.

Hammershus dukker op i baggrunden – utroligt smuk

Det samme billede blev taget til DM 2011 på akkurat samme sted. Gamle Heeven er faldet fra og Flik-Flak og Loppe er kommet til.

IMG_0296

Mandag skulle vi hjemad igen. Vi skulle tjekke ud kl. 10 og med færgen kl. 16.30. Dagen skulle bruges på en tur gennem Slotslyngen. Et sted vi ikke før havde besøgt. Det blev en utrolig smuk tur, selvom vejret var skiftet. Vi fik stadig ingen regn og temperatur omkring 18-20 grader er fint at vandre i.

Vild og voldsom natur, aller yderst på Hammeren.

Utrolig smuk tur igennem Slotslyngen.

Færgeoverfarten gik fint. Hundene var fuldstændig færdige efter den lange og til tider hårde vandretur. Det blæste godt og der var lidt søgang… men Jan klarede turen, selvom han ikke selv troede på det. Vi var hjemme kl. 22… puha, så havde det været rart med en fridag.
Det har været en vidunderlig miniferie… ikke kun fordi vi nu har endnu en lille Danmarksmester, men også fordi vi har været omgivet af hyggelige hundevenner, skøn natur, dejlig sommervejr og naturligvis vandret i noget af det smukkeste natur, Danmark kan byde på.Tak til DKK kreds 8 for et fantastisk DM – det gjorde I til UG. Tak til alle hundevennerne for nogle fantastiske dag.

Bilet var proppet hjemmefra... men med så mange dejlige præmier, så gik det næsten helt galt da vi skulle hjem.
Her er så, hvad vi fik skrabet sammen :o)

Mange flere billeder fra den dejlige tur kan ses her!

skaermbillede-2016-10-16-kl-16-38-10skaermbillede-2016-10-16-kl-16-39-02

Her er et link til at se den reportage som TV2 Bornholm producerede da vi var til Danmarks-mesterskabet i DKK Rally og LP.

Lene

Rally-weekend i Vamdrup

21082016

Denne weekend stod på rallyprøver både lørdag og søndag. Jan skulle være prøveleder begge dage i LP, så det var tidlig op og sent hjem.Rallyprøverne tæller til finalen til Årets rally-hund i Dansk Kennel Klub, en konkurrence jeg ikke har prøvet at deltage i før, så det var selvfølgelig mit mål at få nogle gode point. Dingle havde en fin 1. plads (15 point) fra en tidligere konkurrence og Loppe var bare med, fordi det kunne være sjovt om hun også kunne kvalificere sig.

Dingle gik en flot bane i Rally Øvet – mister et enkelt point fordi jeg stopper et sekund så Dingle kan løbe rundt om mine ben. Det giver Dingle en 1. plads og igen max point til finalen (de tre bedste resultater opnået på tællende prøver tages med til finalen). Loppe, som stadig ikke er helt på dupperne rent træningsmæssig har over hovedet ikke trænet Rally, og selvfølgelig er hadeøvelsen – bakke – med på dagens bane, og den må vi lave om og mister 3 point + en enkelt stram line. 96 point og nr. 6… æv, det giver ikke nok point til en finaleplads.

Verdens bedste Dinglepot - 1. vinder med 99 point.

Havde hele dagen selskab af Birthe og Umally. Umally blev nr. 2 i Begynder og får 12 point med til finalen.

Søndag laver jeg en dum fejl med Dingle og det koster os 4 point. Samlet bliver vi nr. 4, men det giver kun 7 point til finalen. Lille Loppe er endnu mere uheldig i dag og får foruden bakkeøvelsen også en anden øvelse hun ikke kender. Hun ender med 88 point og altså slet ingen point til finalen.

Fra venstre: Dingle nr. 4 og Kredsmester på dagen i Øvet. Loppe, ingen placering Begynder. Rubin nr. 5 i Øvet og Umally nr. 1 i Begynder.

Birthe og Umally bliver i dag nr. 1 og er klar til Årets Hund – stort tillykke Birthe. Rie og Rubin var også med i dag og blev nr. 5 i Øvet. Rie og jeg har meldt til i Ballerup og skal altså over og have nogle gode resultater for at komme i finalen…. om ikke andet bliver det en rigtig hyggelig tøsetur.

Tak Rie og Birthe for en rigtig hyggelig weekend😮

Lene

Tid til fotos

27072016

Jeg glemmer desværre at fået taget billeder af vores hunde. Tiden går og pludselig mangler der én, og så bliver man så ærgerlig over ikke at have fået taget et par vellignende fotos så man husker dem som de var…

Verdens bedste Dingle

Flik-Flak

GetUp

Mor Odie

Forleden da vi sad og ventede på at grill-maden var klar, valgte Flik-Flak og lillesøster GetUp at underholde os imens. De havde fundet en gammel klud inde i værkstedet, og lagde sig hoved mod hoved, mens de begge trak i kluden. Det gik der såmænd lang tid med🙂

 

Super dejlig weekend igen…

10072016

Ja, kede sig, det kommer man aldrig til når man bor som vi gør. Det gamle hvide træhegn som stod rundt om agilitybanen, var efterhånden rådnet op og så noget sølle ud. Projekt “westernhegn” havde stået på “to do” listen i et par år allerede, men andre projekter havde hele tiden sneget sig ind foran.
Lørdag skulle der tages hul på projektet. Først skulle hundene have en god gåtur – 7,5 km frisk gåtur og så hjem til dejlig morgenmad med blødkogte æg hentet i hønsehuset.
Da vi endelig kom igang med dagens projekt, gik det forrygende. Det halve af det gamle hegn blev gravet op og slæbt væk, nye pæle blev banket ned og rafter monteret. Hvis vi selv skal sige det, så ser det ret godt ud til vores gamle Farm, med sådan et gammelt “westerhegn”.

pp

Søndag var Jan inviteret til Lyne som prøveleder/ringsekretær… og ja, hvad skulle jeg da lave sådanne en søndag, så jeg kunne da lige så godt tage med og deltage i Rally. Heldigvis havde jeg meldt Odie og Flik-Flak til… de to der er udtaget til DM i Rally. Det blev til alle tiders træning, specielt fordi jeg ikke får trænet rally til daglig med Flik-Flak.
Rie, Birthe og Lise – alle gode Schapendoes-venner, skulle også deltage, så der var lagt op til en rigtig hyggelig dag.
Og hyggelig det blev den – vejret var dog noget værre møg, regn det meste af dagen, som jo desværre gør, at man ikke rigtig sidder/går rundt og hygger sig med alle andre deltagere.
Pyt, vi havde en rigtig god dag alligevel og de langhårede gjorde sig rigtig godt bemærket på banerne.
Flik-Flak er så nem at gå med, han følger mig opmærksomt rundt på hele banen og gør præcis hvad jeg siger – det resulterede da også i, at han blev dagens vinder med 100 point og hurtigste tid i Rally Begynder. Lise og Thor blev på dagen Rally Begynder Mester, stort tillykke med det. Birthe og Malle gik også en fin bane… at det ikke var den bane som dommeren havde lavet, ja det kan stakkels Malle jo ikke gøre noget ved… Birthe, næste gang tager du dig lidt sammen. Rie var oppe i Rally Øvet – en fornøjelse at se Rie og Rubins samarbejde, det resulterede også i en flot 2. plads, kun slået på tid af nummer et. Gamle mor Odie sluttede af i Championklassen, kun to deltager deltog her. Vejret var ikke med Odie, men på trods af det gik det faktisk hæderligt. Vi rendte ind i en øvelse vi ikke helt havde fået trænet færdig endnu og derfor mister (de pokkers øvelser på højre side, er bare svære for en gammel elitehund der har trænet at foretage alt på venstre side gennem det meste af sit liv), men på trods af det blev det til 85 point… Odie og jeg giver ikke op, vi komme igen en anden god gang.

Tak til Kreds 11 for et rigtig godt arrangement, det gjorde I godt og vi vil bestemt overveje at komme igen næste år :o)

v

vv

Kursus og DM

4072016

Sommer-halvåret er jo en særdeles aktiv periode for os og hundene, og siden sidst kan nævnes at nu er både Flik-Flak og GetUp udtaget til DKKs kreds-danmarksmesterskab på Bornholm. Loppen kom med blandt de 20 kvalificerede hunde i lydigheds-klasse LP2 og Flikker er minsandten kommet med i Rally-begynder fordi han blev nr. 2 i Sabro med 99 point. Han er faktisk ikke trænet i Rally, men nu må Lene igang med at øve lidt gå-frem-og-tilbage, snurre-rundt og andre sjove øvelser med fjollehovedet. Loppen er meget meget deprimeret i sin falske drægtigheds-periode. Hun får ikke lov til at grave sig ned i sin hule, men motioneres dagligt, så vi må håbe hun når at få lidt træning i LP2 inden DM. Mor Odie ligger lige udenfor de kvalificerede deltager i Champion-klassen i Rally, og der er stadig nogle stykker som endnu ikke har tilmeldt sig eller meldt afbud, så vi kan håbe at også hun kommer til Bornholm. Stakkels Dingle må nøjes med at deltage senere på året når DcH afholder deres Danmarks-mesterskab i agility. Hendes rally-deltagelse er desværre for langt nede i reserve-rækkerne til at det kan lade sig gøre at deltage på Bornholm sammen med den øvrige familie.

Så har der været afholdt “nørde-kursus” her på vores landejendom. Det var Helle Sejer Damkjær som var inviteret til at komme og undervise og fortælle om løsningsmodeller i forbindelse med små- og store problemer når man arbejder med sin Schapendoes. Invitationen gjaldt kun medlemmer af Dansk Schapendoes Klub, og ud over vores egen lille kreds af folk som arbejder med deres Schapendoes indenfor lydighed/dressur, så var det dejligt at se nye ansigter blandt de velkendte.

En hyggelig dag hvor alle lærte et-eller-andet om at arbejde med Schapendoes.

En dag med mange input, udveksling af erfaringer og generel snak som at arbejde med Schapendoes som desværre ret ofte blev afbrudt at kraftige byger. Heldigvis har vi jo en fin staldbygning som er indrettet til træning af hund, så når regnen kom måtte vi skynde os ind på det flotte grønne filtgulv hvor kurset så fortsatte indtil vi igen kunne komme ud på plænen.

Når vejret blev for vådt trak vi ind i stalden, så ikke et minut blev spildt.

GetUp's søster Grietje er blevet til en rigtig flot tøs. Helle Sejer Damkjær er ved at lære hende at spise godbidder (eller sådan noget... :) )

GetUp’s søster Grietje er blevet til en rigtig flot tøs. Helle Sejer Damkjær er ved at lære hende at spise godbidder (eller sådan noget…🙂

Frokost og et par lækre kager blev der også tid til, så udfra hvad vi kan læse på facebook, så var deltagerne godt tilfredse med arrangementet og de fik alle noget med hjem der skulle arbejdet med.

Kyllingerne er blevet store og har fået fjer. Alle trives og vi håber vi snart kan se kønnet på dem, så vi kan beholde et par stykker mens andre er lovet væk til forventningsfulde købere.

Jan

Andet end hund

15062016

Selvom vi lever et “hundeliv” så betyder vores øvrige dyr også meget for os. Bl.a. vores høns som er udvidet fra oprindeligt ét hønsehus/-gård, til nu hele 3 hønsegårde. De har hver deres formål, og senest måtte vi opgive at genoprette bestanden af dværg Paduaner efter rævens besøg sidste år, men i stedet har vi ladet to dværghøns af henholdsvis racen Dansk landhøne og Kochin parre med en flot Paduaner-hane som er af egen avl og sidste overlevende af den oprindelige bestand. Samtidig reddede jeg et par fasanæg fra en plyndret rede, så nu har vi en fasan-kylling, 3 dværgkyllinger af den “nye race” Paduan/Dansk Landhøne, og 4dværgkyllinger Paduan/Kochin. Satser på små festlige høns med et springvand af fjer på hovedet🙂

Vores seneste kat, Mauzi, har også fundet sig en plads i familien. Hun er ikke så selvsikker en dame som nu afdøde og fantastiske Mau-Mau, så hun kommer kun ind og hilser når hun skal spise og drikke. Ellers bor hun udenfor, sandsynligvis ovre i en af staldbygningerne. Hun startede ellers med at være tæt knyttet til os og sov endda sammen med os i sengen, men efter at Gizmo har været lidt slem ved hende og et par af hundene har leget jagtleg med hende når hun pludseligt pilede ind af hundelemmen, så har hun altså valgt et totalt frit liv, hvilket hun ser ud til at nyde i fulde drag.
Gizmo har også en god periode. Han har ingen sygdomme og fordi han i øjeblikket ikke strejfer så meget, så har han ingen huller og skrammer. Han hygger sig til gengæld gevaldigt indenfor sammen med resten af familien. Hans favorit beskæftigelse næstefter at sove og spise er, at komme højt-kaldende hjem med mus mellem kl. 4 og 6 om morgenen…. Specielt GetUp synes det er helt fint at få serveret friske mus, så det gælder om at kommer ud af fjerene når vi hører Gizmo kalde i det fjerne, så GetUp ikke får for mange mus som jo kunne give en gang lede indvoldsorm…

Jan

Rally-lydighed i Vejen… og selvfølgelig også en dag med agility

12062016

 Lørdag tog Loppe, Flik-Flak og jeg til Herning for at deltage i endnu et agilitystævne. Det blev en rigtig hyggelig dag med mange gode løb. Loppe mangler stadig at få fart på når hun løber… to måneder mere, og hun burde være færdig med hendes falske drægtighed. Hun vinder AG1, bliver nr. 3 SP1 og nr. 3 i AG Åben. Løber også fejlfri i SP Åben, men da jeg kludrer rundt på banen koster det os to sekunder over banetiden.
Flik-Flak hørte for en gang skyld rimeligt godt efter. Løber dog som sædvanlig ud af slalomen før tid i Agilityløbet. Springløbet klarer han i flot stil og ender som nr. 4 ud af 27 store hunde.

Lørdag skulle vi til International Rallyprøve i Vejen. Det var egentlig meningen, at det var Odie der skulle deltage, og Dingle var bare med… for at være med. Odie har dog slet ikke været glad for at deltage til Rallystævner de sidste mange gange og så er der jo ingen grund til at stille op med hende. Synes hunden ikke det er sjovt, ja så synes jeg det i hvert fald heller ikke. Lille Loppe havde i stedet fået hendes plads (puha, det ender med, at jeg slider den lille hund op).

Dingle var den første i ilden. Hun var lidt tung at trække med i de fire første øvelser, men så var det som om hun fangede ideen, og hun lavede et super program. Kun en enkelt lille svipser, da hun ikke lige fik sat sig ned med det samme i en øvelse. 99 point ud af 100 og vinder på dagen.

dingle rally

016_7297

Desværre gik det ikke helt så godt for lille Loppe. Den første øvelse er “stå”, men som den søde lille lydighedshund Loppe er, sætter hun sig hurtig på plads i stedet. Det kostede en ommer og 3 minus point. Ellers gjorde hun det fint – jeg er skyld i en mistet øvelse, da vi tager den for sent og næsten har passeret skiltet. Ja, ja, det kan ikke gå lige godt altid.

016_7315

Næste weekend står den på en dag med Rally, med alle fire hunde (ja, det bliver Odies sidste prøve, med mindre jeg trækker hende på dagen), og endnu en dag med agility med Loppe og Flik-Flak… man skulle jo nødigt komme til at kede sig i weekenderne :o)

Lene


AG i Broager

7062016

Afsted gik det, så langt sydpå i Danmark vi næsten kunne komme. Vi havde hørt, at agilitystævnet i Broager var rigtig hyggeligt. Kun én ring, søde hjælpere, gode præmier, gode faciliteter – så ja, det måtte vi da prøve.

Det var et rigtig hyggeligt stævne… kun en ting var ikke i orden: Vejret – bagende varmt og ikke en vind der rørte sig.
Flik-Flak var ikke så berørt af varmen, hans tanker var som altid, et helt andet sted: Hvor var der lækre damer?
ff
Lille sorte Loppe, havde det dog alt, alt for varmt. Hun blev overhældt med vand og sad med våde håndklæder.

vaa
Hun løb hvad hun formåede i den varme og det førte bl.a. til hendes første DM-udtag.

Loppe er ikke så erfaren endnu, så begejstringen kan løbe af med hende, så hun glemmer at en vippe kan vippe...

Jan ville denne gang gerne med – nok mest fordi, vi kunne slå det sammen med en indkøbstur i Tyskland – så der blev taget en masse gode billeder af Flik-Flak og Loppe i aktion – nyd de flyvende tæpper her 

Loppe vandt bl.a. en tyggepind...

Lene

Agilitykonkurrence med lille Loppe

30052016

 Denne weekend skulle Loppe prøve at starte både i spring- og agility-løbene. Jeg havde meldt både Loppe og Flik-Flak til begge dage i Ødis. Dingle holder en velfortjent pause, hvilket vidst var en godt for hende, da det blev en meget varm weekend.

Lille Loppe, meget, meget træt.

Jeg var meget spændt på Loppes Agilityløb. Vi har jo haft meget store problemer med vippen og jeg frygtede lidt den første gang hun skulle over en fremmed vippe. Loppe er stadig meget deprimeret efter sin løbetid, men jeg har en idé om, at jo mere hun bliver holdt igang, jo hurtigere bliver hun sig selv igen. Det gode ved Loppes depression er, at jeg kan følge med hende rundt på banen. Jeg kunne nå at komme til at hjælpe hende, helt tæt på ved alle feltforhindringerne. Og Loppe tog alle feltforhindringer, alle slalomer, ja hun var faktisk rigtig, rigtig dygtig. Bl.a. blev det til en 2. plads i SP1 og en hun vandt sit AG1.

Lille Loppe for første gang på sejrsskammelen i agility.

Dette kan gøre en populær i resten af flokken: weekendens gevinst, 4 kæmpe tørrede oksehuder.

En rigtig hyggelig, og meget varm, weekend, hvor stævnet blev afviklet på én bane. Det gør, at man kan sidde og nyde alle løb, uden at skulle rende frem og tilbage mellem banerne.

Lene


Loppens i sin første AG1


Flikker i sit AG1 løb

Dansk Schapendoes Klubs Klubweekend 2016

23052016

 Så blev den godt overstået, Klubweekenden 2016.

Vores lille hytte med transportabel hundegitter. Dejligt vejr, for en gangs skyld til klubweekend.

Det blev i år, rent arbejdsmæssig, en noget roligere klubweekend end normalt. Vi havde på grund af de nye DKK lydigheds-regler, valgt at droppe de officielle LP-prøver, som vi plejer at afholde fredag eftermiddag.
I stedet kunne vi, efter vi alle var blevet godt installeret i vores hytter på Hasmark Camping, planlægge de sidste ting til vores officielle rallyprøve, der for første gang skulle afvikles samtidig med udstillingen om lørdagen.
En lang tur på stranden blev der også tid til, inden vi sluttede fredag af med hyggelig snak, mens vi nød et lækkert pølse-/ostebord og rødvin.

Lørdag morgen var det tidlig op – hundene blev luftet, og så var vi klar til rallyprøverne. 24 rallyhunde skulle deltage; vi slår rekord år for år.
Dommeren havde valgt at starte med den sværeste klasse først: Championklassen. Desværre var der kun mig og Odie der deltog i den klasse (men med så mange nye deltagere, er det heldigvis kun et spørgsmål om tid, inden flere dygtige hundefører rykker op i den klasse). Som de andre prøver Odie og jeg havde deltaget i, i løbet af året, fandt vi heller ikke denne gang melodien sammen. Odie lukker helt ned og går ikke på banen med den glæde hun ellers altid viser når vi træner. Hun virker meget forvirret og uforstående i alle øvelserne og følger mig slet ikke. Det virker lidt som om, at hun er små-senil, men det kan næsten ikke passe med hendes kun 10 år :o(
Vi har meldt til yderligere tre prøver i år, og jeg prøver selvfølgelig om jeg kan bryde den onde cirkel… hvis ikke, så nøjes vi bare med træning og dropper konkurrencerne.

Odie i en bakke-væk-fra-mig øvelse.

Næste klasse var Expert klassen. Her deltog Flik-Flaks søster, Fregne. Fregne er en fornøjelse at se på – glad og frejdig følger hun med rundt på banen, og opfinder undervejs selv nogle øvelser, f.eks. at neje i stedet for at dække. Fregne gjorde det rigtig godt og fik førstepræmie og samme point som vinderen, men var lige et par sekunder langsommere.

Fregne

Så var det Øvet klasse: Nu skulle Dingle ind og føre sig frem… og det gjorde hun til lige så flot som sidste gang… men, men, hun havde jo igen mig med på banen – og så kan man godt komme til at lave en øvelse forkert og dermed miste den. Det kostede Dingle førstepladsen – men pyt, vi blev slået af træningskammeraterne Rie og Rubin, så er det ikke så slemt.
Gode, gamle Chili deltog også og gjorde det så fint.

Dejlige Dingle, altid så glad og opmærksom.

Chili, 12 år, og stadig frisk som en havørn.

Rosinen i pølseenden: Begynder klassen. Hele 17 Schapendoes havde meldt til her. I og med der ikke var LP-prøver, havde jeg meldt Loppe og Flik-Flak til i denne klasse. Vi træner ikke rally over hovedet, men som Rie siger: Det er sjovere at deltage end at kigge på. Begge hunde fører sig frem, og jeg dummer mig ikke. Det resulterer i max point for begge og dermed kan de smykke sig af endnu en arbejdstitel: Rally Begynder Mester. At Loppe endda vandt klassen fordi hun havde den bedste tid og Flik-Flak blev nr. 3, ja det gjorde jo bare det hele endnu bedre.
Flik-Flaks bror, Flipper, deltog også… desværre var det mere end Flipper kunne kapere i hans hoved. Efter at have ført sig flot frem i udstillingsringen – 4. bedste hanhund – kunne hans hoved ikke rigtig fungere på en rallybane, hvor der også havde været løbske tæver. Flipper valgte at ligge sig ned og rulle rundt i det dejlige velduftende græs, og så kunne Hanne lokke lige så meget hun ville.
Loppes søster, Grietje, deltog også og bestod med fine point.

Flik-Flak, lidt forvirret over at skulle have line på, men gjorde det rigtig flot.

Lille Loppe, stadig meget præget af løbetiden, alligevel lykkedes det hende at få max point.

Flipper rejs dig op... du er pinlig nu...

Dejligt opmærksomt følge, søster Gritje og Kim.

Dejlige Dingle, altid så glad og opmærksom.

Her var mor ikke pinlig... Flipper bliver 3. bedste hanhund på udstillingen.

Dejligt at have Kingsmoor i ryggen og kunne tilbyde så flotte, gode præmier.

Det helt store blærebillede.

Hvor var det dejligt at se mange af vores hvalpekøbere deltage i denne sjove sport. Ja, bare det, at de møder op år efter år til en hyggelig weekend gør det til en fornøjelse at deltage i et sådan et arrangement.

Søndag skulle Loppe og Flik-Flak avlsbedømmes. Det resulterede desværre i, at jeg ikke kunne deltage i en af årets sidste kvalifikationsprøver til DM i DKK lydighed. Sådan er det, man kan ikke nå det hele. Jan skulle være arbejde hele dagen som prøveleder til den pågældende prøve i Årslev og var allerede tidlig morgen taget afsted.
Efter endt avlsbedømmelse, som gik fint, blev der sagt farvel til alle vennerne og jeg kørte med Rie ud til Tusindårsskoven i Odense for at gå en dejlig tur med alle hundene. Videre til Årslev for at hente Jan, som var langtfra færdig. Nå, men vejret var som de andre dage, helt forrygende, så jeg kunne tilbringe nogle timer med at se på lydighed. Kunne desværre også se, at Loppe og jeg blev slået af kvalifikations-listen til DM – satser på, at vi ikke rykker for langt ned, og at nogle af de kvalificerede ikke gider tage helt til Bornholm.

Smuk og dejlig afslutning på klubweekenden: gåtur med Rie i Tusindeårsskoven.

Tak til alle hvalpekøbere og venner for en forrygende, god weekend – ingen nævnt, ingen glemt :o)

Lene

Uha, tiden går…

16052016

 Den gode intention om at skrive jævnlig på bloggen er svær at holde. Stævnekalenderen er næsten fuldt booket og foråret gør at der er tusinde ting at lave på Farmen – specielt de mange store træer som nu er fældet rundt om prydhaven.

Sidste weekend, Kristi Himmelfartsferien, var både torsdag, fredag og lørdag booket til stævne. Torsdag skulle Loppe og Flik-Flak deltage i henholdsvis LP2 og LP3. Loppe havde nået bunden af hendes “depression” efter løbetiden og nåede kun halvvejs gennem LP2, da hun ikke magtede at flytte den lille krop ud af stedet mere. Det var den rene ynk, men det vidste jeg jo godt. Flik-Flak – mit wildcard – skulle debutere i LP3. Jeg vidste han ikke var helt klar i nogle øvelser, men håbede på lidt medvind og held de rigtige steder. Flik-Flak gjorde det rigtig godt men mister to af de dyre øvelser.

Fredag skulle begge op i Viby…. jeg havde overvejet at trække Loppe, men nej, jeg besluttede mig for at kæmpe mig gennem prøven. Vi havde kun denne prøve tilbage, for at kvalificere os til DM. Jeg fik faktisk trukket Loppe rigtig godt igennem prøven og sørme om hun ikke bestod med en førstepræmie og nu kan smykke sig med en LP2 titel. Desværre ikke så høje point, at vi er sikre på deltagelse ved DM – nu må tiden vise, om vi kommer med.
Flik-Flak var i forrygende humør og udførte en super prøve. Desværre mister han den nye øvelse: rundt om kegle, apport og spring, og må nøjes med en andenpræmie, sølle to point fra en førstepræmie. Hans chance for deltagelse i DM og nok nær 0, men pyt, jeg er meget glad for den glæde han viste, og nu træner vi videre på mere sikkerhed og så er vi klar til sensommerens prøver.

Lørdag var det de to ældste tøsers tur til at prøve at kvalificere sig til DM i Rally. Odie skulle op i Championklassen… desværre har Odie og jeg ikke rigtig fundet melodien endnu til stævnerne… hmmm, det må jeg se om jeg kan få trænet på. Dingle skulle op i Øvet klasse. Hun var så dygtig – satte ikke en pote forkert. Desværre havde hun mig med på banen og jeg lavede to dumme fejl ved to af skiltene… ikke at jeg vidste det, jeg synes øvelser var flot udført, men sådanne bliver man jo hele tiden klogere😮

Verdens bedste Dingle-pot – altid så ukompliceret og glad at have med. Foto: Peter Kristoffernen

Odie i et opmærksomt øjeblik

Spring over to spring og vente... det kan godt være det ikke køre så godt for os, men mange nye øvelser har vi da lært.

Denne weekend har stået på træprojektet, og nu begynder der at ske noget. Kun et enkelt bøgetræ mangler at blive savet op. Alt andet træ er savet op og kørt om på den gamle betonmøding, hvor det skal ligge et års tid, til vi får tid og plads til at kløve det. Alle kroner er også slæbt væk… kunne være sjovt at have tal på de gange vi har vandret ud på marken med grenene – jeg tror vi er tæt på de 60 gange.

Sådanne nogle weekender bliver selvfølgelig også brugt på dejlige lange gåture. Vejret i denne weekend var modstat sidste weekend bestemt ikke sommerlig. På en af vores gåture kunne vi nyde dette flotte syn – desværre var vi fire kilometer hjemmefra, så vi måtte senere stå i lå bag nogle træer, da hagl, blæst og regn brød ud.

Odie – helt alene i den voldsomme natur.

Loppe, Odie, Dingle og Flik-Flak.

Go'e gamle Odie.

Næste weekend står den på Schapendoes klubweekend. Vi deltager lørdag i officielle rallyprøver med alle fire hunde. Ikke fordi Flik-Flak og Loppe træner Rally, men som den kære Rie altid siger: det er sjovere at være med, end at kigge på😮

Søndag skal Loppe og Flik-Flak avlsbedømmes. Desværre for Loppe, så har hun mistet alt sit hår på hovedet (hun får Hot-spot når hun kommer i løbetid), håber dommeren kan se gennem fingrene med det. Faktisk lidt en skam at de skal avlsbedømmes… Jan skal være prøveleder på Fyn og jeg kunne have fået den sidste chance for at kvalificere mig til DM i lydighed – men sådanne er det; man kan ikke nå det hele!

Weekenden efter er Loppe og Flik-Flak meldt til dobbelt agility-stævne. Loppe er begyndt at blive sikker på vippen igen, så hun er meldt til i alle fire klasser begge dag, det bliver spændende at se hvordan hun klare det.

Og spændende erdet også for Flik-Flaks bror, Flipper. I dag er der kommet en lille norsk schapendoes-tæve på besøg hos Flipper. Vi krydser fingre for at de “finder melodien” og der kommer et dejligt kuld hvalpe ud af det.

Flipper, til højre, og Bella på deres først møde. Håber de i løbet af de næste dage, kan få lavet nogle skønne Schapendoes-hvalpe. Foto: Roy Andersen

Lene

 

Odie til rally i champion-klassen

11052016

321

GetUp’s debut i AG

1052016

Dobbelt agilitystævne i Løgumkloster… et stævne der altid drukner i regn – alligevel havde jeg meldt Dingle, Flik-Flak og lille Loppe til – for Loppe var det aller første agility-konkurrence. Vejrudsigten lovede som “lovet” regn, regn og regn.

Da jeg stod op halv seks lørdag morgen, ja der var der regn i stride strømme og et kort øjeblik var lysten til at putte sig under dynen igen, meget, meget stor. Men jeg havde jo en aftale med alle klubkammeraterne så det var bare med at komme afsted. Vi kørte i lidt regn på vej til Løgumkloster, men det lysnede mere og mere jo længere sydpå vi kom.

Teltet blev slået op i tørvejr, alle hundene luftet og installeret i teltet, morgenkaffen drukket og så var vi klar.

Dingle var meldt til i de to Åbne klasser. Vi kunne bare løbe for sjovt, uden at have DM-udtagene hængende over hovedet da hun jo allerede har kvalificeret sig i løbet af årets første stævner. Dingle løber et fint AG-løb og senere også et fint SP-løb.
Flik-Flak var meldt til i de to klasse 1-løb for store hunde. Han var helt uden for pædagogisk rækkevidde – havde kun løbske tæver i hovedet – de sidste uger med løbske lillesøster havde sandelig sat deres præg på drengen. Det lykkedes mig dog at få et par gode løb med ham, og Spring-løbet klarede vi fejlfrit.
Lille Loppe var kun meldt til i Spring Åben og Spring-1. Hendes løbetid havde gjort at hun slet ikke havde mod på vippen og hun skulle ikke have en dårlig oplevelse til sit første agilitystævne. Loppe var meget præget af løbetiden… lille og træt, uden det sædvanlige glimt i øjet og slet ingen lyst til at spæne afsted. Alligevel syntes jeg vi havde et par gode løb, med mange gode ting. Slalom tog hun rigtig fint i begge løb og tunnellerne løb hun fint igennem.

En rigtig hyggelig dag, hvor vi faktisk ikke fik en dråbe regn. Besøg fik vi også – Kim kiggede forbi med Loppes søster Grietje og Timon. Tak for besøget Kim, det var hyggeligt at se jer igen.

sdsd

sdsd

sdsd

sdsds

sdsd

sdsd

Lørdag ville Jan gerne med ned og se på og kombinere det med en indkøbstur i Tyskland, så hele “familien” drog atter afsted mod Løgumkloster.
Nu gik det helt “galt” for det lovede/forventede vejr… vi startede i smukt frostvejr og kørte mod stor blå himmel. Hele dagen kunne nydes i strålende solskin – det gør altså lige det hele en tand bedre.

Dingle var ikke mange sure sild værd… to dage i træk, det gider hun altså ikke. Plus at skulle sidde to dage i træk og skabe sig i over en times køretur (hun er ikke køresyg men en dårlig vane med at sidde og halse på hele vejen ned til vores mål, men siger aldrig en ski’ når vi skal hjem…), ja så bliver man træt og uoplagt.
Flik-Flak gik i dag helt amok med at snuse efter lækre tæver – det var kun lige jeg fik ham med rundt på banen, og mere var der ikke at sige om hans løb.

Lille Loppe var også fuldstændig færdig, men alligevel havde jeg et par fornuftige løb. Der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget. Når Loppe er “normal”, spæner hun afsted som en sindsyg og jeg har ikke en chance for at løbe med hende. Nu var hun meget afdæmpet og jeg kunne løbe to fine kontrollerede løb med hende. I Spring-1 klarede hun at løbe sig til en andenplads og i Spring-Åben blev det til en sjette plads.
God lille Loppe, jeg syntes hun gjorde det rigtig godt til hendes første stævne.

Lille Loppes præmiehøst... godt gjort sådanne en lille debutant skal være den eneste der kan bringe lækkerier med hjem.

Lene

 

Den kæmpe ridehal i Vilhelmsborg danner ramme omkring to dage med agility fra morgen til aften.

Vi kom selvfølgelig også efter Dingles sidste DM-udtag. Dingles første løb var agilityløbet, et løb hun plejer at kunne få udtag i. Hun får en, lidt tvivlsom, nedgangsfejl på balancen, og dermed intet udtag. Til gengæld  får hun et udtag i springløbet – noget hun normalt har svært ved, da hun har svært ved at holde banetiden.

Denne ekvipage var weekendens nr. 1. En kongepuddel, udstillingpuddel, løber agility. Han var så sød og glad, at man ikke kunne lade være med at klappe. Dejligt at se, at man godt kan løbe agility, selvom man også dyrker udstilling.

Flik-Flak  var også med – jeg skulle finde ud af, om han ville have det sjovt med at springe på fuld højde. Jeg havde kun meldt ham til i klasse-1 løbene, der er springene ikke helt så høje som i de Åbne klasser. Flik-Flak  havde en fest, blev disket i begge løb, men var glad og løb i pæn fart.

Denne lille tæve, redede Flik-Flaks dag, hun smed sig uden hæmninger foran drengen og blev liggende mens han kunne snuse hende alle mulige steder.

Søndag løb Dingle fejlfri i både spring- og agilityløbet, fik DM-udtag i begge og kan nu bare slappe af indtil DM i september.

Flik-Flak  skulke starte med AG1, og hold da op han havde en fest – jeg kunne ikke undgå at høre publikum grine og klappe af min glade dreng. I Sp1 besluttede jeg mig for at have lidt mere styr på ham. Det var en forholdsvis  svær bane, men fin at løbe. Flik-Flak  løb som han aldrig har løbet før – han løber fejlfri og ender med at blive nr. 8 ud af 62 hunde. Hold op hvor var jeg stolt og glad. Nu skal han resten af året, kun løbe klasse 1 løb,og så må jeg se om han skal videre næste år.

Må også lige rose arrangørerne for et super godt stævne. Selvom der var mere end 300 starter hver dag, så kørte det bare derud af. Tidsplanen holdt, glade og dygtige hjælper, info undervej o.s.v.

Ja, lur mig, om vi ikke kommer igen næste år.

Dejligt med frisk kildevand på lufteturen

Lene

Hygget-tid

24032016

Ikke al tid går med aktiviteter, der skal også være tid til hygge…Gizmo var lidt utilfreds med at adgangen til hundelemmen var spærret.


Seneste projekt er ny hønsegård med eget hus.

 

Hundefilm

14032016

Dingle undrede sig godt nok over den underlige bule der pludselig var dukket op på hendes hundepude…

Jeg var ved at hente gamle film frem fra gemmerne og convertere så de kan castes på TV-skærmen. Her tjekkede jeg lige kvaliteten, hvilket tilfældigvis var et klip med E-kuldet. Odie kendte lydene og troede at den skrigende hvalp sad fast i højttaleren.

GetUp træner til sin første start i agility.

Dingle fik også lidt træning.

 

Med Dingle på agility-tur

13032016

Denne gang gik turen til Herning. DCH Herning har bygget en ny hal og der skulle for første gang afholdes agilitystævne i hallen. Hold da op, en lækker hal – hvem der bare kunne have sådanne en i baghaven. Bunden var lidt løs at løbe i og det tog noget af farten på Dingle. Alligevel løber hun fejlfri i Agility Åben og får det femte DM-udtag. Spring Åben var noget af en udfordring, svær, men stadig sjov bane at løbe. Dingle kommer fejlfri igennem, men får de sædvanlige 3-4 sekunder i tidsfejl.

Dingle og hendes nye agilityven, Falco, venter pænt mens vi besøger toilettet

Det var en rigtig hyggelig dag sammen med klubkammeraterne fra Vejle – glæder mig allerede til næste gang, som bliver det store dobbeltstævne på Vilhelmsborg. Der er Flik-Flak også meldt til. Jeg må se om han gider løbe på stor højde, ellers må jeg have ham i “skåneklassen”, så han kan løbe samme højde som Dingle.

Dingle blive nr. 2 i AG2 – tak Dingle, fordi du hjælper med at skaffe mad til hele banden :o)

Lene

DAN de DOES Bazil – eneste nulevende familiemedlem.

6032016


Så dejligt at se, at lille glade Bazil stadig har det godt trodt fremskreden alder. Efter hans søster Babette drog over regnbuen i sidste måned, er Bazil nu den eneste nulevende efterkomme af Douwe og Heeven. Tak til Bent for billedet, som blev taget på Bazils 14 års fødselsdag.

Et hunde(& katte)liv

6032016

Om der skal smøres madpakker eller soves, så deltager hundene og kattene…

  


Som tiden dog går…

3032016

Den 24. februar var det nøjagtig 10 år siden Odie så dagens lys nede i Holland. 3 kuld hvalpe har hun klaret til UG, og samtidig givet os vores 3 øvrige skønne Schapendoes. 10 år er kke noget særligt for en en frisk og aktiv dame som hende, og dog…  Forleden knækkede hun sin højre vildtklo (den venstre knækkede hun for 2 uger siden), og kort tid efter havde vi en grim oplevelse om midt om natten, hvor Odie muligvis fik en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen. En grim oplevelse, og vi besluttede derfor at holde øje med hende de efterfølgende 24 timer. Nej vi kunne ikke tage “hundens 1. sygedag” så det kostede hver af os en halv dags afspadsering. Heldigvis har der ikke været tegn på at hun på nogen måde har taget skade, så vi håber det var et enkeltstående tilfælde.

spring
Åtte (typisk med hovedet på skrå), Loppen, Flikker og DingDing.
walk
En gåtur med DANdeDOES-banden.

kats
Gizmo har efter ca. et halvt år måttet accepterer vores nye kat, Mauzi, som afløste skønne Mau-Mau, som var så uheldig at blive kørt over sidste år.

12806134_10209119377686697_3264627775905964190_n
“Er der nogen som har set min mus?” spørger Mauzi. “Den er stor, tyk, blød og kælen. Sidst set bag fryseren i baggangen…”

 

Reklamer%d bloggers like this: