Året 2017

23 12 2017

Endnu et år går på hæld. Synes det var et år der kom og gik uden at man husker det for noget særligt (jo, det var vådt, vådt og vådt det meste af året), men tænker man tilbage til starten af året, så skete der selvfølgelig en del. Vi havde i et par år planlagt og glædet os til at GetUp skulle have et kuld hvalpe, og at vi skulle have en ny lille afløser for Odie og (ufatteligt nok!) snart Dingle, som begge er blevet ældre hunde.

Efter en god tur til Holland i det tidlige forår var alle klar til hvalpe, men der kom bare ingen… Af uforklarlige årsager fik GetUp ingen hvalpe, og vi har nu konsulteret en dyrelæge som er ekspert indenfor forplantning hos hunde, og med hendes hjælp, satser vi på endnu engang at skulle til Holland for at parre med Bobby, omkring 1. marts.


Da vi stod med en del opsparet ferie, valgte vi derfor at holde en uges ferie i Harzen, hvor vi hver dag vandrede med hundene i den flotte natur. Vi havde egentlig ikke troet at Odie skulle med på flere aktive ferie, da hun på det seneste er blevet svækket af alderdom, men hun klarede det flot, da vi nøjedes med ture på under 10 km.

DcH Vejle var pænt repræsenteret antals-mæssigt selvom der kun var 3 deltagere.

For første gang nogensinde kvalificerede Lene sig til DcH’s Danmarks-mesterskab i agility med hele 3 hunde. Desværre blev GetUp syg (i en weekend) da hendes 4 år gamle navlebrok pludselig svulmede op og måtte haste-opereres.

Så det blev kun “gamle” erfarne Dingle og bror Flik-Flak som deltog i DM. De klarede sig flot; Dingle kvalificerede sig som 4. bedste mellem-hund til finalen, og på trods af at Flik-Flak skulle springe i stor klasse mod væsentlig større hunde, så var han tæt på også at komme i finalen.

Sidste på året syntes vi igen vi trængte til at komme ud og gå i naturen, så vi drog til Vesterhavet i en uge, hvor vi både gik på stranden men også fik set det storslåede landskab i Nationalpark Thy.


Dejligt at Odie stadig kunne være med, men det er trist at se så hurtigt det går tilbage for den snart 12 år gamle tøs, som i løbet af få måneder næsten har mistet hørelsen, hvilket giver hende store problemer, samtidig med at synet heller ikke er så godt når det er mørkt, så vinterhalvåret er ikke nemt for Åtte…

Det blev også året hvor Lene og Flik-Flak endelig kom igang med Lydigheden. Det har været en lang og sej kamp for at få Flik-Flak til at føle sikkerhed og glæde i lydighedsøvelserne. Sidst i november prøvede de at gå op i LP3 i Hangaren, og jeg skal love for, at Flikker var i hopla. Han kom igennem alle øvelser med højt humør og ender med flotte 300 point ud af 320 mulige – samtidigt blev han også 1. vinder på dagen. Nu er optimismen helt i top og han er allerede meldt til de næste prøver. Næste år holder han pause fra agility (måske ikke helt 😜) og skulle i stedet gerne opnå titlen Dansk Lydigheds Champion, deltage i DM i lydighed og hvis han bliver rigtig god går han måske også efter titlen som Årets DKK Hund i LP3.

Dingle er heldigvis, trods hendes fyldte 8 år, stadig frisk og uden helbreds-problemer, så vi satser på endnu et dejligt agility-år. Der er kommet nye regler for udtagelse til DM, tiderne er blevet strammet gevaldigt, så det bliver spændende at se, om Dingle og Lene kan kvalificere sig til endnu et agility-DM.

 

Lille Loppe, ja hende har vi ingen planer med, undtagen at hun som skrevet gerne skal have et dejligt kuld hvalpe. 4 trofaste hvalpekøbere har ventet endnu et år på at få en hvalp, så denne gang skal det lykkes.

Det blev også året, hvor vi blev invaderet af rotter. Pludselig var de overalt i vores 3 hønsegårde. Vi måtte have kommunens rottemand ud adskillige gange for at lægge gift i kasser, noget vi bestemt IKKE er glade for, med både hunde og katte som spiser masser af mus. Vi har selv fanget 17 rotter (Gizmo har fanget 2) + alle dem der er døde af giften, så der har været liv og glade dage når vi har slukket lyset og lukket døren ind til hønsene. Nu ser det dog ud til, at vi har fået has på dem, og de mange huller og gange i hønsegårdene er blevet færre.

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: