2018

Flik-Flak er klar!

22 06 2018

Vi har i flere år været så priviligerede at få støtte til vores store interesse indenfor hundesport, da både http://www.Kingsmoor.dk og http://www.Dalumdyrehandel.dk har hjulpet os med henholdsvis damsk kvalitetsfoder og spændende udstyr til både hundene og os selv. Nu har vi jo også en aftale med http://www.innordic.eu som støtter vores aktive Schapendoes, og efter at have prøvet Kompeet som er et energi-tilskud, Fenris som er et kosttilskud baseret på sunde vitaminer og mineraler fra tang, samt Strongjoint som styrker muskler og led, så skal vores hunde nu prøve Kompeet Boost som er et mere intensivt energi-tilskud, Nutreet Lakseolie samt Strong Skin som gerne skal hjælpe når GetUp snart får sin “efter-løbetid” hvor hun pga. hormonforandringen taber pels og får “hotspots” oven i hovedbunden.

En laaaaang weekend i Vejen

18 06 2018

Vi er så småt ved at vænne os til den chokerende tanke, at vi ikke får en længe ønsket hvalp efter GetUp… Nye muligheder har dog åbnet sig, og muligvis kan vi håbe på i løbet af det næste års tid, at få mulighed for at købe en hvalp fra vores egne linier. Både GetUp’s søster Grietje og Dingle’s bror Eddie kunne blive vores sidste rednings-planke, inden alt håb er ude, men som vi har erfaret, så kan alt ske, så vi må vente og se hvad fremtiden bringer.

Denne weekend deltog Flik-Flak i DKK lydighedsprøverne lørdag og søndag i Vejen. Han havde en god men trættende weekend, og resultatet-mæssigt kunne det have været bedre, men i lydighed kan små uheldige hændelser som fx en apport med grimme splinter (fra andre hunde som IKKE har lært at man ikke IKKE tygger i apporten), få centimeters unøjagtig placering i et felt eller en løbsk tæves fantastiske duft, hurtigt ændre en god øvelse til noget værre møg. Hovedsagen var dog at Lene og Flik-Flak havde et par gode dage, og de kom begge dage hjem med nye oplevelser fra deres præstation i ringen. Hans gode humør og fjollede handlinger og hop, afstedkom flere bifald og andre deltagere sagde til Lene at de syntes Flik-Flak var skøn at se på. Jo, jo… men det får man jo ikke 10 i en øvelse for, når man ikke gør som der står i reglerne…
Jeg så kun glimt af hans præstationer, men kunne på lang afstand se at han var i godt humør, fordi han flere gange befandt sig “svævende” 1 meter over jorden. Jeg var selv prøveleder begge dage, men i en anden ring, hvor jeg skulle give bl.a. landsholdet den sidste prøvetræning før næste weekends VM i Holland. Det var nogle rigtig lange dage med vejr skiftende fra varme til kulde, fra tørvejr til skybrud og vindstille til kraftige vindstød som væltede telte og flag, men deltagerne var i godt humør og flere takkede mig efter prøverne for den måde jeg er prøveleder på, og så glemmer jeg jo helt hvor træt jeg er i ben, lænd og hoved.

Tror vi kan takke Kingsmoor dansk hundemad og Innordic Kompeet og -Strongjoint for at alle 4 hunde var så friske som de var efter disse par lange dage, og så snart de kom hjem, forlangte de en længere vandretur i det flotte aftenvejr. Ikke lige det jeg havde planlagt, men hvad gør man ikke for sine hunde 😉

Jan

 

Så er det slut.

14 05 2018

Scanningen viste desværre at GetUp er tom, så ingen hvalpe til hverken os eller vores trofaste venner som har ventet i flere år, og vi slutter derfor 5 år planlægning og håb, da GetUp nu er blevet for gammel til. at vi tør lade hende få hvalpe.

Tak til alle som har fulgt med og støttet os i vores forsøg på at bibeholde og forbedre Schapendoes-racens evner og kvaliteter som arbejdende hyrdehund.

Denne hjemmeside lukkes d. første juli 2018. Vores blog forbliver åben på https://dandedoes.wordpress.com/

En Kristi Himmelfartsferie, helt i hundene…

13 05 2018

Endelig tid til afslapning med mine aktive hunde fra weekenden: Dingle til venstre og Flik-Flak til højre. Ja, Loppen og Åtte har også sneget sig med på billedet… 😉

Torsdag stod på Lydighedsprøve i klasse LP3 med Flik-Flak i Esbjerg. Vi skulle prøve at få point nok til at kvalificere os til DM. De havde lovet voldsomt uvejr, skybrud, lyn og torden. Men vi var heldige, vejret var perfekt… måske lige til den varme side og det er ikke godt for Flik-Flak. Vi kom igennem alle øvelser uden et 0, så det var jo meget godt. Det var bare ikke godt nok. Modsat vores indendørsprøver, som jo gik forrygende, kan Flik-Flak ikke rigtig koncentrere sig udendørs. Han laver nogle dumme ting pga. manglende fokus, og vi mister derfor alt for mange point på. Alligevel ender vi som dagens vinder (der var også kun 3 i klassen) med 275,5 point, jeg tror måske endda at det er lige nok til at komme til DM.

Fredag og lørdag stod på agility. Jeg har jo besluttet at Dingle og jeg i år, skal løbe DKK agility, så vi havde meldt til Viby’s stævne. Jeg vidste godt det var stort, men da jeg printede det ca. 70 siders store katalog ud, og så hvad tid jeg skulle op om morgenen, for ikke at nævne tre agility-ringe = 1.200 starter… ja så var det lige før jeg fortrød. Heldigvis havde en klubkammerat været der allerede fra torsdag, så jeg kunne flytte ind i hans telt og behøvede altså ikke stresse over at finde en plads for at slå telt op.

Flik-Flak var også meldt til, så fredag morgen kl. 6, kørte vi hjemmefra. Fandt hurtig “vores” telt og fik os installeret. Dingle og Flik-Flak skulle løbe to løb hver begge dage og Dingle skulle også løbe for sit nye hold. Flik-Flak er stadig præget af Loppes løbetid, selvom det går meget bedre. Det bar hans løb også præg af. To gange måtte jeg afbryde et løb og give ham en skideballe, fordi han forsøgte at score tæver ude ved ringsiden. Til gengæld havde han også to rigtig gode løb, hvor han blev nr. 6 og nr. 9 , ud af nogen og 40 hunde.

Dingle var helt forrygende, alle hendes 6 løb var fejlfrie og hun er nu kvalificeret til DKK’s DM i agility.

Verdens bedste Dingle-pot har nu kvalificeret sit til DKKs Danmarks-mesterskab i agility som afholdes senere på sommeren. Utroligt at hun i september bliver 10 år…

Hold nu op jeg kommer til at savne min lille Dingle til agilitystævnerne, men beslutningen er taget, dette bliver Dingles sidste agilityår, måske hun kommer med og løber nogle seniorløb næste år, men ellers skal jeg i gang med lille Loppe… og forhåbentlig til at træne en ny hund op.

Apropos ny hund, så er det i morgen at Loppe skal scannes… det er næsten alt for spændende.

Vi siger stor tak til vores sponsorer:
Kingsmoor dansk kvalitets-hundemad www.kingsmoor.dk
Innordic kosttilskud til vores aktive hunde www.innordicclub.eu

På weekendtur til Sjælland

30 04 2018

Jeg har til min skræk fundet ud af, at lille Dingle snart bliver 9 år, og at jeg måske kun har min lille agilityhund et enkelt år mere (kun til agility – Dingle lever forhåbentlig til hun bliver 20 år!). Så i år skal vi prøve at løbe DKK agility, og se om vi kan kvalificerer os til Dansk Kennel Klub’s DM i agility. Det har jeg kun prøvet en gang før for mange, mange år siden med lille Amie.
Det første udtagelsesstævne var på Sjælland, og hurtigt blev der arrangeret en weekendtur med overnatning hos Hanne. Hanne har Flik-Flak’s søster Fregne og gode gamle brune Rita. Fregne havde aldrig prøvet at starte til et officielt agilitystævne og efter lidt overtalelse, ville Hanne gerne deltage med Fregne. Jeg havde foruden Dingle meldt Flik-Flak til, som nu endelig var begyndt at blive normal efter søster GetUp’s løbetid.

Kl. 4.30 ringede uret lørdag morgen – puha, det var tideligt! Jeg havde aftalt at mødes med Hanne kl. 7.30 i Albertslund, så vi kunne få slået stævnetelt op, og lidt pudsigt, så kører vi samtidigt ind på parkeringspladsen – lidt over 200 km væk fra mig og 50 km fra Hanne. Vi får telt slået op, og næste store og vigtige projekt var at få Fregne målt. Schapendoesen har en dum størrelse til agility. Mange bliver lige lidt for store til at deltage i mellemklassen, og at springe i den store klasse, kan tage glæden fra mange. Heldigvis bliver Fregne målt til mellemhund og vi kan ånde lettet op. Foruden de almindelige klasseløb var Dingle også for første gang tilmeldt et Hold, som skal løbe til DM. Dingle gjorde en fin indsats for hendes nye hold, løb fejlfrit i både spring og agility, og vores hold ender også med at vinde weekendens holdkonkurrence.

Vores dejlige blandede hold: en Jack Russel, en Kooiker, klubkammeraten Pudlen Dundee og Schapendoes Dingle til præmieoverrækkelse.

Dingle havde en forrygende dag, vinder AG2 og bliver nr. 3 i SP2 og har dermed 3 ud af de 8 kvalifikationspoint hun skal have til DM.

Flik-Flak… her troede jeg at han var kommet over løbetiden, men jeg blev klogere. Der var masser af løbske tæver til stævnet og jeg har da aldrig oplevet så mange hensynsløse tæveejere. Nu har jeg haft Flik-Flak med til DcH stævner hele sidste år og selvfølgelig har der også været løbske tæver der. Det har bare aldrig været det store problem til DcH’s stævner. Tæveejerne har taget hensyn og jeg har kun mærket det hvis jeg skulle starte sammen med en løbsk tæve. Til dette stævne vandrede ejerne rundt på hele pladsen med de løbske tæver og sludrede med folk. Ja, jeg så endda folk sætte sig i stole helt ude ved ringsiden med deres løbske tæver. Før jeg selv fik hanhund, kunne jeg da ikke drømme om at gå rundt med mine løbske tæver, mellem alle folk på stævnepladsen. Jeg synes det er almindelig høflighed, at man holder sin løbske tæve væk fra området, og viser hensyn indtil man skal løbe. Men sådan er vi åbenbart så forskellige… her gav det sig så udslag i, at Flik-Flak’s drengehjerne eksploderede fuldstændig. Jeg havde ingen kontakt med ham overhovedet og han hylede og skabte sig hver gang han fik fært af damerne (og det fik han hele tiden). Hans løb blev selvfølgelig også derefter. Ud af weekendens fire klasse 1 løb, fik han kun ét fejlfrit løb. Lidt undskyldt var han dog, for nogle af banerene kunne lige så godt have været klasse 3, så svære var de.
Fregne startede hårdt ud til hendes livs første agilitystævne. Løber fejlfrit i SP1 og bliver nr. 3, med en oprykningspind.
Vi var enormt heldige med vejret, 17 grader og solskin, perfekt til at løbe agility i, det gør lige det hele mere hyggeligt.

Sidst på dagen kørte vi hjem til Hanne og lukkede hundene i haven så de lige kunne vænne sig til hinanden. Det gik helt stille og smertefrit; Fregne og Flik-Flak legede sammen, Dingle tøffede rundt for sig selv og også gamle Rita acepterede hurtigt de nye venner.

Fregne og Dingle deles om fåreskindet i sofaen – hvor er det dejligt, når hundene bare enes så godt.

Søndag bød igen på godt vejr og vi fik endnu en dejlig agilitydag. Dingle var en frækkert i SP2 og valgte at tage en forkert tunnelindgang og havde desværre en nedrivning i AG2, så det blev ikke til flere DM udtag denne weekend. Flik-Flak var igen forfærdelig og helt uden for pædagogisk rækkevidde, men jeg tror han selv synes han har haft en fantastisk weekend. Fregne løb igen fejlfri i SP1, men fik desværre en lille tidsfejl på 0,11 sekund.
Tak til Hanne for en dejlig weekend og overnatning, det må vi bestemt gøre om igen en anden gang.

Flik-Flak, Dingle, Fregne og Rita på den skønne stævneplads i Albertslund.

Hjemme igen sent søndag aften, kan vi konstatere, at Flik-Flak ikke længere er interesseret i Loppe – måske der så nu er håb om, at han langsomt bliver normal i hovedet igen?

Lene

Kingsmoor – kvalitets hunde- og katte-mad!

24 04 2018

Så er de flotte foder-præmier fra http://www.Kingsmoor.dk slæbt 300 m oppe fra landevejen (da fragtmanden ikke ønskede at kører sin monster-truck ned ad den smalle markvej).

Det er en del af de mange lækre præmier der er til LP- og Rally deltagerne på Dansk Schapendoes Klubs aktivitets-weekend på den skønt beliggende campingplads ved Fredericia.

NB! Husk det er sidste tilmelding d. 30/4!

Jeg har hyret Gizmo til at bevogte foderet så GetUp ikke hapser det. Hun er nemlig temmelig sulten i denne tid. Håber det er tegn på hun er drægtig…

Succesfuld parring!

20 04 2018

DAN de DOES Get GetUp “Loppen” er nu parret med Excellent Bob Chicko de Olde Grise “Bobby”.
Hvalpe (kaldet BobbyLoppyer) forventes født lørdag d. 16. Juni 2018.

Sikken en uge!!!! Mandag havde vi en aftale hos fertitlitets-dyrelægen i Hinnerup. Her skulle der foretages en såkaldt “progesteron-test” af GetUp, for at se hvor tæt på hendes ægløsning var, og hvornår vi skulle til Holland for at parrer med Bobby.
Udfra vores erfaring fra sidste år, så mente vi. at hun skulle parres onsdag-torsdag-fredag, så ingen panik. Men vi syntes dog at det var lidt underligt at bror Flik-Flak pludselige blev vildt forelsket i lillesøster tidligt søndag morgen, så…
Lene skulle arbejde og jeg havde 2 ugers ferie, så det var mig som måtte kører den lange tur nord på. Desværre blev jeg syg dagen før, og indtil det sidste, vidste jeg ikke om jeg var i stand til at kører tidlig mandag morgen på motorvejen i myldretiden. Jeg besluttede dog at tage afsted. – 5 timer senere lå jeg igen i sengen og husker egentlig ikke så meget fra turen… Men da vi kom derop kunne dyrelægen konstaterer at Flik-Flak havde haft ret; GetUp havde haft ægløsning inden for de sidste 24 timer, så vi skulle bare afsted til Holland med det samme! Den forrige uges skedeskrab som var sendt til et tysk laboratorium for test af eventulle uønskede bakterier, som vi så havde mulighed for at behandle før parringen, viste sig at være smidt væk af de elendige tyskere, så vi kunne ikke på forhånd vide om det var omsonst at kører hele vejen til Holland, hvis GetUp havde en infektion som alligevel ville dræbe sædcellerne. Dyrelægen kunne tilbyde at foretage et nye skedeskrab og sende til Tyskland, og så kunne vi få et resultat når vi kom hjem fra Holland. Joooo… det var da bedre end slet intet resultat, men utrolig amatøragtigt af det tyske laboratorium!!!!
På vej hjem holdt jeg ind på en rasteplads og fik orienteret Lene om at vi skulle afsted til Holland i morgen tidlig, fremskyndet pasning af Flik-Flak i hundepension, fremskyndet leje af hus i Holland og selvfølgelig fortalt Bobby’s ejer at vi skulle mødes i morgen aften.
Senere på dagen skulle jeg have skiftet til sommerhjul på bilen, der skulle pakkes og Lene skulle afsted med Flik-Flak til pensionen allerede fra samme aften.

Tirsdag var det super flot vejr med sol og sommer. Vi havde planlagt en time ekstra så der var plads til diverse trafikale problemer, men da vi nåede igennem det store vejarbejde i Hamborg, havde vi mistet mere end en halv time, og ankomst-tidspunket forrykkede sig mere og mere jo længere vi kørte. Vi valgte at kører med 150 km/t fra Hamborg til Holland. GPSen hjalp os igennem diverse problemer, og bortset fra et dumt svin i en stor Jeep som mente at mine 150 km/t ikke var nok til at overhale med, når han nu ønskede at kører med 180 (eller mere), og efter at have blinket et par gange med det lange lys, valgte han derfor at kaste sin bil indenom mig, og vildt og voldsomt presse sig ind foran mig og den forankørende bil, med det resultat at vi måtte lave en katastrofe-opbremsning og slingre derudaf med 150 km i timen. Det hjalp bestemt ikke på stress-niveauet skal jeg hilse og sige!
De vi nåede til Joure i nord-Holland, var der et større vejarbejde, og med fuld fart kørte trafikken bare igennem de smalle passager med beton-vægge på begge sider, og et-eller-andet sted i det mylder, forsvandt vores vej mod Amsterdam… Ingen mulighed for at vende på motorvejen, så Lene måtte ved hjælp af GPSens kort improviserer, og selvom GPSen hele tiden sagde “Vend om, vend om” så fortsatte vi på små snoede kanal-veje ud i det hollandske landskab og fandt heldigvis den rigtige vej længere ude. Air-con kørte på højeste gear, og alligevel svedte jeg som et svin…
Nå, men vi hentede dog et par minutter, og kun lettere forsinket, kunne vi åbne døren og ejeren af Bobby kunne sætte sig ind på forsædet med Bobby, så vi kunne kører et sted hen og parrer. Hendes bil var brudt sammen ugen for inden. Da hun sætter sig ind på forsædet stivner hun, rynker brynene og udbryder: “Hvad er det der lugter af?”. Jeg forslår uden tøven: “Småkager?”, hvorefter hun spærrer øjnene op og siger højt “SMÅKAGER!?”, “Nej, der lugter af HUNDELORT!”. Efter at have kørt i 9 timer i en varm hårdt pakket bil med to voksne svedende mennesker og 3 langhårede hunde, så kan det godt være at vi ikke havde bemærket at det ikke var lutter lagkage der lugtede af. Men okay, der er åbenbart forskel på hollandske og danske næser… 🙂

Bobby opdagede med det samme at GetUp sad i buret bag sædet, og det var da utroligt hvor mange forskellige lyde den hund kunne frembringe, samtidig med at savlet sprøjtede ud over alt i kabinen i en halv time.

Der blev parret og vi kunne endelig kører mod det lejede hus (et kvarter for sent) og modtage nøglen hvorefter vi for første gang i 12 timer kunne slappe af…

Næste dag havde vi en fri dag, og havde besluttet at besøge tulipan-parken “Keukenhof” syd for Amsterdam. Et sted vi også besøgte sidste år, men da var vi 3 uger tidligere på den, og blomsterne var ikke rigtigt sprunget ud. Det var de nu, men derfor var der desværre også et menneske-hav af alle mulige nationaliteter med en gennemsnitsalder på +60, som i 26 graders varme og vindstille vraltede rundt på de små stier, stoppede op midt i det hele for at beundrer en blomst, for at snakke eller stillede sig an for at tage en “selfie”. Dårlig beslutning at jeg holdt fast på at tage i parken på trods af det varme vejr. Efter bare en time måtte vi flygte til udgangen, og forsøge at undgå at hundene blev trådt på, eller at vi stødte ind i en gammel gangbesværet overvægtig amerikaner som skulle tage selfies.

Dagen sluttede af med besøg på den fantastiske wok-restaurant “De Wok van Pejo” i Hoorn, som vi også besøgte sidste år. Utrolig lækker mad og bare så meget at man simpelthen ikke var i stand til at smage det hele, men min østers og sushi som jeg havde fablet om i et halvt år, DET nåede jeg!

Næste dag stod vi op kl. 5.45, luftede hunde i det pragtfulde sommervejr, fik pakket bilen og gjort huset rent, og fortsatte til Hoorn hvor vi endnu engang fik Bobby med i bilen og en halv time senere var endnu en parring i hus.

Så var det hjemad. Min sygdom fra i søndags kunne stadig mærkes, og havde kun fortaget sig lidt, så efter sådan et par hektiske dag, kunne jeg godt mærke at jeg var tæt på muligvis ikke at gense Danmark, så jeg bad ekstraordinært Lene om at kører en del af vejen.
Det var nu dejligt til en forandring at kunne følge med i landskabet vi passerede, uden at skulle holde øje med trafikken.

Loppen følger med i trafikken gennem forruden.

Da vi nærmede os Hamborg var det desværre lige til myldretiden og GPS kunne bare konstaterer, at alt stod stille fra 15 km før Hamborg og hele vejen gennem Hamborg. Vi valgte derfor at forsøge os med den alternative rute GPSen foreslog, også selvom det var tværs igennem Hamborg centrum kl. 15.30 torsdag eftermiddag! Det gik langsomt og der var afsindig meget trafik på kryds og på tværs af de mange veje som ustandseligt skar hinanden, men vi fik set Hamborgs gamle bymidte med en stor sø og et flot springvand foran gamle bygninger fra forrige århundrede, fik handlet ind i Lidl og tanket billig diesel, så vi ikke behøvede at gøre det i Neumünster som ellers var planlagt, og pludselig var vi igennem Hamborg og på vej mod grænset 🙂
Hurtigt ind til Calle og fylde bilens sidste plads med rødvin, kørte ind i gårdspladsen kl 21, hilste på to katte som godt nok tydeligt viste at de havde savnet os, fjernede en hel spand æg ude fra hønsene, tømte bilen, og kl. 22 sad vi ved spisebordet, og kiggede på hinanden og spurgte: “Hvad skete der lige dér?”.

Gizmo lagde sig demonstrativt i en af rejse-taskerne da vi kom hjem. Måske for at vise at han ikke ønskede at vi rejste uden ham…

Jan

Besøg hos fertitilets-dyrelægen i Hinnerup

11 04 2018

Så har GetUp været hos Hinnerup Dyrehospital og fået taget bakterie-prøve fra indgangen til hendes kønsorganer, fået herpes-vaccine, ormekur, og er nu på omega3-fedtsyre og specielle mælkesyre-tabletter. Desuden skal hun også allerede nu på Kingsmoor hvalpefoder.
1. Progesteron-test bliver på mandag, hvor vi gerne skulle få et fingerpeg om hvornår hun skal parres.
Det SKAL på længere sigt give et stort kuld sunde raske hvalpe!

Bagefter gik vi en tur rundt om Illerup Ådal. Her har mennesker ofret til guderne ved at smide alt muligt i mosen. Det eneste vi bemærkede var mudder, mudder og så lidt mere mudder…

Flot var det men koldt og blæsende, så man skulle tro det var i januar.

 

Flik-Flak er ikke så pjattet, så da han ville drikke af en mudderpøl, så hoppede han ned og svømmede lidt rundt.

Så kom løbetiden endelig!

6 04 2018

Flik-Flak har en eminent følingen med GetUp’s tilstand, og selvom han har været meget interesseret i hende i lidt over en måned, så viste han tydeligt i går, at det var sket noget ekstraordinært i aftes, og ganske rigtigt så er GetUp endelig kommet i løbetid.

I næste uge skal hun derfor til endnu en undersøgelse hos fertilitets-eksperterne i Hinnerup. Så må vi se hvad de siger vi skal foretage os som det næste.

Hvidbjerg Strand

30 03 2018

Loppen og Flikker æææælsker sne!

13 03 2018

Hvalpe-planer ver. 02

6 03 2018

Har man ikke brug for en løbetid, så kommer den altid på det mest ubelejlige tidspunkt, men nu hvor vi for 2. (og sidste) gang vil forsøge at få et kuld hvalpe efter GetUp og Bobby, ja så sker der intet som forventet.

Og dog, i morges viste bror Flik-Flak for første gang stor interesse for lillesøsters tissetår i sneen. Han smagte på det, smaskede højlydt og tissede ovenpå hele to gange. Her til aften gik han lige bag GetUp på hele turen, i diskret afstand, men havde kun fokus på hendes mås.

Vi håber på at løbetiden starter sidst i denne uge, således at vi kan besøge Bobby inden så længe


Skønne lille Bobby! (Foto: Herma Verspuij).

7. Lydigheds Champion

2 03 2018

En kold men god weekend i Hangar17 på Mols, hvor Lene og Flik-Flak blev 2. vinder begge dage i klasse LP3, og da han om søndagen fik sin 3. førstepræmie i træk, så blev han også Dansk Lydigheds Champion (DKLPCH). Flik-Flak er hermed den 7 Schapendoes som Lene har ført til denne flotte arbejds-titel.

Hvad jeg lavede? Jo, som en af de eneste i den weekend, kunne jeg for det meste holde varmen, da jeg begge dage havde æren af at optræde som prøveleder i 4 klasser.

Tak til vores foder-sponsor: http://www.Kingsmoor.dk

Pivkoldt!

Sådan føltes hallen! En kold oplevelse for hunde og førerer.

Så er vi igang.

8 02 2018

Det er vinter, men vinter er ikke nødvendigvis en stille periode i vores hunde-liv. Agility-hundene Dingle og GetUp trænes hver onsdag i agility, og LP-hunden Flik-Flak trænes næsten dagligt inden han skal til årets første større lydigheds-arrangement som foregår over to dage i en “Hangar” oppe ved Rønde på Djursland.
Vi frygter lidt at den intensive træning og de indbetalte startgebyrer ikke nødvendigvis giver pote, for vi risikerer at GetUp kommer i den ventede løbetid. Sker det, så skal vi jo til Holland (igen) for at få hende parret med lille lækre Bobby fra Hoorn.
GetUp er begyndt at markerings-tisse en del, men bror Flik-Flak er overhovedet ikke interesseret, og ham kan vi afgjort stole på.
Odie’s snart 12 år, kan mærkes og ses. Hørelsen gik voldsomt tilbage omkring jul, men det virker som om hun enten har fået noget af hørelsen tilbage, eller også har hun allerede vænnet sig til den nedsatte hørelse, og at hendes øvrige sanser har taget over, for der er igen bedre kontakt og kommunikation med Åtte.
For en lille uges tid siden, havde hun igen en af sine underlige “dyk” i humøret, noget hun har fået i de sidste 2-3 år, hvor hun pludselig virker trist, træt, har ingen appetit og det føles som om hun pludselig er blevet et år ældre natten over.

“Hvad siger du?” siger Odie, som desværre har fået problemer med hørelsen…

Det ser dog ud til at have hjulpet på hendes fysiske tilstand og aktivitets-niveau, at vi har prøvet med nogle kosttilskud fra Innordic. Vi har prøvet på alle 4 hunde, men umiddelbart vil jeg sige at det har haft størst mærkbare effekt på Odie , som også primært var den som jeg håbede vil have størst nytte af kosttilskudet. Hun virker mere livlig, gladere og i det hele taget så har hun det åbenlyst godt. Vi har prøvet Fenris som er et tang-produkt med mineraler og vitaminer, Compeed som skulle give mere energi, samt Stronjoint som skulle pleje deres led.
Samtidig giver vi Kingsmoor foder, som er efter opskriften “det nordiske køkken” med indhold af lækre ingredienser som produceres lokalt i Danmark og er bæredygtige. Og det samme får begge katte, men selvfølgelig deres katte-foder
Gad vide om vores hunde og katte ved hvor godt de har det…? 🙂

“Sagde du aftensmad?” – “Jeg troede du sagde aftensbad!”

Året 2017

23 12 2017

Endnu et år går på hæld. Synes det var et år der kom og gik uden at man husker det for noget særligt (jo, det var vådt, vådt og vådt det meste af året), men tænker man tilbage til starten af året, så skete der selvfølgelig en del. Vi havde i et par år planlagt og glædet os til at GetUp skulle have et kuld hvalpe, og at vi skulle have en ny lille afløser for Odie og (ufatteligt nok!) snart Dingle, som begge er blevet ældre hunde.

Efter en god tur til Holland i det tidlige forår var alle klar til hvalpe, men der kom bare ingen… Af uforklarlige årsager fik GetUp ingen hvalpe, og vi har nu konsulteret en dyrelæge som er ekspert indenfor forplantning hos hunde, og med hendes hjælp, satser vi på endnu engang at skulle til Holland for at parre med Bobby, omkring 1. marts.


Da vi stod med en del opsparet ferie, valgte vi derfor at holde en uges ferie i Harzen, hvor vi hver dag vandrede med hundene i den flotte natur. Vi havde egentlig ikke troet at Odie skulle med på flere aktive ferie, da hun på det seneste er blevet svækket af alderdom, men hun klarede det flot, da vi nøjedes med ture på under 10 km.

DcH Vejle var pænt repræsenteret antals-mæssigt selvom der kun var 3 deltagere.

For første gang nogensinde kvalificerede Lene sig til DcH’s Danmarks-mesterskab i agility med hele 3 hunde. Desværre blev GetUp syg (i en weekend) da hendes 4 år gamle navlebrok pludselig svulmede op og måtte haste-opereres.

Så det blev kun “gamle” erfarne Dingle og bror Flik-Flak som deltog i DM. De klarede sig flot; Dingle kvalificerede sig som 4. bedste mellem-hund til finalen, og på trods af at Flik-Flak skulle springe i stor klasse mod væsentlig større hunde, så var han tæt på også at komme i finalen.

Sidste på året syntes vi igen vi trængte til at komme ud og gå i naturen, så vi drog til Vesterhavet i en uge, hvor vi både gik på stranden men også fik set det storslåede landskab i Nationalpark Thy.


Dejligt at Odie stadig kunne være med, men det er trist at se så hurtigt det går tilbage for den snart 12 år gamle tøs, som i løbet af få måneder næsten har mistet hørelsen, hvilket giver hende store problemer, samtidig med at synet heller ikke er så godt når det er mørkt, så vinterhalvåret er ikke nemt for Åtte…

Det blev også året hvor Lene og Flik-Flak endelig kom igang med Lydigheden. Det har været en lang og sej kamp for at få Flik-Flak til at føle sikkerhed og glæde i lydighedsøvelserne. Sidst i november prøvede de at gå op i LP3 i Hangaren, og jeg skal love for, at Flikker var i hopla. Han kom igennem alle øvelser med højt humør og ender med flotte 300 point ud af 320 mulige – samtidigt blev han også 1. vinder på dagen. Nu er optimismen helt i top og han er allerede meldt til de næste prøver. Næste år holder han pause fra agility (måske ikke helt 😜) og skulle i stedet gerne opnå titlen Dansk Lydigheds Champion, deltage i DM i lydighed og hvis han bliver rigtig god går han måske også efter titlen som Årets DKK Hund i LP3.

Dingle er heldigvis, trods hendes fyldte 8 år, stadig frisk og uden helbreds-problemer, så vi satser på endnu et dejligt agility-år. Der er kommet nye regler for udtagelse til DM, tiderne er blevet strammet gevaldigt, så det bliver spændende at se, om Dingle og Lene kan kvalificere sig til endnu et agility-DM.

 

Lille Loppe, ja hende har vi ingen planer med, undtagen at hun som skrevet gerne skal have et dejligt kuld hvalpe. 4 trofaste hvalpekøbere har ventet endnu et år på at få en hvalp, så denne gang skal det lykkes.

Det blev også året, hvor vi blev invaderet af rotter. Pludselig var de overalt i vores 3 hønsegårde. Vi måtte have kommunens rottemand ud adskillige gange for at lægge gift i kasser, noget vi bestemt IKKE er glade for, med både hunde og katte som spiser masser af mus. Vi har selv fanget 17 rotter (Gizmo har fanget 2) + alle dem der er døde af giften, så der har været liv og glade dage når vi har slukket lyset og lukket døren ind til hønsene. Nu ser det dog ud til, at vi har fået has på dem, og de mange huller og gange i hønsegårdene er blevet færre.

Reklamer%d bloggers like this: