På weekendtur til Sjælland

30 04 2018

Jeg har til min skræk fundet ud af, at lille Dingle snart bliver 9 år, og at jeg måske kun har min lille agilityhund et enkelt år mere (kun til agility – Dingle lever forhåbentlig til hun bliver 20 år!). Så i år skal vi prøve at løbe DKK agility, og se om vi kan kvalificerer os til Dansk Kennel Klub’s DM i agility. Det har jeg kun prøvet en gang før for mange, mange år siden med lille Amie.
Det første udtagelsesstævne var på Sjælland, og hurtigt blev der arrangeret en weekendtur med overnatning hos Hanne. Hanne har Flik-Flak’s søster Fregne og gode gamle brune Rita. Fregne havde aldrig prøvet at starte til et officielt agilitystævne og efter lidt overtalelse, ville Hanne gerne deltage med Fregne. Jeg havde foruden Dingle meldt Flik-Flak til, som nu endelig var begyndt at blive normal efter søster GetUp’s løbetid.

Kl. 4.30 ringede uret lørdag morgen – puha, det var tideligt! Jeg havde aftalt at mødes med Hanne kl. 7.30 i Albertslund, så vi kunne få slået stævnetelt op, og lidt pudsigt, så kører vi samtidigt ind på parkeringspladsen – lidt over 200 km væk fra mig og 50 km fra Hanne. Vi får telt slået op, og næste store og vigtige projekt var at få Fregne målt. Schapendoesen har en dum størrelse til agility. Mange bliver lige lidt for store til at deltage i mellemklassen, og at springe i den store klasse, kan tage glæden fra mange. Heldigvis bliver Fregne målt til mellemhund og vi kan ånde lettet op. Foruden de almindelige klasseløb var Dingle også for første gang tilmeldt et Hold, som skal løbe til DM. Dingle gjorde en fin indsats for hendes nye hold, løb fejlfrit i både spring og agility, og vores hold ender også med at vinde weekendens holdkonkurrence.

Vores dejlige blandede hold: en Jack Russel, en Kooiker, klubkammeraten Pudlen Dundee og Schapendoes Dingle til præmieoverrækkelse.

Dingle havde en forrygende dag, vinder AG2 og bliver nr. 3 i SP2 og har dermed 3 ud af de 8 kvalifikationspoint hun skal have til DM.

Flik-Flak… her troede jeg at han var kommet over løbetiden, men jeg blev klogere. Der var masser af løbske tæver til stævnet og jeg har da aldrig oplevet så mange hensynsløse tæveejere. Nu har jeg haft Flik-Flak med til DcH stævner hele sidste år og selvfølgelig har der også været løbske tæver der. Det har bare aldrig været det store problem til DcH’s stævner. Tæveejerne har taget hensyn og jeg har kun mærket det hvis jeg skulle starte sammen med en løbsk tæve. Til dette stævne vandrede ejerne rundt på hele pladsen med de løbske tæver og sludrede med folk. Ja, jeg så endda folk sætte sig i stole helt ude ved ringsiden med deres løbske tæver. Før jeg selv fik hanhund, kunne jeg da ikke drømme om at gå rundt med mine løbske tæver, mellem alle folk på stævnepladsen. Jeg synes det er almindelig høflighed, at man holder sin løbske tæve væk fra området, og viser hensyn indtil man skal løbe. Men sådan er vi åbenbart så forskellige… her gav det sig så udslag i, at Flik-Flak’s drengehjerne eksploderede fuldstændig. Jeg havde ingen kontakt med ham overhovedet og han hylede og skabte sig hver gang han fik fært af damerne (og det fik han hele tiden). Hans løb blev selvfølgelig også derefter. Ud af weekendens fire klasse 1 løb, fik han kun ét fejlfrit løb. Lidt undskyldt var han dog, for nogle af banerene kunne lige så godt have været klasse 3, så svære var de.
Fregne startede hårdt ud til hendes livs første agilitystævne. Løber fejlfrit i SP1 og bliver nr. 3, med en oprykningspind.
Vi var enormt heldige med vejret, 17 grader og solskin, perfekt til at løbe agility i, det gør lige det hele mere hyggeligt.

Sidst på dagen kørte vi hjem til Hanne og lukkede hundene i haven så de lige kunne vænne sig til hinanden. Det gik helt stille og smertefrit; Fregne og Flik-Flak legede sammen, Dingle tøffede rundt for sig selv og også gamle Rita acepterede hurtigt de nye venner.

Fregne og Dingle deles om fåreskindet i sofaen – hvor er det dejligt, når hundene bare enes så godt.

Søndag bød igen på godt vejr og vi fik endnu en dejlig agilitydag. Dingle var en frækkert i SP2 og valgte at tage en forkert tunnelindgang og havde desværre en nedrivning i AG2, så det blev ikke til flere DM udtag denne weekend. Flik-Flak var igen forfærdelig og helt uden for pædagogisk rækkevidde, men jeg tror han selv synes han har haft en fantastisk weekend. Fregne løb igen fejlfri i SP1, men fik desværre en lille tidsfejl på 0,11 sekund.
Tak til Hanne for en dejlig weekend og overnatning, det må vi bestemt gøre om igen en anden gang.

Flik-Flak, Dingle, Fregne og Rita på den skønne stævneplads i Albertslund.

Hjemme igen sent søndag aften, kan vi konstatere, at Flik-Flak ikke længere er interesseret i Loppe – måske der så nu er håb om, at han langsomt bliver normal i hovedet igen?

Lene

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: